Како ући у инвестиционо банкарство? |. | Топ 6 стратегија које морате знати

Како ући у инвестиционо банкарство?

С обзиром да су само фудбалери и познате личности плаћени више од инвестицијских банкара, индустрија инвестиционог банкарства тежак је орах. Међутим, да бисте испуцали сваки тврд орах, постоје неки предуслови, кораци и протоколи. И у инвестиционом банкарству морате следити корак по корак приступ уласку.

Уђимо одмах у то и видимо како да уђемо у инвестиционо банкарство?

    # 1 - Разумевање како регрутују инвестиционе банке

    Прва стратегија за улазак у инвестиционо банкарство је та да треба да познајете ову индустрију.

    Да бисте познавали своју индустрију, морате да истражите (ако сте потпуно наивни). Прегледајте ресурсе о инвестиционом банкарству да бисте добили обавештења о томе шта се дешава у индустрији инвестиционог банкарства. И такође знати о процесу регрутовања (детаљно).

    Истражимо и погледајмо кратак преглед рада индустрије инвестиционог банкарства -

    • Будите спремни за строг процес запошљавања: Банке се прилично строго односе према својим процесима запошљавања и то је разлог за који је новак тешко проћи. Дакле, ако желите да будете део индустрије инвестиционог банкарства, морате бити добри (на сертификату и у практичној примени знања).
    • Знајте да банке више воле новајлије: Банке преферирају нове дипломце који немају никаква очекивања или идеје о радном времену. Да бисте радили у инвестиционим банкама, потребно је да радите више од 100 сати недељно, а запошљавање студената који немају појма је увек корисно.
    • Врхунски универзитетски дипломци су увек испред криве: Банке увек преферирају студенте са врхунских универзитета као што су Вхартон, Харвард, Окфорд, Станфорд итд. Дакле, ако планирате да се бавите инвестиционим банкарством, уверите се да сте са универзитета првог нивоа; иначе би вам било тешко да провалите. Такође можете полагати ЦФА испит да бисте повећали шансе за улазак у ужи избор.
    • Банке више воле приправнике: Ако нисте део врхунског универзитета, можете кренути другом рутом. Можете стажирати код врхунске банке. Неколико сјајних пракси може вам помоћи да уђете у свети грал инвестиционог банкарства, а моћи ћете и директно да искусите индустрију. Ове праксе ће вам пружити улогу аналитичара која је заиста полазна тачка за улазак у инвестиционо банкарство. Такође, прочитајте Пракса о инвестиционом банкарству.

    # 2 - Улазне тачке - Знајући одакле можете почети

    Стратегија бр. 2 за улазак у инвестиционо банкарство је познавање улазних тачака.

    Постоје првенствено две позиције на почетном нивоу којима бисте требали циљати ако желите да се придружите М&А профилима. Имате и друге могућности у ревизији, рачуноводству, продаји и другим опцијама. Али ако говорите о уносној каријери у инвестиционом банкарству, то је М&А. Погледајмо две тачке уласка у М&А профиле у инвестиционом банкарству -

    Аналитичари

    Ово је најнижа позиција у инвестиционом банкарству. Уобичајено се за ову позицију бирају студенти основних или мастер студија. У неколико случајева банке узимају у обзир и људе који имају 1-2 године искуства. Аналитичари су вредни радници у индустрији. Након 3-4 године рада у индустрији, прелазе на приватни капитал, хедге фондове или друге веће банке.

    Сарадници

    Сарадници се у већини случајева бирају са врхунских МБА универзитета. Понекад се бирају из групе аналитичара. Они надгледају аналитичаре и директно раде са великим компанијама попут партнера, управних директора. Обично сарадници не одлазе и не мењају се у року од неколико година; остају и циљају на унапређење на дужи рок. Један од разлога због којег им постаје тешко да се пребаце су препреке уласку у друге домене. Погледајте сараднике инвестиционог банкарства.

    Ево листе најбољих инвестиционих банака -

    • Инвестиционе банке са избочином
    • Инвестиционе банке на средњем тржишту
    • Врхунске бутик инвестиционе банке

    # 3 - Припрема себе - Постављање стратегије за улазак

    Стратегија 3 за улазак у инвестиционо банкарство је да се припремите.

