Животни стил инвестиционог банкара | Можете ли преживјети?

Животни стил инвестиционог банкара

Сигурно сте много чули о инвестиционом банкарству и имали бисте добру представу о томе шта инвестициони банкар ради, а такође бисте то желели бити. Али колико добро разумете начин живота инвестицијског банкара? Зар не би било сјајно ако имате јасну слику о томе какав ће бити ваш живот као инвестиционог банкара, па сте добро спремни то схватити као своју каријеру? Ту би вас водио овај чланак. Постаните одлични у инвестиционом банкарству уз овај тренинг о инвестиционом банкарству.

Сматра се да живот инвестиционог банкара има дуго радно време, рад викендом, пуно напорног рада и мало сна. Погледајмо га изблиза.

Овај чланак о животу инвестицијског банкара помоћи ће вам да знате следеће.

    Зашто постати инвестициони банкар?


    Психолошка привлачност

    Не бих погрешио ако кажем да су данашњи кандидати прилично очарани имиџом инвестиционог банкара. Слика на коју се позивам је она на којој видимо чак и младе инвестицијске банкаре како искачу из прилично скупих аутомобила у углачаним оделима. Ретко људи схвате да такви инвестициони банкари улажу много напорног рада, радећи у стресним ситуацијама и месецима непрекидно.

    Зарадити пуно новца

    Нема сумње да је управо овај разлог највећи мотивациони фактор за људе да се баве инвестиционим банкарством. Погледајте плату сарадника за инвестиционо банкарство

    Плате и бонуси које би човек могао зарадити изузетно су примамљиви, што би вас увело у његову каријеру и мотивише вас да останете у њима. Дебела плата и бонуси који могу да иду до три до пет пута већа зарада надокнађују сав ваш напоран рад ставити у.

    Постоји неколико опција за каријеру које пружају могућности за зараду као што то чини инвестиционо банкарство. Кад бисмо то рекли, ако бисмо то морали упоредити са предузетништвом, могло би бити и на сличним линијама. Али опет су уплетени ризици већи од рада као инвестициони банкар. Дакле, инвестиционо банкарство може бити сигурна опклада када је у питању компензација. Посебно ако се узме у обзир износ бонуса који инвестициони банкар добија за слогирање сасвим се исплати.

    Начин живота

    Много пута је стил живота који овај посао привуче неки привучени. Са високим платама могли бисте имати довољно новца да посетите луксузне хотеле на егзотичним острвима, поједете фину храну и вино. Неколико људи ужива у могућности да живе рутинским животом богате особе, попут присуства на уметничким изложбама, дружења и дружења с дебелим мачкама.

    Статусни симбол

    Будући да сте инвестициони банкар, уз вас је ознака да сте финансијски чаробњак и симбол финансијског успеха. Ова ознака доноси пуно престижа и привлачи велику пажњу када се разговара о било чему у финансијама. Ваше мишљење о инвестицијама, зајмовима и хипотекама постаће важно за ваше најближе и драге особе.

    Страст за финансијама

    Постоје људи који су мотивисани да од малих ногу уђу у област финансија. Имају оштар осећај за финансије, који од почетка има аналитички ум и који су ти који могу брзо сварити информације. Такви обично улазе у инвестиционо банкарство чим заврше факултетску диплому.

    Већа очекивања

    Овде мислим на врсту порекла и окружења из којег потичу, а који људе подстичу да се баве инвестиционим банкарством. Већина чланова њихове породице и пријатеља припадају хедге фондовима, инвестиционом банкарству и стога су мотивисани да следе њихов пример.

    Вештине оснивања каријере

    Бављење инвестиционим банкарством пружа вам мноштво могућности за усавршавање ПоверПоинт презентација, комуникације и Екцел вештина. Постоје и друге вештине које научите научиће вас како да радите и преживите у овој тешкој и изазовној индустрији. Такође, у биографију ћете додати прилично импресивних поена. Многи људи постају инвестициони банкари како би извукли максимум из ове професије, научили што је више могуће и отишли ​​пре него што буде прекасно. Излазак из инвестиционог банкарства може вам отворити нова врата у финансијским каријерама као што су приватни капитал, ризични капитал и хеџ фондови.

