Инвестиционо банкарство у Индији | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Индији

Да ли сањате да ћете бити високо летећи професионалац који жели да то учини великим у свету инвестиција, али немате појма где да тражите?

Ево вашег одговора. Ако желите да пређете на инвестиционо банкарство, требало би да знате целокупан сценарио инвестиционог банкарства у Индији, Списак водећих инвестиционих банака, врсту услуга које се нуде, њихову културу, плате у инвестиционом банкарству у Индији, послове инвестиционог банкарства у Индији и да ли сте погодан за профил инвестиционог банкарства.

У овом чланку ћемо детаљно проучити свет инвестиционог банкарства који преовладава у Индији.

  Преглед инвестиционог банкарства у Индији

  Пре него што кренемо у ситне делове инвестиционог банкарства у Индији, важно је бацити мало светла на историју инвестиционог банкарства у Индији.

  Све је почело у 19. веку. Током тог периода, европске банке су прво основале своју трговинску индустрију у земљи Индије. Од тог давног времена, стране банке су завладале инвестиционим банкарством у Индији. Али то није трајало дуго.

  Седамдесетих година прошлог века Државна банка Индије почела је да шири своја крила и створила је биро за трговачко банкарство. У истој деценији, ИЦИЦИ банка је почела да нуди разне услуге банкарског банкарства.

  После деценије, банкарство је постало ствар многих и више од 30 трговачких банака, финансијских институција и комерцијалних банака почело је да оснива своје пословање.

  Међутим, све до 1980-их, банкарство није добило онај хипе који је заслужио. Деведесетих година банкарство је постало индустрија када се више од 1500 банкара регистровало у СЕБИ (Индијски одбор за хартије од вредности).

  Да би се регулисао овај огроман број банака, било је потребно изградити институцију која ће банкама помоћи да се придржавају прописа и прописа. И тако је започело удружење инвестиционих банкара Индије (АИБИ).

  Циљ АИБИ је да регулише правне и етичке праксе међу члановима, а такође да промовише и подстакне ширење индустрије.

  Под АИБИ, сада постоји много банака и регистроване су финансијске институције. Погледајте следеће институције које су регистроване под АИБИ и већ су се прославиле у индустрији инвестиционог банкарства у Индији -

   • Акис Банк Лтд.
   • Барцлаис Банк ПЛЦ
   • БНП Парибас
   • Централна банка Индије
   • Цредит Суиссе Сецуритиес (Индија) Привате Лтд.
   • Деутсцхе Екуитиес Индиа Привате Лтд.
   • Еделвеисс Финанциал Сервицес Лтд.
   • ХДФЦ Банк Лтд.
   • ХСБЦ хартије од вредности и тржишта капитала (Индија) Привате Лтд.
   • ИЦИЦИ Сецуритиес Лтд.
   • ИДБИ Цапитал Маркет Сервицес Лтд.
   • ЈП Морган Индиа Привате Лтд.
   • Морган Станлеи Индиа Цо. Привате Лтд.
   • Религаре Цапитал Маркетс Лтд.
   • СБИ Цапитал Маркетс Лтд.
   • СМЦ Цапиталс Лтд.

  Препоручени курсеви

  • Обука за финансијског аналитичара
  • Курс сертификације у инвестиционом банкарству
  • Комплетни курс спајања и преузимања

  Услуге које нуде инвестиционе банке у Индији

  Инвестиционе банке у Индији нуде читав спектар услуга. Следе врхунске услуге које се истичу -

    • Савет за спајање и аквизиције: Компаније требају проширити свој тржишни удео и остварити већи приход. Стога морају да пронађу бољу прилику да се споје или стекну друге компаније које им могу помоћи да постигну своје циљеве. Инвестиционе банке у Индији помажу овим компанијама да праве праве послове (спајања и преузимања) и помажу им у доношењу разборите одлуке тако да повраћај улагања достигне максимум, а ризик постане најмањи.
    • Управљање капиталним питањима: Обично инвестиционе банке у Индији нуде управљање јавним питањима на два начина - метод фиксне цене и метод прављења књига. Такође нуде ИПО (почетна јавна понуда), ФПО (праћење у јавној понуди), преференцијална издања, издавање права, КИП (квалификовани институционални пласман) и пласирање дуга. Идеја је да се великим организацијама помогне да се дугорочно шире и да им на том путу саветују разне стратегије.
    • Синдикација дуга: Када компанија жели да финансира нове могућности, увек нема довољно новца да то искористи. Међутим, ако разговарају са инвестиционим банкарима, могу да им помогну у пројектном финансирању, ороченом зајму, зајму за обртни капитал, мезанинском финансирању, спољном комерцијалном задуживању итд. Ове услуге омогућавају јавним и приватним предузећима да искористе праве могућности у право време и осигурати солидан раст.
    • Откупи / преузимања: Инвестициони банкари у Индији саветују своје клијенте да откупе своје акције у право време. Штавише, они им такође помажу да изврше дубинску анализу, открију циљну компанију и олакшавају разумевање да ли су преузимања неопходна. Они такође помажу компанијама да се придржавају усклађености и прописа према СЕБИ-у.
    • Корпоративно саветовање: Инвестициони банкари у Индији нуде корпоративне савете за разне компаније, посебно за гигантске компаније и корпоративне органе. Како је корпоративно саветовање огромно подручје, прво схвате потребе компанија, а затим нуде услуге по мери. Они почињу са пословним проценама, а затим инвестиционе банке у Индији помажу компанијама да развију пословни план. Једном када се изради пословни план, они прелазе на стратешко саветовање о пројектима. А онда такође помажу компанијама у процени пословања, идентификацији пројеката и реструктурирању предузећа.

