7 најбољих књига са фиксним приходом | ВаллстреетМојо

Списак 7 најбољих књига са фиксним приходом

Хартије од вредности са фиксним дохотком сматрају се инструментима са ниским приходима, али у последње време дошло је до огромног помака на тржиштима с фиксним дохотком која су постала све атрактивнија модерним инвеститорима у смислу стратешког раста и омогућених приноса. Испод је листа књига са фиксним приходом -

  1. Приручник са хартијама од вредности са фиксним приходима(Преузми овде)
  2. Математика фиксног дохотка, 4Е: Аналитичке и статистичке технике(Преузми овде)
  3. Хартије од вредности са фиксним приходом: Алати за данашња тржишта (Вилеи Финанце)(Преузми овде)
  4. Хартије од вредности са фиксним приходима: Процена вредности, ризик и управљање ризиком(Преузми овде)
  5. Хартије од вредности са фиксним дохотком: процена, управљање ризиком и стратегије портфеља(Преузми овде)
  6. Анализа фиксног дохотка (ЦФА Институте Инвестмент Сериес)(Преузми овде)
  7. Моделирање ризика од каматних стопа: Курс вредновања фиксног дохотка (Вилеи Финанце)(Преузми овде)

Размотримо детаљно сваку књигу са фиксним приходима, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Приручник за хартије од вредности са фиксним приходима

Осмо издање тврди увез - увоз, 1. јануара 2012

аутор Франк Ј. Фабоззи (аутор), Стевен В. Манн (аутор)

Приказ књиге

Ово је високо организован рад на тржишту хартија од вредности са фиксним дохотком који читатеље упознаје са основним концептима, стратегијама и принципима који не само да могу помоћи у бољем разумевању и процени хартија од вредности са фиксним приходом, већ и побољшати принос. У све конкурентнијој финансијској индустрији у којој је инвестирање све због поврата, аутори овог сјајног рада дају све од себе да поставе приступ који се лако може следити како би инвеститори профитирали од хартија од вредности са фиксним приходом, које се обично сматрају категоријом са малим приносом инструмената. Међутим, оно што ово дело издваја је начин на који су читаоци упознати са сложеним радом и основним ризицима на тржишту хартија од вредности са фиксним дохотком. Неке од кључних тема које су обрађене у овом раду укључују макроекономску динамику и тржиште корпоративних обвезница, анализу ризика и вишефакторске моделе фиксног дохотка, управљање портфељем обвезница са високим приносом и стратегије фиксног дохотка хеџ фонда. Инвеститори, као и финансијски професионалци, овим радом могу да стекну јасније разумевање тржишта хартија од вредности са фиксним приходом и могу врло добро да користе аналитичке алате и методологије представљене за идентификовање профитабилних прилика на овом сложеном тржишту.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге са фиксним приходом

  • Ова најбоља књига хартија од вредности са фиксним дохотком представља потпун водич о ризицима и могућностима који чекају инвеститора на тржишту хартија од вредности са фиксним приходом.
  • У раду су представљене сложене идеје и високотехнички концепти повезани са проценом инструмената са фиксним дохотком и стратегијама инвестирања са великом дозом јасноће.
  • Аутори су се побринули да укључе стратегије, технике и алате који раде на данашњем тржишту, уз наглашавање значаја тржишта хартија од вредности са фиксним дохотком у смислу његовог потенцијала да генерише здрав повраћај.
  • Читаоци би научили како да одмере ризик улагања у обвезнице и дужничке хартије од вредности заједно са ефикасним стратегијама за њихово ефикасно управљање.
<>

# 2 - Математика са фиксним приходима, 4Е

Тврди увез аналитичких и статистичких техника - увоз, 1. јануар 2006

написао Франк Ј. Фабоззи (аутор)

Приказ књиге

Ова књига хартија од вредности са фиксним приходом изврстан је рад на математичким и статистичким алатима доступним за проучавање и процену хартија од вредности са фиксним приходом за страствене инвеститоре. Аутор нуди детаљно покривање метода процене хипотекарних хартија од вредности, вредносних папира као и других хартија од вредности са фиксним приходом за инвеститоре и финансијске професионалце. Реална процена ризика укључених у хартије од вредности са фиксним приходима и ефикасно управљање тим ризиком је друго подручје којим се овај рад бави. Неки од кључних концепата обухваћених овим ажурираним четвртим издањем укључују моделирање каматних стопа, концепте кредитног ризика и мере за корпоративне обвезнице, временску вредност новца, цене обвезница, конвенционалне мере приноса и нестабилност цена за обвезнице без опција. Аутор помаже читаоцима да се упознају са најновијим аналитичким техникама и оквиром за моделирање кредитног ризика који игра пресудну улогу у проучавању хартија од вредности са фиксним приходом. Веома похвално дело које се бави математичким приступима разумевању и процени инструмената са фиксним дохотком, заједно са стратегијом и поуздањем инвестира у ово сложено тржиште.

Најбоље за понети из ове књиге са најбољим фиксним приходима

  • Ова најбоља књига са фиксним дохотком темељито је професионални референтни водич о статистичким и математичким стратегијама за инвестирање у хартије од вредности са фиксним дохотком за већи принос.
  • Највеће достигнуће аутора је разјашњавање сложене природе ризика и методологија за процену инструмената са фиксним приходом и ублажавање ризика без напора и како користити расположиве алате у персонализованим стратегијама улагања.
  • Препоручена литература за финансијске професионалце и инвеститоре који желе да боље разумеју и инвестирају на тржиште хартија од вредности са фиксним приходом.
<>

# 3 - Хартије од вредности са фиксним приходом

Алати за данашња тржишта (Вилеи Финанце) Тврди увез - Увоз, 16. децембар 2011

аутор: Бруце Туцкман (аутор), Ангел Серрат (аутор)

Приказ књиге

Ова књига са фиксним приходом је одличан приручник о практичној примени стратегија, принципа и методологија доступних за процену и процену хартија од вредности са фиксним приходом. Свима који су заинтересовани за квантитативне технике ово дело би било врло информативно и од велике практичне корисности, описујући већину квантитативних концепата на лако разумљив начин, заједно са практичним илустрацијама за већину њих. Неке од кључних тема које су обухваћене укључују арбитражне цене, каматне стопе, метрике ризика, репо, каматне стопе и терминске терминске обвезнице и фјучерсе, замену каматних стопа и основа и кредитна тржишта. Овај рад представља потпун преглед глобалних тржишта са фиксним дохотком и може помоћи читаоцима да боље разумеју како та тржишта функционишу и како да користе напредне квантитативне алате и технике за тачну процену хартија од вредности са фиксним приходом. Актуелно треће издање нуди много додатних информација о областима од кључне важности за данашња тржишта, што га чини драгоценом имовином за финансијске професионалце.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге са фиксним приходом

  • Ова књига са најбољим фиксним приходом је практични квантитативни приручник о проучавању и процени хартија од вредности са фиксним приходом који пружа јединствену перспективу и на глобалним тржиштима са фиксним дохотком.
  • Овај рад добија већу вредност за професионалце пружањем практичних илустрација за низ напредних квантитативних алата и техника за процену и вредновање инструмената са фиксним приходом.
  • Свако ко је заинтересован за практичну примену квантитативних техника овде би пронашао релевантне и корисне информације.
  • Обавезна литература за финансијске професионалце, као и аматере заинтересоване за побољшање њиховог разумевања тржишта фиксних прихода.
<>

# 4 - Хартије од вредности са фиксним приходом

Процена вредности, ризик и управљање ризиком

Пиетро Веронеси

Приказ књиге

Ова књига са фиксним приходом представља потпун водич за процену и процену различитих инструмената са фиксним дохотком са додатним нагласком на унапређењу концептуалног разумевања пракси управљања ризицима на терену. Аутор се укључује у детаљну расправу о снагама које обликују тржишта и утичу на цене, заједно са начинима да се тачно дефинишу ризици и каква се пракса управљања ризиком може усвојити за жељене резултате. Изложене су важне методологије за процену таквих инструмената и с њима повезаних ризика који захтевају детаљно разумевање концепата како би се могли прилагодити њиховим индивидуалним потребама и преференцијама. Комплексна природа хартија од вредности са фиксним приходом је демистификована за просечног читаоца, што тржиште чини много доступнијим. Уз то, расправља се и о бројним корисним алатима за проучавање инструмената са фиксним дохотком. Доношење теоријских аспеката на практичне примене у погледу процене хартија од вредности са фиксним приходом и доношења стратешких одлука приликом инвестирања је оно што овај рад чини јединственим у својој привлачности. Препоручује се рад на процени инструмената и пракси управљања ризицима на тржиштима са фиксним приходом.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге са фиксним приходима

  • Користан водич за теорију и праксу процене инструмената са фиксним дохотком и управљања ризиком како за професионалце, тако и за лаике.
  • Аутор се изузетно труди да опише основне концепте управљања ризицима који су применљиви на инструменте са фиксним приходом.
  • Неке од кључних методологија процене такође су детаљно објашњене онима који желе да стекну основно разумевање ових идеја.
  • Похвално дело на процени и управљању ризицима инструмената са фиксним дохотком за професионалце као и аматере.
<>

# 5 - Хартије од вредности са фиксним приходом

Стратегије вредновања, управљања ризиком и портфеља

аутор Лионел Мартеллини, Пхилиппе Приаулет

Преглед књиге са фиксним приходом

Овај рад пружа свеобухватан уџбенички материјал за курсеве хартија од вредности са фиксним приходима, укључујући МБА и МСц Финанце. Аутори су опсежно покрили традиционалне, као и алтернативне инвестиционе стратегије за тржиште фиксног дохотка, повећавајући тако ширину и обим овог рада. Приступ градивном блоку је усвојен у описивању и илустрацији концепата како би постао идеалан ресурс за учење за студенте на терену. Бројни обрађени примери у Екцелу су обухваћени за практично вођење читалаца, заједно са ПоверПоинт слајдовима за додатну помоћ у учењу. Неке од кључних области знања обухваћених радом укључују стратегије хеџинг фондова са фиксним дохотком, извођење криве нултих приноса и кредитне марже, заједно са каматним стопама и кредитним дериватима. Ово дело, чији су аутори признати стручњаци са фиксним дохотком, представља ништа мање од ризнице информација о стратегијама улагања са фиксним дохотком како за студенте, тако и за професионалце.

Најбоље за понети из ове књиге са највећим фиксним приходима

  • Незванични уџбеник за студенте МБА и МСц Финанце са фиксним дохотком који у основи покрива читав спектар инвестиционих стратегија за инструменте са фиксним дохотком и илуструје их бројним практичним примерима.
  • Овај рад се истиче као ресурс за учење који такође не може пружити референтни материјал за све заинтересоване за стицање детаљног разумевања традиционалних и алтернативних стратегија улагања у хартије од вредности са фиксним приходом.
  • Веома препоручен ресурс за студенте, као и за финансијске стручњаке.
<>

# 6 - Анализа фиксног дохотка

(ЦФА Институте Инвестмент Сериес) [Киндле издање]

Барбара С. Петитт (аутор), Јералд Е. Пинто (аутор), Венди Л. Пирие (аутор), Боб Коппрасцх (предговор)

Приказ књиге

Водич за инвестиције ЦФА института методично упознаје читаоце са основним концептима фиксног дохотка пре него што опише општи оквир за процену хартија од вредности. Овај рад има за циљ да опише како професионалци у инвестицијама анализирају хартије од вредности и управљају портфељима са фиксним дохотком успешном синтезом бројних сложених фактора. Аутори су усвојили метод постепеног ангажовања са читаоцима о томе како развити потребне вештине за анализу ризика, хартија од вредности обезбеђених имовином и анализе структуре појмова, пре него што крену у процену и управљање инвестиционим портфељима у сценарију заснованом на клијенту. Ово су неке од кључних карактеристика које ово дело чине драгоценим ресурсом за студенте и финансијске стручњаке. Суштински развијен за студенте ЦФА, ово је ништа мање него збир теоријског и практичног знања на тржиштима са фиксним дохотком.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге са фиксним приходима

  • Специјализовани водич за анализу фиксног дохотка Института ЦФА, дизајниран не само за студенте ЦФА, већ и за финансијске професионалце и нефинансе.
  • Ово је одличан ресурс за све оне који желе да стекну целокупно радно знање о стратегијама, принципима и управљању ризицима за инвестиције са фиксним дохотком.
  • Читаоци би научили много тога не само о томе како функционишу тржишта са фиксним дохотком, већ и о анализи хартија од вредности са фиксним дохотком и управљању портфељима са фиксним дохотком као професионалци.
<>

# 7 - Моделовање ризика од каматних стопа

Курс за процену фиксног дохотка (Вилеи Финанце), тврди увез - Увоз, 3. јун 2005

написао Сањаи К. Навалкха (аутор), Глориа М. Сото (аутор), Наталиа А. Белиаева (аутор)

Приказ књиге

Овај рад је део трилогије о процени фиксног дохотка и анализи ризика, али овај обим се посебно фокусира на моделирање ризика каматних стопа које истражују различите моделе ризика каматних стопа за хартије од вредности са фиксним дохотком и њихове деривате. Ово је у основи рад на ризику од каматних стопа и како стратешки измерити и управљати њиме, што није могуће без моделирања ризика од каматних стопа. Неке кључне компоненте управљања ризиком каматних стопа о којима се говори у овом раду укључују трајање, конвексност, М-апсолут, М-квадрат, вектор трајања, трајање кључне стопе и трајање главне стопе. Аутори су илустровали примену модела на различите инструменте са фиксним дохотком, укључујући редовне обвезнице, обвезнице на позив, фјучерсе на обвезнице, фјучерсе на Т-обвезнице, евродоларске фјучерсе, каматне свопове, терминске уговоре, опције обвезница, разне опције приноса, замене и хипотеке -положене хартије од вредности заједно са другима. Овај рад долази са пратећим ЦД-РОМ-ом који садржи мноштво корисних информација, укључујући формуле и програмске алате за примену различитих модела ризика и техника процене хартија од вредности са фиксним приходом. Темељна расправа о моделирању ризика каматних стопа за студенте, финансијске професионалце и све остале заинтересоване да науче и примене концепте без много напора.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге са фиксним приходима

  • Специјализовани рад на моделирању ризика каматних стопа који објашњава концепт ризика каматних стопа и детаљно описује методологије усвојене за мерење и управљање ризиком каматних стопа.
  • Овај рад илуструје како применити моделе ризика на читав спектар инструмената са фиксним приходом, а дигитални пратилац дела додатно побољшава његову вредност.
  • Овај пратећи водич укључује мноштво информација о процени и управљању ризиком хартија од вредности са фиксним приходом, заједно са програмским алатима и табелама екцел / ВБА за практичну анализу. Укратко, идеалан рад за све заинтересоване за учење теоријских и практичних аспеката моделирања ризика каматних стопа за хартије од вредности са фиксним приходом.
<>

Надам се да сте уживали у нашем састављању добро прочитаних књига са фиксним приходима.

Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом