10 најбољих књига о књиговодству | ВаллСтреетМојо

Листа најбољих књиговодствених књига

Књиговодство је уметност евидентирања, чувања и проналажења финансијских послова појединца, компаније или непрофитне организације. Испод је листа књига за књиговодство -

  1. Све у једном књиговодство за лутке(Набавите ову књигу)
  2. Алпха научите себе књиговодству за 24 сата(Набавите ову књигу)
  3. Књиговодство од Е до З (Барронова серија Е-З)(Набавите ову књигу)
  4. Књиговодство са пуном наплатом, ИЗДАЊЕ КУРСА ЗА ДОМАЋЕ СТУДИЈЕ(Набавите ову књигу)
  5. Једноставно вођење књиговодства: Практичан и једноставан водич за основе финансијског управљања(Набавите ову књигу)
  6. Вођење књига: Основно вођење евиденције и рачуноводство за мала предузећа(Набавите ову књигу)
  7. Књиговодство Еаси Ваи (серија Еаси Ваи)(Набавите ову књигу)
  8. Основе књиговодства: Како успети као књиговођа(Набавите ову књигу)
  9. Основе књиговодства: Шта сваки непрофитни књиговођа треба да зна(Набавите ову књигу)
  10. Књиговођа е-митова(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књиговодствену књигу, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Књиговодство Све у једном за лутке

аутор Лита Епстеин

Ако сте нови у књиговодству, то је управо оно што вам треба.

Књиговодствени приказ књиге:

Ова књига је комбинација 5 књига о књиговодству - књиговодство за лутке, књиговодствени прибор за лутке, рачуноводство за лутке, читање финансијских извештаја за лутке и књиговодствена радна свеска за лутке. Дакле, ову књигу можете користити као уџбеник за књиговодство, а научићете и основе рачуноводства. Најбољи део ове књиге је што је врло луцидно написана и не постоји технички жаргон који ће вас одвратити од вашег задатка самоучења. Многи читаоци који су прошли кроз ову књигу напоменули су да је ова књига ствар за којом су трагали. На преко 550 страница, ова књига читатеље подучава лекцијама које требају научити у књиговодству са много, много референци и илустрација.

Кључна за понети из ове најбоље књиговодствене књиге

  • Ова најбоља књиговодствена књига научиће вас основама. Због тога је ова књига написана са просечним читаоцем на уму, а аутор је детаљно приступио објашњењу сваког концепта.
  • Не само да ћете научити да се бавите својим свакодневним финансијама, већ ћете научити и двоструко књиговодство, управљање порезима, пријављивање добити, стварање смисла за финансијске извештаје, итд.
  • Ова књига је врхунски уџбеник у књиговодству.
<>

# 2 - Алпха научите себе књиговодству за 24 сата

Царол Цоста

Па, не, нећете све то научити за један дан, али ако наставите читати и спроводити оно што сте научили из ове књиге, бићете довољно добри за неколико кратких дана.

Књиговодствени приказ књиге:

Најбољи део ове најбоље књиговодствене књиге је њен распоред. Сада на тржишту постоји много књиговодствених књига. Али апеловати на некога ко не зна ништа о књиговодству није лако. Ова књига је поређана логичним редоследом тако да се никада не збуните око тога како и зашто водити књиговодство. Ова књига је такође врло свеобухватна, имајући на уму просечног читаоца. Свако поглавље написано је толико детаљно да би му требало око 1,5-2 сата да се то прикрије. А након читања сваког поглавља, буквално можете применити лекције у пракси и одмах почети да се бринете о својим књигама.

Кључна за понети из ове књиге о књиговодству

  • Ако књиговодство желите научити сами, ово је књига са којом бисте требали започети. Ова књига има само 368 страница и истовремено је врло свеобухватна. Ово је савршена књиговодствена књига за власнике малих предузећа.
  • Ако желите да обучите своје особље (које не зна како да управља вашим књигама, ако уопште), представите јој ову књигу и уштедећете много трошкова на обуци. Ова врхунска књиговодствена књига лако се чита и савршена је за „уради сам“ људе.
<>

# 3 - Књиговодство од Е до З (Барронова серија Е-З)

Катхлеен Фитзпатрицк и Валлаце В. Кравитз

Ова књига може бити добро освежење ако већ знате књиговодство.

