Кружна референца у програму Екцел | Како пронаћи и решити кружне референце?

Екцел кружна референца

Кружна референца у Екцелу означава упућивање на исту ћелију у којој радимо, кружна референца је врста искачућег прозора или упозорења која приказује Екцел да користимо кружну референцу у нашој формули и прорачун може бити нетачан, на пример у ћелији А1 ако напишем формула = А1 * 2 ово је кружна референца, јер сам унутар ћелије А1 користио референцу ћелије на сам А1.

Објашњено

Једначина у ћелији која се специфично или на кружни ток односи на своју властиту ћелију позната је као кружна референца. На пример, ћелија Б1 испод се директно односи на сопствену ћелију, што није могуће. Не можемо користити формулу за исту ћелију у истој ћелији.

То значи да када користите формулу у истој ћелији која се односи на исту ћелију, створила је кружну референцу и приказала упозорење у којој је пронађена једна или више кружних референци.

Када добијете горњу поруку о грешци, можете да кликнете на Помоћ за више података или да затворите прозор поруке тако што ћете кликнути или У реду или укрстити дијалошки оквир који ће се појавити када пронађе кружну референцу. Када затворите прозор са поруком, Екцел у ћелији приказује нулу (0) или последњи утврђени подстицај.

Како омогућити / онемогућити кружне референце у програму Екцел?

Ако желите да кружне формуле функционишу, морате омогућити прорачуне понављања на вашем Екцел радном листу.

  • Корак 1: Иди у датотеку,

  • Корак 2: погледајте последњи клик на опцију.

  • Корак 3: Идите на Формуле, погледајте опцију израчунавања на врху и омогућите итеративни прорачун. Затим кликните Ок.

  • Корак 4: Једном када укључите опцију Итеративе Цалцулатион на картици формула. Молимо вас да проверите и одредите опције као што је поменуто у наставку:
    • Максималне понављања: Указује на то колико често би једначину требало да прерачунавају. Што је већи број акцената, рачунању је потребно додатно време.

    • Максимална промена: Одређује најекстремнију промену између резултата израчунавања. Што је број мањи, прецизнији исход добијате и додатно време које Екцел треба за утврђивање радног листа.

Можете да промените максималан број понављања и максимум по потреби, све зависи од вас да га прилагодите.

Како се користи кружна референца у програму Екцел?

Испод су дати подаци.

Овај кружни референтни Екцел предложак можете преузети овде - Кружни референтни Екцел образац

  • Корак 1: Укупна количина проданих предмета, укључујући ћелију у којој користите и формулу.

  • Корак 2: Ћелија која садржи укупну вредност враћена је на 41.300 уместо на 413 након што је омогућено итеративно израчунавање.

Како пронаћи кружне референце у програму Екцел?

  • Да бисте пронашли кружну референцу, прво идите на картицу Формуле, кликните на вијак опције Провера грешке, а затим идите на Кружне референце и овде је приказана последња унета кружна референца:

  • Додирните ћелију приказану у оквиру Кружне референце и Екцел ће вас прецизно пребацити у ту ћелију.

  • Када то учините, статусна трака ће вам рећи да се у вашем приручнику за вежбање налазе кружне референце и приказати локацију једне од тих ћелија:

  • Ако нађете кружну референцу у другом екцел листу, она не приказује референцу на ћелију већ приказује „кружну референцу“.
  • Када датотеку поново отворите након чувања, тада се приказује и порука упозорења да једна или више формула садржи кружну референцу.

Зашто се циркуларна референца не препоручује?

Као што дефинитивно знате, коришћење кружних референци у програму Екцел је техника која се не препоручује, а не методологија коју можете лако користити и помаже у смањењу ваших напора. Поред проблема са извршењем и поруке обавештења која се приказује на сваком отварању приручника за вежбу (осим ако су укључене итеративне процене), кружне референце могу подстаћи и различита питања, која нису брзо евидентна.

Покушајте да игноришете употребу кружних референци у Екцелу, што препоручују и стручњаци за Екцел.

Исходи

  1. Аранжман се придружује, што значи да се долази до стабилног финалног производа. Ово је примамљиво стање.
  2. Аранжман лута, што подразумева да се од нагласка до циклуса контраст између тренутног и прошлог исхода повећава.
  3. Аранжман се пребацује између две вредности. На пример, након почетне итерације исход је 1, након следеће итерације исход је 10, након следећег циклуса исход је 100 итд.

Тачке које треба запамтити

  1. Већину времена када користите више од једне формуле у Екцелу са кружном референцом; Екцел не приказује поруку обавештења изнова и изнова.
  2. Док користите кружну референцу, увек проверите да ли треба да буде омогућен итеративни прорачун у вашем екцел листу, јер у супротном нећете моћи да користите кружну референцу.
  3. Док користите кружну референцу, то може довести до успоравања рачунара, јер доводи до понављања функције док се не испуни одређени услов.
  4. У оквиру Максимална вредност промене унесите најмањи број за кружну референцу да бисте наставили. Када је број мањи, тачнији су исход и додатно време које Екцел треба за израчунавање радног листа.
  5. Када датотеку поново отворите након чувања, тада се приказује и порука упозорења да једна или више формула садржи кружну референцу. Увек се побрините за упозорење и проверите да ли је омогућена кружна референца.