    Интелигентни људи

    Још једна атракција за људе који се баве инвестиционим банкарством је та што радите са неким интелигентним умовима који имају оштар мозак и који су нагоњени појединци да доказују своје финансијске способности.

    Учење је интензивно и радите са неким од најсјајнијих и најзахтевнијих људи на Валл Стреету. Били бисте изложени врхунским пословним лидерима и знали како они мисле, како креирају стратегије и процесе размишљања који стоје иза њихових одлука.

    Препоручени курсеви

    • Припремни курс за финансијског аналитичара
    • Курс за сертификацију инвестиционог банкарства
    • Курс мрежне сертификације за спајања и преузимања

    Животни стил инвестиционог банкара


    Заиста говорећи, за инвестицијског банкара не постоји „типичан дан“, јер ће се ваши задаци свакодневно разликовати. Од вас се може очекивати да припремите финансијске моделе (пројектујте колико ће компанија расти у наредних 85 година), припрему књига (зашто бисте своју компанију продали компанији АБЦ Цорп по цени од 20 долара по акцији), рад на меморандуму о договору и свему осталом иначе то иде у договор.

    Погледајте доњу инфографику о начину живота банкарских инвеститора

    Митови и чињенице инвестиционог банкарства


    Мит # 1: Инвестиционо банкарство је веома блистава индустрија, а мој рад ће бити препун предавања захтевних трансакција и послова.

    Истина: Не очекујте да је ово тачно, посебно на нивоу аналитичара или сарадника. Задаци би били они који долазе од старијих менаџера и били би основни грунт посао. Иако се то исплати када заузмете много значајнију позицију у компанији, више на лествици.

    Мит # 2: Посао постаје бољи с временом и положајем.

    Аналитичари проводе доста времена у добијању контроле над животом у инвестиционом банкарству без дугих сати и насумичног рада који додељују старији. Овиме стичу искуство, а како време пролази помажу им и разни други приправници и нови регрути који деле радну одговорност.

    Истина: Није тако једноставно како се чини. Треба да потрошите неко време да бисте схватили ко би најбоље доделио одређено дело. Такође, ви бисте били одговорни за посао који они обављају и који укључује ризик.

    Мит бр. 3: Инвестиционо банкарство није толико ужурбано како се људи нервирају.

    Истина: Снага ума и карактер и конкуренција су витални елементи инвестиционог банкарства. А конкуренција постоји јер постоје губитници и људи у инвестиционом банкарству одлучни су да вас направе. Политички и такмичарски сценарио није свачија шоља чаја и морате врло добро преживети, улити зној и сузе ако желите да зарадите ту тешку плату.

    Мит # 4: Напредна математичка вештина је неопходна

    Истина: Већина ствари које радите у инвестиционом банкарству биће једноставне у погледу математичких вештина које користите. Бити аналитичар или чак сарадник, проводили бисте већину времена у административном послу. Чак и у случају да упаднете у неку техничку групу коју бисте трошили на квалитативне задатке, а не на дробљење бројева.

    Мит бр. 5: Инвестиционо банкарство је само за мушкарце

    Истина: ово се не може сматрати потпуним митом јер су инвестиционим банкарством доминирали мушкарци. Однос је такав да у просеку постоји око 1 на 4 женске инвестиционе банкарке и прихватајући чињеницу да је ово довољно значајно, родне разлике се смањују из дана у дан. Даје нам довољно позитивних знакова да ће се ствари променити на боље.

