Излазне могућности за инвестиционо банкарство | ВаллстреетМојо

Излазне могућности за инвестиционо банкарство - Инвестиционо банкарство није за оне са слабим срцем. Морате да радите више од 100 сати сваке недеље, увек ћете бити на прстима да обавите неке ствари и увек ћете осећати хитност губљења важних послова.

Међутим, чини се да сви иду на инвестиционо банкарство због надокнаде и не размишљају о радном времену и менталном ставу потребном за успех. Идеја је проћи 2-3 године ригорозног рада и променити каријеру.

Инвестициони банкари који су дипломирали на врхунским универзитетима могу имати велике шансе за пробијање у друга поља. Али људима који су се потрудили, може им изгледати тешко да се пребаце када се осећају потребним.

У овом чланку ћемо размотрити пуно различитих опција за излазне могућности за инвестиционе банкаре. Неки од њих су прилично чести, неки од њих су ретки, а други су резултат могућности да научите толико вештина у кратком року.

Погледајмо их једног по једног.

    Излазне могућности за инвестиционо банкарство

    # 1 - Приватни капитал

    Приватни капитал може бити ваша следећа велика ствар ако желите да пређете са инвестиционог банкарства. Али постоји неколико услова које морате да испуните -

    • Пре свега, морате да постигнете најбоље резултате у резултатима и резултатима међу вршњацима најмање две године.
    • Као друго, требали сте да се онесвестите са врхунског универзитета и тамо треба да будете један од најбољих студената.
    • Треће, требало би да проведете разумно време у великој банци најмање 2-3 године.

    Ако испуњавате све ове услове и истовремено сте спремни да радите готово подједнако (80-90 сати), али у сасвим другој улози (више истраживач), онда је приватни капитал права ствар за вас.

    Да бисте сазнали више о приватном капиталу, можете се позвати на следеће чланке -

    • Шта је приватни капитал?
    • Курс за приватни капитал
    • Аналитичар приватног капитала
    • Књиге приватног капитала
    • Инвестиционо банкарство насупрот приватном капиталу

    # 2 - Хеџ фондови:

    Живи фонд би био тврд орах и није лако ући у живи фонд ако немате дебелу кожу. Ако имате искуства у ревизији трговања и имате искуства у постављању трговинских стратегија, спремни сте за полазак. Једино што вам може повратити је ако изгубите и једном, шансе су да ћете бити избачени из средстава. Стога будите стрпљиви и добро размислите о одабиру придруживања хедге фондовима, јер је ризик превише него било која друга опција у каријери.

    Да бисте сазнали више о хеџ фондовима, можете погледати следеће чланке -

    • Послови хеџ фондова
    • Стратегије хеџ фонда
    • Курс за обуку хеџ фондова
    • Инвестиционо банкарство вс менаџер хеџ фонда

    # 3 - Стратешко саветовање (могућности изласка из инвестиционог банкарства)

    Ако сте банкар који има искуства у саветовању пре банкарства, добро је да се бавите стратешким саветовањем. Многи инвестициони банкари придружују се стратешком саветовању из пуке љубави према стратегији. Али запамтите кад одаберете ову опцију, не би вас звали банкар; него ћете бити именовани као „стратег“. И довољно брзо моћи ћете да схватите колико су моћне Повер-Поинт презентације и матрични дијаграми (да, чак и више него изврсни)!

    Да бисте сазнали више о консалтингу, погледајте следеће чланке -

    • Финансије вс консалтинг; Која је каријера права за вас?
    • 10 најбољих књига о консултацијама

    # 4 - Фин-тецх: (могућности изласка из инвестиционог банкарства)

    Ако сте дуго у инвестицијским банкама и тамо сте дио продаје, плус ако имате технолошку позадину, савршено се подударате с фин-тецх могућностима. Нису сви исечени из исте тканине, па стога не могу сви који се баве продајом у инвестиционом банкарству бити део фин-тецх индустрије. Сигурно имате јаку прошлост у руковању различитим техничким врстама ствари и требало је да обавите озбиљан посао у рачунарском програмирању и развоју софтвера.

    # 5 - Савет за велика предузећа: (Излазне могућности за инвестиционо банкарство)

    Двије врсте људи могу одабрати савјетодавне за велике корпорације. Пре свега, треба да будете међу људима којима не смета да зарађују мање и истовремено желе лак радни живот који се може придружити великим корпорацијама. А друга врста људи су они који су на високом положају у инвестиционим банкама и већ су зарадили; тако да се не замарају због мање новца, све што желе је лак живот. Ове две врсте људи требале би да уђу у савет за велике корпорације. Пре избора предузећа постоје две ствари које морате да запамтите. Прво, нећете добити сјајне понуде као што сте то радили током вашег спајања и преузимања. Друго, радићете у малом тиму. Дакле, бирајте добро и можете имати изузетно задовољавајућу каријеру ако посебно тражите равнотежу између пословног и приватног живота.

    # 6 - Регулаторно саветовање:

    Ако сте у инвестицијском банкарству радили као професионалци за ризике и усклађеност, регулаторно савјетовање може бити најбоља опција за вас. Ово је важно јер ће компаније које се спајају, откупљивати или пролазе кроз процес прикупљања средстава захтевати стручни савет о регулаторним аспектима.

    # 7 - Закон: (могућности изласка из инвестиционог банкарства)

    Да ли сте икада размишљали о томе? Ако сте се придружили инвестиционом банкарству одмах након правног факултета или тек након што сте радили као правни стручњак, можете се поново вратити закону. Једина мана је што ћете можда морати да радите више него икад и нећете бити плаћени онолико колико будете плаћени као инвестицијски банкар. Па зашто би онда требало да се бавите адвокатском каријером? Ако волите право и страствено желите да се упишете у правничку каријеру.

    # 8 - ризични капиталиста:

    Ово је одлична опција за вас ако желите да започнете свој и имате страст према прављењу резервних копија нових предузећа. Најбољи део овога је што ћете сами одабрати своје радно време - колико радите, које пројекте ћете инвестирати и колико ћете уложити; али лоша страна је што је ризик много већи у почетку. Једном када уложите у старт-уп, не знате да ли ће старт-уп донијети више новца у џеп или ће се трбухом у року од годину дана. Дакле, играјте своје карте добро и идите на тржиште ризичног капитала када будете уштедели довољно новца током своје каријере у инвестиционом банкарству.

    Да бисте сазнали више о ризичном капиталу, погледајте следеће чланке -

    • Ангел Инвестмент вс ризични капитал
    • Вентуре Цапитал књиге
    • Плата капиталиста ризичног капитала
    • Приватни капитал вс ризични капитал

    # 9 - МБА из врхунског института: (Излазне могућности за инвестиционо банкарство)

    Већина инвестиционих банкара су МБА са врхунских универзитета. Али шта ако сте се придружили инвестиционом банкарству и знате да никада нећете стићи до нивоа сарадника док не одете у врхунски МБА институт и не завршите тврду МБА! Шта онда? Требали бисте се пријавити за МБА и када завршите, одрадите стажирање (ако је потребно), а затим се придружите врхунској инвестиционој банци као сарадник. Једини недостатак је опортунитетни трошак (две године нерадног рада плус трошак МБА) који морате сносити.