Стил зареза у програму Екцел | Како се пријавити? |. | Тастери за пречице за коришћење

Форматирање стилова зареза у програму Екцел

Стил зарезе је стил обликовања који се користи за визуализацију бројева зарезима када су вредности веће од 1000, на пример ако користимо овај стил на подацима са вредношћу 100000, тада ће приказани резултат бити као (100 000), овом стилу обликовања може се приступити из насловну картицу у одељку са бројевима и кликните на сепаратор 1000 (,) који је у Екцелу познат као стил зареза.

Формат зареза (познат и као сепаратор хиљада) редовно иде уз формат рачуноводства. Као и позиција рачуноводства, зарез заређује уграђивање зареза у већем броју да би се изоловале хиљаде, стотине хиљада, милиони и сва узета у обзир вредност.

Стандардни формат стила зарез садржи до две децимале, хиљаду сепаратора и закључава знак долара на крајњој левој половини ћелије. Негативни бројеви су приказани у прилозима. Да бисте применили овај формат у прорачунској табели, представите сваку поједину ћелију и кликните на „Формат стила зарез“ у оквиру избора форматирања у Екцелу.

Како применити стил зареза у програму Екцел (рачуноводствени формат)?

Овде можете да преузмете овај Екцел предложак са зарезом - Екцел предложак са зарезом
 • Унесите вредности у екцел да бисте користили формат броја зареза у екцелу.

 • Рачуноводствени Екцел формат може се користити на траци са бројевима у првом реду, изаберите ћелију са износом, а затим кликните на почетну врпцу и изаберите колону из колоне са бројем.

 • Једном када кликнете на стил зареза, он ће вам дати вредност формата одвојеног зарезом.

 • Ако желите уклонити децимални знак, кликните на икону испод бројева да бисте смањили децимални број

 • Једном када уклоните децимални знак, испод ћете моћи да видите вредност без децимала.

 • Изаберите ћелије у колони Количина, а затим кликните десним тастером миша, а затим изаберите ћелије формата, након тога одаберите опцију рачуноводства у ћелији форматирања, а ако не желите децимална места, ставите 0 са испод децималних места. Кликните Ок.

 • Испод су форматирани подаци након уклањања децималних зареза.

Екцел пречице за употребу формата зарезног стила

 • Изаберите ћелије које желите да форматирате.

 • Притисните тастер Алт који омогућава команде на Екцел траци.

 • Притисните Х да бисте изабрали картицу Почетна на Екцел траци, она омогућава картицу Почетна у програму Екцел.
 • Притисните 9 да бисте смањили децималну вредност, а 0 да бисте повећали децималну тачку у вредностима.
 • Ако желите да отворите дијалог форматирања ћелија, притисните Цтрл + 1.
 • Ако желите да прикажете новчану вредност без симбола валуте, можете да кликнете на Ниједно испод ћелија формата опције.
 • Слично формату валуте, рачуноводствена група се користи за финансијске квалитете. У сваком случају, овај распоред прилагођава децималне сврхе бројева у одељку. Слично томе, дизајн рачуноводства приказује нуле као цртице и негативне бројеве у заградама. Као што организује валута, тако можете одредити који вам је број децималних места потребан и да ли ћете користити хиљаду сепаратора. Не можете променити подразумевану емисију негативних бројева, осим ако направите прилагођену организацију бројева.

Предности

 1. Помаже вам да форматирате број када имате посла са валутом.
 2. Помаже вам у приказивању тачне вредности зарезима.
 3. То је само један корак.
 4. Веома једноставан и прикладан за употребу.

Мане

 1. Увек вам даје формат броја са хиљаду сепаратора.
 2. Даје вам децимална зареза са два места док користите ову функцију.

Ствари које треба запамтити

 1. Уместо да изаберете опсег ћелија, на исти начин можете додирнути слово преко колоне да бисте изабрали целу колону или број поред колоне да бисте изабрали цео ред. Можете и да додирнете мали оквир са једне стране „А“ или изнад „1“ да бисте одједном изабрали целу табелу.
 2. Увек проверите да ли вам треба зарез, уклоните га.
 3. Децимални је такође избор корисника ако желите да децимални знак ставите у вредности или не.
 4. Прилагођени формат Екцел броја мења само визуелни приказ, на пример како се вредност приказује у ћелији. Основна вредност која се одлаже у ћелију се не мења.
 5. Формат зарез зарез је подразумевана опција за приказивање бројева са зарезом на хиљадама места и укључује две децимале (Нпр .: „13000“ постаје „13.000,00). Ово ће такође омогућити промену видљивих стилова ћелија у делу врпце, тако да можете лако да изаберете различите опције за зарез и формат приказа како је потребно на вашем листу.