10 најбољих књига из микроекономије

Најбоље најбоље књиге о микроекономији

1 - Принципи микроекономије, 7. издање (Манкив’с Принциплес оф Ецономицс)

2 - Микроекономија: принципи, проблеми и политике (МцГрав-Хилл серија у економији)

3 - Микроекономија

4 - Микроекономија: теорија и примене са рачунима (4. издање) (Пеарсонова серија у економији)

5 - Принципи микроекономије (12. издање)

6 - Савремени принципи: микроекономија

7 - Микроекономска теорија

8 - ЦореМицроецономицс

9 - Микроекономија за данас

10 - Једноставна микроекономија: основни микроекономски принципи објашњени на 100 страница или мање

Мале ствари су најважније. И у економији, исти концепт је истинит. Микро-фактори су за власника предузећа / студента предузећа једнако важни као и макроекономија.

Дакле, без много муке, ево 10 најбољих књига из микроекономије које ће вас савладати. Прочитајте је, учите из ње и примените је у свом личном и професионалном животу.

# 1 - Принципи микроекономије, 7. издање (Манкив’с Принциплес оф Ецономицс)

аутор Н. Грегори Манкив

Овај принцип микроекономије је најкоришћенији уџбеник на часу. Ако сте студент, узмите ову књигу за уџбеник.

Преглед књиге о микроекономији:

Ако желите да научите основе микроекономије, ова књига би вам била непроцењива. Јер ово не укључује ништа што лаик неће моћи да разуме! Изаберите ову књигу о микроекономији, истакните подручја која вам највише одзвањају, а затим забележите све своје мисли о истим. Језик књиге је такође прилично лак, па не треба свуда посртати да бисте разумели поглавље. То значи да нећете наћи претјеране речи којима бисте икога импресионирали. Аутор је на најјаснији начин објаснио концепте, алате и технике. То је разлог због којег сваки читалац који је прошао кроз ову књигу добија огромну вредност. Пресуда читаоцима је да ако сте нови у микроекономији, ово је књига коју бисте требали купити и прочитати. Ова најбоља књига о микроекономији распоређена је у кратка поглавља и аутор је дао многе графичке приказе онога о чему говори. Као резултат, чак и сува тема попут микроекономије такође ће вам се чинити фасцинантном. Шта више можете очекивати од основне књиге?

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Није ни чудо зашто је ова најбоља књига о микроекономији значајна за сваког студента микроекономије и зашто већина студената бира ову књигу за свој први уџбеник у додипломским данима. Аутор је велики писац и најутицајнији економиста нашег доба. И он је искористио сво своје искуство у писању ове књиге.
  • Заједно са књигом моћи ћете да добијете и помоћ МиндТап-а који укључује креатор графова и адаптивну припрему за тест за разумевање и савладавање предмета.
<>

# 2 - Микроекономија: принципи, проблеми и политике (МцГрав-Хилл серија у економији)

аутор Цампбелл МцЦонелл, Станлеи Бруе и Сеан Флинн

Ова књига је већ дуго савршен савезник за студенте.

Преглед књиге о микроекономији:

Ако икада будете требали прочитати књигу за час, ова књига ће послужити сврси. Зашто? Јер је ова књига уређена тако да вам није потребан други уџбеник за час! Ова књига има укупно 20 поглавља која укључују поглавље под називом „бихевиорална економија“. Није много књига спомињало значај понашања у микроекономији. Али овај то чини и помаже студентима да размишљају о микроекономији на потпуно другачији начин. Ова књига није применљива само за студенте који настављају студије; корисно је и за оне који желе да подучавају и којима је потребан солидан водич за подучавање ученика. Ученици могу лако савладати дигитални садржај и могли би допунити своје учење на испиту и другде. Као власници предузећа, ову књигу такође можете прочитати како бисте уштедели време и стекли разумевање концепата микроекономије.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Ова најбоља књига о микроекономији такође доноси интегрисани систем учења „Повежи се“ који омогућава ученицима да континуирано пружају студентима тачно оно што им треба, кад год и како год им треба. Овај систем ће вам помоћи да се прилагодите часовима које похађате.
  • Ова књига је намењена свима - студентима, наставницима и власницима предузећа. И свако ко прочита ову књигу добија јој огромну помоћ.
<>

# 3 - Микроекономија

Паул Кругман и Робин Веллс

Ако желите да микроекономију читате на најједноставнији начин, то је то.

