Образац потврде о готовини | Бесплатно преузимање (Екцел, ОДС, Гоогле табеле)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни образац потврде о готовини

Када компанија прими готовину од својих купаца, тада мора свом клијенту дати потврду о томе, уредно потписану од овлашћеног лица, приказујући разне детаље о уплати који укључују детаље пословања који издају готовински рачун, назив странка којој се даје потврда о готовини, детаљи о износу и начину плаћања и детаљи стања на корисничком рачуну и у ту сврху образац Признанице постављају многе компаније које имају поставке у којима се чувају сви детаљи компаније. у мери у којој је то могуће заједно са формулама које се аутоматски попуњавају на признаници, смањујући тако понављање рада за сваки нови пријем новца.

О предлошку потврде о готовини

Многе компаније постављају образац потврде о готовини. Има поставке које у највећој могућој мери чувају све детаље о компанији, заједно са формулама, које се аутоматски попуњавају на признаници. Смањује понављање рада за сваки нови пријем новца.

Компоненте

Следе различити детаљи који су углавном присутни у предлошку готовинске потврде:

# 1 - Наслов:

На врху горњег дела благајничког рачуна исписат ће се насловни новчани рачун. Написан је како би се кориснику шаблона јасно разумело да се образац односи на готовинску потврду. Овај наслов ће остати нетакнут и неће се мењати.

# 2 - Име и адреса предузећа:

Под овим насловом, компанија мора да унесе своје регистровано име и адресу. Корисник шаблона мора га једном попунити, осим ако не дође до промена у називу компаније или месту пословања. Дакле, детаљи под овим насловом остаће нетакнути и корисник не мора да се мења уколико то није потребно.

# 3 - Датум:

У ову колону корисник мора да унесе датум када се готовина издаје купцу. Ова колона је неопходна да би се евидентирало плаћање извршено према датуму купца, јер компанија треба да зна датум када је клијент платио. Дакле, ово се мора мењати свакодневно.

# 4 - бр. Рачуна:

За сваки рачун у готовини који компанија изда у односу на пријем готовине од свог купца треба доделити јединствени број рачуна. Уз помоћ овога, компанија би могла да води евиденцију о издатим новчаним примањима, а такође ће помоћи у помирењу на бољи начин. Дакле, ово се мора мењати за сваки нови издати новчани рачун.

# 5 - Примљено од:

Под овим именом уписује се особа од које је примљен износ. То је једна од најважнијих колона шаблона, јер ће садржати име странке. Компанија може одлучити да дода и адресу купца према својој жељи. Како колона садржи име странке, тако се то мора мењати за сваки нови новчани рачун који издаје компанија.

# 6 - Износ ($):

У овој колони се у бројеве уноси износ примљен од купца. Како колона садржи тако примљени износ, то се мора мењати за сваки нови новчани рачун који издаје компанија.

# 7 - Количина у речима:

У ову колону се словима уноси износ примљен од купца. Како колона садржи тако примљени износ, то се мора мењати за сваки нови новчани рачун који издаје компанија.

# 8 - Сврха плаћања:

У ову колону се уноси сврха због које је износ примљен од купца. Како ова колона садржи сврху плаћања, она се мора мењати за сваки нови издати новчани рачун. Међутим, неке компаније се баве истом врстом посла и сврха пријема готовине остаје иста. У тим случајевима, компанија може унапред попунити податке и задржати их нетакнутима за све рачуне.

# 9 - Детаљи о рачуну:

Ова колона садржи детаље о уплати од купца. Под овим се уносе укупан износ и укупан износ плаћених детаља. Након чега ће образац аутоматски израчунати дуговање купца. Ова цифра ће показати преостало стање.

# 10 - Начин плаћања:

Ова колона садржи детаље о начину плаћања од стране купца. Ако је примљена уплата готовинска, износ се уноси у колону поред готовине. Ако је примљена уплата у чеку, тада се износ уноси у колону поред чека. Ако је уплата примљена са упутнице, тада се износ уноси у колону поред упутнице.

# 11 - Примио:

Последње поље садржи потпис и име особе која је примила уплату. Такође је важно поље, јер ће омогућити праћење особе која је примила износ, посебно у случају било каквог спора.

Како се користи овај образац?

Особа која издаје потврду о готовини мора да унесе детаље у поља која нису попуњена. Дакле, датум издавања, број рачуна, име купца, износ у броју и речима, сврха плаћања, укупан доспели износ и укупан уплаћени износ и начин плаћања морају бити унети. И на крају, исти мора да потпише особа која издаје новчаницу заједно са његовим подацима.

Генерално, новчани рачун се генерише у две копије, од којих се оригинална копија предаје купцу, а компанија задржава другу копију за своју евиденцију. Дакле, издавалац ће узети примерак из две копије након довршавања свих детаља и предати оригиналну једну-две купцу, а другу копију задржати на евиденцији.