  Списак најбољих инвестиционих банака у Индији

  У Индији има много инвестиционих банака које нуде изврсне услуге и постепено шире свој домет. Али међу свима њима, овде је листа 10 најбољих индијских инвестиционих банака према обиму посла (ови послови су искључиво засновани на пословима спајања и преузимања) -

  РанкНазив инвестиционе банкеБрој понуда (2016)
  1Ернст & Иоунг Привате Лтд.26
  2Прице Ватер Хоусе Цооперс, Арматура за инвестиционо банкарство11
  3Делоитте Тоуцхе Тохматсу Индиа, ЛЛП11
  4О3 Цапитал Глобал Адвисори Привате Лтд.8
  5КПМГ Индиа Привате Лтд.8
  6Акис Цапитал Лтд.7
  7Стандардна овлашћена банка, Одељење за инвестиционо банкарство6
  8Авендус Цапитал Привате Лтд.6
  9ЈМ Финанциал Институтионал Сецуритиес Лтд.6
  10КПМГ корпоративне финансије ЛЛЦ6

  извор: вцедге.цом

  Сада, погледајмо листу 10 најбољих инвестиционих банака по вредности посла (М&А) у 2016. години -

  РанкНазив инвестиционе банкеВредност понуде (у милионима УСД)Број понуда
  1Арпвоод Цапитал Привате Лтд.21,891.714
  2ЈМ Финанциал Институтионал Сецуритиес Лтд.13,599.776
  3Морган Станлеи11,950.004
  4Ернст & Иоунг Глобал Лтд.10,898.724
  5Котак Махиндра Цапитал Цо. Лтд.10,149.964
  6Амбит Привате Лтд.9,730.003
  7ДХ Цонсултантс Привате Лтд.9,730.001
  7Цитигроуп Глобал Маркетс Индиа Привате Лтд.9,730.001
  8Лазард Лтд.9,407.424
  9Ј.П. Морган Сецуритиес ЛЛЦ8,000.001
  9Еверцоре Партнерс Инц.8,000.001
  10Стандардна овлашћена банка, Одељење за инвестиционо банкарство3,667.806

  извор: вцедге.цом

  Сада, погледајмо листу инвестиционих банака које су 2016. биле на врху листе у смислу ИПО на домаћем тржишту -

  РанкНазив инвестиционе банке
  1ИЦИЦИ хартије од вредности
  2Еделвеисс Финансијске услуге
  3Акис Банк
  4ХСБЦ
  5Котак Махиндра банка
  6ИИФЛ хартије од вредности
  7ИДФЦ банка
  8Државна банка Индије
  9ЈМ Финанциал Институтионал Сецуритиес Лтд.
  10Елара Цапитал

  Најбољи део ове листе је што је на листу уврштена само једна страна банка, тј. ХСБЦ. Преосталих свих 9 банака припада Индији. То значи да је владавина страног инвестиционог банкарства у паду и све више индијских инвестиционих банака долази на врх.

  Процес регрутације - Инвестиционе банке у Индији

  Ако икада сањате да будете део индустрије инвестицијског банкарства у Индији, ево како можете да провалите код. Али реч опреза - хиљаде и хиљаде ученика иду истим путем и као резултат тога можете се изгубити у гомили.

