Топ 6 најпопуларнијих међународних берзи опција | ВаллстреетМојо

Међународне размене опција

Размене опција су првенствено одговорне за обезбеђивање локације и оквира за трговање стандардизованим уговорима о опцијама. То је физичко или виртуелно тржиште за трговање опцијама. Врло често се таквим опцијама тргује на берзи заједно са фјучерсима и другим дериватима. Такве берзе опција управљају својим трговањем на сличан начин као што берза рукује својим обвезницама и акцијама.

Неке од популарних међународних берзи опција су:

    # 1 - Чикашка берза опција (ЦБОЕ)

    извор: цбое.цом

    Основана 1973. године, ЦБОЕ је међународна берза опција која се концентрише на уговор о опцијама за појединачне акције, каматне стопе и друге индексе. То је највеће светско тржиште опција и укључује већину опција којима се тргује. Такође се сматра тржишним лидером у развоју нових финансијских производа и технолошких иновација, посебно у електронској трговини.

    Трговање на овој берзи врши се путем њиховог хибридног система који омогућава купцима да тргују - било електронским путем или некадашњим Опен Оутцри методом. Ова метода је традиционална која укључује викање и употребу ручних сигнала за пренос информација, посебно о налозима за куповину и продају. Већина трговина обавља се електронским путем, што представља веома велики део њиховог пословања, мада се неки од великих и сложених институционалних налога који захтевају вештину посредника у поду извршавају методом отворене повике. Ово је ради добијања потенцијалног кретања цена.

    ЦБОЕ је дизајнирао свој индекс испарљивости за стварање производа нестабилности. ВИКС је симбол ознаке за индекс волатилности ЦБОЕ. То показује очекивања тржишта од 30-дневне волатилности. Састављен је користећи подразумеване волатилности за широк спектар опција индекса С&П 500. Таква волатилност израчунава се и на основу цалл и на продајне опције и користи се као мера тржишног ризика.

    Кретање ВИКС-а значајно зависи од тржишних реакција. На пример, 13. јуна 2016, ВИКС се попео за више од 23% и затворио се на највиших 20,97, што је указивало на највиши ниво током временског периода од 90 дана. До скока у ВИКС-у дошло је услед глобалне продаје америчких трговина акцијама. То је инвеститорима широм света показало да на тржишту постоји неизвесност и на тај начин су одлучили да преузму добитак или остваре губитке који су проузроковали већу агрегатну понуду капитала и смањену потражњу, а заузврат повећавајући волатилност тржишта.

    Ова берза је такође веома популарна јер омогућава инвеститорима да обављају своје послове пре него што се могу пласирати, тако да се њихове појединачне стратегије могу тестирати без ризика. Неке од кључних карактеристика њихових виртуелних платформи за трговање су:

    • Трговина акцијама виртуелне трговине, опцијама, намазима, мрежама и покривеним позивима (такође, погледајте Трговање опцијама)
    • Експериментирање са напредним стратегијама поруџбина попут Окидачи и Једно отказивање-друго (ОЦО)
    • Користећи цитате у било ком тренутку са било ког екрана користећи интегрисани прозор цитата.
    • Анализа учинка преузимањем постојећих позиција.
    • Доступност подршке за графикон уживо за редовно вођење у било ком тренутку

    # 2 - Бостонска размена опција

    извор: бокоптионс.цом

    Такође позната као БОКС Оптионс Екцханге, она је аутоматизована берза у власништву и којом управља ТМКС група, која је компанија за јавне финансијске услуге која послује изван Канаде. Као тржиште власничких опција, пружа услуге усклађивања електронских налога са трговцима и мешетарима.

    Ова берза нуди деривате опција на око 1500 различитих хартија од вредности. Он генерише поруџбине којима се у потпуности тргује, а такође нуди и више конкурентских маркет мејкера. Такође пружа СОЛА која је популарна платформа за трговање која одговара или побољшава цене уговора о опцијама и даје одговоре на налоге за мање од 20 милисекунди.

    Ова берза је прва понудила кретање цена трговцима кроз процес који се назива ПИП (Период побољшања цена). Улагач мора имати брокера који је вољан и способан да понуди олакшавајућу трговину - трговину у којој брокер гарантује први пени кретања у цени. Треба напоменути да само инвеститори чији брокери нуде ову услугу могу имати приступ ПИП-у.

    Кључна карактеристика БОКС тржишта је ПИП аукција која је патентирани механизам аутоматског трговања који брокерима омогућава да траже и побољшају извршне налоге клијената. Учесник који извршава налоге агенције као добављачи токова поруџбина (ОФП) и жели да побољша цену клијента узимајући супротну страну као главни налог. Ова намера тржишту се пласира уз помоћ посебне поруке о поруџбини која се подноси БОКС трговинској берзи, а креатори тржишта у класи, као и други учесници у трговању могу се такмичити за своје поруџбине нудећи бољу цену. На крају врло кратког периода, клијентска страна трговине се поклапа са најбољим доступним ценама.

    # 3 - Монтреалска берза

    извор: м-к.ца

    Реч је о берзи деривата смештеној у Монтреалу (Канада) која тргује фјучерс уговорима и опцијама на акције, индексе, валуте, ЕТФ-ове, каматне стопе и залихе енергије. Такође је познат и као МКС (Боурсе де Монтреал, бивша Монтреалска берза (МСЕ)).

    Трговање акцијским опцијама на овој берзи покрива већину већих фирми којима се тргује у Канади, али није толико широко засновано као америчка тржишта опција. Деривати на каматне стопе покривају краткорочно прихватање банкара које укључују преконоћну каматну стопу до тромесечне стопе и двогодишњих и десетогодишњих државних обвезница Канаде.

    3 најатрактивнија појединачна производа берзе су:

    • С&П Канада 60 индексних фјучерса (СКСФ)
    • Тромесечни приходи од канадских банкара (БАКС)
    • 10-годишњи фјучерси на обвезнице владе Канаде (ЦГБ)

    2007. Монтреал је додао 30-годишње државне обвезнице. Такође је представила нови фјучерс производ заснован на перформансама ФТСЕ тржишта у развоју 2014. Размена је такође увела уговор о лиценцирању за берзу и такође Канадску корпорацију за клиринг деривата (ЦДЦЦ) за нуђење трговине и клиринга свап фјучерса за канадски долар и Опције.

    МКС клириншка кућа и СКДД пружају централне услуге клиринга друге уговорне стране својим учесницима. Поседује врхунски инвестициони рејтинг и врло устаљену репутацију. СКДД је такође довршио промене регулаторних правила омогућавајући клириншкој кући да нуди услуге управљања ризиком у партнерству са ОТЦ тржиштем.

    Услуге тржишних података компаније МКС управљају продајом и дистрибуцијом тржишних података. Такође сертификује добављаче на броду и успоставља интерну и екстерну политику дистрибуције и претплате за информације у реалном времену и одложене тржишне информације. Подаци о тржишту доступни су у следећим облицима:

    • Реално време / непосредна основа
    • Одложена основа од најмање 15 минута
    • Сажетак на крају дана

    # 4 - Еурек берза

    извор: еурекцханге.цом

    То је међународна берза која је истакнута у трговини европским дериватима и својим највећим европским тржиштима опција и фјучерса. Налази се у Есцхборну који се налази у близини Франкфурта (Немачка). Ова берза тргује широким спектром производа, од швајцарских и немачких дужничких инструмената, европских деоница и разних других берзанских индекса. Све трансакције извршене на овој берзи врши се клиринг путем Еурек клиринга који послује као централна друга уговорна страна (ЦЦП) за вишеструко клиринг класе средстава горе поменутих производа као и ванберзанских производа.

    Ова размена је рангирана као трећа највећа светска берза деривата по обиму уговора и има 9 подружница у свету.

    Отворени стил негодовања био је преферирани метод током 1990-их и ова берза је била једна од првих која је понудила потпуно електронску платформу за трговање у поређењу са другим традиционалним платформама. Представио је трговинску архитектуру Т7 која је поуздан и робустан систем трговања који успоставља везу између купаца и продаваца у 35 земаља. То је такође довело до бржег обављања трговине без личне интеракције страна са капацитетом да тргују више од 7 милиона уговора дневно.

    Еурек има јефтин и отворен електронски приступни систем који пружа интегрисану и аутоматизовану заједничку клириншку кућу. Њихова фјучерс листа уврштава велики број међународних референтних производа као што су најликвиднија тржишта са фиксним дохотком широм света. Неки од производа које нуди ова берза су:

    • Деривати каматних стопа (фјучерси на еврообвезнице)
    • Деривати на капитал (опције капитала и фјучерси на појединачне акције на основу европских, америчких или бразилских холдинга)
    • Деривати индекса капитала
    • Индекс капитала Дивидендни деривати
    • Деривати индекса волатилности
    • ЕТФ деривати
    • Кредитни деривати
    • Робни деривати
    • Инфлација и имовински деривати
    • Временски деривати

    Еурек обвезнице су ЕЦН (мрежа електронских комуникација) за потребе трговине на велико, посебно хартијама од вредности са фиксним приходима и хартијама од вредности Трезора. Трговање овим Еурек обвезницама пружа директну везу између фјучерс тржишта и тржишта готовине омогућавајући електронску трговину помоћу централне књиге налога.

    Еурек Репо је засебан сегмент у решењу за електронско трговање за Репос. Овај сегмент је један од водећих провајдера електронског репо тржишта и управља тржиштима швајцарског франка и еура. Нуди читав ланац вредности од трговине до клиринга и поравнања.

    Учешће на Еурек Репо тржишту и Еурек обвезницама је генерално отворено за све банке и пружаоце финансијских услуга. Ови учесници подлежу држави пребивалишта и органу за надзор финансијског тржишта у сврхе трговања. За приватне инвеститоре, Еурек репо је међубанкарско тржиште и стога није доступан трговински систем.

    # 5 - НИСЕ Арца

    извор: НИСЕ.цом

    Ово је популарна међународна берза за трговање акцијама и опцијама у власништву Међународне берзе са седиштем у Чикагу. У почетку је била позната као размена архипелага. Спајањем холдинга архипелага и НИСЕ 2006. године основано је ново матично предузеће или холдинг компанија позната као НИСЕ група. Ово је била јавно тргована, профитно оријентисана организација која је комбиновала традиционални метод отвореног одзива и електронско трговање да би формирала хибридни систем. Дакле, НИСЕ Арца обухвата НИСЕ Арца акције за трговање власничким хартијама од вредности које котирају на берзи и НИСЕ Арца опције за трговање опцијама капитала.

    Опције НИСА Арца нуде трговинску платформу која комбинира традиционални отворени трговински под и електронску технологију трговања, нудећи трговину опционим уговорима на домаће акције, америчке депозитарне признанице (АДР), широко засноване индексе индустрије и сектора и такође тргује на берзи производи (ЕТП).

    НИСЕ Арца Оптионс нуди модел трговања са приоритетом по цени и анонимну, равну и отворену структуру тржишта. Берза управља моделом одређивања цена произвођача, узимајући накнаду за послове уклањања ликвидности и пружајући попуст за трансакције додавања ликвидности. Трговине гарантује, централно клирише и маржира Опциона клириншка корпорација (ОЦЦ). Њихова структура накнаде / рабата за ликвидност слична је осталим електронским комуникационим мрежама, при чему накнаде за уклањање ликвидности из њихових књига коштају 3 УСД за 1000 акција, а додатак ликвидности је 2 УСД за сваких 1000 акција.

    # 6 - Међународна берза хартија од вредности (ИСЕ)

    извор: исе.цом

    Ово је подружница америчке мултинационалне корпорације за финансијске услуге НАСДАК, Инц. у стопостотном власништву. Стечена је 2016. године за 1,1 милијарду долара и постала је компанија којом се јавно тргује. Такође је члан корпорације за клиринг опција (ОЦЦ) и Савета за индустрију опција (ОИЦ). Покренут је као почетна потпуно електронска размена опција у САД-у. Развио је јединствену тржишну структуру за напредно трговање засновано на екрану. Такође нуди опције капитала и индекса, укључујући власничке индексне производе, као и девизне опције засноване на девизним паровима. ИСЕ такође нуди алате за тржишне податке дизајниране за софистициране инвеститоре који траже информације о расположењу инвеститора, променљивости и друге податке о опцијама. ИСЕ управља 3 америчке берзе опција и то:

    • ИСЕ
    • ИСЕ Близанци
    • ИСЕ Меркур