Књиге о управљачком рачуноводству | 10 најбољих књига о управљачком рачуноводству

Списак десет најбољих књига о управљачком рачуноводству

Бити менаџер значи да требате поседовати више знања од других, тачније својих потчињених. Рачуноводствено знање је подједнако важно за менаџере, а самим тим и за људе који немају рачуноводствено искуство, имамо неколико сјајних књига које ће вам помоћи у вези са том темом. Испод је листа таквих књига о рачуноводственом управљању-

  1. Управљачко рачуноводство: принципи и пракса(Набавите ову књигу)
  2. Стварни бројеви: Управљачко рачуноводство у виткој организацији(Набавите ову књигу)
  3. „Најбоље“ управљачко рачуноводство: успешно пословање - доношење одлука и буџетирање(Набавите ову књигу)
  4. Напредно управљачко рачуноводство(Набавите ову књигу)
  5. Управљачко рачуноводство (пројекти и буџети)(Набавите ову књигу)
  6. Приручник за истраживање управљачког рачуноводства(Набавите ову књигу)
  7. Увод у управљачко рачуноводство(Набавите ову књигу)
  8. Управљачко рачуноводство(Набавите ову књигу)
  9. Увод у управљачко рачуноводство(Набавите ову књигу)
  10. Управљачко рачуноводство (за Универзитет у Делхију, Сем.5)(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу управљачког рачуноводства, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Управљачко рачуноводство: принципи и пракса

од- М.А.Сахаф

Увод

Аутор је ову књигу управљачког рачуноводства представио како би се побринуо да се бави различитим обимима предмета, заједно са пионирским променама у наставном програму. Аутор је садржај представио на логичан и структуриран начин како би осигурао да студенти максимално искористе тешке концепте и технике управљачког рачуноводства.

Резиме књиге

Господин Сахаф је у књигу уврстио следеће теме, опсег и природу принципа управљачког рачуноводства и рачуноводствених процеса, доношења одлука уз помоћ анализе трошкова, пописа трошкова, трошкова производа, анализе финансијских извештаја, анализе односа и још много тога више. Кренуо је од основних принципа рачуноводства до читања и разумевања финансијских извештаја, који помажу менаџерима у доношењу управљачких одлука за организације.

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

Читава књига управљачког рачуноводства заснована је на ревидираном издању рачуноводства. Аутор је представио и објаснио суштинске концепте, анализу која је помогла у развоју предмета, и стога се не ради само о принципима, техникама и поступцима рачуноводства.

<>

# 2 - Реални бројеви

Управљачко рачуноводство у виткој организацији

Јеан-Цуннингхам и Орест Фиуме

Увод

Ова најбоља књига о управљачком рачуноводству намијењена је менаџерима којима је потребна књига како би из правих прорачуна остварили свој број. Читање и увежбавање техника које је аутор дао у књизи помоћи ће вам да промените своје пословање и заувек га побољшате. Аутор своју књигу назива водичем и побуном у контроли финансија и администрације.

Резиме књиге

Сви су аутори били бивши главни финансијски руководиоци својих организација и јасно су се усредсредили на то како се тема развила до ове тачке, а менаџмент може вратити једноставност и јасноћу у пословању, посебно у витком послу. У овој књизи су описали своја лична искуства са рачуноводством „зашто и како“. Модел управљачког рачуноводства описан у овој књизи показује начине на које се могу откључати стварни профитни потенцијали организације.

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

Модели управљачког рачуноводства које у стварном животу користе ЦФЕ великих компанија и организација могу заиста бити од велике помоћи за ваше разумевање предмета; осим тога, аутори су открили начине откључавања потенцијалног профита.

<>

# 3 - „Најбоље“ управљачко рачуноводство

Успешно пословање - доношење одлука и буџетирање

би- Деепак Гупта

Увод

Нови покушај аутора да на врло једноставном језику представи основе рачуноводства. Он прецизира да свака дефиниција рачуна закључује да је то алат који помаже менаџменту у доношењу финансијских одлука организације, јер утицај утиче на сваки аспект организације.

Резиме књиге

Аутор је књизи додао најосновније теме ради лакшег разумевања. Те теме укључују контролу буџета, доношење одлука о управљању, разне одељке обрачуна трошкова и његову анализу, и наравно, књига почиње са основама и објашњењем својих концепата. Мотив аутора је да читаоце, како дипломце, тако и професионалце, упути о циљевима рачуноводства трошкова и како то може помоћи у доношењу управљачких одлука. Ова књига рачуноводства највишег менаџмента помоћи ће вам у доношењу одлука попут цена, укупних трошкова и налога за продају итд.

