Аутоматско чување у програму Екцел | Како се укључује аутоматско чување помоћу програма Екцел Оптион и ВБА

Функција аутоматског чувања у програму Екцел

Аутоматско чување у Екцелу је функција / објекат који се користи за аутоматско чување промена или напретка у раду. Ово ће нам помоћи да смањимо утицај ризика од губитка података у случају било какве пада система. Ову функцију можемо пронаћи на картици са опцијама у одељку за чување, ако унесемо време као екцел од 5 минута, аутоматски ће сачувати наше радне свеске за сваких пет минута.

Како укључити аутоматско чување у програму Екцел? (Корак по корак)

Обично је Аутоматско чување подразумевано омогућено у програму Екцел. Погледајмо како да укључите опције аутоматског чувања у програму Екцел.

 • Корак 1: Идите у мени „Датотека“. Кликните на „Опције“

 • Корак 2: Екцел опције ће се појавити са пуно опција за управљање према нашој потреби. Кликните на опцију „Сачувај“ - Ово ће нам омогућити да прилагодимо сачуване радне свеске.

 • Корак 3 - Из овог прозора видимо да је омогућено „Спремање података о аутоматском опоравку сваких __ минута“. Овде обавештавамо екцел да спрема радну свеску на сваких н минута (н може бити било који број који представља број минута у времену). Подразумевано је да ће програму Екцел требати 10 минута да изврши аутоматско обнављање, али ово време можемо променити према нашим захтевима, као што су 1,2,3 минута и тако даље.

 • Корак 4 - Ако га омогућите и не можете да сачувате, биће сачувано на овој путањи “Ц: \ Усерс \ аа \ АппДата \ Роаминг \ Мицрософт \ Екцел \ ” (овај пут варира за свакога како се опорави

  екцел локација за аутоматско чување биће другачија. Захтевам од свих да провере да ли је ово место аутоматског чувања у Екцел опцијама - Сачувај.

Такође можемо да променимо директоријум да бисмо сачували резервне копије уношењем другачије путање у „Место датотеке АутоРецовер“.

 • Корак 5 - Можемо одабрати одређени формат када аутоматски чувамо радне свеске одабиром формата са листе доступних Екцел формата.

Подразумевано би формат био „Екцел радна свеска (* клск)“. јер је ово користила већина корисника. Такође уверите се да смо укључили „Задржи последњу аутоматски сачувану верзију Екцел-а ако затворим без чувања“.

 • Корак 6 - Такође можемо избећи чување радних свезака у једном погону тако што ћемо омогућити опцију „Сачувај на рачунар по подразумеваној вредности“ на следећи начин:

До сада смо научили како да укључимо аутоматско чување у Екцелу, време за периодично извршавање задатка и многе друге функције које смо добили.

Како опоравити аутоматски сачувану датотеку?

Сада, да видимо како да вратимо датотеку која је аутоматски сачувана. Као што можете да уочите путању до датотеке коју смо навели у „АутоРецовер лоцатион филе“, копирајте путању.

Корак 1 - Сада отворите Мицрософт Екплорер, у врх траке треба да залепимо путању коју смо копирали из „АутоРецовер филе лоцатион“ и притисните ЕНТЕР.

 • Корак 2 - Приказаће се прозор са датотекама и мапама које се аутоматски обнављају. Из овог прозора можемо да кликнемо на датотеку коју желимо да опоравимо, а затим можете задржати промене и сачувати радну свеску са новим именом. Једном када уђете у путању, искочиће прозор испод.

Одавде можемо опоравити датотеке које нису сачуване, а наш рад и време не пролазе узалуд омогућавањем аутоматског чувања у Екцелу.

Како укључити аутоматско чување помоћу апликације Висуал Басиц (ВБА)

Погледајмо како нам кодирање помоћу Екцел Мацро-а помаже да извршимо аутоматско чување у Екцел радној свесци.

 • Корак 1 - Отворите „Висуал Басиц Едитор“ на картици Девелопер у вашем екцелу као што је приказано доле.

 • Корак 2- Као када кликнемо на „Висуал Басиц“, можемо визуализовати ВБА едитор који искаче. Овде морамо да напишемо код да бисмо извршили операцију аутоматског чувања.

 • Корак 3 - Овде нећемо створити ниједан модул за извођење наше операције, јер је ово „Догађај“ где ћемо написати макро. Догађај је отприлике ако отворимо радну свеску, онда ће се то сматрати догађајем, слично, ако смо унели промене у радну свеску, онда је то такође догађај, затварање радне свеске је такође догађај и тако даље.
 • Корак 4 - За операцију аутоматског чувања претпостављамо „затварање радне свеске“ као догађај. Отворите „ТхисВоркбоок“ која се налази на нашој левој страни странице и почните да пишете макро.

 • Корак 5 - Док отварамо „Тхисворкбоок“, можемо видети „Генерал“ и променити га у „Воркбоок“ на следећи начин.

 • Корак 6 - Као и када пређемо на радну свеску, она даје могућност писања макронаредбе у догађају „Воркбоок_Опен ()“. Постоји листа декларација помоћу којих можемо створити догађај на нашој десној страни. Овде ћемо извршити задатак за аутоматско чување у Екцелу, тако да морамо да променимо догађај у „Бефорцлосе“.

 • Корак 7 - Изаберите „БефореЦлосе“ и започните писање кода за аутоматско чување у Екцелу.

 • Корак 8 - „ТхисВоркбоок.Саве“ аутоматски ће сачувати радну свеску и сачувати је као радну свеску са омогућеним макронаредбама за покретање кода као у наставку:

 • Корак 9 - Сачувајте ову радну свеску као омогућену за макро и затворите је. Тада можемо приметити да се упозорење на екрану у којем се тражи да сачувате или не сачувате неће искочити, али искочиће неко друго упозорење које је као у наставку:

Корак 10 - Једном када кликнете на У реду, радна свеска са променама ће се аутоматски сачувати. Ово упозорење такође можемо да онемогућимо коришћењем неког кода у ВБА који аутоматски на једноставан начин чува радну свеску.

Погледајмо како то функционише:

Ове поруке упозорења стићи ће кроз апликацију, па узимамо „Апплицатион.ДисплаиАлертс = Фалсе“. То значи да се било која врста упозорења на екрану неће појавити када се овај ред укључи у код. Али такође је важно укључити ред „Апплицатион.ДисплаиАлертс = Труе“, јер ово помаже када искочи нешто важно.

Сада покушајте да направите промене и затворите радну свеску, можемо приметити да ниједно упозорење на екрану неће искочити, али ће се промене сачувати. Ова операција ће нам помоћи да сачувамо свој рад иако неочекивано затворимо радну свеску а да је нисмо сачували.

Ствари које треба запамтити

 • Аутоматско чување у програму Екцел је сјајна функција која штеди време и податке тако што их периодично чува.
 • Као што једном омогућимо аутоматско чување у програму Екцел, не можемо да се затворимо без чувања, што може довести у заблуду, иако заправо не желимо да сачувамо податке.
 • Увек надгледа рад корисника и ажурира промене у садржају ради дељења тачке или једног погона.
 • Такође омогућава више људи да истовремено уређују документ.