Преглед књиге о микроекономији:

Без обзира чиме се бавите - студирате на додипломском програму или водите посао или можда само желите научити сваки могући концепт који се може научити у микроекономији; ова књига би била крајњи уџбеник који ће вам икада требати. Студенти који су прочитали ову врхунску књигу о микроекономији напоменули су да им је ова књига омогућила да добију А из микроекономије без улагања пуно напора. Читаоци који нису имали појма о послу или никада нису похађали пословну класу такође су приметили да је ову књигу врло лако пратити и добро научити основе. Аутори нису користили жаргонизме или претеране речи за предавање курса. Једноставна приземна објашњења, заједно са забавним учењем, основни су састојци књиге. Не тражите ниједну другу књигу ако желите да учење учините узбудљивим и желите брзо да савладате основе. Само купите ову књигу и могли бисте да искористите невероватан квалитет књиге. Штавише, можете замолити свог инструктора да користи и ову књигу.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Микроекономија није ракетна наука. И не треба бити геније да бисте то разумели. Оба ова аутора су то доказала у овој књизи.
  • Сваки уџбеник треба да буде написан тако да задовољава сваког новог ученика. То значи да би сваки уџбеник требао бити прилагођен кориснику и требао би повећати интересовање ученика за ту тему. Ова књига чини одличан посао чинећи микроекономију најукуснијом за своје студенте.
<>

# 4 - Микроекономија: теорија и примене са рачунима (4. издање) (Пеарсонова серија у економији)

аутор Јеффреи М. Перлофф

Ако желите да упутите основе микроекономије са примерима из стварног живота, прочитајте ову књигу.

Преглед књиге о микроекономији:

Ова књига о микроекономији сама по себи објашњава. Све што је обећао да ће испоручити, то је и испоручило. Штавише, у фуснотама добијате гомилу примера из стварног живота, као и ауторове увиде и хумор. Али запамтите да ова књига није за оне који желе да микроекономију науче испочетка. Ово није књига за почетнике; него једном када имате неку основну идеју о основама микроекономије, можете узети ову књигу и унапредити своје разумевање. Да бисте разумели материјал ове књиге, такође треба да разумете изведену и интегралну рачуницу. Дакле, не додирујте ову књигу без да сте претходно прочитали неку врсту почетничких књига о микроекономији и математици. Једина замка ове књиге (која можда и није за вас) је начин на који је представљена. Књига није написана попут уџбеника микроекономије; него је написан као књига о математици. Како ова књига наглашава рачуницу и њену релевантност у микроекономским концептима, ова књига је тако и написана. Ако волите добар хумор, сјајне примере и невероватне цитате, ова књига би сигурно требала бити на вашој листи „за читање“.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Књига је врло јефтина ако узмемо у обзир вредност коју пружа. Ова књига има око 800 страница и кошта око 20-25 долара. Да, цена се увек не односи на вредност, али научити толико ствари испод 20 долара сигурно је благодат за сваког ученика.
  • Ако одлучите да купите ову књигу заједно са МиЕцонЛаб-ом (што бисте требали), ваше знање и вештине ће бити готови. Добили бисте структурирано окружење за учење, могли бисте вежбати оно што научите, тестирати своје разумевање концепата, а такође и учити према персонализованом плану студија
<>

# 5 - Принципи микроекономије (12. издање)

аутор Карл Е. Цасе, Раи Ц. Фаир и Схарон Е. Остер

Ово је савршена књига за почетнике микроекономије којима није потребно паперје и добро разумевање основа.

Преглед књиге о микроекономији:

Књига је добила различите коментаре, али ипак ова књига није толико лоша као што је мало ко оцењује. Ево зашто. Пре свега, већина рецензија ове књиге је до сада добра. А мало коме се није свидео садржај књиге. Њихова несклоност може открити мало информација о овој књизи - она ​​није за стручњаке. Аутор није написао ову књигу за људе који желе да предају или подучавају. Написан је за оне који су тренутно нови у предмету и немају превише разумевања за напредну математику. Узмите ову књигу ако желите научити концепте микроекономије испочетка и ако се не бринете много о математичким импликацијама основа. То је за почетнике, али то не значи да је бесмислица и да уопште нема смисла. Не, ова књига обилује практичним примерима и такође укључује недавне догађаје тако да нови полазници могу повезати концепте са стварним животом.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Ова најбоља књига о микроекономији није написана само на основу искуства аутора; него је сваки концепт представљен у овој свесци детаљно истражен. Ова књига такође долази са додатном вежбом која ће читаоцима омогућити да разумеју уметност и науку о микроекономији.
  • Уз ову књигу долази и МиЕцонЛаб који бисте требали купити заједно са књигом, јер ће вам МиЕцонЛаб пружити структурирано окружење, побољшати ваше разумевање сваког концепта и помоћи вам у ефикаснијој пракси.
<>

