ПРОПЕР у Екцелу (формула, примери) | Како се користи ПРОПЕР функција?

ПРОПЕР функција у програму Екцел

Правилна Екцел функција користи се за давање датог уноса у правом, а прави знак у речи значи да је први знак великим словом, док су остали знакови малим словима, на пример у име особе коју користимо овом формулом у одговарајућем случају, користити ову функцију типе = ПРОПЕР (и пружити стринг као улаз.

ПРОПЕР функција је у Екцелу категоризована као стринг или тект. Функција ПРОПЕР претвара први знак у велика, а мировање у мала слова.

У основи, функција ПРОПЕР у Екцелу користи се за претварање вашег уносног текста у прави случај. Може се користити за писање великих слова сваке речи у датом низу. ПРОПЕР функција у екцелу неће утицати на бројеве и интерпункције у датом тексту или низу. Претвориће само први знак у велика, а сва остала слова у мала слова.

ПРОПЕР формула у програму Екцел

ПРОПЕР формула у екцелу има један обавезни параметар тј. текст.

Обавезни параметар:

  • текст: Текст или низ чији ће се први знак у свакој речи претворити у велика слова, а сви преостали знакови у мала слова.

Како се користи одговарајућа функција у програму Екцел?

ПРОПЕР функција у Екцелу је врло једноставна и лака за употребу. Нека неки примери примере рад ПРОПЕР-а у програму Екцел. ПРОПЕР функција се може користити као функција радног листа и као ВБА функција.

Овај ПРОПЕР функцијски Екцел образац можете преузети овде - ПРОПЕР Екцел Екцел предложак

Пример # 1

У овом примеру узели смо скуп случајног текста да бисмо на њега применили одговарајућу функцију и излаз приказан у колони Излаз. ПРОПЕР у програму Екцел прикрива испоручени текст у одговарајући формат.

Пример # 2 

У другом примеру користимо улазни текст са случајним размаком ц / б речи. Дакле, овде морамо да користимо функцију Трим са ПРОПЕР функцијом да бисмо добили добро форматиран излаз. Правилна функција прво прекрива сваку прву реч великим словима, а не трим уклања све непотребне размаке из испорученог текста као што је приказано у доњој табели.

ПРОПЕР у екцелу се може користити као ВБА функција.

Функција помоћне употребе ()

Дим рнг Ас Ранге, ћелија Ас Ранге // декларише два објекта Ранге

Сет рнг = Селецтион // Иницијализујемо објект Ранге рнг одабраним опсегом.

// Желимо да проверимо сваку ћелију у случајно одабраном опсегу (овај опсег може бити било које величине). У програму Екцел ВБА за ово можете да користите петљу За сваки следећи. Додајте следеће линије кода:

За сваку ћелију у рнг

Следећа ћелија

целл.Валуе = Апплицатион.ВорксхеетФунцтион.Пропер (целл.Валуе)

Крај под

Ствари које треба памтити

  • Употреба функције ПРОПЕР у низу не утиче на бројеве и интерпункцијске знакове.
  • Функција ПРОПЕР претвара 'с' у 'С, на пример, тануј'с у Тануј'С.