Изношење из ове Књиге највишег управљачког рачуноводства

Господин Гупта је уложио огромне напоре у дизајнирању практичних питања за књигу. Ова питања су и решена и нерешена, а такође су узета из различитих стручних испитивања која су дата у поглављима ове књиге.

<>

# 4 - Напредно управљачко рачуноводство

- Роберт Каплан и Антхони А. Аткинсон

Увод

Аутори су се усредсредили на врло тачне тачке управљачког рачуноводства и праксу менаџерског рачуноводства у стварном свету. Такође је детаљно користио употребу или примену аналитичких алата широког обухвата. Ова књига савршено покрива иновативна питања управљачког рачуноводства.

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљачком рачуноводству покрива главна питања управљања трошковима са којима се суочавају велике компаније широм света. Аутори су додали прилагодљиви приступ темама напредног управљања кроз систематско управљање рачунима. Поглавља ове књиге праћени су описом студија случаја и описом коришћених концепата. Овај ауторски тим познат је по постављању иновативних пословних стандарда. Ова књига садржи поглавља попут процене учинка и подстицаја детаљно користећи савремене приступе.

Изношење из ове Књиге највишег управљачког рачуноводства

Аутори су додали додатно поглавље под називом трансферне цене. Ово поглавље води читаоца кроз савремене приступе теми; то је додатак (ЕВА) економској додатној вредности. Овај концепт је апсолутно прикладан за професионалце који се баве рачуноводством и управљањем трошковима.

<>

# 5 - Управљачко рачуноводство (пројекти и буџети)

Нова менаџерска серија

од- Аласдаир Гилцхрист

Увод

Управљачко рачуноводство је тема која вам омогућава да видите у будућности јер се од већине времена очекује да менаџери предвиђају будућност. Сад како је то могуће? О томе говори ова тема. Менаџери се не унапређују само на основу њихових техничких компетенција, знања, дисциплине и вештина управљања тимом који треба да поседују много више.

Резиме књиге

Ова књига највишег менаџерског рачуноводства покрива управљачко рачуноводство за нове менаџере, а покрива интерне рачуноводствене процесе и методе који помажу менаџменту у руковању ресурсима стварајући своју вредност у више облика за обе вредности која је вредност за акционаре и купце. Ти ресурси могу бити и финансијски и нефинансијски, што је у облику запослених или људских ресурса, процеса рада, сировина, дизајна, добављача, добављача итд. ...

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

Аутор је користио и објаснио МАС који је систем управљачког рачуноводства који помаже менаџменту у руковању широким спектром података и такође претвара податке у веома важан извор информација. Каже да се када се подаци обрађују то назива информацијом. Једном кад се потроши, оно постаје знање, и коначно, када се схвати, постаје мудрост.

<>

# 6 - Приручник за истраживање управљачког рачуноводства

аутор Цхристопхер С. Цхапман, Антхони Г. Хопвоод, Мицхаел Д. Схиелдс

Увод

Управљачко рачуноводство није ништа друго до наука о постављеним праксама које су врло лабаво повезане. Међутим, они такође варирају између времена и простора. Читав овај феномен чини управљачко рачуноводство веома занимљивим и истовремено изазовним. Овај предмет, једном научен и употребљен, може вам помоћи у доношењу економских одлука, организовању, контроли и такође вам помаже у планирању.

Резиме књиге

Аутори предлажу да су истраживачи управљачког рачуноводства дефинитивно квалификовани на начин да могу створити структуру знања о управљању трошковима која показује и приказ и рад управљања трошковима. Чине то на такав начин да заинтересованим странама показују начин стварања и одржавања дугорочне добити, стварања и изградње организације. Аутор је чињенице супротставио моделима које је он развио.

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

У овој књизи управљачког рачуноводства, аутор заправо развија модел који користи различите мере и алате за анализу како би створио учинак рачуноводства и управљања трошковима. Његов модел корелира са проценом учинка кроз управљање трошковима и развој стратегије.

<>

# 7 - Увод у управљачко рачуноводство

аутори - Цхарлес Т. Хорнгрен, Гари Л. Сундем, Виллиам О. Страттон, Даве Бургстахлер, Јефф О. Сцхатзберг

Увод

Ова најбоља књига о управљачком рачуноводству посебно је намењена менаџерским професионалцима који би желели да боље разумеју ту тему и доносе снажне и ефикасне економске одлуке за своје организације. Аутори су врло јасно описали теорије као и уобичајене праксе које се додају како би се читаоцима помогло да боље разумеју тему. Све у свему, ова књига је врло добро организована, логична и лако разумљива.