  Погледајте процес регрутовања ових инвестиционих банака у Индији, како бисте се могли добро припремити и доћи до посла из снова -

    • Нема ХР посла: Како се индустрија инвестицијског банкарства у Индији прилично разликује, ријетко кад ХР пролази кроз животописе инвестиционог банкарства. То ради директно МД. Како професије инвестиционог банкарства нису за оне са слабим срцем, важно је да скрининг обављају најважнији руководиоци у послу.
    • Никада не покушавајте да додирнете инсајдерске информације да бисте испуцали интервју: Као инвестициони банкар, морате бити поуздани јер ћете се носити са милионима долара важних клијената. Дакле, не покушавајте да брзо поправите. Радије покушајте да нагласите зашто се добро слажете са послом.
    • Процес селекције: Одабир најбољих кандидата за инвестиционо банкарство прилично се разликује од осталих врста послова. Обично се кандидатима суди на основу њихових техничких вештина, способности вођења, комуникацијских и међуљудских вештина и самомотивације. Пре свега, биографије бира МД, а затим се на разговор позивају кандидати који уђу у ужи избор. Током првог круга, већина кандидата се прегледа. Само неколико најбољих кандидата уклапа се у рачун и тражи последњи круг. Ако је број кандидата огроман, тада постоји могућност пристраности, јер не би сви анкетари могли да раде са свим кандидатима. У завршном кругу, ХР ће кандидате информисати о томе шта могу очекивати током интервјуа. А онда се на основу консензуса понуда објављује особи која се испостави најприкладнијом за компанију и њене клијенте.
    • Најважнија ствар: Када га је МД инвестиционог банкара питао која је то ствар која најбољег кандидата одваја од осталих, он је напоменуо да су просечни просечни оцени важни само за први преглед; али на крају је најважнија спремност кандидата да остави свој печат у индустрији инвестиционог банкарства. Такође је напоменуо да се већина кандидата пријављује за послове инвестиционог банкарства у Индији само због новца; врло мали број људи жели да се приклони љубави према инвестиционом банкарству и они су у већини случајева најбољи на свету.

  Култура у инвестиционим банкама у Индији

    • Култура инвестиционог банкарства у Индији није нешто што ће већина тражити. Јер постоји огромна неравнотежа између ризиковања и љубави према послу!
    • У инвестиционом банкарству, способности и иницијативе за преузимање ризика сразмерне су томе колико ће новца зарадити инвестициони банкари, а не колико љубави имају према послу. Због тога нажалост нису сви кандидати погодни за послове инвестиционог банкарства у Индији.
    • Можда се чини да је то тржиште рада, али обично, дугорочно гледано, врло мало инвестиционих банкара остаје у једној организацији јер им конкуренти нуде више позиције.
    • Штавише, не постоји равнотежа између посла и приватног живота. Можда ћете морати да радите 16-18 сати дневно да бисте закључили послове. Овде је само једна ствар прилично добра, а то је новац. Ако се можете држати ове културе, зарадићете огроман новац у року од неколико година.
    • Рекавши то, погледајмо неке податке о платама професионалаца у инвестиционом банкарству у Индији.

  Плате инвестиционог банкарства у Индији

  Према Глассдоор.цо.ин, просечна зарада аналитичара инвестиционог банкарства у Индији износи 902.800 ИНР годишње.

  И ево листе зарада различитих инвестиционих банака у Индији -

  извор: Глассдоор.цо.ин

  Имајмо још једну перспективу коју нуди Паисцале.цом.

  Према Паисцале.цом, просечна зарада за сараднике у инвестиционом банкарству износи 782.988 ИНР.

  Погледајмо и заједничке путове каријере сарадника - инвестиционог банкарства у индустрији -

  Ко су популарни послодавци за удружено инвестиционо банкарство? Хајде да погледамо -

  извор: Паисцале.цом

  Али како искуство утиче на плате? Хајде да погледамо -

  извор: Паисцале.цом

  То значи да је јасно да је искуство битно у погледу плата у индустрији инвестиционог банкарства. Зарађиват ћете више новца што се више излажете и научите више вјештина.

  Инвестиционо банкарство у Индији је свакако индустрија којом доминирају мушкарци. Из извештаја Паисцале.цом, 89% су мушкарци, а само 11% жене које имају сличне функције у индустрији инвестиционог банкарства.

  такође, погледајте плату сарадника за инвестиционо банкарство

  Инвестиционо банкарство у Индији - излазне могућности

  Ако вам је досадно у инвестиционом банкарству у Индији или изгледа да не можете да извршите притисак, можда ћете имати неколико опција којима ћете се свидети -

    • Приватна имовина
    • Хедге фондови
    • Предузетнички капитал
    • Корпоративне финансије
    • Предузетништво

  Међутим, знајте да се излазак из инвестиционог банкарства у Индији неће увек чинити вредним, посебно ако тражите мање сати рада и не свиђа вам се финансијска анализа.

  У свакој од горе наведених опција требате уложити пуно сати (често и више) да бисте дошли до добре позиције, а за сваку од опција било би потребно да уложите своје време и енергију у преглед финансијске анализе.

  Према томе, излазите само када знате да желите да истражите друге могућности и димензије; не зато што желите да побегнете од свакодневне журбе. Идеја да ћете 2-3 године радити у инвестиционом банкарству, а затим ћете кренути другим путем није ништа друго до мит.