Екцел Транслате Функција | Преведи текст на различите језике

Екцел Транслате функција

Екцел Транслате је функција која помаже претварању било које реченице или речи из једног језика у други. Доступан је на картици рецензија у одељку језика, али има један важан део који морамо имати на уму да Екцел има своје парове или језик за превод, као што су енглески на шпански или енглески на француски, постоје три могућности превода доступан, један је онлајн речник, други речник доступан након преузимања, а трећи је машински превод.

Где пронаћи функцију преводиоца у програму Екцел?

Функција превођења налази се у преглед таб оф мс екцел.

Сигурно се питате која је његова употреба! Да схватимо на следећем примеру.

Пример

Имамо текст - “Шта је ово" у нашем екцелу. Да бисмо разумели ову функцију, кликнемо на Преведи на картици Преглед а затим притисните Укључити (истакнуто зеленом бојом).

Како извршавамо горе наведени задатак одмах наилазимо на следећи екран.

Постоји низ језика за одабир који су приказани на снимку екрана испод. Језици су приказани абецедним редом, а последњи језик је „Иуцатец Маиа“. Постоји стотине језика за одабир.

Функција превођења такође може заменити „на“ и „са“, као што је приказано на снимку екрана испод.

Проверимо свој ум! Сигурно се питате да би и кратке реченице могле бити гуглане, шта је онда стварна употреба екцел транслате-а?

Па, ево одговора.

Претпоставимо да имамо дугачку реченицу - „Здраво Амме, моје име је Анимисха. Овде сам да вам помогнем око ваших дела. “ Па, ако покушате да гуглате тако дуге реченице, Гоогле би могао доћи до различитих предлога. Међутим, за тренутно разумевање потребан нам је инстант софтвер који аутоматски претвара страни језик у енглески или локални језик.

Додајте функцију Екцел Транслате у траку са алаткама за брзи приступ

Ако морамо редовно да користимо конверзију језика, можемо створити пречицу за исти у Екцелу за лак приступ.

Иди на Филе и кликните на Опције а затим изаберите Брз приступ алаткама

У Брз приступ алаткама, са десне стране имамо могућност - Изаберите наредбе из како је приказано испод. На њему морамо одабрати „Преглед картице“, а затим испод њега одабрати опцију за превођење.

Када одаберете Преведи, кликните на Додај >>.

Чим се притисне опција Додај >>, добијамо превести на десном бочном окну и ми ћемо притиснути У реду.

Након клика У реду на Кућа таб, аутоматска опција за превести функција ће бити доступна на траци са алаткама за брзи приступ у Екцелу.

Коришћење преводиоца

Сад се сигурно питате зашто и где се користи тако широко?

Па одговор је следећи

  • Многе компаније попут цалл БПО, Пхармацеутицал, Медицал и друге компаније баве се својим производима и захтевима на међународном нивоу. За такве индустрије функција превођења представља спас за употребу и добијање поузданих информација. Такође, истовремено може да обрађује и претвара више података.
  • Такође помаже у спровођењу анкета о новим производима или услугама тражећи критике купаца са места на којима треба успоставити тржишта.

Ради јасније презентације, ево примера анкете тржишта урађене за нова вишеструка предузећа која су тестирана и испробана на 10 људи, а њихове рецензије су узете у обзир пре стварања стварног тржишта. Дакле, људи из целог света су писали коментаре на свом језику. Уз помоћ функције Екцел Транслате могу се све речи претворити у енглески или било који други прикладан језик

Следи листа производа и купаца из различитих делова света и њихове рецензије засноване на укусу и употреби производа:

Уз помоћ функције Екцел Транслате, можемо је лако претворити у енглески језик и сачувати за даље коришћење. Све што треба да урадимо је да применимо један по један горе поменути поступак. А жељени одговор би био следећи:

Горе наведено је пример за 10 потрошача, међутим, у стварном сценарију свакодневно може бити близу хиљаду таквих прегледа.