    Лоше стране живота инвестиционог банкара


    Дуго радно време

    • Ако сте неко ко жели да ради у уобичајено радно време и има друштвену каријеру у инвестиционом банкарству, то није за вас. Желите да знате зашто?
    • У испупченим банкама, аналитичари би могли да раде више од 100 сати недељно. Дан би могао почети у 10.00 или чак раније, а завршавао се у 2.00, а викенди не би могли бити изузетак.
    • Када раде на великим пословима и током његових почетних фаза, није нимало необично да аналитичари буду будни целе ноћи и заврше посао.
    • То би могло бити сразмерно боље на нивоу сарадника, где би се просечан број радних сати могао кретати од рецимо 80-90 сати недељно, од 9.00 до 23.00 и радити било који дан викендом.
    • Када се на нивоу потпредседника успне више, сати би се побољшали. ВП, ако морају да раде викендом или касно увече, могу то да раде од куће.
    • Директори имају знатно бољи распоред рада када не путују, могли би се пријавити у 7.00 ујутро и отићи до 18.00. Међутим, лекари морају да путују у просеку можда 3 од сваких 5 дана, где им је потребно много маркетинга и представљања.
    • Такође је могуће да би аналитичари и сарадници понекад могли изаћи на питцхинг, а понекад би их провели у канцеларији. Имајући у виду да се овај начин живота и радно време разликују од банке до избочине и могу бити бољи.
    • Многи искусни у овој индустрији рекли би да је више од броја радних сати због непредвидивости радног времена непостојано. Немате никакву контролу над својим друштвеним животом и мораћете да жртвујете пуно свог личног времена.

    Непредвидива природа посла

    • Посао није сталан и варирао би, а очекивало би се да ради на теренима, да изврсно припрема финансијски модел, стављајући меморандум о послу итд.
    • Ујутро бисте сами пронашли свеже залихе посла које је потребно обавити на маркетиншкој књизи или послу уживо.
    • Виши људи рано дођу у канцеларију и провере синоћњи посао који сте оставили. Али коментаре и осврте на посао добијали бисте много касније увече, што бисте морали да завршите пре него што одете за тај дан и ваш потпредседник уђе у канцеларију ујутру.
    • Посао постаје ужурбан тек након ручка док добијате списак радова које треба обавити током дана. Време би се углавном трошило на пролажење кроз књиге, стварање модела договора, рад на бројним упоредивим алтернативама трансакцијама.
    • Кроз ово се углавном ради на софтверу за прорачунске табеле као што је Екцел и на ефикасној презентацији ваших модела у Поверпоинт презентацији.

    Стрес

    • Као резултат горе наведена два недостатка о којима смо разговарали долази СТРЕСС. Такође, инвестициони банкари се баве огромним количинама новца и од њих се очекује пуно да послове претворе у профит.
    • Ови услови доводе до притиска да се изврши и често се примети да банкари завршавају несаницом, поремећајима у исхрани, алкохолизмом и другим здравственим проблемима.
    • Увек постоји хитност задатка који вам је додељен, то није дан или два ограничена ургенција, већ више ургенција из дана у дан.
    • Такође бисте могли да примате телефонске позиве усред доброг спавања у случају да радите са одређеним страним рачунима.

    Нема попустљивости према грешкама

    Као аналитичар за инвестиционо банкарство, од вас би се очекивало да брзо научите свој посао и обављате посао по врло високим стандардима. Морали бисте осигурати да се одговорности извршавају на вријеме, пажљиво пазећи на детаље, јер не би било мјеста за грешке.

    Радни притисак

    Као што смо већ видели да бисте као инвестициони банкари радили са многим снажним и бистрим личностима. Али са овим преокретом долази и велики притисак да извршите оно што бисте упоредили са својим колегама и мораћете да их надмашите ако требате да се попнете лествицом. Открићете да бисте могли стећи врло мало пријатеља, јер је сама ова индустрија дубоко конкурентна и људи су гладни добити и већих бонуса за себе.

