Инвестиционо банкарство у Француској | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Француској

Ако мислите да је Француска само пиће вина и рад на књизи смола, треба да преиспитате. Постоји више од онога што на први поглед изгледа. Инвестиционо банкарство у Француској није попут било које друге земље. Процес регрутовања је другачији. Култура није тако отмена. А начин на који људи раде свој пут разликује се од осталих земаља.

Заронимо и детаљно ћемо открити инвестиционо банкарство у Француској.

У овом чланку ћемо говорити о следећем -

    Преглед тржишта инвестиционог банкарства у Француској

    Инвестиционо банкарство на француском тржишту је прилично разнолико. Овде ћете пронаћи све врсте банкарства. Сви постоје, од избочених банака до малих инвестиционих банака. Доста француских инвестиционих банака је оставило свој печат, нпр. БНП Парибас, ЦАЦИБ, Натикис итд. А такође је неколико европских инвестиционих банака прилично успешно пословало у Француској, нпр. Сантандер, ББВА, ХСБЦ, итд. Али сви имају тимове са седиштем у Паризу.

    Фокус ових послова овде је на средњим тржиштима. Већина инвестиционих банака (бутичне инвестиционе банке, локалне инвестиционе банке и банке са већим избором) концентришу се на послове на средњем тржишту и обим послова је обично мањи од послова којима се бави америчко тржиште инвестиционог банкарства.

    У Француској ћете видети пуно индустрија. И зато је фокус послова специфичан за индустрију. А инвестиционе банке се овде фокусирају на послове који су повезани са индустријом. То значи да ћете ретко видети неке услуге.

    Оно што је сасвим природно очекивати је велики број виноградарских понуда. Видели бисте да се многе инвестиционе банке баве оваквим пословима. Постоји чак и једна специјализована инвестициона банка која обавља само послове са виноградима - то је Вине Банкерс & Цо.

    Инвестиционо банкарство у Француској је прилично велико и непрекидно расте. Многе мале, нове, велике, стране инвестиционе банке шире крила да искористе прилику на овом тржишту. То значи да бисте као инвестициони банкари имали велике могућности и простор за раст у својој каријери.

    Инвестиционе банке у Француској - пружене услуге

    Инвестиционо банкарство у Француској је разнолико. Као резултат, локалне банке нуде широк спектар услуга. Покупит ћемо врхунске услуге које ове банке нуде и погледати их -

    • Савет за преузимања и преузимања: То је прилично често у инвестиционом банкарству у Француској. Договори су обично велики и нуде велику помоћ својим клијентима. Француске инвестиционе банке познате су по својој неуспоредивој стручности. Заслуга припада врхунском процесу запошљавања. Од Њујорка до Хонг Конга, Париза до Лос Анђелеса, ове банке помажу у закључивању вишеструких послова спајања и преузимања својим саветницима светске класе.
    • Помоћ у продаји индустријских предузећа: Како су француске инвестиционе банке познате по уговарању послова у индустријским секторима, оне такође помажу у продаји индустријских предузећа. Процес је прилично сложен и потребан му је стратешки савет.
    • Помагање фирмама приватног капитала у продаји једне од портфељ компанија: Приватне власничке компаније излазе када им посао више не изгледа уносан. Инвестиционе банке у Француској помажу овим приватним капиталним фирмама да изађу правим путем. Идеја је продати једну од портфељ компанија или им помоћи у секундарној продаји.
    • Специфичне могућности стицања: Када приватне капиталне компаније виде профитабилне послове, треба им пуно средстава. Тада им у помоћ долазе инвестиционе банке у Француској. Ово је један од задатака куповине који су извршиле француске инвестиционе банке.
    • Прикупљање капитала: Инвестиционе банке у Француској често помажу средњим предузећима да добију приступ средствима. Компаније се углавном баве одећом, прехрамбеним пићима, козметичким производима, интернетом, медицином и енергијом. Обрт ових компанија је обично између 25 и 150 милиона долара. Овим компанијама су често потребна средства за ширење пословања, а француске инвестиционе банке прикупљају капитал за подстицање њиховог раста. Они то чине идентификовањем погодног инвеститора, спроводе роад-схов и помажу у преговарању о условима уговора.
    • Савет менаџерским тимовима: Ово је једна од најзначајнијих услуга коју нуде француске инвестиционе банке. Ове инвестиционе банке помажу извршним директорима и менаџерским тимовима да преузму активну улогу у читавом процесу (тј. Приватне инвестиционе компаније које продају портфељ компаније). Величина посла је заправо око 250 милиона долара.