# 6 - Савремени принципи: микроекономија

аутор Тилер Цовен и Алек Табаррок

Ово је још једна сјајна књига за разумевање ситне микроекономије.

Преглед књиге о микроекономији:

Како појединци уче боље? Откривено је да када уче визуелно, уче најбоље. У овој књизи аутори су искористили визуелне материјале на такав начин да се чак и сува тема попут микроекономије истакла као једна од најзанимљивијих тема. Зграбите ову књигу и знали бисте колико су добро уређени визуелни елементи и текстови. Ова књига је опет прилично добра за почетнике и људе који су нови у концептима микроекономије. Ако сте студент и започињете курс микроекономије, ово је за вас „приручник“. Осим визуелних текстова и текстова, ова књига је распоређена у лако разумљива поглавља тако да вам није потребно да идете напред и назад да бисте разумели одређену тему. Можете да пратите и научите концепте, увиде и основе. Поред тога, из ове књиге ћете добити и много примера из стварног живота са којима можете да се повежете и научите боље. Такође ћете моћи да примените учење у свом личном и професионалном животу.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Аутори су познати онлајн наставници економије. Ако купите ову најбољу књигу о микроекономији, добићете интегрисане видео записе ових наставника економије који ће вам такође помоћи да научите и савладате концепте.
  • Као тема, моћи ћете да се повежете са политиком, предузећима, светским пословима и свакодневним животом када прочитате ову књигу. Аутори такође воде блог маргиналреволутион.цом који можете прочитати заједно са књигом.
<>

# 7 - Микроекономска теорија

Андреу Мас-Цолелл, Мицхаел Д. Вхинстон и Јерри Р. Греен

Кажу „старо је злато“ и ова књига се савршено уклапа у ту пословицу.

Преглед књиге о микроекономији:

Ова књига је „водич“ за микроекономију. А то значи да не бисте требали почети са овом књигом ако сте нови у микроекономији. Пре него што икада покушате да прочитате ову књигу, прочитајте једну или две књиге о основним концептима које смо горе поменули. А онда се вратите овој књизи. Зашто тако? С обзиром на то да је ова књига тако интензивна у концептима и објашњењима, не би вам имале смисла одмах. Ова књига се користи на Универзитету у Мичигену пуних годину дана да би предавала докторанте микроекономске теорије. Ова књига вас неће научити интуицији; него ће вас ова књига научити концептима и основама, тако да ћете у годинама које долазе моћи да објављујете своје радове у престижним часописима. Обим ове књиге је огроман што је ауторима омогућило да се потпуно усредсреде на хеликоптерски поглед на концепте. Али не покушавајте да проучавате ову књигу сами. И даље можете ако сте економиста или сте већ докторирали. Али ако само учите ужад микроекономске теорије, потражите помоћ професора да вас научи концептима ове књиге. Ова књига је подједнако корисна и за инструкторе који предају микроекономију у школама и на факултетима.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Ако постоји неки уџбеник који сваки студент економије мора прочитати, то је ово. Не можете прескочити ову књигу ако желите да у потпуности разумете микроекономску теорију.
  • Ова најбоља књига о микроекономији подељена је у пет засебних одељака - појединачно доношење одлука, теорија игара, анализа делимичне равнотеже, анализа опште равнотеже и теорија друштвеног избора и механизам. Ако добро прочитате ових пет одељака, имаћете богатство знања из микроекономске теорије.
<>

# 8 - ЦореМицроецономицс

написао Ериц Цхианг

Ова књига је савршен уџбеник за студенте који покушавају да науче микроекономију.

Преглед књиге о микроекономији:

Ова врхунска књига о микроекономији није лако прочитати студенте који су нови у концептима микроекономије. Јер је густа и пуна микроекономског концепта! Пре читања ове књиге, узмите једну књигу за почетнике са горње листе и лагано је прочитајте и користите материјал ове књиге као допунски садржај. Многи студенти који су користили ову књигу за свој час су напоменули, то им је помогло да прођу час и било им је од велике помоћи током курса. Аутор доноси пуно нових тема у микроекономској теорији. То значи да ова књига не садржи само основе микроекономије; такође укључује нове трендове, савремене микроекономске теорије и материјале о томе како их научити студентима. Заједно са студентима, ову књигу могу користити и инструктори који предају микроекономију својим студентима. Укратко, ако ову књигу можете прочитати заједно са почетним материјалом на ту тему, она би за вас постала највреднији ресурс.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Ова књига о микроекономији има преко 500 страница и врло је свеобухватна. Због тога се не препоручује почетницима јер почетници неће моћи да разумеју његове густе погледе на ту тему.
  • Аутор има велико искуство у предавању курсева економије и сва своја предавачка искуства спојио је у ову књигу. Само наставник може да се стави на место ученика и да размишља из њихове перспективе. А књига је написана управо тако. Није ни чудо што је ово један од најпопуларнијих уџбеника микроекономије.
<>

# 9 - Микроекономија за данас

аутор Ирвин Б. Туцкер

Ова књига се издваја у серији књига о микроекономији. Ево зашто.

Преглед књиге о микроекономији:

Многи уџбеници из микроекономије тврде много, али дају сасвим супротно. Али ова књига нема јаз између онога што је обећала и онога што је испоручила. Уместо тога, ако упоредимо са савременим уџбеницима из микроекономије, ово би требало да прочита сваки нови студент економије. Ова књига је лако написана, али ће вам такође помоћи да проширите свој речник, концепте, перспективе и разумевање. Стога не губите време прегледавајући књигу. На бочном делу сваког поглавља, наћи ћете листу вокаб речи које се користе у поглављу. Плус на крају сваког поглавља, моћи ћете да рекапитулирате цео концепт поглавља кроз резиме и тест вежбања. Ова најбоља књига о микроекономији је, према томе, написана пожељно за студенте који истовремено желе да положе курс и разумеју основе. Ова књига може бити корисна и за људе који предају микроекономију јер постављање питања постаје врло лако када прођете кроз ову књигу. Као власници предузећа, такође можете прочитати књигу.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Нећете добити само целу књигу испуњену микроекономском теоријом, већ ћете добити и богат ресурс за инструкторе (ЦД за инструкторе, Повер-Поинт дијапозитиве, комплетне видео записе и везу до веб странице).
  • Као што наслов сугерише, он не говори само о старој микроекономској теорији; такође се фокусира на нове трендове, савремену микроекономију и педагогију њиховог предавања.
<>

# 10 - Једноставна микроекономија: основни микроекономски принципи објашњени на 100 страница или мање

аутор Аустин Фракт и Мике Пипер

Ово је сјајна допунска књига о микроекономији на мало више од 100 страница.

Преглед књиге о микроекономији:

Не, то није нежељена пошта и нисмо грешком уврстили ову књигу на листу. Свако мало, кад само желите да рекапитулирате концепте микроекономије, потребан вам је приручник само да освежите оно што сте већ прочитали. Ова најбоља књига о микроекономији написана је управо за то. Од ученика преко инструктора до наставника до власника предузећа, сви могу користити ову књигу како би очистили своју базу знања. А корисно је за две врсте људи - професионалце којима је потребно нешто брзо прочитати јер то захтева њихов посао (а засад немају никакво знање из економије) и људе који су прилично заузети у свом професионалном / личном животу и имају мало / нема времена за изучавање микроекономије. Аутори књиге су из књиге извадили сав флаб и представили све концепте на само 134 странице. Наравно, ово се не препоручује ако вам је потребан уџбеник за курс. Али то може бити одличан додатак за вас, заједно са уџбеником о микроекономији.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о микроекономији

  • Кратко је слатко и лако сварљиво. Подигните ову књигу, прочитајте је и идите на испит. Читање ове књиге и полагање испита (ако имате мало времена за читање) готово су синоними.
  • Никада нећете бити преплављени детаљима. Оставите то за уџбенике. Ако желите конкретну, оштру и чврсту књигу која представља дестилиране информације о микроекономији, требали бисте одмах узети ову књигу у руке.
<>

Други чланак који ће вам се можда свидети

  • Књиге о самопобољшању
  • Књиге о макроекономији
  • 10 најбољих књига о економетрији
  • Књиге о економији

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом