Трошкови осигурања (формула, примери) | Израчунајте осигурање Екпенесе

Шта су трошкови осигурања?

Трошак осигурања, познат и као премија осигурања, трошак је који осигуравајуће компаније плаћају за покривање ризика од било какве неочекиване катастрофе и израчунава се као утврђени проценат осигуране суме и плаћа се у редовно унапред одређеном временском периоду.

Формула трошкова осигурања

1 - за животно осигурање

Трошкови осигурања (премија) = Осигурана сума *% од премије која се плаћа

2- За осигурање које није животно

Трошкови осигурања (премија) = Вредност имовине *% премије која се плаћа

Примери трошкова осигурања

Овај образац Екцел Екпенсе Екцел можете преузети овде - Екцел Предложак расхода осигурања

Пример # 1

У производном концерну, обично је потребно платити 2,89% вредности имовине као трошак осигурања. Из доње вредности имовине израчунајте трошкове осигурања које ће платити КСИЗ Лимитед:

Решење 

Калкулација показује трошкове осигурања који се плаћају за машине

  • =9000000*2.89%
  • =260100.00

Слично томе, можемо израчунати трошкове осигурања за осталу имовину која је приказана у наставку,

Укупно ће бити -

Тако ће за дату годину КСИЗ Лимитед морати да плати 2,66,417.54 УСД као премију осигурања. 

Пример # 2

Антхони има 23 године. Има навику да пуши. Тренутно студира мастер на Бостонском универзитету. Његов отац је заинтересован за осигурање Антхони-евог здравља због његове лоше навике пушења. Консултовао је компанију ПКР за осигурање због осигурања медицинског осигурања. ПКР осигуравајуће друштво пружило је следеће детаље у вези са медицинским планом:

 

Израчунајте трошкове осигурања за медицински план, укључујући покриће одређене болести од 500.000 америчких долара, које ће платити Антхонијев отац.

Решење

Антхони има 23 године. Стога ће се све стопе премија примењивати на плочу од 16-24 године.

Калкулација која приказује трошкове осигурања које треба платити

Слично томе, можемо израчунати трошкове осигурања који су приказани доле,

Укупна премија која се плаћа биће -

  • =10050+6000+3250
  • =19300

Дакле, укупан трошак осигурања који треба платити износи 19.300 УСД за осигурану суму од 500.000 УСД.

Предности

  • Осигурава сигурност - Пружа сигурност осигураницима за било каква будућа погрешна дешавања у животу или послу. Ово не само да ће осигурати сигурност већ ће им пружити менталну смиреност у животу.
  • Дугорочна финансијска сигурност - Осигураће осигураној особи дугорочну финансијску сигурност и заштити лични интерес појединаца. Такве бенефиције могу се добити у животном осигурању.
  • Извор прикупљања средстава - Пружа могућност стварања фонда средстава који се могу паркирати на одговарајућем месту и може створити сталан проток прихода, што може бити од помоћи у покривању катастрофе осигураног лица.
  • Ствара навику штедње - Негује навику осигурања код појединаца која ће осигурати разуман новчани ток у дужем временском периоду.

Мане

  • Накнада која није једнака губитку - Трошкови осигурања не гарантују да ће неко добити накнаду од осигуравајуће компаније у износу једнаком насталом губитку. Накнада штете увек зависи од различитих фактора. Као резултат тога, већина губитака се осигуравајућим компанијама не надокнађује у потпуности.
  • Сложеност у шемама и клаузулама - Схематски документи осигурања су изузетно сложени. Штавише, поставиће разне клаузуле које лаицима неће бити познате. Као резултат, осигурано лице неће бити у потпуности упознато са свим условима и одредбама уговора о осигурању.
  • Недостатак поверења - Некада су се осигуравајуће компаније много пута понашале безобзирно. Као резултат, увек постоји донекле низак ниво поверења у њих.
  • Ограничење у захтеву - Све полисе осигурања ће имати фиксну осигурану суму. Као резултат, ако покривеност износи милион, па чак и ако појединац претрпи губитак од 2 милиона долара, осигурано лице ће добити надокнаду само милион долара. Много пута се ова осигурана сума погрешно процени и као резултат тога они морају сносити ризик.

Закључак

 Стога су уговори о осигурању данас готово неизбежни за несметан живот и пословање данас. Ако неко пропусти да се осигура, тада је изложен великом ризику. Као резултат тога, суочиће се са великим менталним и финансијским губицима. Као резултат тога, увек је упутно сносити трошкове осигурања, с обзиром на ризик са којим се суочавају и њихове захтеве у односу на исте.