Друштво за управљање имовином (АМЦ) - Дефиниција, како то функционише?

Шта је компанија за управљање активом?

Друштво за управљање имовином је компанија која узима финансијску имовину особе, компаније или другог предузећа за управљање имовином (обично ће то бити појединци високе нето вредности) и користи имовину за улагање у компаније које их користе као оперативно улагање, финансијско улагање или било које друго улагање у циљу раста инвестиција; након чега ће се приноси вратити стварном инвеститору и мали износ приноса задржава се као профит код компаније за управљање имовином.

Ово је трећи део серије од 9 делова о Прегледу инвестиционог банкарства.

  • Део 1 - Инвестиционо банкарство наспрам комерцијалног банкарства
  • Део 2 - Екуити Ресеарцх у инвестиционој банци
  • Део 3 - Шта је Друштво за управљање активом
  • 4. део - Продаја и трговина
  • 5. део - Приватни пласмани, ИПО и ФПО
  • 6. део - Ундервритерс и Маркет Мејкери
  • Део 7 - Спајања и аквизиције
  • Део 8 - Реструктурирање и реорганизација
  • Део 9 - Одговорности инвестиционог банкарства

Ако желите професионално да научите М&А (спајања и преузимања), можда ћете желети да погледате 25+ видео сатиКурс спајања и преузимања

У овом видеу разговарамо о следећем -

  • Шта је Друштво за управљање имовином или АМЦ?
  • Како функционише компанија за управљање имовином (АМЦ)?

У следећем видеу ћемо разговарати

  • Шта је Селл Сиде?
  • Шта је Буи Сиде?

Транскрипт шта је то Ассет Манагемент Цомпани или АМЦ

Шта је Ассет Манагемент Цомпани (АМЦ)?


Погледајмо компанију за управљање имовином (АМЦ) мало детаљније. Сада да схватимо значење компаније за управљање имовином (АМЦ) у том погледу. Дакле, док смо на једној страни разговарали о истраживању, рекли смо да истраживање може имати различите врсте клијената. Један би могао бити појединачни инвеститор, други би могао бити институционални инвеститор, а компаније за управљање имовином могу се класификовати као један од институционалних инвеститора. Па шта тачно раде? Дакле, институционални инвеститори као што је Ассет Манагемент Цомпани (АМЦ) оно што раде је да они у основи улажу удружена средства клијената у разне хартије од вредности. Хартије од вредности могу бити обвезнице или хартије од вредности са седиштем компаније, тј. Хартије од вредности засноване на акцијама.

Како је функционисала компанија Ассет Манагемент (АМЦ)?


Дакле, Друштво за управљање активом (АМЦ) у основи прикупља новац од јавности и чини га фондом средстава. Дакле, можда фонд од 100 милиона долара или можда 200 милиона или више милијарди фондова. Дакле, у зависности од величине Мандата, они удружена средства клијената улажу у разне хартије од вредности, а пример би могао бити Друштво за управљање имовином (АМЦ) могло би бити попут узајамног фонда. Дакле, узајамни фонд који улаже у технолошке залихе. Дакле, очигледно ви и ја као инвеститор улажемо у узајамни фонд једне од компанија којима ће узајамним фондом овде управљати портфолио менаџер. Дакле, постоји менаџер портфеља који усмерава ова удружена средства у разне хартије од вредности. Па да видимо шта је све у овом послу, да ли знате како зарађују?

Они зарађују тако што заправо знате да узимате провизију или накнаде, у зависности од величине фонда којим управљају. Дакле, ако је на пример 100 милиона, накнада за управљање можда око 2% - 3% укупне имовине под управљањем или АУМ. Дакле, тако компаније за управљање имовином зарађују, а менаџер који управља инвестицијама или доноси инвестиционе одлуке назива се менаџер портфеља или менаџер фонда, у реду и важан део овог управљања имовином или компанија за управљање имовином је да пружају пуно диверзификације јер имају већи фонд ресурса у поређењу са појединачним инвеститорима. Тако да могу да инвестирам само у Мицрософт или можда у Гоогле. Знате да узајамни фондови који улажу у технолошке залихе могу пружити већу диверзификацију, јер имају већа средства за инвестирање у различитим доменима, а професионалци су, могу да ураде пуно анализа поврата ризика и на неки начин диверзификују свој велики портфељ, што ће на крају ублажите моје улагање у узајамни фонд. Дакле, тако у основи функционише Ассет Манагемент Цомпани (АМЦ).

И са овим, дођимо до разлике између онога што је страна куповине и онога што је страна продаје.

Шта је Селл Сиде?


Много пута сам видео студенте како бркају шта је страна куповине и шта је страна продаје и зашто се на неки начин користе у овом контексту инвестиционог банкарства. Када смо раније разговарали о инвестиционом банкарству, рекли смо да инвестиционо банкарство има одељење за истраживање, као и одељење продаје и трговине, па размислите о одељењу за истраживање капитала које припрема извештаје и савете о истраживању капитала. Па истраживање и савет за кога? Дакле, истраживање и савети за клијенте попут институционалних клијената, инвеститора који могу појединачно улагати. Дакле, кажемо да ће одељење за истраживање инвестиционе банке произвести истраживање које ће потрошити клијенти. Дакле, клијенти би били институционални и појединачни инвеститори. Дакле, кад год видите овај извештај, ви о препоруци куповине-продаје од брокерске компаније мислите на то као на страну продаје, јер оно што они раде у основи продају идеје, у реду, па не продају извештаје, па вас молимо да не постоји неко неутрално посредовање компаније, независне брокерске куће које продају извештаје као и цену, али када говоримо о страни продаје у контексту инвестиционог банкарства, оне продају идеје у реду. Дакле, они продају идеје клијентима и у већини случајева се те идеје преносе бесплатно. Дакле, тако долази до продаје, идеје за продају су у реду.

Шта је Буи Сиде?


Размислите о страни куповине, страна куповине није ништа друго доли клијент који је на институционалној страни. Дакле, једна страна је продајна идеја која се продаје, коме продаје идеје? Клијенти и клијенти се називају купцима, јер они у суштини раде на томе да имају фонд средстава, улажу у акције и обвезнице. Дакле, страна куповине је она која купује акције и обвезнице и то у великим количинама хартија од вредности у сврху маркетинга новца. Дакле, они имају мандат и улажу у складу са својим мандатом. Па, ко су примери куповине? Погледајмо неколико њих. Хедге фондови, узајамни фондови, осигуравајуће компаније, пензијски фондови да набројимо неке од њих, јер ако погледате појединачно хеџ фондове, узајамне фондове, на сваком месту ћете пронаћи менаџера фондова који ће тражити идеје са брокерским фирмама. Дакле, брокерска кућа даје идеје узајамним фондовима. Узајамни фонд чује те идеје да их можда цене и радују се улагању. Дакле, чијим портфељем ове компаније заправо управљају на страни куповине, у основи су они клијенти. Дакле, узајамни фондови инвеститора представљају скуп средстава њихових властитих инвеститора. Дакле, зато се називају Буи-сиде јер улажу у акције и обвезнице у реду. Надам се да ћете с овом вашом способношћу да разумете прилично основне функције истраживања како зарађују, који су клијенти који су ЕМЦ-ови и шта је застрашујуће средство између продаје и продаје.