Инвестиционо банкарство у Дубаију | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Дубаију

Да ли је добра одлука да напустите Лондон / САД и потражите прилику за инвестиционо банкарство у Дубаију? Да ли је Дубаи право место за раст каријере или зарађивање високе плате у инвестиционом банкарству? Ако неко започне каријеру у инвестиционом банкарству у Дубаију и тражи излазну прилику, да ли постоји?

У овом чланку ћемо покушати да одговоримо на сва горе наведена и многа друга питања.

Извор: схуаа.цом

Погледајмо редослед чланка -

    Овде разговарамо о тржишту инвестиционог банкарства у Дубаију, међутим, ако желите да сазнате више о спајањима и преузимањима, можете погледати курс за спајања и преузимања.

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - Преглед тржишта

    Тржиште инвестиционог банкарства у Дубаију се појављује. Инвестициони банкари у Дубаију углавном раде за регион МЕНА (Блиски Исток и Северна Африка). Ова регија МЕНА покрива скоро 20 земаља (Алжир, Бахреин, Џибути, Египат, Иран, Ирак, Израел, Јордан, Кувајт, Либан, Либија, Малта, Мароко, Оман, Катар, Саудијска Арабија, Сирија, Тунис, Уједињени Арапски Емирати, Запад Банка и Газа и Јемен). А договори у Дубаију се углавном врте око ових земаља.

    Инвестиционе банке са избоченим заградама обично раде на већим пословима, док локалне банке раде са мањим величинама послова.

    Врхунске инвестиционе банке у Дубаију (подружнице и локалне) покривају многе индустрије. Већина њихових клијената су финансијски спонзори, државни фондови и друге холдинг организације.

    А већину послова који се догоде у Дубаију у основи обављају инвестициони банкари у Лондону или у САД-у. Инвестициони банкари у Дубаију концентришу се на одржавање здравих односа са клијентима; међутим, о техничким детаљима брину професионалци у САД-у и Европи.

    Дакле, ако планирате да радите у Дубаију (јер желите да се вратите у своје родно место), добро размислите. Ако желите да више растете и постигнете боље изгледе за каријеру, можда ћете преиспитати своју одлуку. Али с друге стране, ако је плата оно за чим се крећете, на добром сте путу.

    Погледајмо услуге које нуде водеће инвестиционе банке у Дубаију.

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - нуде се услуге

    Већ знамо да инвестиционе банке са избоченим заградама имају подружнице у Дубаију и у већини случајева се баве већим пословима. Њихова стручност није ограничена само на Дубаи; него је њихова стручност глобална.

    Стога бисмо истражили стручност и услуге које нуде локалне инвестиционе банке у Дубаију.

    Ево снимка инвестиционе банке у Дубаију (Ноор Цапитал).

    извор: ноорцапитал.ае

    Као што примећујемо одозго, они обављају следеће активности

    • Савет за корпоративне финансије: Локалне инвестиционе банке нуде широк спектар саветодавних питања за корпоративне финансије, нпр. управљање ризиком, структурирање послова, структура капитала, кредитни рејтинг и ликвидност. Како банке обављају послове мање величине и обима, оне су срдачне, оријентисане на услуге и усмјерене на купца.
    • Стручност преузимања и преузимања: Да бисте уживали у благодетима синергије, важно је да се две или више компанија удруже у облику спајања и преузимања. Кроз спајања и преузимања различитих обима и природе, потребна им је слична стручност коју нуде локалне инвестиционе банке у Дубаију.
    • Корпоративно саветовање: Мале инвестиционе банке у Дубаију нуде корпоративне саветодавне услуге како би задржале стални фокус на малим и средњим компанијама из УАЕ. Они нуде удруживање многих услуга, нпр. Услуге спајања и преузимања, истраживање капитала и услуге саветовања о дугу.
    • Приватни пласмани: Приватни пласмани су једна од најважнијих услуга које нуде инвестиционе банке у Дубаију. Они заједно доводе софистициране инвеститоре и компаније и помажу компанијама да продају сложене хартије од вредности оним софистицираним инвеститорима који разумеју потенцијални ризик и користи. Ово помаже компанијама да остваре приход од продаје за много мање времена.
    • Структуриране инвестиције и друге услуге: Локалне инвестиционе банке у Дубаију такође нуде структуриране инвестиције (као јединствену хартију од вредности или корпу хартија од вредности) и друге прилагођене услуге. Идеја је да се усредсредимо на мала и средња предузећа како би добила сву помоћ у вези са капиталним и финансијским саветодавним услугама, како на домаћем, тако и на међународном нивоу.

    Горе наведене услуге могу изгледати слично глобалној инвестиционој банци. Али постоје две ствари које се разликују -

    • Прво, однос према овим локалним инвестиционим банкама је све. И сваки посао се догађа уз међусобно поверење и срдачну везу.
    • Друго, фокус ових малих инвестиционих банака је подизање малих и средњих предузећа.