Књиговодствени приказ књиге:

Ова књига може да послужи као одличан додатак било којем уџбенику који одаберете. Није превише свеобухватан, али само истиче најважније исечке књиговодства, које требате свакодневно користити. Најбољи део је што ова књига не говори само о значајним концептима; такође користи мноштво примера и гомилу корисних проблема. Ова књига није написана попут упутства за употребу; него је ова књига написана као радна свеска да бисте користили и применили све оно што сте научили у овој књизи. Једина замка ове књиге је неколико погрешно даних одговора. Аутор / уредник треба да их погледа како би ова књига била потпуно без грешака и лако сварљива.

Кључна за понети из овог најбољег уџбеника о књиговодству

  • У овој најбољој књиговодственој књизи научићете о дневнику, књизи, финансијским извештајима, посебним уносима у дневник и како применити основе књиговодства у пословним сценаријима.
  • Ова књига такође садржи квизове на крају сваког поглавља који вам помажу да процените колико сте научили и помажу вам у вођењу књиговодства у пословним функцијама.
<>

# 4 - Књиговодство са пуном наплатом, ИЗДАЊЕ КУРСА ЗА ДОМАЋЕ СТУДИЈЕ

Ницк Ј. ДеЦандиа ЦПА

Ако желите прочитати књиговодствени приручник, а да не трошите пуно сати, ова књига је за вас.

Књиговодствени приказ књиге:

Ова књига делује као мост између књиговодственог знања и књиговодствених функција на послу. Ако желите да вас ангажују за књиговодствени посао, прочитајте ову књигу, примените њене лекције и посао би вам постао много лакши. Али ова књига није уџбеник и бићете разочарани ако желите такве свеобухватне детаље сваког концепта. Зато прочитајте ову књигу кад се темељито упознате са свим књиговодственим концептима. Што се тиче читалаца, ова књига такође није за напредне књиговође. То је за оне који имају знање из књиговодства и који су на почетном или средњем нивоу. Међутим, ова књига добро обавља свој посао и пружа мноштво образаца, распореда и кратки преглед сваке теме.

Кључна за понети из ове најбоље књиговодствене књиге

  • Ова најбоља књиговодствена књига садржи контролне листе као што су „нове листе послова“, „главни календар“ итд., А такође и све форме које би књиговођи требале док одржава књиге предузећа.
  • Ова књига је организована на одговарајући начин - првих 112 страница распоређених је тако да укључују књиговодствене концепте и додатке, следећих 40 страница чува се за структуру студије, а последњих 20 страница артикулише се како би се читаоци тестирали на концептима. Ова књига је кратка и служи у сврху учења и примене професионалног књиговодства.
<>

# 5 - Једноставно вођење књиговодства: Практичан и једноставан водич за основе финансијског управљања

аутор Давид А. Фланнери

Ако се бојите бројева, ова књига ће вам помоћи да разумете књиговодство.

Књиговодствени приказ књиге:

Овом уџбенику о књиговодству приступа се са другачијег становишта. Научиће вас књиговодству на начин да можете да разумете основе финансијског управљања. Ова књига је добила различите оцене. Главна замка ове књиге су „грешке у куцању“ и „погрешни одговори“. Али ипак, ова књига је добра књига за људе који би желели да разумеју основе књиговодства и олакшају себи пут до финансијског управљања. Ову књигу треба читати као допунску, а не као уџбеник. Аутор има добре идеје о књиговодству и финансијском управљању, али изглед треба побољшати. Ова књига научиће вас комплетном рачуноводственом циклусу и довољно је свеобухватна да савладате математику у књиговодству и рачуноводству.

Такође погледајте ово - Научите основно рачуноводство за мање од 1 сата.