    Ако учините оно што сви чине да бисте се упустили у инвестиционо банкарство, онда ће ваша апликација можда завршити у гомили одбијених датотека! Дакле, морате се потрудити да се издвојите из масе. Ево шта треба да урадите да бисте ушли у инвестиционо банкарство -

    • Планирајте унапред: Ако икада сањате да се бавите инвестиционим банкарством, морате да делујете раније. Ако мислите на инвестициону каријеру након запошљавања негде другде, било би вам тешко да провалите унутра. Дакле, планирајте рано и предузмите следеће кораке.
    • Концентришите се на знање као и оцене: Само знање се неће рачунати. Треба да имате доказ о томе. Људи који имају одличне просечне оцене лако ће импресионирати водеће банке и они ће прво дати предност анкетарима.
    • Направите МБА из врхунског Института: Тешко је постићи висок резултат у инвестиционом банкарству без МБА из врхунског института. Банке највишег нивоа обично запошљавају МБА из следећих разлога -
      • Када уђете у врхунски МБА институт, претпреглед је већ урађен; у супротном, не бисте уопште били изабрани. Банкама штеди време да провере кандидате највише класе од општих.
      • Током МБА дана научите много о сложености финансијских модела и увек вам је на путу да поднесете пројекат, напишете детаљан аналитички извештај и направите најтеже финансијске моделе. То штеди банкама трошкове вашег тренинга.
      • После МБА-а, директно се придружујете као сарадник (у већини случајева), добијате пуно одговорности и не морате да обављате сав посао (највише можете да доделите аналитичарима под собом). Као резултат, стопа исцрпљености банака се смањује.
    • Изградите мреже: Интернет апликације не раде. Како мрежне апликације могу да испреплићу однос лицем у лице? Уместо да подносите пријаве, позовите директно најбоље банкаре и питајте за савет или предлог о томе како да уђете у инвестиционо банкарство. Они ће вам предложити и помоћи вам да разумете како да уђете. Штавише, одмах ћете успоставити везу са њима. Током вашег МБА-а, изградите мрежу колико год можете. Разговарајте са људима који су већ прошли из института. Изградите однос са професорима. А такође и са студентима који би имали различито порекло и различите ствари за дељење. Изградња мрежа ће увек тријумфовати на мрежним апликацијама.

    # 4 - Мастер техничке вештине за инвестиционо банкарство

    Стратегија бр. 4 за улазак у инвестиционо банкарство је овладавање техничким вештинама инвестиционог банкарства.

    Према истраживању, потребно је 6 секунди да регрут прође кроз биографију пре него што она изабере или одбије биографију. Инвестицијским банкарима би требало још мање времена. Зато одвојите време за израду резимеа који ће вам помоћи да се истакнете у гомили. Скратите животопис и такође обавезно одговорите на ово питање у животопису - „зашто сте најбоља особа за аналитичаре / сарадничко место у инвестиционом банкарству?“ Животопис би требало лако скенирати за мање од 10 секунди.

    Као што је раније поменуто, морате бити најбољи од најбољих да бисте испунили посао у профилима спајања и преузимања у инвестиционом банкарству. Требали бисте имати способност да радите више од било кога у соби, плус треба да будете врхунски у својим вештинама, нпр. финансијско моделирање, рачуноводство, процена вредности, Екцел, вештине писања.

    • Будите стручни у анализи финансијских извештаја - Кључна реч овде је Анализа финансијских извештаја. То значи да се од вас очекује да будете вешти у вертикалној анализи, хоризонталној анализи, анализи односа, циклусима конверзије готовине, повраћају улагања, РОЦЕ итд.
    • Мастер вештине процене. Процена вредности капитала је поступак процене потенцијалне тржишне вредности финансијске имовине или обавезе. Процене су потребне у многим контекстима, укључујући анализу инвестиција, капитално планирање, трансакције спајања и припајања, финансијско извештавање, опорезиви догађаји да би се утврдила одговарајућа пореска обавеза и парнице.
    • Постаните нинџа финансијског моделирања - Финансијско моделирање значи предвиђање будућности предузећа или имовине путем Екцел модела који је лако разумљив и изводити анализу сценарија. Шта ако вас шеф назове у 1:00 ујутру и затражи да дођете у канцеларију ради израде сложеног модела? Можете то учинити? Нинџе из финансијског моделирања то могу. И требате циљати на тај ниво ако желите прилично брзо да напредујете. Требали бисте бити толико добри у финансијском моделирању да без обзира у каквом сте менталном стању могли да направите сложени финансијски модел без много муке. Такође, погледајте овај Топ 20 питања за интервјуе о финансијском моделирању
    • Постаните сјајни у програму Екцел - Аналитичар инвестиционог банкарства свакодневно проводи око 10-12-14-16 сати радећи на екцелу радећи финансијско моделирање, процене, израду презентација и анализу финансијских извештаја. Обавезно постаните Екцел стручњак.

    5. - Мастер Софт Скиллс вештине за инвестиционо банкарство

    Стратегија бр. 5 за научити како ући у инвестиционо банкарство је овладавање комуникацијом.

    • Почните са овом контролном листом:Инвестиционо банкарство није нешто од чега су сви сачињени. Са само 20.000 почетних послова широм света, било би вам немогуће ући ако не означите „да“ за већину следећих контролних листа -
      • Терен вам је познат.
      • Најтежи сте радник у соби (читајте 100 сати недељно).
      • Ви сте особа која има дар да се лично повеже са људима.
      • Увек сте наочит и врло добро обучени.
      • Током разговора постављате врло добра питања.
      • Прождрљиви сте читалац и увек се трудите да побољшате своју базу знања.
      • Ви сте сјајан продавац.
    • Постаните сјајан продавац: Већина кандидата занемарује ову вештину. Али ако одлучите да зарадите пустош у инвестиционом банкарству, ово је најважнија вештина. Редовно ћете се бавити понудама од малих до великих, али једно је увек уобичајено - то је ваша способност да извршите продају. Боље да сте у могућности да продате, боља би била ваша надокнада на крају месеца.
    • Порадите на својој комуникацији: Наравно, када желите да уђете у профиле инвестиционог банкарства, морате бити одличан комуникатор. Али говоримо о изванредном комуникатору који може да одржи сјајне презентације кад год је то потребно и који може тако добро да назове продају да купац осећа да је најбољи човек за куповину. Ако сте сјајни, то неће смањити. Морате бити најбољи комуникатор међу свима.

    # 6 - Коначно - Инвестиционо банкарство 101

    Шести начин да научите како да се упустите у инвестиционо банкарство је стварање сопствене приче.

    До сада знате шта треба да урадите да бисте ушли у инвестиционо банкарство. Ако следите горње кораке и изградите вештине, сигурно ћете ући у улогу аналитичара. Али најтежи део је подузимање акције. Ево неколико савета који ће вам помоћи да одмах започнете -

    • Структуришите своју причу: Треба да испричате причу која се продаје. А за то треба да будете проактивни. Структуришите своју причу на следећи начин -
      • Прво створите почетак. Разговарајте о томе одакле сте, шта сте радили и како сте дошли овде.
      • Даље, разговарајте о својој финансијској интелигенцији. Морате укратко да кажете како сте сазнали за савете о спајању и преузимањима у инвестиционом банкарству.
      • Затим разговарајте о томе како сте повећали интерес за инвестиционо банкарство. Разговарајте о својој пракси (ако постоји) и било којој професионалној обуци коју сте похађали. Можете се уписати на курс за инвестиционо банкарство и показати своје ИБ вештине.
      • На крају, разговарајте о томе какву будућност имате пред очима, понудама које желите да затворите, фондовима на којима желите да радите, вредности коју желите да додате.
    • Поделите своју причу свуда: Кад год повезујете мрежу или хладно позивате банкара, обавезно делите своју причу. Прича ће истакнути све ваше јаке стране (и зашто бисте требали бити најпожељнији кандидат за саветодавне преузимања и придруживања) и учинити је што је могуће краћом.
    • Окупите контакте и позовите их хладно: Идите на веб локације друштвених медија и догађаје умрежавања инвестиционог банкарства где можете да се умрежите и сакупите контакте. Затим средите све контакте и позовите их хладно. Хладно позивање ће вам помоћи да посетите праксу (ако не и место аналитичара) у инвестиционој банци.
    • Припремите се за питања за интервју: Припрема за интервјуе унапред помоћи ће вам да добијете више интервјуа. Дакле, погледајте различита питања која се постављају у инвестиционом банкарству и припремите их на свој начин. Боља припрема увек даје боље резултате.
    • Запамтите три ствари: Прво, кад је посао, нема времена за спавање. Друго, не правите грешке; никад. Треће, похлепа за бољом платом, надокнадом, платом, профитом, бонусом, користима је добра. Ако их немате или не желите да развијете ове три особине, каријера инвестиционог банкарства није за вас.

    Закључак

    Коначно, профили инвестиционог банкарства нису за свакога. Зарађивање од 100.000 до 150.000 америчких долара годишње плус бонус није за свакога. Треба да радите више од 100 сати недељно, што ће вам оставити само 68 сати за бригу о породици, здрављу, обављање кућних послова и поправљање других ствари. Морате одредити приоритет да бисте свој посао ставили на прво место пре свега. Треба да направите компромис ако заиста желите да се бавите инвестиционим банкарством.

    Ако желите да се бавите инвестиционим банкарством, немојте размишљати; одмах направи први корак.