    Врхунске инвестиционе банке у Француској

    Лига лидера спровела је истраживање врхунских инвестиционих банака у Француској 2017. године на основу М&А аквизиција - велика индустријска граница. Ове инвестиционе банке имају ранг према учинку. Хајде да погледамо -

    Водећи: Прва листа укључује банке са највише водећих банака које су оствариле значајан успех у 2017. години. На списку су само две инвестиционе банке

    • БНП Парибас
    • Деутсцхе Банк ЦИБ

    Одлично: Ово је следећа степеница. Испод ове главе налази се много врхунских банака -

    • Банк оф Америца Меррилл Линцх
    • Социете Генерале
    • Барцлаис Цапитал
    • ЈП Морган
    • Лазард
    • Морган Станлеи Француска
    • Ротхсцхилд & ЦИЕ

    Препоручује: У овом поглављу је мало инвестиционих банака којима бисте могли размислити о придруживању -

    • ХСБЦ банка ПЛЦ
    • Цредит Агрицоле ЦИБ
    • Цредит Суиссе
    • Голдман Сакс
    • УБС инвестициона банка Француска

    Препоручено: Ова глава је последња и ове банке су имале добар учинак, али не тако добар као претходне степенице -

    • Барбер Хаулер Цапитал Адвисорс
    • Црни камен
    • Буцепхале Финанце
    • Цитигроуп Глобал Маркетс
    • Мессиер Марис & Ассоциес
    • Номура

    Процес регрутовања инвестиционе банке у Француској

    Много се може разговарати о процесу регрутовања инвестиционог банкарства у Француској. Погледајмо процес -

    • Умрежавање: ИАко желите да се бавите инвестиционим банкарством у Француској, најбољи начин је јако умрежавање. Ваш први циљ би требало да буде откривање праксе ван циклуса пре него што икада покушате да добијете прилику са пуним радним временом. Начин умрежавања је да сазнате своју алумнус мрежу и покушате да је прођете. Можете се пријавити на постдипломском факултету и приступити интранету или потражити детаље о контактима путем веб локација водећих фирми.
    • Ван циклуса праксе: Ако мислите да ће вам само 2-3 месеца помоћи да дођете до предности у француским инвестиционим банкама, очигледно грешите. У Француској морате да обављате праксе ван инвестиционог банкарства да бисте постигли предност. Ван циклуса праксе трају од 6 до 12 месеци где бисте научили тајне заната. И као резултат, ви ћете бити испред остатка гомиле. Међутим, морате бити свесни последица. Будући да многе инвестиционе банке запошљавају приправнике за „јефтину радну снагу“, а када се стажирање заврши, чак се и не труде да им понуде било какву могућност са пуним радним временом. Дакле, пре него што се икада пријавите за праксу, морате детаљно истражити фирму за инвестиционо банкарство и њену историју запошљавања.
    • Интервјуи: Постоје две врсте интервјуа које требате проћи - ван циклуса стажирања и интервју са пуним радним временом. Процес интервјуа је сличан за интервјуе ван праксе и за запошљавање са пуним радним временом. Једино што се разликује је број људи које ћете упознати да би прошли у последњи круг. На интервјуима за стажирање састаћете се са око 6-12 људи (од аналитичара до доктора медицине), а током редовних интервјуа, током процеса ћете се састати два пута од тог броја људи. Понекад је ХР важан током интервјуа. На пример, БНП Парибас више од свега цени мишљења и пресуде ХР-а. Али у другим инвестиционим банкама, ХР-у се не даје толика вредност током процеса интервјуа. У инвестиционом банкарству у Француској, центри за процену нису превише заступљени у Лондону. А примарни циљ интервјуа је да се утврди да ли су кандидати „способни“ за инвестиционе банке или не. Свака инвестициона банка је различита. Али већина инвестиционих банака (локалних и избочених заграда) поставља првих 5 и с тим повезана техничка питања, а последња 2 и питања у вези са процесима. У Француској не бисте пронашли ниједно питање о компетенцији које је највише наглашено у Великој Британији.

