Каријера у трговини | 10 најбољих каријера које морате узети у обзир!

Каријера у трговини

У трговини постоје многе каријере као могућности на рачунима и финансијама, попут нежења, комерцијалног менаџмента, рачуноводства, банкарског сектора, економисте (првоступник економије или математике и статистике), берзанског посредништва, секретара компаније, актуарских наука, сертификованог финансијског планера , рачуновођа за трошкове и управљање и овлашћени јавни рачуновођа.

Прошла су времена када су се избори за каријеру ограничавали на науку, уметност и трговину. Студенти сада могу да изаберу мноштво опција. Поред конзервативног инжењерства, медицине и рачуновође, студенти сада могу потражити велику већину различитих поља како би се обележили. И нема више бриге о томе шта други мисле и колико ћете зарадити.

Друштвени притисак је норма, уништава вам живот одабиром каријере која вам никада неће пружити задовољство да постигнете прекретницу од које нема користи. Сваки дан мора бити узбудљиво искуство, а да бисте то изабрали, веома је важно. Колико ћете зарадити? На свету има довољно новца, а ваше самопоуздање помешано са вашим способностима убојита је комбинација која ће вас сигурно учинити следећим Марком Зуцкербергом на свету.

Дакле, ако је трговина ваш позив не пада под притиском друштва и традицијом, примите руку, пазите на своју страст и учините нешто што вас мами. Трговина је дефинитивно више од Б.цом и то је оно што морате научити.

Списак 10 најбољих каријера у трговини

  1. Банкарство
  2. Инвестиције
  3. Осигурање
  4. Тржиште капитала
  5. Рачуноводство и опорезивање
  6. Секретар компаније
  7. Рачуновођа за трошкове и рад
  8. Рачуновођа за трошкове и управљање
  9. Актуари
  10. Овлашћени финансијски планер

Размотримо детаљно сваку од њих -

# 1 - Банкарство

Невероватне плате, сигурност посла и велика друштвена прихваћеност често покрећу конвенционални избор, али радна места су обезбеђена и са мноштвом нових локалних / националних / страних банака тржиште рада цвета за студенте трговине.

# 2 - Инвестиције:

Позиције аналитичара за капиталне инвестиције, инвестиционог банкара, извршног директора узајамних фондова, менаџера тржишта капитала, менаџера имовине, ризичног капиталиста и некретнина су многи увек отворени и њима се тргује.

# 3 - Осигурање:

Сектор који је показао експоненцијални раст захваљујући политици либерализације у Индији. Постоје огромне могућности које треба искористити да направите сјајну каријеру.

# 4 - Тржиште капитала:

Либерализовану индијску економију капиталисти су дочекали са великом количином инвестиција и врхунским пројектима. Ово је дефинитивно донело низ прилика.

# 5 - Рачуноводство и опорезивање

Могућности на овом пољу се никада неће смањити, зато се темељито припремите.КПО и БПОсектор расте и може задовољити потражњу за талентима. Квалификоване рачуновође топло поздрављају раширених руку како на домаћем, тако и на међународном тржишту рада.

# 6 - Секретар компаније

Секретар компаније (ЦС) је важна рачуноводствена ознака у предузећу. ЦС у компанији је посредник између одбора директора, акционара, владе и других агенција. ЦС има потребну стручност у правним питањима, закону о хартијама од вредности, тржишту капитала и корпоративном управљању да регулише компанију у складу са назначеном усклађеношћу.

извор: //ввв.ицси.еду/студент/

Кандидат треба да успешно обрише 18 радова подељених у три програма да би добио ЦС ознаку. Фондацијски програм има четири рада, а извршни програм шест, док се професионални програм састоји од десет радова. Поред тога, студент треба да прође 15 месеци обуке након полагања извршног или професионалног програма.

# 7 - Рачуновођа за трошкове и посао

Ови професионалци су углавном укључени у ревизију компанија и од њих се захтева да воде евиденцију о трошковном рачуноводству, оверавају увозне и извозне документе у складу са Еким политиком, служе као извршитељ, администратор, прималац и проценитељ. Они су саставни део рада било које пословне куће с обзиром на стратешке одлуке којима помажу у олакшавању, у погледу различитих економских активности организације.

# 8 - Рачуновође за трошкове и управљање

Овај курс је резултат Закона о књиговодству трошкова и радова, 1959, који регулише професију рачуноводства трошкова и управљања. Рачуновођа за управљање трошковима и управљање трошковима (ЦМАИ) одговоран је за уврштавање трошкова производње и вођење књиге рачуноводства о њима. Укључен је у одређивање цена за произведену робу и услуге, верификацију или потврђивање опорезивања, посебно у погледу индиректног опорезивања.

Ова каријера није вруће продавана торта, али позиција је веома битна за маркетинг одељење. Главни посао рачуновође трошкова и управљања је да припреми понуде за одговоре на тендере; производно одељење захтева од умешане особе да донесе здраве одлуке о профитабилном миксу производа. Одељење за набавке је увек на губитку без савета рачуновође за доношење било каквих одлука у вези са куповином. Они играју пресудну улогу у идентификовању пословних ризика и њиховом ублажавању.

# 9 - Актуар

Актуари су укључени у процену финансијског утицаја ризика и неизвесности. Они процењују системе финансијске сигурности и редовно прате њихову сложеност, математику која је у њих укључена и њихове механизме. Другим речима, актуар је домар и посматрач компаније, осигуравајући да не дође до незгода или ризика који угрожавају хармонију тренутних услова рада у компанији. Користе математику за процену вероватноће догађаја како би осигурали стабилност и минимизирали финансијске губитке повезане са догађајем који је не само неизвестан већ и непожељан. Догађаји као што су смрт и несреће су непредвидиви и ризици који су у тим случајевима огромни, али треба осигурати што мањи утицај на биланс стања предузећа, а ово је првенствено посао актуара.

Предуслови за постати актуар су управљање имовином, управљање пасивом и вештине процене. Аналитичке вештине, пословно знање и разумевање људског понашања су неопходни за осмишљавање и управљање програмима за процену и контролу ризика.

# 10 - Овлашћени финансијски планер

ЦФП или сертификовани финансијски планер је курс за сертификате за финансијске планере који желе да се специјализују за стратешко финансијско планирање или саветодавну улогу у индустрији финансијских услуга. Сертификат додељује Овлашћени одбор за стандарде финансијског планера (ЦФП Боард) у Сједињеним Државама и његово повезано тело ФПБС у Индији. ЦФП је ознака изврсности, коју финансијски професионалци препознају и поштују широм света. Каријера у управљању богатством идеална је ситуација за ЦФП. Курс обучава професионалца из различитих аспеката личних финансија као што су планирање пореза, планирање осигурања, планирање имања. ЦФП проналази могућности запошљавања у банкама, компанијама за управљање богатством, осигуравајућим друштвима, узајамним фондовима и другим финансијским посредницима. ЦФП су тражени у Индији, јер морамо да испунимо најмање 50 000 планера, а није испуњено ни 10%.

Видео о каријери у трговини