Банке у Макау | Преглед и водич за 10 најбољих банака у Макау

Преглед банака у Макау

Традиционално је економија Макаа била усредсређена на коцкање и с њим повезане активности. Међутим, због свог стратешког положаја за туризам и разоноду, постигнут је изузетан напредак на другим путевима економске диверзификације. То је банкама омогућило да прошире своје корпоративне ресурсе ка улагању у разне друге индустрије. Јавни радови и грађевинарство важни су потрошачки сектори за банке у Макау, а индустрија непрестано расте. Локални банкарски сектор нуди обимну финансијску подршку разним деловима заједнице и истовремено доприноси укупном развоју инфраструктуре. Такође је једнак фокус на подршци малим и средњим пројектима. Тренутно у Макау постоји 27 лиценцираних банака.

Структура банака у Макау

Макао је офшор финансијски центар означен као пореско уточиште са слободном луком и без ограничења за ФОРЕКС режиме. Финансијско пословање регулише и надгледа Монетарна управа Макаа. Одељак нефинансијског пословања под надзором Макаоа контролише Институт за промоцију трговине и инвестиција. Тренутно у Макау постоји 27 лиценцираних банака, а такође је и средиште водећих комерцијалних банака у Азији, попут Банцо Таи Фунг и Кинеске индустријске и комерцијалне банке.

Будући да Макао расте брзим темпом за развој и урбанизацију, банкарски сектор мора да се подудара са осталим успостављеним банкарским чвориштима Хонг Конга и Сингапура.

Најбоље банке у Макау

Главне банке у Макау су:

# 1. Кинеска банка

Филијала Макао поседује комплетну банкарску дозволу и нуди услуге у вези са банкарством корпорација, личним банкарством и повезаним финансијским услугама у Макау. Наводи се као највећа прекоморска филијала за Кинеску банку. У последње време долази до активног ширења на:

  • Инвестиционо банкарство
  • Структурно финансирање
  • Свеобухватне прекограничне банкарске услуге
  • Интернационализоване професионалне службе

За 2016. годину банка је имала 36 филијала са укупном основом активе од преко 540 милијарди маканских патака (МОП) са бројем запослених од 1.600 запослених. Иако подстичу економски развој и стварање богатства за друштво, локалним талентима се нуди широк спектар могућности за запошљавање и друштвени развој.

# 2. ИЦБЦ (Кинеска индустријска и комерцијална банка) Макао

Раније је била позната као Сенг Хенг банка и трећа је по величини локално регистрована банка у Макау. Банка има 14 филијала, 3 подружнице и 500 чланова особља у Макау. Као највећа локална банка, проширила је пословање са примањем депозита кројећи своје производе за физичке особе, велике корпоративне купце и државне органе побољшавајући ниво услуга за купце. Неки други предузети напори укључују:

  • Интегрисани оквир управљања ризиком за управљање кредитним, тржишним и оперативним ризицима
  • Ширење банкарских услуга како би се задовољиле потребе земаља португалског говорног подручја као развојна стратегија.
  • Трговинске финансије, синдицирани зајмови, инвестиционо банкарство, предујмови, стицање кредитних картица и управљање готовином.

# 3. Таи Фунг банка

Ову најбољу банку у Макау основало је 1942. године неколико пословних тајкуна из Макауа и Хонг Конга. У сврху јачања својих капацитета, 1984. године је позвана да учествује Кинеска банка (Пекинг) као акционари Банке који држе 50% очекиваног капитала од 160 милиона МОП. После тога, до 1991. године, банка је повећала капитал неколико пута да би прешла границу од милијарду МОП и за 2016. годину има укупну активу од 151,9 милијарди МОП.

Тренутно имају 25 локалних филијала, са једном филијалом, такође у Шангају. Заједно са традиционалним услугама депозита, зајмова и услуга финансирања трговине, банка је такође укључена у разне активности финансијског развоја у Макау.

# 4. Лусо Интернатионал Банкарство

Банка је регистрована у Макау 1974. године, а потом је постала подружница Ксиамен Интернатионал Банк Цо. Лтд (КСИБ) 1985. године, која је прва заједничка банка у Кини. Банка се од тада развила као комерцијална банка која је имала укупну активу од 100 милијарди МОП у 2016. години, а квалитет је одржавао оптималан ниво.

Има запослену радну снагу од преко 400 чланова са 13 филијала које се налазе на главним локацијама, што омогућава услугу свим класама купаца. Банка има за циљ да понуди највиши квалитет производа и услуга који ће допринети укупном напретку Макаа као друштва.

# 5. Банцо Национал Ултрамарино

Ово је била португалска банка основана у Лисабону у Португалу 1864. године са операцијама широм света, посебно у португалским прекоморским провинцијама. Касније је престала да постоји као неовисно правно лице у Португалији након спајања са Цаиком Герал де Депоситос (државна штедионица) и наставља банкарске операције под брендом Банцо Национал Ултрамарин. То је једина друга банка са Кинеском банком која је овлашћена за издавање новчаница Мацанесе Патаца.

# 6. ОЦБЦ крила виси банка

Оверсеа-Цхинесе Банкинг Цорпоратион Лимитед (ОЦБЦ) је јавно наведена организација за финансијске услуге са седиштем у Сингапуру. Филијала у Макау позната као ОЦБЦ Винг Ханг Банк Лимитед нуди купцима:

  • Софистицирана мрежа банкарских активности
  • Побољшани приступ тржишту
  • Широк спектар производа и услуга прилагођен је прилагођеним личним и пословним потребама купаца

Ова банка у Макау присутна је у разним земљама југоисточне Азије као што су Макао, Сингапур, Индонезија и Велика Кина, нудећи услуге као што су:

  • Услуге управљања богатством
  • Управљање имовином
  • Берзанске услуге
  • Осигурање
  • Службе трезора

# 7. Банцо Цоммерциал Де Мацау (БЦМ)

БЦМ банке су једна од водећих банака у Макау, основана 1974. године и служи локалним клијентима и ради на развоју регионалне економије. Помаже у подршци главним инфраструктурним инвестиционим пројектима и укључен је у континуирано одржавање активности финансирања трговине. Врхунска банка у Макау пружа широку лепезу висококвалитетних финансијских производа и услуга, од зајмова, депозита и осигурања преко своје робусне мреже домаћих малопродајних објеката и других повезаних медија.

Банка се увек развијала са променљивим окружењем и подвргавала се плановима реструктурирања у последњим временским периодима, укључујући:

  • Развој корпоративног имиџа
  • Организација за операције
  • Реновирање простора
  • Технолошке модернизације

# 8. Ново Банцо Азија

Ова банка у Макау основана је 1996. године са потпуном банкарском дозволом и била је подружница Мацао-а компаније Ново Банцо С.А. из Португала. Од септембра 2017. године назив наше банке променио се у Банцо Велл Линк С.А. (Велл Линк Банк). Специјализована је за корпоративне услуге, трговинске финансије и приватно банкарство.

Организација је успоставила мреже са компанијама у латиноамеричким и афричким регионима што омогућава кинеским компанијама да се шире у тим регионима и обрнуто. Банка нуди подстицај и подршку таквим кинеским компанијама којима су потребна средства за брзо ширење. Нето добит за 2016. годину износила је 1,13 милиона МОП. Једина друга инострана филијала банке је у Шангају.

# 9. Макао кинеска банка (МЦБ)

МЦБ је раније био познат као Финибанцо (Макао), али га је од 2002. године стекло Винвисе Холдингс Лимитед (подружница Хонг Конг Цхинесе Лимитед). Хонг Конг Цхинесе Лимитед се углавном бави инвестицијским холдингом и препушта се услугама инвестицијског холдинга, улагања у имовину, имовине развој, хотелијерство, управљање пројектима, управљање фондовима, преузимање, корпоративне финансије, посредовање у хартијама од вредности, улагање у хартије од вредности, финансијско улагање, позајмљивање, банкарство и друге сродне финансијске услуге.

МЦБ се такође специјализовао за широк спектар услуга као што су:

  • Осигурање (опште, комерцијално и остало)
  • Услуге финансирања (финансирање МСП, међународна трговина, увоз - извоз)
  • Депозити и штедни рачуни клијената [МОП / ХКД]
  • Услуге трговања хартијама од вредности
  • УСД / ЕУР орочени депозити

# 10. Банцо Делта Асиа

Банка је основана 1935. године и десета је банка у Макау са 8 филијала и 150 запослених. Банци је тренутно дозвољено да прихвата депозите из Северне Кореје путем посебних санкција које је дозволила влада САД.