    Да бисте били идеалан кандидат за инвестиционо банкарство у Француској: Бити идеалан кандидат тешко је јер постоји толико предуслова. Већина кандидата има мало свих ових предуслова -

    • Универзитет: Очекује се да ће се сваки кандидат онесвестити са врхунског универзитета. Ако нисте са врхунског универзитета, шансе да направите каријеру инвестиционог банкарства у врхунској инвестиционој банци готово су мрачне. Штавише, треба да имате магистериј; само диплома Бацхелор неће смањити. А постоји неколико специјализација које можете одабрати - финансије, ревизија, банкарство, инжењеринг, пословање итд.
    • Језик: Сваки кандидат мора да стекне професионално течно знање француског језика. Ако не знате француски, нема вас. Штавише, такође морате прилично добро знати енглески језик; у супротном нећете моћи да обрађујете прекограничне послове.
    • Јаз: Након магистерија, потребно је да направите годину дана разлике да бисте похађали праксу. Већина онеспособљених који су запослени са пуним радним временом ретко бивају изабрани за инвестиционе банке у Француској.
    • Ван циклуса праксе: Током празнине морате да обављате ван циклуса праксу 6-12 месеци. То може бити ревизијски стаж или приправнички стаж у саветодавном преузимању и придруживању. Идеја је да своје искуство праксе преведете у могућност са пуним радним временом која ће бити лакша и кандидату и инвестиционој банци.
    • Приправништво: У инвестиционом банкарству у Француској постоје различита гледишта о науковању. Али многи регрути воле кандидате који су шегрти. Приправништво ради са скраћеним радним временом у компанији, заједно са полагањем ваше дипломе. Многе инвестиционе банке преферирају ову врсту кандидата, али не подржавају све банке такву врсту кандидата.

    Култура у инвестиционим банкама у Француској

    Чак и ако је споља, инвестиционо банкарство у Француској изгледа прилично сјајније; али истина и није тако лепа.

    У инвестиционом банкарству у Француској, бутик банке имају репутацију да муче своје приправнике дајући више посла и мање плаћајући; а на крају дана, чак им не нуде ни могућност пуног радног времена. Али нису све банке такве. Дакле, пре него што се икада пријавите за праксу, морате бити детаљни у вези са одређеном банком.

    Култура банке није толико добра (као што можете очекивати). Радит ћете дуго и зарадити много мање новца него што се инвестицијским банкарима плаћа у Европи и САД-у. Али у исто време имате прилику да растете, јер у Француској нема могућности за инвестиционо банкарство.

    Али ако нисте староседелац, можда нећете моћи да се прилагодите култури инвестиционог банкарства у Француској.

    Плате инвестиционог банкарства у Француској

    Можда звучи бизарно. Али ваша надокнада увелико зависи од школе коју сте похађали пре него што сте се запослили у инвестиционом банкарству. Ако сте похађали школу А, а неко је ишао у школу Б; ваша плата би била мања од другог кандидата, јер је школа Б врхунска и угледнија.

    Погледајмо неколико тачака података како бисмо разумели структуру зарада инвестиционог банкарства у Француској -

    извор: глассдоор.цо.ин

    Из горњих тачака података јасно је да је структура зарада у француским инвестиционим банкама прилично ниска. Размислите о МД-у који зарађује око 152.952 евра годишње. Можете ли то смислити у САД-у или у Великој Британији? Вероватно не!

    Излазне могућности за инвестиционо банкарство у Француској

    У САД-у и Великој Британији људи напуштају инвестиционо банкарство након 2-3 године, а затим одлазе у приватни капитал или хедге фондове.

    Међутим, у инвестиционом банкарству у Француској ствари стоје сасвим другачије. Мање је приватних капиталних и хеџ фондова са великим капиталом. Дакле, људи не иду путем. А у Француској људи не добијају унапређења брзо. Дакле, већина њих се фрустрира након одређеног временског периода и одлази.

    Након изласка из банкарства, углавном започињу сопствени посао.

    Закључак

    Оно што изгледа златно, заправо није злато. Ово важи за инвестиционо банкарство у Француској. Три су ствари које се истичу - прво, људи дају неомерено велику вредност вашој школи; друго, пролазак кроз процес регрутације није за оне са слабим срцем; и на крају, чак и ако можете да растете ако дуго останете у инвестиционом банкарству, већина људи се не држи и оставља банкарство да започне своје.