Пословне књиге | Списак десет најбољих књига о пословном развоју

Листа 10 најбољих пословних књига

У настојању да боље разумемо целу ствар, саставили смо листу књига које се баве пословним развојем, стратегијом, планирањем и иновативним пословним идејама, заједно са другим критичним аспектима. Испод је листа таквих пословних књига -

  1. Разумевање посла(Набавите ову књигу)
  2. Посао опција: Тестирани принципи и праксе (Вилеи Финанце), тврди увез (набавите ову књигу)
  3. Доносиоци новца: Унутар новог света финансија и пословања (Набавите ову књигу)
  4. Тешка ствар о тврдој ствари: Изградња предузећа када нема једноставних одговора (Набавите ову књигу)
  5. Романсирање биланса стања: За свакога ко је власник, управља или управља предузећем (набавите ову књигу)
  6. Продавница Тхе Еверитхинг: Јефф Безос и доба Амазона (Набавите ову књигу)
  7. Покрените сопствени посао: Једина почетна књига која ће вам икад требати (набавите ову књигу)
  8. Билл Гатес: Пословне лекције (Набавите ову књигу)
  9. Добро до Великог: Зашто неке компаније праве скок, а друге не (набавите ову књигу)
  10. Мала велика књига о малим предузећима(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку пословну књигу, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Разумевање посла

Аутор: Виллиам Ницкелс (Аутор), Јамес МцХугх (Аутор), Сусан МцХугх (Аутор)

Резиме књиге

Одлично уводно издање о пословном развоју које са великом дозом детаља описује неке од основних принципа. Део је програма за учење чији је циљ побољшање целокупног разумевања пословних концепата и њихове примене у стварном свету. Тренутно, у свом 11. издању, наставници су овај рад препознали као висококвалитетни ресурс за учење и обуку. Једна од кључних предности читаоца је врста приступачности коју пружа прилично сложеним концептима, доносећи додатну вредност делу. Укратко, комплетан приручник о основним концептима и процесима који чине део пословног развоја дизајниран за побољшање успеха ученика.

Кључно за понети

Изузетно похвална књига за учење коју су саставили стручни аутори за студенте бизниса. Читав фокус је на јачању свести о пословним концептима и помоћи читаоцима да се упознају са применом принципа у стварним ситуацијама. Дизајниран да буде високо доступан у погледу језика, структуре и приступа, ово је драгоцено уводно дело у пословне студије.

<>

# 2 - Посао опција

Проверени принципи и праксе (Вилеи Финанце) Тврди увез

Резиме књиге

Ова књига разматра трговање опцијама из перспективе управљања и опширно анализира шта је потребно за вођење посла са опцијама. Обично се књиге пишу како би се бавиле стратегијама и техникама трговине опцијама са становишта трговца, међутим, сагледавање тога са пословног становишта омогућава овом аутору да унесе шире стратешке аспекте и како непредвидиво људско понашање може утицати на начин на који ствари треба да функционишу у стварном свету.

Маестрално се бави стварима попут статистичке основе за успешно трговање опцијама и балансирања добити са управљањем ризицима без потребе за пуно математике и уместо тога усваја више интуитивног приступа предмету у целини. Ово су неке од ствари које овај рад чине додатком вредности у колекцији било ког професионалног трговца опцијама, а посебно оних који желе да тргују опцијама као посао.

Кључно за понети

Ова књига се бави управљањем трговином опцијама као послом, а не само као трговачка активност. Јединствени приступ који је усвојио овај аутор помаже у откривању интуитивнијих аспеката трговине опцијама, док анализира из перспективе управљања. Покрива неколико аспеката, укључујући трговину, политике и управљање ризиком. Уравнотежена, али нова расправа о трговини опцијама са становишта власника предузећа.

<>

# 3 - Доносиоци новца: У новом свету финансија и пословања

написао Давид Снидер (аутор), Цхрис Ховард (аутор)

Резиме књиге

Ово издање нуди редак увид у нека од најселективнијих пословних подручја, укључујући ризични капитал, хедге фондове, приватни капитал, менаџерско саветовање и инвестиционо банкарство. Аутори црпе увиде из интервјуа неких лидера у индустрији у својим областима како би ово дело постало непроцењив ресурс за оне заинтересоване за стицање практичног разумевања ових конкурентних области у финансијама.

Читаоци могу много научити о скривеном деловању финансијске индустрије и ономе што је потребно да би предузетништво заиста успело. Могу се наћи комадићи мудрости о пословном свету на које се ретко сусрећу у стандардним радовима на ту тему. У целини, комплетан пакет за оне који су заинтересовани за унапређење знања о специјализованим областима у финансијама.

Кључно за понети

Занимљива књига о ’тајнама’ пословног света откривена кроз интервјуе највиших пословних лидера аутора. Разговарали су са успешним ризичним капиталистима, менаџерима хеџ фондова, консултантима за управљање и професионалцима из приватног капитала пре него што су саставили ово дело како би лаици могли да пронађу корисне информације како би побољшали своје разумевање како функционише пословни свет.

<>

# 4 - Тешка ствар око тешких ствари

Изградња предузећа када нема једноставних одговора

аутор Бен Хоровитз (аутор)

Резиме књиге

Брутално искрена књига о томе шта је потребно не само да започне подухват већ и успешно пређе препреке на које наилази на путу до успеха. Бен Хоровитз црпи из свог личног искуства у развоју компаније, управљању, продаји или куповини и инвестирању у добре изгледе кад год је то могуће. Говори отворено, прича духовито, понекад користи неке од својих омиљених текстова да би одвезао своју кућу о низу тема, од доношења одлука до психологије управљања покретањем предузећа и запошљавања или отпуштања пријатеља или блиских познаника. Ово је врста неконвенционалног посла који ради на попуњавању празнина у уобичајеном размишљању о пословном развоју које би могле довести до пропасти самог подухвата. Потпуни инсајдерски поглед на то како се предузећа граде, купују и продају заједно са управљањем психолошким аспектом на прави начин, што игра кључну улогу у целој ствари.

Кључно за понети

Приче о врстама пословног успеха и неуспеха претворене су у неконвенционални водич за пословни развој који помаже предузетницима да пронађу свој пут око потенцијалних блокада. Бен Хоровитз постиже овај подвиг без пуно буке у овом раду, што је ништа мање него сила с којом треба рачунати када је у питању дефинисање изазова са којима се суочавају нови подухвати и новооснована предузећа. Он цитира не само своја искуства у тешком доношењу одлука, већ такође гази и ствари које се ретко разматрају као увоз, на пример, како ефикасно поступати са пријатељима и развити психолошку предност да бисте постали свој извршни директор.

<>

# 5 - Израда биланса стања: за свакога ко поседује, води или управља предузећем

Резиме књиге

Неформални преглед шта је потребно за ефикасно управљање предузећем и како свака одлука и радња могу потенцијално утицати на перформансе предузећа. Аутор јасно поставља појмове основа интелигентног финансијског управљања и како познавање биланса стања може бити кључ за боље управљање стварима. Иако се можда чини да је рад усредсређен на сам биланс стања, он у ствари представља неконвенционалан приступ који помаже да се развије разумевање и веће пословне динамике. Аутор објашњава како правилно користити обртни капитал, заједно са бољим разумевањем граничних трошкова, полуге и протока средстава, између осталог.

Кључно за понети

Необичан поглед на анализу биланса стања и њен централни значај за ефикасно финансијско управљање у послу. Аутор разматра релевантне факторе, укључујући управљање обртним капиталом, левериџ и проток средстава, наглашавајући чињеницу да би свака и скоро свака радња и одлука могла на овај или онај начин утицати на биланс стања. Изврсна расправа о управљању финансијским пословањем која одлично комуницира са читаоцима.

<>

Такође, погледајте Финанције за нефинансијску обуку

# 6 - Продавница свега: Јефф Безос и доба Амазона

аутор Брад Стоне (аутор)

Резиме књиге

Прати невероватну причу о развоју Амазона од мрежне књижаре до највећег предузећа за е-трговину на глобалном тржишту. Аутор описује путовање Јеффа Безоса као ванредног предузетника који се није плашио да сања велико и марљиво је радио на томе да Амазон направи „Тхе Еверитхинг Сторе“ све док то више није био сан. Рад говори о изазовима са којима се суочава Јефф и како је сазнао да ће морати да превиди краткорочну добит и стратешки планира како би дугорочно растао.

Прича о успеху са Амазоном може помоћи сваком предузетнику да научи шта би му требало за успех и како се може превазићи непремостива шанса да се створи један од највећих пословних подухвата икада. Ово дело је освојило награду Голдман Сацхс и Финанциал Тимес за пословну књигу године као прва књига овог аутора, што довољно говори о квалитету његовог писања.

Кључно за понети

Детаљан приказ успона и успона Амазона, који описује како је Јефф Безос вредно радио на трансформисању мрежне књижаре у највећи светски подухват за е-трговину. Аутор описује Амазонов пословни модел о коме се често говори и како је Јефф Безос развио ову стратегију да се одрекне неких краткорочних добитака да би се дугорочно показао као победник и успео у томе.

<>

# 7 - Покрените сопствени посао

Једина почетна књига која ће вам икад требати

Резиме књиге

Ова књига је створена да помогне предузетницима да се успешно крећу кроз лавиринт пословних концепата и пракси и покрећу и управљају старт-уп-ом са минималним проблемима. Састављено од особља предузећа Ентрепренеур Медиа са више од три деценије искуства на свом делу, овај рад нуди практичне изводљиве смернице за изградњу предузећа од нуле и стицање разумевања за сваки могући аспект како би могао ефикасно да функционише. Неке од кључних области обухваћених овим радом укључују промену извора финансирања за стартуп, стратегије за успешан маркетинг и успостављање профитабилних партнерстава. Осим што се бави питањем пословне структуре и политика запослених, овај рад се бави и питањем пореских захтева пружајући информације о најновијим смерницама у свом тренутном издању. Укратко, то је комплетан водич за покретање старт-уп-а и управљање њиме довољно добро да би могао да га претвори у успешан пословни подухват.

Кључно за понети

Моћан увод у изградњу предузећа и учење вештине пословног управљања који чини нико други него искусно особље у Ентрепренеур Медиа. Аутори су унијели своју стручност, пружајући корисне информације о практично свим аспектима пословног планирања и развоја, пратећи корак по корак напредовање подухвата како пролази кроз различите фазе. Овај рад нуди смернице о изворима финансирања за покретање предузећа, коришћењем технологије и доступних маркетиншких алата и техника и разумевање смерница за опорезивање, између осталог.

<>

# 8 - Билл Гатес: Бусинесс Лессонс

Основна учења најбогатијег човека на свету. Пословне лекције применљиве на ВАШЕ проблеме

написао Мицхаел Винницотт (аутор)

Резиме књиге

Учите из животних лекција Била Гејтса, једног од најуспешнијих појединаца на свету икада, и откријте тајну успешног решавања изазова и успеха у послу и животу. Овај рад осветљава животни пут ове глобалне иконе и нуди увид у његов мисаони процес док се суочавао са шансама и радио на њиховом превазилажењу, што би могло надахнути, мотивисати и едуковати многе предузетнике, пословне људе и људе из других сфера живота. уметност сналажења у препрекама. Читаоци могу да науче како да праве прорачунате ризике и схвате неке од успешних навика које су му врло добро функционисале, а можда и њима. Укратко, моћна књига са довољно практичних лекција за свакога ко жели глад.

Кључно за понети

Откривајући увид у живот и времена Била Гејтса, глобалне пословне иконе, најбогатијег човека на свету и човека са толико таквих епитета. Не само у пословном свету, већ и људи из свих сфера живота могу имати користи од предавања и његове навике успеха заиста могу бити нешто за научити за свакога ко је нагоњен да успе. Обавезно штиво за свакога ко је вољан да научи неколико ствари из својих пословних лекција.

<>

# 9 - Добро до сјајног: Зашто неке компаније праве скок, а друге не

од стране Јим Цоллинс (аутор)

Резиме књиге

Детаљна књига о томе зашто неке компаније постижу величину, док се друге са наизглед добрим потенцијалом временом смањују и дугорочно остају по страни. Јим Цоллинс улаже додатне напоре у овој студији да би идентификовао сличан образац у компанијама које су постале одличне од добрих када се мере помоћу строго дефинисаних критеријума.

Остаје основно питање зашто неке добре компаније дугорочно не успевају да постану веће, док друге, које нису биле нигде ни у конкуренцији, настављају да годинама надмашују тржиште. Изненађујуће за многе, налази студије противе се општеприхваћеној мудрости онога што би требало дугорочно да функционише за компаније. Веома препоручена студија за менаџере и извршне директоре и логичан наставак књиге „Изграђено до краја“ од истог аутора.

Кључно за понети

Тачно утврђена студија чији је циљ била да открије тајну успеха неких компанија које настављају да раде изузетно добро, док друге то једноставно не успевају. Студија усваја строге критеријуме за мерење и упоређивање перформанси неких компанија како би се открило шта их разликује када је реч о доследном успеху и расту од добрих до великих у прилично дословном смислу те речи. Обавезна литература за пословне менаџере и извршне директоре, као и за студенте и професионалце у финансијама, да би стекли боље разумевање објективне процене компанија по њиховој заслузи.

<>

# 10 - Мала велика књига о малим предузећима

од стране М.ицах Фраим (Аутор) 

Резиме књиге

Ово издање је корисно за раст вашег малог предузећа и максимизирање ваше добити и уштеде. Аутор нуди 17 јединствених идеја за постизање ових циљева који су довољно једноставни у примени, али могу да увелике промене ваше пословање. Оспоравајући уобичајено размишљање да је за вођење и раст малог предузећа увек потребно много стратегија и планирање, аутор пружа једноставан оквир за постизање ваших пословних циљева уз минималну количину напора и ризика.

Идеалан пратилац за све који желе да развијају сопствени посао и повећавају профит и продају уз практично изводљиву количину труда и планирања.

Кључно за понети

Неконвенционални водич за мала предузећа о томе како да примене неке мале идеје понуђене у овом раду са потенцијалом да направе велики утицај у погледу исхода. Обично људи преузму превише на себе у погледу планирања и стратегије коју је тешко применити.

Супротно томе, овај аутор представља једноставне идеје на лако разумљивом језику како би мала предузећа имала бољи учинак. Изнимно препоручљиво штиво за све заинтересоване за покретање малог предузећа или некога ко га већ поседује.

<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за пословне књиге. Овде смо саставили листу 10 најбољих књига које се баве пословним развојем, стратегијом, планирањем и иновативним пословним идејама, заједно са другим критичним аспектима. Можете погледати и следеће књиге -

  • Књиге о корпоративним финансијама
  • Књиге о пословној математици
  • Најбоље књиге из економије
  • Најбоље књиге узајамног фонда
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом