ФРМ вс ЦКФ - Шта је боље? |. | ВаллстреетМојо

Разлика између ФРМ и ЦКФ

ФРМ је скраћени облик за који се користи Менаџер финансијског ризика а појединац са овом дипломом може се пријавити за послове у индустријама попут ИТ-а, банака, КПО-а, Хедге фондова итд., док је ЦКФ кратки образац који се користи за Сертификат из квантитативних финансија и овај курс заиста не нуди никакав пласман, али појединци са овом дипломом могу да обезбеде бољи посао у финансијама, хедге фондовима и инвестицијама.

ФРМ и ЦКФ су потпуно различити курсеви и не би требало да буде забуне да ли бисте требали да изаберете ФРМ или ЦКФ. Али ипак, ако сте на прекретници где нисте у могућности да одлучите шта да радите, ево детаљне расправе о ФРМ-у и ЦКФ-у. У следећем чланку детаљно ћете открити сваки курс. Па чак и ако имате било какве забуне у вези са ова два курса, након читања чланка то ће нестати.

У овом чланку ћемо следити редослед тако да вам буде лако читати и разумети. Прво ћемо кратко разговарати о ФРМ и ЦКФ. Тада ћемо пронаћи неколико кључних разлика између ФРМ и ЦКФ. Након тога, разговараћемо о кључним испитним захтевима ова два предмета. И на крају, разговараћемо о томе зашто треба да се бавите ФРМ-ом и ЦКФ-ом.

Без пуно муке, кренимо.

Чланак ће вам пружити детаљно поређење између ФРМ и ЦКФ -

    ФРМ вс ЦКФ Инфограпхицс


    Време читања: 90 секунди

    Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ФРМ вс ЦКФ Инфограпхицс.

    Шта је управљање финансијским ризиком (ФРМ)?


    • ФРМ (у организацији ГАРП) је најтраженији курс за управљање ризиком на свету. Глобално је препознат и својим ученицима додаје огромну вредност. Ако желите да имате каријеру у финансијама, а такође вас занима управљање ризиком, овај курс ће вас катапултирати на нову висину и постаће стручњак за управљање ризицима. Ипак постоји једно упозорење. Морате добро проучити наставни план и програм. Не бисте се требали бринути само о испиту, већ и о томе како бисте могли да примените знање које учите на овом курсу.
    • Људи који мисле да је ФРМ сертификација лакша од осталих глобално признатих сертификата, размислите двапут. Морате положити два најригорознија испита која ће обухватити све напредне предмете управљања ризиком и морате их детаљно проћи да бисте могли правилно одговорити на питања. Штавише, ако желите да имате ФРМ сертификате, потребно вам је најмање 2 године релевантног искуства у сличном домену.
    • Током интервјуа многи се ХР-ови жале да студенти ФРМ-а нису толико темељни колико очекују да ће их запослити. Питање лежи у раскораку између наставног плана и програма. Испити су често много лакши од самог наставног програма. Тако мало ученика успева да мало испита мало испита. И током интервјуа нису у стању да покажу никаква дубинска знања. Стога, урадите ФРМ ако сте стварно заинтересовани. У супротном, уради нешто друго. Ако сте у ФРМ-у само због компензације, ретко бисте могли да обележите.
    • Најбољи део ФРМ-а је оно што одваја ФРМ од осталих светски признатих курсева. Ако сте заинтересовани за ФРМ, могли бисте да седите за ФРМ. Не постоје критеријуми за пријем у ФРМ.

    Шта је сертификат о квантитативним финансијама (ЦКФ)?


    • Студенти који су заинтересовани за квантитативне финансије; овај курс је прави избор за њих. Пре свега, овај курс је један од најтраженијих на свету. Друго, трајање курса је само 6 месеци; тако радним професионалцима постаје лако да се провуку. Треће, то можете да радите док радите, тако да не морате да испуштате постојећи посао да бисте могли да похађате овај курс.
    • Овај курс је за оне који би желели да прошире своју базу вештина. Чак и ако сте почетник и желите да наставите овај курс, то бисте могли из два разлога. Прво, Сертификат за квантитативне финансије (ЦКФ) нуди одличне почетне курсеве који ће додати огромну вредност разумевању основних елемената курса. Друго, материјал за курс је врло интензиван, па ако желите да кренете од основног нивоа, нећете се суочити са таквим проблемима. Један знак упозорења је ово - морате да вас занимају математика, програмирање и финансије, да, све три.
    • Овај курс је један од курсева који се фокусира на само-учење. Потпуно зависи од тога колико сами студирате и колико дубински идете сами. Наравно, ако вам затреба помоћ, моћи ћете да приступите факултету у било ком тренутку, али ипак, све ће зависити од тога колико времена и труда уложите у наставни план.

    (Извор слике: //ввв.цкф.цом/абоут-цкф/програм-струцтуре/тхрее-пхасес )

    Кључне разлике - ФРМ вс ЦКФ


    Постоје многе кључне разлике између ФРМ и ЦКФ. Погледајмо их -

    • Интензитет: Ако упоредите оба ова курса, ЦКФ је много интензивнији од ФРМ-а. Многи руководиоци који су завршили ЦКФ напоменули су да би било сјајно када би институт повећао трајање курса са 6 месеци на 1 годину. У случају ФРМ, време дато за сваки ниво је довољно и свако са ригорозном дисциплином и добрим студијским навикама могао би да заврши наставни план и програм у року од 200 сати.
    • Фокус предмета: Ако упоредимо фокус предмета у наставном програму ових курсева, рекли бисмо да су потпуно различити. У случају ФРМ, субјекти су управљање финансијским ризиком (сазнаћете у следећем одељку); док је у случају ЦКФ фокус подједнако фокусиран на три предмета - математици, финансијској теорији и програмирању.
    • Перспектива: Перспективе ова два курса су потпуно различите. У случају ФРМ-а, свако може да се бави њиме, док у случају ЦКФ-а само људи који имају добро основно знање могу да се обележе. На пример, ако имате диплому финансија и ФРМ сертификат, могли бисте лако да се запослите. Али студент који има диплому и ЦКФ сертификат можда неће стићи до велике корпорације у којој би главни задатак биле квантитативне финансије. Често момци из Куанта требају магистериј или докторат. да се размотри за положаје. То не значи да је ЦКФ губљење времена, али он делује само као додатак ономе што већ имате.
    • Разлика у плати: Ако започињете или имате неколико година искуства, након ФРМ сертификата можете очекивати негде око 85.000 до 90.000 УСД годишње. У просеку је више јер такође морамо да рачунамо искуство власника ФРМ-а. С друге стране, ЦКФ цертификација је свакако вреднија због чињенице да су људи који се одлуче за ЦКФ већ довољно квалификовани. Након ЦКФ сертификата добили бисте око 115.000 америчких долара годишње. Са више искуства могли бисте да зарадите много више од свежије плате.

    Зашто се бавити ФРМ-ом?


    • Не постоји разлог зашто не бисте. Курс који је глобално признат и додаје толико вредности и такође има прихватљиве цене, нема разлога зашто не бисте ишли на овај курс. Постоји само један разлог због којег не бисте смели да идете на овај курс, а то је да вас уопште не занима каријера у управљању ризиком.
    • Погледајте критеријуме подобности за остваривање ФРМ-а. Да, свако то може. Све што треба да имате је спремност да обавите посао и 2 године искуства у релевантном домену да бисте добили сертификат.
    • ФРМ је свеобухватан курс ако је ваш фокус више на наставном програму него на положеним испитима. Наравно, морате да очистите испит, али за наставни план и програм треба да наставите ФРМ јер је то заиста добро.
    • Ако упоредите ову потврду са ЦФА, потребно је да очистите само 9 предмета и 2 нивоа. Једноставније је од ЦФА чак и ако се обим оба ова курса разликује. Једноставније значи да само требате 200 сати солидног учења да бисте очистили испите.

    Зашто се бавити ЦКФ-ом?


    • Први разлог за постизање ЦКФ-а је његова флексибилност. Можете одабрати време учења и то можете учинити својим темпом. Ретко постоје курсеви који пружају ову врсту флексибилности.
    • Трајање курса је само 6 месеци. Да, морате ригорозно учити да бисте очистили 6 предмета, али ако желите да добијете цењени сертификат, морате да се жртвујете пола године. А пола године је врло мало времена за ову врсту курса.
    • Претпоставимо да од сада нисте у стању да наставите курс. Шта би ти урадио? Према упутствима, можете одложити 6 програма укључујући и тренутни. Зар није дивно?
    • Процес пријаве је директан и људима који испуњавају услове за курс ће бити дозвољено. Треба да положите тест да бисте доказали да испуњавате услове за курс.

    Остала поређења која би вам се могла свидети

    • ФРМ вс ПРМ
    • ФРМ вс ЦАИА
    • ФРМ вс ЦФА
    • ЦИПМ вс ФРМ

    Закључак


    • ФРМ има одличан наставни програм, али његови испити нису толико конкурентни колико би требали бити. Дакле, ваш примарни посао док спроводите ФРМ сертификат је да обезбедите да знање вашег предмета буде у равни са индустријским стандардима. И већина људи не обраћа пажњу на ово. Истакните се и покријте свој наставни план као да ваши изгледи зависе од њега, јер у стварности то заиста и чини. Чак и ако се ЦКФ озбиљно критикује због његове цене, он вам омогућава приступ доживотним програмима који ће с временом ажурирати ваше знање и дуго ћете остати индустријски стручњак. Опет, ЦКФ није за свакога. Пре него што се пријавите за програм, знајте да се добро подударате.

    • <