Топ 20 питања и одговори за интервјуе за приватни капитал | ВаллстреетМојо

Водич за питања приватног капитала за интервјуе

Свака врхунска компанија за приватни капитал дели питања из интервјуа на два основна типа. Прва врста питања је за свакога. Треба разумети да ли је особа заиста способна за фирму или не. Друга врста питања је невероватно тешка. Ова питања помажу анкетеру да издвоји најбоље од осталих.

У овом чланку ћемо узети најбољих 20 питања и одговора за интервјуе за приватни капитал (обе врсте) и водићемо вас да одговорите на та питања правилно.

Ако сте нови у Привате Екуити-у, погледајте ове следеће ресурсе -

  • Шта је приватни капитал?
  • Аналитичар приватног капитала
  • Онлине обука о приватном капиталу
  • Како ући у приватни капитал?

Кренимо са питањима у интервјуу за приватни капитал.

# 1 - Зашто сте заинтересовани за приватни капитал? Зашто наша фирма?

Ово је опште питање интервјуа о приватном капиталу. У основи, анкетар жели да разуме колико страсти и интереса имате за приватни капитал. Дакле, за прво питање морате дати позадину свог посла (или праксе) и навести разлог зашто сте одлучили да уђете у приватни капитал. Помоћи ће вам да унапред структуришете одговор тако да можете на њега правилно одговорити.

Други део овог питања односи се на то колико знате о фирми и како су ваши циљеви и циљеви фирме усклађени. Да бисте одговорили на ово питање, потребно је да обавите истраживање пре интервјуа. И треба да им кажете шта већ знају о компанији (врсте средстава којима управљају, маржа добити, клијентела, планови раста и тако даље и тако даље).

Препоручени курсеви

  • Обука за онлајн сертификацију финансијског аналитичара
  • Курс мрежне сертификације у приватном капиталу
  • ВЦ тренинг

# 2 - Шта мислите да ова компанија ради исправно? Шта мислите да радимо погрешно?

То је трик питање у интервјуу за приватни капитал и не би требало да паднете на њега.

Пре свега, ниједна компанија никада не ради нешто што није у реду. Уместо тога, они имају подручја за побољшање.

Дакле, ваш одговор би био у сличним редовима. Реците анкетарима о јаким странама компаније и о врстама послова које је закључила и како је додала вредност својој клијентели. Међутим, немојте негативно говорити о областима побољшања; радије помињете суптилно о томе шта може побољшати и неколико ствари о томе како се може побољшати.

# 3 - Зашто не радити за Хедге Фунд / Портфолио компанију?

Ово је трик питање у интервјуу за приватни капитал. Јер кроз ово питање, анкетар покушава да схвати да ли вас стварно занима приватни капитал или је ваш крајњи циљ напустити приватни капитал и придружити се нечем другом.

Овде би ваш одговор био кратак и прецизан.

Реците све предности приватног капитала (сјајно радно окружење, сјајни вршњаци, одлично управљање фондовима итд.) И све недостатке хеџ фонда (висок ризик, велика неизвесност, итд.). А онда реците анкетеру зашто сте савршени за приватни капитал.

Такође, погледајте разлике између приватног капитала и хеџ фонда

# 4 - Како сте помогли претходној компанији да пронађе вредност?

Као професионалац у приватном капиталу, требали бисте имати неколико добрих примера са собом где сте помогли својој претходној / тренутној компанији да нађе вредност. То може стварати оперативну ефикасност која је уштедела трошкове преговора о преузимању и преузимањима или је ваше истраживање помогло компанији да лансира нове услуге / линије производа.

Шта год споменули, уверите се да је то нешто о чему имате доказ и где можете да користите одређене бројеве да бисте илустровали оно што говорите.

# 5 - Шта чини великог приватног власника капитала / истраживача / доносиоца посла?

Приватне власничке компаније желе три ствари -

  • Да бисте пронашли нове, понављајуће се и боље могућности за инвестирање.
  • Да зарадите више новца &
  • Да бисте уштедели више новца.

Као запосленик у приватном власништву, ваш посао би био исти. А на ово питање бисте одговорили тако што бисте рекли нешто у истом реду, попут проналажења нових и редовних прилика за стварање вредности, испоручивања ствари које сте рекли да ћете извршити и уштеде трошкова због истраживања и оперативне ефикасности.

# 6 - На које ћете индустријске трендове гледати када тражите потенцијалну инвестицију?

Ово није баш техничко питање интервјуа за Привате Екуити. За кандидата за физичко васпитање попут вас било би лакше одговорити на ово питање. Ево на шта бисте се требали усредсредити док одговарате на ово питање -

  • Тржишна позиција и конкурентска предност: Пре ЛБО, важно је знати тржишну позицију и конкурентску предност потенцијалне инвестиције. Карактеристике би укључивале високе баријере за улаз, јаке односе са купцима и високе трошкове пребацивања.
  • Стабилни и понављајући новчани токови: Без континуираног и стабилног новчаног тока ниједна ЈП компанија не би купила инвестицију.
  • Више покретача који ће покренути раст: Овај је пресудан. Само један возач не би покренуо компанију на експанзивну фазу. Више покретача, боље диверзификоване стратегије раста и боља реализација били би од суштинског значаја за дугорочни раст.
  • Снажно управљање: Већина компанија у индустрији треба да има јак менаџерски тим како би ЈП предузеће могло добити стратешке смернице за бољу будућност.

То су кључеви које би инвеститор у ПЕ погледао пре него што би смислио ЛБО. Осим ових, он би се такође осврнуо на промене навика купаца, побољшану аутоматизацију, примену ометајућих технологија итд.

# 7 - Ако бих желео да заштитим свој минус, како бих структурирао инвестицију?

Најбољи начин да заштитите негативну страну је да се одлучите за структурирани посао, чак и у каснијој фази улагања. На пример, 2010. године Темасек је инвестирао у ГМР Енерги путем структурираног папира који треба обавезно претворити у капитал. Темасек је уложио 200 милиона долара у ГМР путем своје потпуно зависне подружнице Цлаиморе Инвестментс.

# 8 - Јесте ли погледали нашу веб страницу? Која инвестиција вам се највише свидела? И зашто?

Да бисте одговорили на ово питање, потребно је само да истражите компанију пре него што одете на интервју. Погледајте њихову веб страницу. Сазнајте о њиховим улагањима. И прегледајте све могуће вести о фирми. А онда анализирајте шта волите, а шта не.

А онда направите извештај који ће им рећи о вашим жељама. Ако можете мало да објасните и покажете им извештај, схватиће да сте већ урадили домаћи задатак и да сте веома искрени у вези са овим послом.

# 9 - Ако можете да погледате само један финансијски извештај, који би то био и зашто?

Ово је основно питање интервјуа за приватни капитал, али се често поставља.

Већина људи бира биланс успеха због начина обрачунавања по начелу настанка догађаја. Али најважнија изјава коју треба пре свега анализирати је изјава о новчаном току, јер само кроз изјаву о новчаном току можете видети стварну слику о томе колико новца долази и колико одлази без обзира на позамашан профит и приходе.

# 10 - Ако можете да изаберете два финансијска извештаја, који ће они бити и зашто?

Ово је варијација претходног питања, али одговор на ово питање био би потпуно другачији.

Одговор би био биланс стања и биланс успеха. Ако имате вредности године и краја године за све ставке у билансу стања заједно са билансом успеха, можете сами да направите извештај о новчаном току.

# 11 - Како бисте верификовали информације у књизи послова које даје инвестицијски банкар?

Да бисте одговорили на ово питање о интервјуу за приватни капитал, треба да имате претходно искуство у раду са инвестиционим банкарима или да питате некога ко је имао посла са инвестиционим банкарима.

Обично треба да направите оквир питања како бисте проверили информације које је инвестициони банкар споменуо у књизи послова.

Билл Снов, аутор Мергерс & Ацкуиситионс фор Думмиес споменуо је да можете да почнете да постављате следећа питања да бисте започели проверу референци, а касније ако требате дубоко копати, и то треба да урадите -

  • Да ли су вам дали вредност коју сте платили?
  • Да ли су одржавали интегритет (да ли су радили оно што су рекли да ће учинити)?
  • Да ли су присуствовали свим састанцима за које су рекли да ће присуствовати?
  • Ако је купац покушао да поново тргује на начин како је то поступио инвестициони банкар?
  • Без њих бисте то могли?

# 12 - Како бисте се носили са ситуацијом када имате питање, а нико нема одговор?

Ово је питање интервјуа за приватни капитал који ће тестирати вашу емоционалну окретност у интервјуу. Када се постави ово питање, ваш одговор би био кратак и прецизан.

Можете рећи нешто попут - „По мени је све могуће. Рецимо да нико нема одговор на моје питање. Ако говоримо о „никоме“, прва ствар је ко су ти људи? Ти људи су углавном рођаци, вршњачке групе, пријатељи или чланови породице. Али шта ако успем да питам странца или стручњака? У ово доба масовне повезаности, не добити одговор на питање је најређа ствар. “

# 13 - Ако се ваша инвестиција повећала за 25% и сада имате 100 долара; са колико сте уопште започели?

То је једноставно питање за приватни капитал и интервјуер жели да види колико брзо можете на њега одговорити. Повећање главнице од 25% значи повећање главнице од 20% + камата.