Кључна за понети из ове књиге о књиговодству

  • Научићете о имовини, капиталима, записима у дневницима, прилагођавањима на рачунима, припреми финансијских извештаја, извештаја о ситном новцу, платним списковима, партнерству и на крају, како затворити књиге.
  • Многи наставници су ову књигу користили као уџбеник и креирали тестове вежби за своје ученике. Ова књига је прилично добра у погледу представљања основа, али се ипак препоручује као референтна књига.
<>

# 6 - Вођење књига: Основно вођење евиденције и рачуноводство за мала предузећа

аутор Линда Пинсон

Као што наслов сугерише, ова књига је савршена за власнике малих предузећа.

Књиговодствени приказ књиге:

Ако тражите књигу за своје новоосновано / мало предузеће, узмите ову књигу и започните учење. Ова књига научиће вас корак по корак како водити књиге, а да не будете превише заглибљени. Ова књига није за напредне књиговође и посебно је написана за оне који требају помоћи у учењу књиговодства од нуле. Од првог до задњег поглавља, држат ће вас у рукама и приказиват ће вам основне уносе у дневнике, уносе у књигу и научиће вас основном књиговодственом систему. Међутим, од ове књиге не можете очекивати превише. Овде нећете сазнати много о финансијама / рачуноводству. Ова књига је уводни курс само за људе који немају појма о књиговодству / рачуноводству.

Кључна за понети из ове најбоље књиговодствене књиге

  • Ова врхунска књиговодствена књига није корисна само за мала предузећа, као појединац, већ је можете прочитати и научити основно књиговодство.
  • Обим књиге је ограничен; зато је усредсређен на испоруку. Од припреме дневника, главне књиге, анализе финансијских извештаја до успостављања књиговодственог система, планирања пореза, научићете све основе које требате научити. Поред тога, стећи ћете основно знање из рачуноводства готовине, рачуноводства настанка догађаја и независног уговарања на многим радним листовима, обрасцима и форматима.
<>

# 7 - Књиговодство Еаси Ваи (серија Еаси Ваи)

аутор Валлаце В. Кравитз

Усред многих „како водити књиговодство“, овај се истиче.

Књиговодствени приказ књиге:

Како почетник боље учи? Кад јој се представе кратке лекције, језик који се лако разуме и начин да одмах примени оно што је научила. Ова књиговодствена књига ће учинити управо то. Писана у кратким поглављима, ова књига научиће вас двојном књиговодственом систему као ниједан други на тржишту. Пре него што икада употребите Куицкбоокс

често је ова књига обавезна. Без разумевања основа, ниједан софтвер вам неће моћи помоћи. Ова књига такође покрива теме попут трговачке робе / малопродаје, што је чини свеобухватнијом. Ако желите да научите основе књиговодства, ову књигу морате прочитати.

Кључна за понети из овог најбољег уџбеника о књиговодству

  • Ова књиговодствена књига није применљива само за почетнике; ову књигу можете прочитати и ако познајете књиговодство и желите да је користите као курс за освежавање.
  • Ову књигу не препоручују само професионалци у рачуноводству / књиговодству, већ и ЦПА и власници предузећа који често требају да обуче своје подређене у књиговодству.
  • Ова књига може бити савршен партнер ако похађате час и користите је као уџбеник.
<>

# 8 - Основе књиговодства: Како успети као књиговођа

аутор Стевен М. Брагг

То није књига за почетнике, већ за оне који се већ професионално баве књиговодством.

Књиговодствени приказ књиге:

Дакле, ако сте почетник, немојте почети са овом књигом. Међутим, ако сте саставни део тима и редовно водите књиговодство, онда је ово књига која вас може упутити и помоћи вам да постанете бољи књиговођа. Сваки књиговођа познаје осећај упоређености са оператором за унос података. Ова књига ће вам помоћи да разумете своје задатке и учинићете да се осећате важним у свом послу. Ово је одлична књига ако желите да напредујете и разумете предности и недостатке књиговодства. Читаоцима се ова књига не само свидела, већ је користе и као референцу и за израду СОП приручника.

Кључна за понети из ове најбоље књиговодствене књиге

  • Не само да ћете научити правила палца која можете брзо применити, већ ћете научити и практичне технике за анализу, процену и решавање дневних проблема у књиговодству и рачуноводству.
  • У ово доба сталних промена, ова врхунска књиговодствена књига помоћи ће вам да одредите шта треба да тражите, шта треба решити и како их решити.
  • Уз то ћете добити мноштво примера, односа, графикона и објашњења.
<>

# 9 - Основе књиговодства: Шта сваки непрофитни књиговођа треба да зна

аутор Дебра Л. Руегг и Лиса М. Венкатратхнам

Ако желите научити „књиговодство за непрофитне организације“, ова књига би требала бити прва књига коју бисте требали прочитати.

Књиговодствени приказ књиге:

О непрофитном књиговодству има врло мало књига. Али међу свим се ова књига истиче. Према читаоцима ове књиге, то је одличан ресурс за људе који немају никакво искуство у књиговодству / рачуноводству и који би желели да покрену / воде малу непрофитну организацију. Коришћењем ове књиге можете поставити књиговодствени систем и решити сва своја књиговодствена питања. Штавише, ова књига је написана врло луцидним језиком, а концепти су подељени у мање делове како бисте могли боље разумети. Ова књига ће вам помоћи и ако се пријавите за непрофитну функцију књиговође. Само прочитајте ову књигу, научите концепте и почните да примените научено. Бићеш добар за полазак.

Кључна за понети из ове књиге о књиговодству

  • Многе непрофитне организације немају средстава да ангажују обученог књиговођу који ће се бринути о њиховим књигама. Ова књига ће вам уштедети на трошковима и научиће вас како се можете бринути о својим књигама у слободно време.
  • Заједно са основама и концептима, добићете и регистар потраживања и потраживања, образац главне књиге и финансијски резиме, као и образац за праћење бесповратних средстава.
  • Ова најбоља књиговодствена књига прилично је кратка у поређењу са другим књиговодственим књигама за непрофитне организације. То је само 128 страница и можете га читати док идете и применити оно што научите када имате времена.
<>

# 10 - Књиговођа е-митова

Мицхаел Е. Гербер, Робертс Деббие и Петер Цоок

Ова књига ће вас научити како започети књиговодствени посао без икаквих мука.

Књиговодствени приказ књиге:

До сада смо гледали само књиге које вам омогућавају да будете добри у књиговодству. Али ова књига је другачија. Ова књига ће вас научити како започети књиговодствени посао ако сте заинтересовани. Читаоци су напоменули да је ова књига најпрактичнија књига за самозапослене књиговође. Ова књига је изложила систем за изградњу књиговодствене праксе од нуле. И ову књигу можете прочитати на два начина. Прво, можете га прочитати као уџбеник, читајући, истичући важне области и примењујући најрелевантније идеје. Друго, можете га читати као референтни систем. Можете прочитати поглавље, применити идеје, а затим се вратити, прочитати друго поглавље и учинити исто. Без обзира коју методу одабрали за читање књиге, ова књига је непроцењив ресурс за изградњу књиговодственог посла од самог почетка.

Кључна за понети из ове најбоље књиговодствене књиге

  • Ова књига је свеобухватан водич о књиговодственој пракси. Ако прочитате једну књигу о књиговодственој пракси, то је то.
  • Ова врхунска књиговодствена књига је врло једноставна за читање. И пун је практичних савета. Аутори су стручњаци у тој области и знају о чему говоре.
  • Помоћу ове књиге своје књиговодствено пословање можете подићи на виши ниво. Прочитајте ову књигу као водич и примените све што научите. И видећете да вам књиговодствени посао напредује за неколико месеци.

Међу ових 10 књиговодствених књига можете узети било коју књигу која вам се свиђа. Али ако сте нови у књиговодству, почните са основним књигама које смо поменули. У супротном, можете почети са читањем било којих напредних или фокусираних књига о књиговодству са горње листе. Учење је прилично лако када имате праве ресурсе. Зар не мислите?

<>

Остале препоручене књиге

  • Књиговодствене каријере
  • Књиговодствене књиге за почетнике
  • 10 најбољих књига о аналитици података
  • Како створити књиговодство у програму Екцел?

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом