Листа 10 најбољих књига о Пауло Цоелхо које морате прочитати!

Списак 10 најбољих књига о Пауло Цоелхо

Пауло Цоелхо је бразилски и познати аутор. Веома је познат по писању романа, такође је и текстописац. Написао је много најпродаванијих романа, а његов роман ТХЕ АЛЦХЕМИСТ је најпродаванији роман и продан у више од 35 милиона примерака. Испод је листа 10 најбољих књига које је написао Пауло Цоелхо -

  1. Алхемичар(Набавите ову књигу)
  2. Ратник светлости: Приручник (Набавите ову књигу)
  3. Хипи(Набавите ову књигу)
  4. Поред реке Пиедре сео сам и заплакао: роман опроштаја(Набавите ову књигу)
  5. Ходочашће(Набавите ову књигу)
  6. Алепх(Набавите ову књигу)
  7. Врховни дар(Набавите ову књигу)
  8. Прељуба(Набавите ову књигу)
  9. Једанаест минута(Набавите ову књигу)
  10. Као река која тече(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о Паулу Цоелху, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Алхемичар

Приказ књиге:

Ова књига је трансформисала бројне читаоце у свим типовима доба. Ова прича углавном говори о младом пастиру по имену Сантиаго који је могао да пронађе благо иза својих снова. Тада ће његов живот бити богатији и задовољнији него што је очекивао Сантиаго. Његово путовање нас учи праћењу снова, ослушкивању срца и реорганизацији прилика.

Кључне Такеаваис

  • Слеђење снова
  • Слушање срца.
  • Поверење
<>

# 2 - Ратник светлости: Приручник

Приказ књиге:

Ово је филозофска књига коју је написао Пауло Цоелхо о начинима дечака и о јурњави за сновима и приближавању животној неизвесности и начину постизања јединствене судбине. Аутор је такође објаснио како започети пут Ратника да буде и онога ко верује у чуда и ко прихвата неуспехе и како га те намере наводе да постане оно што је желео да буде.

<>

# 3 - Хипи

Приказ књиге:

У овој књизи аутор објашњава своју љубав, однос и духовност. Аутор жели да путује на путовање у потрази за смислом свог живота. На овом путовању упознаје КАРЛА Холанђанку. Обоје су се возили Чаробним аутобусом и путовали по Европи и Азији до Катмандуа у Непалу. У овој књизи такође можемо знати о њиховој вези и другим путницима. Аутор ову књигу сматра духовним друмским филмом.

Кључне Такеаваис

  • Љубав и веза.
  • Путовање.
<>

# 4 - Поред реке Пиедре сео сам и заплакао

Роман опроштаја

Приказ књиге:

Ова књига углавном говори о љубави и духовности. Када се два пријатеља из детињства сретну након дугог размака од 11 година и дама сазна да је он духовни вођа, чак га и неки људи поштују као чудотворца. Дама шокира када је сазнала да је његова највећа љубав према њој. Овом приликом у свом животу за нове изборе схватиће да је њен љубавник позван између њене љубави и његове духовности. Између тога, научиће како да буде јака и како да жртвује ствари и осећања.

Кључне Такеаваис

  • Љубав
  • Духовност
<>

# 5 - Ходочашће

Приказ књиге:

Ова књига је религиозна измишљена књига. Када Пауло жели да постане Мајстор у верским традицијама и научи све лекције и преживи многе стазе како би добио награду за нови мач који је симбол постигнућа за постајање Мајстором. Али неочекивано не успева на последњој лекцији да стекне мач. Отуда би требало да то поново научи и крене на последње путовање по мач и титулу Мајстор. На овом путу му помаже човек Петрус који је већ господар. Предаје РАМ-ове вежбе Паулу како би лако дошао до мача.

Кључне Такеаваис

  • Циљ.
  • Напоран рад.
<>

# 6 - Алепх

Приказ књиге:

Ово је један од личних романа које је аутор написао. Аутор у овој књизи дели своја лична искуства на свом путу да пронађе смисао своје љубави. Алепх се назива местом где се време и простор подударају. Када је Пауло осетио незадовољство својим животом и својим духовним растом, његов Учитељ га је водио на путовање са многих континената. Прича такође укључује девојку по имену Хилал коју је волео пре око пет стотина година.

Кључне Такеаваис

  • Љубав
  • Духовни раст.
  • Путовање
<>

# 7 - Врховни дар

Приказ књиге:

У овој књизи аутор је преузео неки садржај из Библије, тј. Паулсово писмо Коринћанима. Књига јасно објашњава колико је живот важан Љубав. Објаснио је значење живота у вери и сматрао да су то најважније ствари. Аутор објашњава да је љубав једини важан фактор који испуњава наш живот. Иако је преузета из Библије, књигу је написао на такав начин да је порука корисна и корисна за свакога.

<>

# 8 - Прељуба

Приказ књиге:

Ова књига углавном говори о лику даме по имену Линда у доби од тридесет година. Линда је удата и има двоје деце. Линдин супруг је богати финансијер који је воли. Након венчања са Линдом осећа се као да њен живот више није занимљив и да јој је време заустављено. Осећа се несрећно чак и са срећом. Тада она чини прељубу са својим пријатељем. Прича се фокусира на мисли и одлуке ума. Ова књига није слична ранијим књигама које је аутор написао.

<>

# 9 - Једанаест минута

Приказ књиге:

Ова књига говори о младој девојци по имену МАРИА. Очекује велику љубав, али нажалост, остала је сломљена срца. Осећа се као да на овом свету нема праве љубави, па посећује Швајцарску како би касније зарадила због свађе са менаџером који није оставила посао. Нема новца да задовољи своје потребе, а затим се претвара у проститутку и завршава у кући у јавној кући.

Касније постаје успешна уз помоћ свог пријатеља. Како ствари иду даље, она се заљубљује у младог швајцарског сликара. Сада је остала између праве љубави и њених сексуалних маштања. Књига се фокусира на свету природу секса и на то коју прилику бира Марија.

<>

# 10 - Као река која тече

Приказ књиге:

Ова књига је збирка мисли Паула Коеља и његових осећања и његових личних размишљања. У овој књизи старица говори унуку како мала оловка може показати пут до његове среће. Упутства о успону на планине и откривању тајни за остварење вашег сна. Ова књига је такође објаснила о бесу, пријатељству и испуњењу судбине.

Кључне Такеаваис

  • Уметност пријатељства.
  • Лична искуства аутора.
<>