То значи да сте започели са = [100 - (100 * 20% 0] = 80 УСД.

# 14 - Шта бисте више волели - паушални износ од милион долара тренутно или 2000 америчких долара сваког месеца до краја живота?

Ово је питање интервјуа за приватни капитал засновано на временској вредности новца.

Према приступу временске вредности новца, 2000 америчких долара овог месеца не би било сличне вредности у следећој години. Вредност новца с временом ће се смањивати. Дакле, увек је боље одмах примити милион долара него до краја живота добити 2000 долара месечно.

# 15 - Да ли мислите да је тржиште мега-цап ЛБО / М&А готово?

Да бисте одговорили на ово питање о интервјуу за приватни капитал, морате бити детаљно упознати са тренутним догађајима у вашој индустрији. Прочитајте све што можете. И питајте своје везе - „шта је ново на тржишту?“ и упијајте знање колико год можете. Било је то време када је индустрија била спремна за ЛБО посао вредан 100 милијарди долара. Али у последње време ово су врло ретки догађаји. Можете одабрати нешто на чему сте раније радили (ако сте икада радили на мега-цап фонду) и објаснити зашто то до сада није могуће.

# 16 - Шта мислите да ће се догодити са ЛБО / М&А у наредних 10 година?

Ово је још једно питање за приватни капитал који захтијева да знате о тренутним догађајима.

Ако желите да уђете у врхунску фирму, учење вам мора бити најбољи пријатељ. А ако прегледавате материјале који се односе на приватни капитал, ЛБО и М&А, мега-цап фондове, аквизиције, финансијску анализу итд., Знали бисте шта да одговорите на ово питање.

У основи, морате дати своје становиште. А ако можете навести било који пример зашто говорите оно што говорите, то би вас одвојило од гомиле.

# 17 - Компанија МНЦ бори се са некретнинама. Шта бисте учинили - да га раздвојите или покушате да оживите посао?

Можете очекивати типична хипотетичка питања попут интервјуа за приватни капитал. Све што треба да знате да бисте одговорили на ово питање је да будете обавештени о било којем важном недавном догађају у сличној индустрији.

Подигните то и објасните како бисте се носили са овом конкретном ситуацијом.

# 18 - Ако имате прилику да кренете у потрагу за компанијом С, да ли бисте је погодили? И зашто?

Ово је још једно типично, хипотетичко питање интервјуа за приватни капитал. Ако анкетар говори о компанији С, можда је ова компанија у вестима.

Ако видите да ова компанија има пуно дуга и нема могућих предности, наравно, требали бисте рећи „не“, а ако компанија има пристојне финансијске извештаје, али има мало оперативних проблема, морате објаснити како бисте то предузели изазов.

# 19 - Ако желите да побољшате ИРР, које различите полуге се могу користити?

Ово је техничко питање за интервју за приватни капитал и морате знати тачан одговор.

Ево неколико могућих полуга које можете користити -

  • У уговору можете повећати износ дуга. Повећаће полугу.
  • Можете смањити куповну цену коју приватна акционарска компанија мора платити за откуп.
  • Такође можете повећати стопу раста компаније да бисте повећали оперативни приход / ЕБИТДА компаније.

Такође, погледајте детаљан чланак о НПВ вс ИРР

# 20 - Да ли бисте икада инвестирали у авио компанију? Ако да, зашто? Ако не, зашто не?

Одговор се може разликовати од особе до особе, али авиокомпаније нису превише исплативе на површини.

Да поменемо статистичко гледиште, америчке домаће авиокомпаније пријавиле су негативан нето приход у 23 од 31 године од дерегулације. Међутим, путничке авиокомпаније су током година оствариле константан раст, око 4,9% годишње у погледу ваздухоплова и 3,6% у погледу седишта у авиону.

Али чак и након свега овога, авио-компанија је врло ризична инвестиција и боље је не улазити у њу.

У крајњем случају

Отказати интервју у врхунској приватној капиталној компанији је велика ствар. Треба да имате широко знање о финансијској индустрији, економији, математици, статистици, пословном менаџменту, текућим пословима и разним другим темама да бисте могли да одговарате на питања. Дакле, идеја је да се то све зна.

Горњих 20 најчешћих питања помоћи ће вам да припремите врсте интервјуа за приватни капитал који можете очекивати у интервјуу.

Припремите се напорно. Све најбоље за ваш интервју!

Видео