Повер БИ Фрее вс Про верзија | Топ 13 разлика (Инфограпхицс)

Разлике између Повер БИ Фрее и Про

У повер Би бесплатне верзије има нека ограничења која се могу превазићи куповином про верзија софтвера повер би, као у бесплатним верзијама, подаци се не могу делити са више корисника и могу се прегледати са истим подацима за пријављивање, међутим у про верзији подаци се могу делити са корисницима који такође имају про верзију и нуди 10 ГБ простора додатно.

Повер БИ Десктоп је основна верзија Повер БИ-а, где можемо да преузмемо софтвер као и било који други и инсталирамо га на свој рачунар и не подржава Мобиле Апп, уграђене АПИ-је и ограничене на анализу од 10.000 редова података на сат, док Повер БИ Про је пуна верзија Повер БИ-а која кошта 9,99 УСД месечно и долази са пуно напреднијих функција попут мобилне апликације, претплате на е-пошту, могућности дељења и анализе милион редова података на сат.

Повер БИ Фрее вс Про Версион Инфограпхицс

Погледајмо разлике између верзије Повер БИ Фрее и Про заједно са инфографиком.

Кључне разлике

  • Цена: То је главна разлика коју сваки корисник жели да зна. Повер БИ Десктоп долази бесплатно, а сви корисници у вашем тиму не захтевају ништа.

    Повер БИ Про кошта 9,99 УСД по кориснику месечно. Дакле, сви који ће користити Про верзију морају да плаћају 9,99 УСД месечно.

  • Карактеристике: Неке важне функције, као што је радни простор у мобилној апликацији, анализа у Екцелу нису доступне са верзијом Повер БИ Десктоп, али су доступне са верзијом Про.
  • Капацитет складиштења: Када су подаци велики, Повер БИ Десктоп или бесплатна верзија изгледа као да понестаје простора где може да подржи само 1 ГБ података, али верзија Повер БИ Про може да подржи 10 ГБ по лиценци Повер БИ Про.

Упоредна табела Повер БИ Фрее вс Про верзија

Испод су међусобна поређења и функције подржане у обе верзије Повер БИ-а.

ПредметиПовер БИ Десктоп или БесплатноПовер БИ Про
ДефиницијаПовер БИ Десктоп је основна верзија Повер БИ-а, где софтвер можемо преузети као и било који други и инсталирати на наш рачунар.Повер БИ Про је пуна верзија Повер БИ-а са пуно напредних функција које нису доступне са верзијом за рачунаре.
Да ли је слободан??Повер БИ Десктоп је апсолутно бесплатан. Потребно је 0,00 $ из вашег џепа.Повер БИ Про није бесплатан попут Повер Би Десктоп, морамо га платити. Овај пакет кошта 9,99 УСД месечно по кориснику.
Капацитет податакаМорате имати на уму ограничења података верзија Повер БИ Десктоп и Про. Са верзијом радне површине ограничење података је 1 ГБ по кориснику.Са верзијом Про, ограничење података је 10 ГБ по кориснику.
Везу за пренос податакаПовер БИ Десктоп може повезати до 70+ извора података.Повер БИ Про такође може повезати до 70+ извора података.
Издвајање извештајаКонтролну таблу можемо извести у ПоверПоинт, Екцел, ЦСВ.Контролну таблу можемо извести у ПоверПоинт, Екцел, ЦСВ.
Оффице 365 планПовер БИ Десктоп је бесплатна верзија и не нужно као део Оффице 365 плана.Повер БИ Про је верзија која се плаћа и када купите МС Оффице 365 план, он ће бити његов део.
Подршка за мобилне апликацијеПовер БИ Десктоп не подржава верзију мобилне апликације. Није доступан ниједан радни простор апликације.Повер БИ Про подржава верзију мобилне апликације. Радни простор апликације доступан је са верзијом про.
Претплате путем е-поштеПовер БИ Десктоп нема претплате на е-пошту.Повер БИ Про има претплате на е-пошту.
Уграђени АПИ-ји и контролеПовер БИ Десктоп не може да подржава уграђени АПИ и контроле.Повер БИ Про подржава уграђени АПИ и контроле.
Дељење са другимаКоришћење Повер БИ Десктоп-а не можемо да делимо са вашим подређенима.Користећи Повер БИ про можемо да делимо са вашим подређенима.
Анализирајте у програму ЕкцелПовер БИ Десктоп нам не дозвољава да анализирамо податке у Екцелу у програму Повер БИ.Верзија Повер БИ Про омогућава нам да анализирамо податке у Екцелу у програму Повер БИ.
Освежавање податакаВерзија Повер БИ Десктоп троши 10000 редова података на сат.Верзија Повер БИ Про троши милион редова података на сат.
Освежавање података 1Освежавање података се дешава свакодневно.Освежавање података врши се сваког сата.

Закључак

У крајњој линији, збуњеност је та која треба да се заузме да ли треба изабрати бесплатну верзију или про верзију. Ако не делите извештај ни са ким и не правите анализу за себе, онда боље користите бесплатну верзију. Ако користите велику количину података, посебно мрежних података у реалном времену и ако вам је потребно боље освежавање података у реалном времену на вашој контролној табли, морате да купите Про верзију Повер БИ-а.

Про верзија није потребна многима, јер бесплатна верзија има довољно функција за стварање контролних табли за наше податке.