    Списак најбољих инвестиционих банака у Дубаију

    Осим Тиер 1 инвестиционих банака, на Блиском Истоку постоје 4 инвестиционе банке које су вредне пажње. Идемо укратко о сваком од њих -

    • Расмала: Ово је једна од највећих инвестиционих банака у Дубаију. Расмала је основана 1999. године. Имовина под управом Расмале износи 1,2 милијарде долара, а трансакције на тржишту капитала вредне су 500 милиона долара.
    • СХУАА Главни град: СХУАА је основан 1979. године. АУМ СХУАА капитала износи 232,23 милиона долара. И малим и средњим предузећима је позајмио око 1,23 милијарде долара.
    • КФХ: Ово је још једно велико име у инвестиционом банкарству на Блиском Истоку. У 2016. години нето приход КФХ био је 3,18 милиона долара, а укупна имовина 4265,25 милиона долара.
    • Ноор Цапитал: Ноор Цапитал је основан 2005. године и од тада нуди широк спектар услуга пласмана инвестиција углавном на Блиском Истоку. Свака трансакција коју Ноор Цапитал обрађује износи најмање пет до 20 милијарди долара. Имовина под управом (АУМ) компаније Ноор Цапитал износи 500 милиона долара.

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - процес запошљавања

    Процес регрутације у Дубаију је потпуно другачији од распрострањених пракси у Великој Британији и САД-у. А ако из Велике Британије или САД долазите да бисте пронашли своје корене у Дубаију, ствари могу изгледати тешко на површини.

    Дакле, ево оквира који ћете можда следити ако желите да знате о процесу регрутовања у Дубаију -

    • Потражите праксу: Почните са овом методом. Пријавите се за што већи број инвестиционих банака у Дубаију за праксу. Фокус би, наравно, био на избоченим носачима; али такође можете одабрати неколико средњих банака за апликацију. Пракса може бити улазница за улазак на тржиште инвестиција и стварање вашег трага, посебно ако уопште немате готово никаквог искуства у инвестиционом банкарству.

    Такође погледајте - Интернсхип за инвестиционо банкарство

    • Почните са седиштем / подружницама: Ако сте у другим земљама, нпр. у Великој Британији или САД-у, тада не би било могуће да се директно пријавите дубајским банкама (или подружницама). Радије потражите инвестиционе банке које имају представништва у Дубаију, а приликом пријављивања спомените своје склоности према Дубаију.
    • Повежите се са консултантима за посао: Ако не познајете никога у Дубаију, тада ће вам најбоље контактирати консултанти. Направите листу консултаната у региону и покушајте да се лично повежете са њима (ако је могуће). Створите однос са њима и испричајте своју причу на начин који импресионира консултанте. А онда можете почети са улазним тачкама. Понекад ћете наћи конкурсе за посао које пружају консултанти попут оног приказаног на снимку испод -

    извор: наукригулф.цом

    • Интервјуи: У Дубаију је поступак разговора препознатљив на основу величине банке. За већу банку имаћете више рунди - техничку рунду, ХР рунду и завршну рунду са МД. За мање банке може почети са техничким кругом, а затим са МД.
    • Фокус питања током интервјуа: У Дубаију анкетари постављају питања о ширим темама како би видели разумевање основних појмова у рачуноводству, финансијском моделирању, процени вредности, смотри, спајању и преузимању итд.

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - Култура

    • Као и у било којој другој инвестиционој банци у САД-у или Великој Британији, и од вас се очекује да радите више од 100+ сати недељно већину времена.
    • Примарна разлика између културе Дубаија и Европе / САД-а је обављање посла. У Дубаију само треба да посао обаве на време и без одлагања. У САД / УК је важан и број сати проведених у канцеларији.
    • Генерално су периоди јун, јул и август најспорији и већина банкара одмара током ових месеци. То значи да бисте могли да одржите одличну равнотежу између пословног и приватног живота чак и након што морате да радите више од 100 сати недељно током неколико месеци.

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - плате

    Као што већ знате, најбољи део рада у Дубаију је примање неопорезиве зараде. Према инвестицијском банкару који ради у Дубаију, основне плате и бонуси су слични онима који се исплаћују у Европи. Међутим, додатне предности које ћете добити двоструке су - прво, добићете неопорезиву зараду, а такође ћете добити и додатак за становање од 30.000 америчких долара (приближно).

    Према истраживању које је спровео Морган МцКинлеи, видело се да су 2015. године зараде у банкарским и финансијским услугама у просеку порасле за 7-9%. Погледајмо детаљан извештај о томе где стоји зарада инвестиционог банкара и приватног капитала од 2015. године -

    извор: морганмцкинлеи.цом 

    Ако погледате листу, видели бисте да су зараде инвестиционих банкара мало мање у поређењу са платама инвестиционих банкара у Лондону (око 50.000-60.000 фунти годишње). Али оно што је важно напоменути да инвестициони банкари у Дубаију не морају да плаћају порез због чега се зарада тренутно удвостручује.

    Такође, плата сарадника у инвестиционом банкарству

    Инвестиционо банкарство у Дубаију - могућности изласка

    • Због културолошке разлике, идеја о напуштању након 2-3 године инвестиционог банкарства овде не важи. Људи дугорочно улазе у инвестиционо банкарство и остају дужи временски период. Дакле, ако говорите о могућностима изласка, људи их ретко траже када уђу у банкарство.
    • Штавише, чак и ако желе да напусте инвестиционо банкарство и желе да се придруже приватном капиталу; могућности приватног капитала су врло ограничене у поређењу са могућностима у Европи и САД.
    • Међутим, ако се људи преселе, крећу се за две одређене могућности. Први су суверени фондови (СВФ), а други приватни капитал (чак и ако је могућност ограничена).

    Такође, погледајте могућности изласка из инвестиционог банкарства

    Закључак

    Дубаи је сјајан ако желите да зарадите у инвестиционом банкарству. Међутим, ако тражите више могућности и раст, онда би можда требало да потражите Европу и САД јер вам на крају крајева само више новца не би пружило задовољство какво бисте желели.