Приватни капитал у Аустралији | Списак најбољих фирми | Зараде | Послови

Преглед приватног капитала у Аустралији

Тржиште приватног капитала у Аустралији брзо расте, посебно због драстичне повећања потражње малих фирми. Чак и ако је аустралијско тржиште превише мало од америчког и британског, још увек приватни капитал у Аустралији ствара велике могућности за нова и мала предузећа.

Погледајмо редослед чланка -

    Такође, погледајте шта је приватни капитал? |. | Комплетан водич за почетнике

    Извор: деалстреетасиа.цом

    Тржиште приватног капитала у Аустралији

    Аустралијско тржиште приватног капитала увек се борило са проблемима који представљају препреку његовом расту. Ни 2016. није било другачије.

    Од наглог пада аустралијских долара према америчким доларима до политичких немира, тржиште приватног капитала у Аустралији суочава се са огромним изазовима у новије време.

    Чак и неколико великих снимака попут Дицка Смитха, Спотлесс-а и неколико других водећих фирми иза којих стоје приватне акције погодило је 2016. године.

    Стеве Биром, шеф капитала Аустралијских фондова за будућност, анализира целокупан приватни капитал у Аустралији на следећи начин. Каже да тржиште приватног капитала у Аустралији чини око 10% целокупног фонда, тј. Око аустралијских 11,5 милијарди долара (скоро 8,6 милијарди америчких долара). А већина изложености приватном капиталу долази из САД-а и износи око 60%. Остатак је подељен између Европе, Велике Британије и аустралијских тржишта у развоју.

    Да бисмо разумели тржиште приватног капитала, ево неколико статистика које треба погледати -

    • Види се да 6% аустралијског БДП-а одлази у Кину.
    • Током 2005. до 2015. године, према извештају КПМГ-а, Кинези су инвестирали око 78,7 милијарди аустралијских долара.
    • Пондерисани просек поврата ИПО-а подржаних приватним капиталом који премашују аустралијских долара од 2013. до 2015. године износи 26,4%.
    • Према аустралијском удружењу приватног капитала и ризичног капитала и компанији Ротхсцхилд Аустралиа, пондерисани просек поврата ИПО-а који нису подржани приватним капиталом од 2013. до 2015. износи 8%.
    • Такође је утврђено да је здравствени фонд сада на врху листе.

    Понуђене услуге

    У компанији Привате Екуити у Аустралији, услуге које нуде банке приватног капитала се мало разликују од осталих тржишта приватног капитала у свету. Погледајмо услуге које нуди приватни капитал у Аустралији -

    • Услуге проширења: Приватни капитал у Аустралији помаже приватним компанијама да погурају коверту и што више расту. Помажу у обезбеђивању средстава потребних за ширење приватних предузећа и нуде им савете како би могли умањити ризике на том путу.
    • Развој новог производа: Аустралијско тржиште приватних акција и даље је тржиште у развоју. А приватним компанијама има довољно простора да сваке године развијају нове производе. Али за развој новог производа потребно је пуно истраживања, израда прототипа и пуно покушаја и грешака, а за то је потребна огромна сума новца. Приватне капиталне банке у Аустралији биле су кључне за помоћ приватним предузећима да се више концентришу на развој нових производа и створе већу вредност за своје купце.
    • Спајања и преузимања (М&А): Ово је најчешће од свих. И на аустралијском тржишту банке приватног капитала огромно улажу у спајања и преузимања, а такође пружају и саветодавне услуге, тако да читав процес постаје лакши и бржи.
    • Средства за промену власништва / управљања: Приватном предузећу су потребна средства за несметано пословање. Ако дође до било какве промене у власништву или управљању, тада цео процес треба средства за спровођење. Штавише, приватна предузећа такође морају да се суоче са ефектом који може бити велика стопа исцрпљености или пад берзе. Приватни капитал у Аустралији помаже приватним компанијама да се изборе са променом власништва / управљања и било каквим накнадним ефектима.

    Најбољи приватни капитал у Аустралији

    Ево главних фондова који су тренутно у центру пажње на аустралијском тржишту приватних капитала. Извештај о истраживању дао је ПЕИ Ресеарцх & Аналитицс. А подаци се помињу од 2016. године и рангирани су према циљној величини фондова.

    • Фонд будућих медицинских истраживања: Овим фондом управља Аустралиа Футуре Фунд. Сектор фонда је здравство. А отворио се 2015. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 14590,70 милиона долара.
    • Фонд Цхамп ИВ: Овим фондом управља ЦХАМП Привате Екуити. Сектор фонда је разнолик. Отворен је 2015. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 1094,30 милиона долара.
    • Стратешки аустралијски пољопривредни фонд Блуе Ски: Управитељ фонда је Блуе Ски Алтернативе Инвестментс. Сектор фонда је агробизнис. А започео је 2015. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 218,86 милиона долара.
    • Следећи главни град ИИИ: Овим фондом управља Нект Цапитал. Сектор фонда је разнолик. Отворен је 2013. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 218,86 милиона долара.
    • Аустралијски ВЦ фонд ИИИ: Управитељ фонда је Блуе Ски Алтернативе Инвестментс. Сектор фонда је технологија, медији и телекомуникације. А започео је 2015. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 218,86 милиона долара.
    • ОнеВентурес Инноватион Фунд ИИ: Менаџер фонда овог фонда је ОнеВентурес. Сектор фонда је разнолик. А започео је 2014. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 100 милиона долара.
    • АирТрее Вентурес Фунд ИИ: Овим фондом управља АирТрее Вентурес. Сектор фонда је технологија, медији и телекомуникације. Отворен је 2016. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 72,95 милиона долара.
    • Реинвентуре Фунд ИИ: Управитељ фонда је Реинвентуре Гроуп. Сектор фонда је разнолик. А започео је 2016. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 72,95 милиона долара.
    • Дигитал Аццелератор ЛП: Овим фондом управља Адвентуре Цапитал. Сектор фонда је технологија, медији и телекомуникације. Отворен је 2012. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 58,36 милиона долара.
    • МХЦ & Ц - Вивант Вентурес Аццелератор Фунд: Овим фондом управља М.Х. Царнегие & Цо. (МХЦ & Ц). Сектор фонда је технологија, медији и телекомуникације. Отворен је 2013. године. Циљна величина овог фонда је аустралијских 58,36 милиона долара.

    Такође, погледајте Списак 10 најбољих компанија са приватним капиталом

    Процес регрутовања приватног капитала у Аустралији

    У приватним фирмама у Аустралији процес запошљавања је сасвим другачији. Али оно што је најбоље у регрутовању аустралијских приватних компанија је укључивање свих кандидата. Можете имати другачији етнички или регионални афинитет, али о вама ће се судити само према вашим заслугама и критеријумима за испуњавање захтева за посао. Ваша прошлост неће одлучити о вашој судбини у процесу регрутовања.

    Ево кратког прегледа процеса запошљавања једне од највећих приватних компанија у Аустралији -

    • Онлајн пријава: Први поступак је заиста једноставан. Све што треба да урадите је да се пријавите путем Интернета. Треба да попуните образац за пријаву и доставите своје податке. Тада ће надлежни органи проверити вашу пријаву и на основу ваших квалификација и искуства, или ћете ући у ужи избор за следећи круг или ћете бити прошли за будућа отварања.
    • Прва рунда интервјуа: У зависности од ваше локације, од вас ће се тражити да дођете на разговор углавном на један или два круга. У првом кругу састаћете се са партнером и вишим сарадником из ХР одбора. Водићете пријатељску расправу и биће процењени на основу ваших способности, врсте посла који сте обавили и подручја стручности коју имате.
    • Други круг интервјуа: Други круг се често одржава за најбоље кандидате. Генерално, овај круг ће на крају одлучити коме ће се понудити отворена позиција у приватној капитал компанији. Током другог круга интервјуа састаћете се са другим партнером фирме и адвокатом из одељења за запошљавање и можете постављати било каква питања у вези са послом или компанијом која бисте могли да имате.
    • Пријатељски састанци: Обично ћете након разговора упознати остале партнере и сараднике компаније како бисте разумели организациону културу и како је радити у фирми. Такође ћете бити позвани на догађаје у фирми како бисте стекли осећај за организационо понашање и стандарде рада. Иако је овај састанак потпуно необвезан и не би се разматрао у процесу регрутовања.

    Такође, погледајте Како ући у Привате Екуити

    Култура

    У приватном капиталу у Аустралији, организациона култура је најбољи део. Иако је тржиште приватног капитала пролазило кроз неколико проблема, и даље је организациона култура у већини приватних власничких друштава била кључна за постизање хармоније између запослених и постизање организационих циљева кроз кохерентност.

    Како су сви партнери изабрани након увида у њихове досадашње евиденције, средства којима су раније управљали, учинак који су показивали, изнова и изнова, обично је резултат сасвим задовољавајући. Чак и након неколико борби и многих незгода, аустралијско тржиште приватних акција и даље је снажно од 2016. године.

    Изгледи сваког приватног капитала у Аустралији су глобални и радују се што ће постати једно од највиших тржишта приватног капитала на свету.

    Плате

    Можда сте се згражали над идејом да одете у Привате Екуити у Аустралији за сјајан посао. Па, ако сте један од најбољих кандидата који сте неколико година радили на тржишту приватних капитала у Европи или САД-у мислећи да Аустралија има мале или никакве шансе да је повећа у приватном капиталу, онда је можда време да преиспитате своје могућности .

    Аустралијско тржиште приватних капитала брзо постаје робусно и многе врхунске приватне компаније се интересују за ширење свог хоризонта на Аустралију. На пример, ЈПМорган Партнерс Асиа недавно је отворио канцеларију у Мелбурну. Америчка компанија за приватни капитал Царлиле Гроуп такође је отворила нову канцеларију у Сиднеју.

    Али шта је са надокнадом? Да ли гледају горе?

    Погледајте доњу табелу која ће вам помоћи да схватите где је одштета на тржишту приватних капитала од сада у Аустралији -

    извор: ау.неувоо.цом

    Према горњој табели, јасно је да је просечна зарада приватног капитала аустралијских 154.000 УСД или 79 УСД на сат. Ако направимо математику, ово је скоро 2,6 пута више од просечне зараде у Аустралији.

    Ако тек започињете са приватним капиталом у Аустралији, зарађиваћете око 108.000 аустралијских долара годишње. А како стекнете више искуства, ваша накнада ће се постепено повећавати. А са више искуства можете чак и да зарадите до 216.000 аустралијских долара годишње.

    Могућности изласка из приватног капитала у Аустралији

    Чак и ако је приватни капитал у Аустралији у 2016. години ударио доста пута, тржиште и даље изгледа снажно и има пуно простора за раст. Према томе, излазак из приватног капитала мислећи да ће опасности у блиској будућности бити велика, можда није добра идеја.

    На пример, ако погледамо статистику, видели бисмо да је у 2015. години дошло до пораста вредности послова од стране приватног капитала у Аустралији за скоро 54%. А вредност послова била је око аустралијских 3,3 милијарде долара.

    После свега, ако и даље желите да изађете, постоје могућности и за вас. Можете прећи у хедге фонд. Или можете размислити да постанете ризични капиталиста. Такође се можете придружити портфолијској компанији или саветодавном одбору.

    Али идеја је да се држите приватног капитала ако желите да остварите велики повратак у својој каријери (и финансијски и на основу задовољства послом).

    У крајњем случају

    Аустралијско тржиште приватних акција једно је од најјачих тржишта приватних капитала у настајању на свету. Простора за проширење има довољно, а кључна реч за претенденте који би желели започети своју каријеру у приватном капиталу на аустралијском тржишту је „агресивно стрпљење“.

    Предложени чланци о приватном капиталу

    Ово је био водич за приватни капитал у Аустралији, преглед тржишта, понуђене услуге, водеће приватне компаније у Аустралији, њихову културу, понуђене плате и могућности изласка. Такође можете погледати ове чланке у наставку да бисте сазнали више о приватном капиталу

    • Приватни капитал у Индији
    • Најбољих 5 књига о приватном капиталу
    • Приватни капитал у Саудијској Арабији
    • Аналитичар приватног капитала
    • Приватни капитал у Мексику
    • <