Труст рачун (дефиниција, карактеристике, типови) | Како подесити Труст рачун?

Шта је Труст Аццоунт?

Труст рачун је креиран са намером да се уврсти одређено средство или скуп имовине која се држи у одвојеном капацитету да би се на одговарајући начин управљало одређеним корисницима и овај рачун може бити различито коришћен, од исплате хипотека и премије осигурања од стране банке у име својим купцима на руковање некретнинама које ће се наследити.

Објашњење

  • Поверење је финансијски рачун који повереник отвара и њиме управља како би превидео и управљао имовином или средствима корисника у складу са правно обавезујућим аранжманом.
  • Творац труста познат је под називом давалац или давалац кредита. Рачун поверења важан је алат за планирање некретнина.
  • Када се створи поверење, странка преноси цело правно власништво над имовином на трећу страну (појединца или групу) која ће бити одговорна за правилно руковање имовином.
  • Ова трећа страна позната је као повереник, а странка за чију корист повереник управља имовином или средствима је позната као корисник.
  • Труст нема никаква овлашћења у вези са имовином док корисник не пренесе имовину или средства на рачун поверења. Генерално, банка или друга постојећа финансијска институција делује као чувар имовине поверења.
  • Ови скрбници стављају имовину на рачун поверења под именом поверења. Након тога, све расподеле и трошкови који се односе на корисника извршиће се само са овог рачуна.

Карактеристике

  • „Финансирање поверења“ једна је од најважнијих карактеристика рачуна поверења. То је процес у којем се средства или средства преносе у поверење. Ако се власништво над имовином не пренесе на поверење, оно нема моћ управљања истим.
  • Обавезно је да је повереник ментално компетентна пунолетна особа која има одговорност да води рачун поверења.
  • Повереник има пуна овлашћења у погледу вршења било каквих промена на рачуну, осим у случају да је другачије наведено у уговору који наводи другачије.
  • Фидуцијарна дужност повереника је да делује у најбољем интересу корисника.
  • Према државним законима који превладавају у одређеној држави, повереник је одговоран за подношење годишњих пореских пријава. На захтев корисника може да поднесе редовно рачуноводство.
  • Све расподјеле и трошкови који се односе на корисника морају се извршити само с његовог рачуна повјерења.

Врсте

Постоје многе врсте трустова који имају некако исте функције, али имају различите сврхе. На пример, есцров рачун је врста повереничког рачуна за некретнине, преко којег банка која даје хипотеку држи средства која се користе за плаћање пореза на имовину и осигурања власника кућа у име купца куће. Доступност врсте поверења зависи од државног закона који превладава у тој јурисдикцији. Има основне четири класификације које укључују

# 1 - Живо поверење

Поверење је извршно током живота творца поверења, тј. Насељеника.

# 2 - Тестаментарно поверење

Поверење је извршно након смрти насељеника.

# 3- Опозиво поверење

Клаузула има клаузулу која даје право насељенику да промени уговор о поверењу или раскине поверење.

# 4- Неопозиво поверење

Према овоме, постоји ограничење за насељеника да изврши било какве промене у споразуму или да укине поверење. Када становник пренесе имовину под овај рачун, одриче се права власништва.

Стога прво треба одлучити о врсти рачуна поверења који га занима, а затим треба одлучити ко ће бити повереник, ко ће бити корисници и која је све имовина која се може пренети на рачун поверења .

Кораци које треба следити приликом постављања Труст рачуна

Следе кораци који се следе приликом подешавања налога за поверење:

# 1 - Избор врсте поверења

Први корак у постављању рачуна поверења је одлучивање о врсти поверења која најбоље одговара одређеној особи. Као што је горе речено, поверење може бити Живо поверење, Тестаментарно поверење, опозиво поверење или неопозиво поверење. Тип поверења који је неко изабрао одређује образац рачуна поверења који треба да отвори.

# 2 - Именовање повереника

Именовање повереника је други корак. Повереник је особа која је одговорна за управљање имовином вашег поверења и извршавање услова поверења. Повереник може бити свако лице које је ментално способно. Мора се имати на уму да такође треба одредити замјенике повјереника који могу дјеловати као повјереници у случају смрти и неспособности повјереника.

Генерално, одељење поверења у адвокатским канцеларијама или банкама служи као повереници. У случају да неко именује појединца за повереника, та особа треба да буде довољно способна да разуме природу поверења и ефикасно обавља своје дужности.

# 3 - Утврђивање имовине

Трећи корак је утврђивање имовине у којој особа жели да се стави у поверење. Мало је имовине као што су банковни рачуни, аутомобили, залихе, некретнине чији би правни наслов требало да се промени у име повереника, јер је стечајни управник правни власник поверљиве имовине.

Мало средстава као што су накит и уметност немају никакво правно право и у том случају право на имовини мора да се пренесе на повереника. Треба имати на уму да овлашћења повереника над имовином фонда морају бити јасно наведена у документима фонда.

# 4 - Израда и архивирање докумената

Четврти корак је израда и архивирање докумената. Поверење ће бити написано у складу са државним законима. Документи треба да буду правилно потписани и оверени. Ако је у нечијем региону обавезна подношење докумената поверљивих држава држави, она би требало да их поднесе.

# 5 - Банкарски процес

На крају, човек ће отићи у банку са документима о поверењу, јер ће ти документи упутити банку о корацима успостављања повереничког рачуна који укључује име и именовање повереника.

Стога је за успостављање поверења потребно чврсто разумевање државних закона о поверењу. Треба правилно истражити поверење које дозвољавају државни закони, заједно са правилима која уређују пословање поверења. Ризично је преносити имовину у неправилно формираним поверењима, јер се она могу поништити и вашу имовину послати у оставину. Увек је добро размотрити све факторе и обратити се стручњаку пре него што направите налог за поверење.