    Извођење не тако важних задатака

    Иако је тачно да аналитичари могу у раној фази каријере добити пуно одговорности, од њих ће се свако толико очекивати да раде на задацима који нису толико пожељни, попут копирања, фотокопирања, резервирања соба итд.

    Када напустити инвестиционо банкарство?


    Можда се питате зашто овде у животу инвестиционих банкара разговарамо о овој теми. Али верујте ми, једном када се бавите инвестиционим банкарством, ово питање ће се поставити пред вама неки или други дан, а неки и сваки дан.

    Инвестицијски банкари размишљају о напуштању посла из различитих разлога, што сте већ могли научити из горњих расправа у чланку. Иако нема ничег лошег у томе да напустите оно што је важно, миран је одлазак у право време из правог разлога.

    Тако када треба да напустите инвестиционо банкарство? Било би врло погрешно одлучити када би било право време да се то прекине. То је индивидуалистичка одлука коју треба донети након разматрања неколико важних тачака;

    Дајте отказ јер имате лош дан на послу?

    Не, никад не одустај из овог разлога. Имаћете доста оних у инвестиционом банкарству. Сасвим је нормално да имате лош дан када ваше одлуке пропадну или некако не испуните очекивања. Боље је учити из таквих ситуација, дати му мало времена и видети има ли побољшања. Ако се то не догоди, наставите!

    Да ли се до краја свог живота доживљавате као инвестициони банкар?

    Размотримо ситуацију да сте провели отприлике 2 године у овој професији. Посматрање генералних директора у вашој фирми (који зарађују милионе, делегирају посао и напуштају канцеларију у 18 сати) и мислите да желите да будете та особа, то је један показатељ да бисте можда желели да наставите као банкар.

    Да ли сте потрошили довољно времена за излазак из инвестиционог банкарства?

    Морате да се учините довољно тржишним пре него што одлучите да напустите инвестиционо банкарство. Стога се увек препоручује да завршите најмање две године пре него што престанете. Боље је стећи било где између 2 и 5 година искуства, јер би било шта мање од 2 означено као „недостатак искуства“, а више од 5 као „превише искусно“.

    Да ли одвикавање значи да пропадате?

    Можда се осећате као банкар да имате потребу да напустите посао јер нисте у стању да се добро носите са послом. И настављате да радите из дана у дан, али никада задовољни. Не мислите да нисте успели када одлучите да одустанете. Много сте научили у временима која сте преживели и то је више као да радите оно што желите да радите са својим животом, а не да настављате нешто у шта не верујете.

    Новац више није мотивација

    Знамо да бисте били јако добро плаћени као инвестициони банкар. Али могло би доћи до тачке када схватите да вас новац више не мотивише да останете инвестицијски банкар, посебно ако не уживате у послу који радите. Можете размислити о прекиду ако мислите да можете зарадити нешто мање, али прихватите посао који није толико захтјеван као инвестицијско банкарство.

    Увек је боље размислити шта вам је важно и шта желите да предузмете унапред, што ће одлучити о вашој одлуци да пређете на нешто друго осим на инвестиционо банкарство. Уверите се да сте планирали шта даље? Једном када одлучите да одустанете, престаје.

    Погледајте листу водећих фирми за инвестиционо банкарство -

    • Најбољи приватни капитал у Индији
    • Најбоље бутичне инвестиционе банке
    • Инвестиционе банке за средње тржиште | Топ Бест
    • Инвестиционе банке са избочином

    Закључак


    Можемо рећи да је инвестиционо банкарство индустрија која пружа мноштво прилика за учење, али мораћете да пронађете начине да преживите са свим оним о чему смо разговарали. Сигурно бисте зарадили довољно, али откривање времена да га потрошите је најтежи део. Живот као инвестициони банкар биће напоран, али они који желе да живе предано, конкуренцијом, ризицима и добро се сналазе, тада је инвестиционо банкарство прави избор за њих.

    Надам се да вам је овај чланак пружио неопходне увиде у живот инвестиционог банкара.