Приватни капитал у Немачкој | Преглед | Листа најбољих компанија у ПЕ | Плате

Приватни капитал у Немачкој

Ако икада одлучите да радите у приватном власништву у Немачкој, да ли би то била разборита одлука? Како изгледа тржиште приватног капитала у Немачкој? Каква је структура плата на тржишту приватног капитала у Немачкој? Које су могућности за излаз (ако постоје)? Како бисте направили скок на немачко тржиште приватних капитала?

У овом чланку ћемо покушати да одговоримо на сва питања која смо горе поставили. Погледајмо редослед чланка.

У овом чланку ћемо говорити о следећем -

    Тржиште приватног капитала у Немачкој Преглед

    извор: валуевалк.цом

    Ако циљате на приватни капитал у Немачкој, има добрих вести. Немачка је једно од главних тржишта приватног капитала и ризичног капитала. Немачко тржиште приватних капитала домаћин је другог највећег броја менаџера фондова у читавој Европи, после Велике Британије.

    И за инвеститоре приватног капитала, компаније, индустрије и корпорације са седиштем у Немачкој показале су се атрактивним. Индустрије и организације са седиштем у Немачкој привукле су тако другу највећу количину капитала у Европи како за ризични капитал тако и за послове откупа у првој половини 2016. године.

    Из Прекиновог посебног извештаја можемо издвојити кључне трендове тржишта приватних капитала у Немачкој -

    • У првој половини 2016. године, осам фондова приватног капитала (усредсређено на Немачку) прикупило је око 1,8 милијарди евра, што је највиши ниво капитала прикупљен у једној години од ГФЦ (Глобал Финанце Црисис).
    • Највећи немачки фокусирани фонд био је ЕИФ Гровтх Фацилити који је затворен у првој половини 2016. године и којим управља Европски инвестициони фонд чији је циљ такође улагање у ризични капитал.
    • Тренутно немачки фокусирани фондови чине око 4% укупних европских фондова - у укупном циљном капиталу и у броју прикупљених средстава.
    • У 2014. години немачки фондови са приватним капиталом закључили су 132 уговора о откупу у вредности од 13,4 милијарде евра. У 2015. години смањен је број послова и вредност; али у 2016. години тржиште приватног капитала се вратило тако што је закључило 69 послова вредних 5 милијарди евра само у првој половини.
    • У извештају се види да је Привате екуити у Немачкој закључио трећи највећи број откупних послова од 2007. године. Прву и другу позицију држе Велика Британија и Француска.

    Приватна предузећа у Немачкој - нуде се услуге

    Као што можете да схватите, немачке приватне компаније нуде разнолик спектар услуга својим цењеним клијентима. Ево кратког приказа њихових најзначајнијих услуга -

    Подршка у процесу инвестирања:

    Већина приватних власничких друштава нуди услуге подршке како би олакшале читав инвестициони процес кроз -

    • Дужна пажња: Откривање чињеница и детаљан приказ онога што је заправо од највеће важности за успех инвестиционог процеса. То може бити у области финансија или пореза, у области закона или трговине - дуе дилигенце је једина функција која помаже клијентима да направе скок.
    • Структура пореза: Структура пореза је важна компонента инвестиционог процеса. О истом се брину и приватне инвестиционе компаније у Немачкој.
    • Савет за преузимања и преузимања: Спајања и преузимања имају толико много аспеката и ако компаније не предложе прави начин за закључивање послова куповине, клијенти могу погрешити склапајући ствари на најтачнији начин.

    Савет за развој портфолио компанија:

    Пре него што се портфолио компаније могу икада проширити, требају им савети о следећим стварима -

    • Ревизија финансијских извештаја: Без прегледа финансијских извештаја и осигурања тачности немогуће је проширити пословање. Док приватне капиталне компаније саветују компаније о ревизији финансијских извештаја у складу са Немачким комерцијалним закоником (МСФИ).
    • Извештај о међународном пословању (ИБР): Приватни капитал у Немачкој такође саветује компаније о финансијском реструктурирању, извештајима о реструктурирању и буџетирању.
    • Оптимизација структуре финансирања: Приватни капитал у Немачкој такође пружа савете у вези са оптимизацијом структуре финансирања / оптимизацијом биланса стања.
    • Порези и рачуноводство: Пре него што се портфолио компаније могу икада развити, треба им основе спремне. За то добијају савете од приватних власничких компанија како да воде рачуноводство и плаћају порез.

    Подршка фазе одузимања:

    Приватни капитал у Немачкој такође пружа подршку у фази продаје.

    • Савет за преузимања и преузимања Једно од главних савета у фази продаје је М&А Адвисори, које пружају врхунске приватне компаније у Немачкој.
    • Провера добављача: Важно је открити да ли су продавци заиста способни да пруже подршку или не.

    Врхунске компаније са приватним капиталом у Немачкој

    У Немачкој постоје многе врхунске приватне компаније. Према истраживању Прекина, постоји 5 приватних компанија које држе највише позиције у погледу укупног капитала прикупљеног у последњих 10 година. Само ових 5 приватних власничких друштава прикупило је преко 37% укупног капитала прикупљеног током последњих 10 година.

    Погледајмо их једну по једну -

    • Тритон: Главни нагласак Тритона је на средњим фирмама у Белгији, Аустрији, Данској, Финској и Немачкој. Комбиновала је продају од 13,9 милијарди евра и фокусирала се на откупе и инвестиције у раст у Европи.
    • Деутсцхе Бетеилигунгс АГ: Ово је један од најстаријих приватних капитала у Немачкој, основан 1965. године. Опслужује своју велику клијентелу и специјализован је за откуп и улагања у раст. Капитал којим управља и саветује ДБАГ група износи око 1,8 милијарди евра.
    • Куадрига Цапитал: Куадрига Цапитал не само да наглашава земље немачког говорног подручја, већ инвестира и у Русију. Договор о којем се тренутно разговара износи око 500-550 милиона евра.
    • Одевалд & Цомпагние: Ово је једна од врхунских приватних компанија у погледу укупног капитала прикупљеног у последњих 10 година. Ова фирма основана је 1996. године. Од 1997. године Одевалд & Цомпагние је уложила преко милијарду евра у мала и средња предузећа у регионима који говоре немачки језик.
    • Наслов: Ова приватна капитална компанија углавном се фокусира на откупе, а они се углавном фокусирају на индустрију промотивних производа и услуга. Ова фирма основана је 1980-их и од тада има фонд преко 1,1 милијарде евра.

    Процес регрутовања приватног капитала у Немачкој

    Процес запошљавања приватног капитала у Немачкој је сличан Великој Британији и Европи. Погледајмо процес регрутовања тржишта приватног капитала у Немачкој -

    • Психометријски тестови: Први филтер тестова кроз које кандидати треба да прођу су психометријски тестови. Кроз ове тестове, скоро 30-50% кандидата је обрезано, а само преостали су дозвољени за следећи круг.
    • Фит интервју: Морате се добро припремити за одговарајући интервју. Током овог интервјуа од вас ће се тражити да прошетате кроз вашу биографију. Такође би требало да одговорите на неколико основних питања попут - „Зашто приватни капитал?“ „Зашто желите да се придружите нашој фирми?“ „Реците ми нешто о себи“ итд. Чини се да је на ова питања лако одговорити, али заправо прикладни интервјуи одбиће много кандидата. Стога бисте требали пуно увежбавати одговоре на ова питања да бисте могли добро одговорити.
    • Анализа мини-случаја: Често прођете кроз одговарајући интервју, ваш следећи тест би била презентација на мини случају. Кроз мини-случајеве приватне власничке компаније желе да разумеју вашу пословну способност. Била би вам постављена једноставна питања попут - „Да ли мислите да је авиокомпанија добра инвестиција?“ или: „Да ли је у последњих 10 година некретнина била добра инвестиција? Зашто? Што да не?" итд. Иначе, од вас ће се можда тражити да направите СВОТ анализу фирме или ће вам они дати СВОТ и поставити вам питања око ње.
    • Технички круг: Када завршите, морали бисте да прођете кроз техничку рунду. Обично је овај круг лак за оне који имају искуства у ЛБО, ИРР и другим питањима из области финансија / моделирања.
    • Следеће рунде: Већина кандидата је одбијена на овом нивоу. Само неколико изабраних је ушло у ужи избор у последња два круга. Прво ћете морати да представите случај ЛБО моделовања. Ако не знате ЛБО моделирање или имате основну идеју, то се неће пресећи. Морате детаљно знати ЛБО да бисте могли да решите случај, направите анализу и представите случај на основу својих налаза. Пре интервјуа, припремите ЛБО моделирање од нуле. Ако прођете кроз ову рунду, морате да прођете последњу рунду која се назива „тест допадљивости“. У овом тесту поставка би била неформална. Можда ћете бити позвани на вечеру са генералним директором и старијим партнерима. И они могу да вас питају било шта. Овај круг се примењује из два основна разлога - прво, фирма мора да зна да ли се дугорочно савршено уклапате у фирму; и друго, овај круг ће омогућити старијим партнерима и осталим члановима фирме да разговарају с вама и сазнају да ли сте заиста у доброј форми или не. У овом кругу можда ће вам бити постављена и многа лична питања. Будите флексибилни и држите живце. Овај круг није само фиттинг круг; то је такође круг теста личности. Зато будите своји и изразите све од себе.

    Култура у приватном капиталу у Немачкој

    У приватном капиталу у Немачкој, радно време је слично британском или европском тржишту приватног капитала. Људи раде дуго радно време и постоји огроман притисак за довођење бољих инвестиција.

    Међутим, радно време аналитичара приватног капитала краће је од радног времена у инвестиционом банкарству у Немачкој. У просеку бисте радили око 60-70 сати, али радно време много зависи од приватних компанија у којима радите. Одржаваћете добру равнотежу између пословног и приватног живота; али ако радите за фирму са избоченим заградама, можда бисте требали радити више сати недељно.

    Обично приватне инвестиционе компаније раде у малом тиму и као резултат тога можете ући у било кога и поставити питања. Такође морате обавити гомилу задатака који немају никакве везе са анализом инвестиција - попут хладних позива потенцијалним клијентима, прегледавања инвестиција које се већ купују и њиховог статуса од сада и тако даље и тако даље

    Плате приватног капитала у Немачкој

    У Немачком приватном капиталу надокнада је прилично добра. Али у поређењу са другим финансијским улогама, то није сјајно (на почетном нивоу).

    Према Роберту Валтерсу, у 2015. години просечна накнада професионалаца у приватном капиталу који су имали 3 до 7 година искуства била је 55.000 - 75.000 евра годишње. У 2016. та бројка се повећала и износила је око 65.000 - 80.000 евра годишње.

    Али јасно се може видети да би, ако се можете држати приватног капитала више година (најмање 10+), ваша накнада била много већа. У 2015. години зарада професионалаца у приватном капиталу са 7 до 15 и више година искуства била је 90.000 до 160.000 евра годишње; и 2016. године распон плата за 7 до 15+ година искуства повећао се на 90.000 до 180.000 евра годишње.

    Ако упоредимо компензацију професионалаца у приватном капиталу са другим финансијским позицијама, видећемо да у почетку професионалци у приватном капиталу зарађују мање; али како године пролазе и искуство расте, професионалци у приватном капиталу зарађују више од осталих финансијских позиција.

    извор: статиста.цом

    Статиста је урадио студију и открио је да у 2017. години накнада немачких менаџера за улагања у приватни капитал са 3 до 7 година искуства износи 75.000 до 100.000 евра годишње. И за више од 7 година искуства, компензација се повећала на 90.000 до 180.000 евра годишње.

    Могућности изласка из приватног капитала у Немачкој

    Професионалци из приватног капитала обично одустану ради бољих прилика и да би истражили друге могућности каријере.

    Професионалци у приватном капиталу обично се баве инвестиционим банкарством или ризичним капиталом јер обе ове каријере (инвестиционо банкарство и ризични капитал) пружају бројне могућности у Немачкој. Али мало се такође залаже за профиле капиталних истраживања.

    Ако желите да изађете из приватног капитала, прво будите јасни зашто бисте желели да напустите и промените каријеру. Ако знате „зашто“, лако ћете сазнати „како“.

    Закључак

    Попут Велике Британије и Француске, Немачка је велика ствар на тржишту приватних капитала. Због тога су многи људи заинтересовани да се преселе у Немачку ради бољих изгледа за каријеру. Једно морате да запамтите, заједно са напорним припремама за приватну капиталну каријеру; а то је немачки језик. Ако желите да се обележите у Немачкој, боље научите немачки језик и постаните довољно течни да читате, пишете и говорите на њему. Ако знате немачки, шансе за посао у Немачкој драстично ће се повећати.