Резиме књиге

Ова књига управљачког рачуноводства може вам бити први увод у рачуноводство. Изузетно је лако прочитати књигу у којој се садржај лако разуме и илуструје уз помоћ кључних тачака. Ова књига покрива пословну етику пословне организације, увод у буџет и припрему главног буџета, савезе одступања и флексибилни буџет, систем одговорног рачуноводства и управљања, итд.

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

Ова књига је врло једноставна за разумевање и организована је на врло логичан начин. Обухвата не само потребно разумевање у теоријској форми, већ такође обухвата уобичајене праксе, заједно са примерима различитих организација и њиховом употребом метода

<>

# 8 - Управљачко рачуноводство

аутори - Антхони А. Аткинсон, Роберт С. Каплан, Елла Мае Матсумура, С. Марк Иоунг

Увод

Да бисте савладали било који предмет, морате да разумете основе истог. Тако је. Морате добити базу тачно пре него што желите да је добро разумете. Ова књига вам помаже да једноставно и лако разумете основе рачуноводства. Учење досадног предмета заправо може постати лако ако имате прави водич који ће вам помоћи да савладате његове основе и напредни ниво.

Резиме књиге

Аутор приказује поступање са управљачким рачуноводством на врло напредан и детаљан начин, јер је заправо разлог за препоруку ове књиге тај што је аутор изузетно добро проширио основне појмове у овој књизи, заједно са фокусом на врло основне појмове управљачког рачуноводства. Такође показују или приказују како се предметно рачуноводство користи и анализира у стварним студијама случајева.

За понети из ове најбоље књиге о управљачком рачуноводству

Ова најбоља књига о управљачком рачуноводству укључује нове теме у управљачком рачуноводству, а то су систем трошкова заснован на активностима, циљани обрачун трошкова, ЈИТ, планирање производа, одређивање цена, систем мерења перформанси, буџет итд. Ова књига укупно представља проницљиво знање уместо превише фокусирања на прорачуне и решавање проблема.

<>

# 9 - Увод у управљачко рачуноводство

аутор - Цхарлес Т. Хорнгрен, Гари Л. Сундем, Јефф О. Сцхатзберг, Даве Бургстахлер

Увод

Овај предмет је основно средство за менаџера, јер му помаже у доношењу ефикасних економских одлука. Аутори не верују у то да вас науче да памтите технике. Њихов фокус је да вам помогну да разумете основне концепте управљачког рачуноводства. Подстакли су читаоца да размисли о предностима и недостацима различитих техника и о томе како се оне могу користити.

Резиме књиге

Менаџери морају да разумеју како њихова одлука утиче на трошкове организације. Они су концепте рачуноводства увели на самом почетку књиге. Ови концепти се затим ревидирају у другим поглављима у сложенијим ситуацијама, међутим полако и постепено како и када студенти стекну разумевање предмета. Ово није довољно; аутори су такође приложили примере који су живи примери стварних компанија са свим концептима разумевања.

Изношење из ове Књиге управљачког рачуноводства

Ова књига о управљачком рачуноводству помогла је студентима да разумеју улогу или део рачуноводствених пракси у савременом пословању. Такође су на брзину завирили у пословање главних организација. Ова поглавља су завршена уз помоћ илустрације проблема и како информације доступне јавности могу приказати слику компаније

<>

# 10 - Управљачко рачуноводство (за Универзитет у Делхију, Сем.5) -

би- И.Ц. Јаин

Увод

Ова књига о управљачком рачуноводству књига је врло погодна за студенте и укључује и покрива најновији наставни план о управљачком рачуноводству. Аутор је користио користан приступ испитивању у стварању књиге, па га стога могу користити и студенти који планирају да се појаве на испитима као што су ЦФА, МБА, ИЦВА ЦА, ЦС итд. Он вам помаже да створите утицај на доношење одлука у савременом пословању са својом књигом о управљачком рачуноводству.

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљачком рачуноводству покрива преглед управљачког рачуноводства који укључује циљ, дефиницију, функције, улогу рачуноводства итд., Поред тога, такође укључује буџетску контролу и буџетирање, савезе варијансе и стандардне обрачуне трошкова, мерење прихода , анализа добити заједно са мерењима трошкова и обима итд.

Изношење из ове Књиге управљачког рачуноводства

Ова књига омогућава брзу ревизију уз помоћ кључних појмова, сажетка, теоријских питања, објективних питања, проблема из праксе итд. Такође укључује 125 илустрација, 100 решених проблема, 150 вежби које нису решене, а такође има одговоре и наговештаје, и још много тога. Ова књига је комплетна књига за ову тему.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом