Приватни капитал у Великој Британији (Уједињено Краљевство) | Списак најбољих фирми у Великој Британији

Преглед приватног капитала у Великој Британији

Ствари нису тако блиставе као што су изгледале пре само 5 година. Велико тржиште британског приватног капитала се смањује у погледу инвестицијских послова. Као резултат тога, почетницима и малим предузећима било је тешко да прошире своју базу и оставе свој печат.

У 2016. години број капиталних улагања смањен је за 18% у односу на претходну годину. У поређењу са 1460 послова у 2015. години, у 2016. години, број послова је био само 1203.

Чак су и у 2014. години улагања у Великој Британији драстично смањена. У поређењу са 1473 посла у 2013. години, у 2014. години инвестициони уговори који су се остварили били су само 1349.

Иако ствари изгледају мутно и бојазни за будућност се назиру великим, постоје добре вести. Иако ово нема никакве везе са приватним капиталом, још увек се почетници у Великој Британији чувају за ово. Уместо да крену сличним путем, новооснована предузећа траже опције за масовно финансирање које им могу помоћи да створе тренутни новчани ток за своје пословање / ширење.

Али ако сте случајно у Лондону, и даље можете пољуљати тржиште. Према истраживању Прекина (од јуна 2016. године), утврђено је да се 81% свих управника фондова из Велике Британије налази у Лондону и колективно је прикупило 302 милијарде евра, што је 96% целокупног капитала прикупљеног у последњих 10 година.

Дакле, ако желите да радите и напредујете на тржишту приватних капитала, Лондон би од сада био ваш град.

Ако сте нови у приватном капиталу, можда ћете сазнати више из уводног водича за приватни капитал

Услуге приватног капитала нуде се у Великој Британији

Привате Екуити у Великој Британији пружа у основи три услуге својим клијентима, истражимо које су то три основне услуге -

  • Иницијална јавна понуда (ИПО): Приватне инвестиционе компаније обезбеђују средства за приватне компаније; али и за компаније које желе да изађу на берзу. А ићи на ИПО је изузетно скуп задатак. Откуд новац? Привате Екуити компаније би вам биле на помоћи. Заједно са финансирањем ИПО-а, приватна компанија такође помаже компанији да прода додатне акције јавности.
  • Спајање и преузимања (М&А): Ако се две компаније одлуче удружити и комбиновати и створити неуспех од сопствених конкурентских предности стварањем синергија, Привате Екуити у Великој Британији би им помогао да ствари остваре. Они помажу да се једна компанија прода другој компанији уместо готовине или акција.
  • Докапитализација: Када постоји потреба за докапитализацијом, приватне компаније у Великој Британији помажу компанијама да се финансирају или готовином или средствима или подизањем дугова.

Списак десет најбољих приватних компанија у Великој Британији

Без обзира на економски крах и пад тржишта, мало компанија увек добро послује. И то се догодило на приватном тржишту капитала у Великој Британији. Неколико водећих компанија се добро показало у погледу прикупљеног укупног капитала.

Овај извештај припрема Прекин’с Привате Екуити Онлине и седиште свих ових фирми у Лондону.

Погледајмо сада листу водећих компанија са приватним капиталом од јуна 2016. године -

  1. ЦВЦ Цапитал Партнерс: ЦВЦ Цапитал Партнерс заузео је прво место и прикупио око 32,1 милијарде евра.
  2. Апак партнери: Апак партнери били су на другој позицији и укупно су скупили око 18,1 милијарди евра.
  3. Пермира: На трећем месту је Пермира која је прикупила око 16,4 милијарде евра.
  4. Цоллер Цапитал: Цоллер Цапитал био је на четвртом месту и прикупио је 14,6 милијарди евра.
  5. Пантеон: Прикупивши око 13,1 милијарду евра, Пантеон је заузео пето место.
  6. Цинвен: Цинвен је прикупио укупно 11,8 милијарди евра и заузео шесту позицију.
  7. Цхартерхоусе Цапитал Партнерс: Цхартерхоусе Цапитал Партнерс прикупили су преко 9,5 милијарди евра и укупно заузели 7. место.
  8. Интермедиате Цапитал Гроуп: После укупног прикупљања око 9,3 милијарде евра, Интермедиате Цапитал Гроуп заузела је осмо место.
  9. Бридгепоинт: Бридгепоинт је прикупио укупно око 8,8 милијарди евра и заузео 9. место
  10. Памплона Цапитал Манагемент: Памплона Цапитал Манагемент прикупила је око 8,2 милијарде евра и заузела 10. место.

Ако желите да радите у сјајној компанији, изаберите било шта од наведеног и крените до врха. Погледајмо процес регрутовања.

Процес регрутације

Прво, прођимо кроз неке статистике како бисмо могли да схватимо како је то у Великој Британији.

Свака водећа компанија са приватним капиталом прима око 250-300 апликација за сваку почетну позицију. Од 300 пријава, само 30 је позвано за почетни круг. Од 30, само 10 је позвано на прву рунду интервјуа. А након првог круга, само 2-3 се позивају за последњи круг.

Дакле, ако су вас позвали из реномираног приватног капитала на интервју, то значи да је нешто заиста посебно у вама.

Погледајмо процес регрутовања -

Онлине пријаве:

Морате започети са подношењем онлајн пријава. Обавезно то учините искрено, јер само 10% пријава улази у ужи избор и тражи се први интервју.

Почетна рунда интервјуа:

Иницијални круг разговора обично узимају агенције за запошљавање. Морају да виде да ли сте заиста способни за посао или не. Постављаће вам питања попут -

  • Зашто желите да радите за ову фирму?
  • Зашто мислите да приватни капитал одговара?
  • Прођите кроз ваш животопис
  • Реците ми нешто о себи итд.

Други круг (обично први круг у ПЕ фирми):

Можда сте усавршили своје вештине интервјуа, али овај круг је најтежи; јер ће ово тестирати ваше вештине и у потпуности ће вас изложити панелу за интервју. У овом кругу морате да представите случај и предвиђено време ће бити ограничено. А након тога, треба да прођете кроз тест вештина основа финансијског моделирања, који никако није лак орах. Ако икада пожелите да се припремите за интервју, припремите се за ову рунду. Јер само ће најбољи проћи кроз ову рунду.

Наредно коло:

Кад прођете други круг, уследиће још један тест. То не би било попут интервјуа, али ЈП предузеће би желело да зна да ли се уклапате у културу или не. Дакле, извешће вас на ручак са старијим члановима тима. И они ће вам судити да ли сте добар тимски играч, да ли се можете суочити са њиховим клијентима, како приступате послу и тако даље и тако даље. Цела ствар би била прилично неформална.

Финални круг:

Ако све буде у реду, време је да се суочите са партнерима и ХР-ом. Разговараће са вама од 7-10 људи и поставиће вам витална питања да бисте видели да ли сте заиста хит или промашај. Веома мали број кандидата достиже овај ниво. Обично се за овај завршни круг одаберу 2-3 кандидата. А за ово се изабере најбоље.

Култура

Култура је обично попут Њујорка. Морате вредно радити и бити марљиви у погледу свих финансијских модела које градите. Морате бити врло прецизни у погледу финансијских модела, јер то нису обични модели; него ови модели захтевају детаљну пажњу и детаљан приступ.

У зависности од средстава на којима радите, радно време би било пропорционално. Ако радите на мањим средствима, уживаћете у одличној равнотежи између пословног и приватног живота и као резултат тога ћете мање зарадити. Али ако сањате да зарадите велике паре, радите на већим средствима; чији је једини нуспојава дуго радно време, целодневни рад и никаква равнотежа између пословног и приватног живота.

У почетку ћете изградити пуно модела; али касније треба да зависите од њих и радићете на нечем другом. На пример, можда ћете морати да позовете гомилу потенцијалних клијената сваке недеље да бисте видели шта ваша фирма може да купи.

Али ПЕ окружење је много боље од инвестиционог банкарства. И нећете ићи само за „понудама“; радије је ваш посао пронаћи „сјајне понуде“ до којих требате радити и открити шта ће бити боље за компанију.

Плате у приватном капиталу у Великој Британији

Лондон је средиште највећег приватног капитала у Великој Британији. А свака врхунска фирма жели најбоље таленте. Као резултат, недавно су почели да повећавају плате чак и млађим играчима.

Није ствар у привлачењу талената. Многи људи су ту да се придруже врхунским фирмама за ПЕ, али најбољих талената је мало и свака врхунска фирма жели најбоље. Штавише, свака ЈП фирма жели да превазиђе конкуренцију са инвестиционим банкама и жели да стави тачку на упитник о платама у ЈП.

Према Кеа Цонсултантс-у, приватне компаније повећале су плате млађих запослених за 20% у последњих 12 месеци.

Сарадник у врхунској приватној капиталној компанији годишње зарађује основну плату од 75.000 фунти (98.000 америчких долара) до 100.000 британских фунти (130.000 америчких долара). А што се тиче Кеа Цонсултантс-а, ово је повећање од 10% у односу на плату понуђену у претходној години.

Чак су и бонуси велики плус. Сарадници зарађују око 56.000 фунти (72.300 америчких долара) до 102.000 британских фунти (131.700 америчких долара) годишње као бонуси. Ако погледамо просек, он је такође запањујући, око 71.000 фунти (91.700 америчких долара) до 84.000 британских фунти (108.500 америчких долара) годишње.

То значи да сарадник у врхунској приватној капиталној компанији годишње зарађује у просеку око 150.000 фунти (190.000 америчких долара).

Ево графикона који илуструје структуру плата у мега приватном капиталу у Великој Британији -

извор: ефинанциалцареерс.цом

Излазне могућности

Овде су важне две ствари.

Људи који се у раним двадесетим придруже приватним капиталним фирмама у Великој Британији обично пређу на нешто друго. А људи који се придружују приватним фирмама у раним тридесетима изгледа да не мењају каријеру јер су то већ учинили.

Дакле, ако бисте желели да пребаците каријеру са приватног капитала, шта бисте радили? Па, постоји много опција и на вама је да одаберете која је права за вас.

Уобичајени одговор је прелазак на хеџинг фондове где се новац може брзо зарадити. Ако не, хеџ фондови можете постати ризични капиталиста који се углавном концентрише на новооснована предузећа. Такође имате могућности да се вратите на финансијско саветништво ако желите. Иначе, можете основати сопствени фонд или сопствену фирму. Или се можете придружити портфолио компанији.

Питање је зашто бисте уопште желели да се пребаците! Одговор вам може бити лансирна рампа за почетак где желите да кренете.

Закључак

Чак и ако приватни капитал на британском тржишту не иде одлично, он је и даље бољи од Аустралије. И постоји огромна шанса да се то снажно врати за неколико година. Идеалан начин да се о томе размишља је надати се најбољем и знати да су врхунски професионалци увек непробојни за све врсте успоравања у економији.