ЦФА вс ЦФК - Шта је боље? |. | ВаллстреетМојо

Разлика између ЦФА и ЦФК

Пуни облик ЦФА је овлашћени финансијски аналитичар и аспирант може да настави овај курс тек након што заврши са дипломом, а организује га амерички институт ЦФА, док је ЦФК кратки образац који се користи за Квалификација за корпоративне финансије а овај курс организује ИЦАЕВ.

У брзој финансијској индустрији све је већа потражња за квалификованим и поверљивим професионалцима са правом врстом могућности за било који специјализовани посао у конкурентној глобалној арени. Да би удовољили овом захтеву, престижне институције широм света понудиле су бројне програме и ознаке финансијске сертификације. Током овог чланка разговарали бисмо о ЦФА, једном од најцењенијих финансијских акредитива, и ЦФК, ознаци највишег нивоа додељеној у специјализованом пољу корпоративних финансија. Наведене информације требале би бити корисне за доношење информисаног избора акредитива на основу индивидуалних потреба, подобности и преференција.

ЦФА вс ЦФК Инфографика


Време читања: 90 секунди

Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦФА у односу на ЦФК Инфограпхицс.

ЦФА вс ЦФК Резиме

ОдељакЦФАЦФК
Сертификација у организацијиЦФА организује ЦФА ИнститутеЦФК, диплому из корпоративних финансија и сертификат за корпоративне финансије заједнички додељују ИЦАЕВ и ЦИСИ
Број нивоаЦФА: ЦФА има 3 нивоа испита, сваки од њих подељен у две сесије испита (јутарња и поподневна сесија)

ЦФА И део: Јутарња сесија: 120 питања са вишеструким избором

Поподневна сесија: 120 питања са вишеструким избором

ЦФА ИИ део: Јутарња сесија: 10 питања постављених у поставкама

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

ЦФА ИИИ део: Јутарња сесија: Конструисани одговори (есеј) на питања

(обично између 8-12 питања) са максималних 180 бодова.

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

Не постоје испити за највиши ниво на којем се кандидати пријављују за ЦФ именовање или након завршетка дипломе из корпоративних финансија (путем студијског пута) или директно (путем искуства) испуњавањем предуслова за рад и искуство.

Диплома из корпоративних финансија састоји се од два испита:

Папир 1: Отворено испитивање књига (питања у стилу кратког сценарија)

Папир 2: Отворено испитивање књига на основу студије случаја

Начин / трајање прегледаПреко ЦФА дела И, ИИ, ИИИ нивоа постоје јутарња и поподневна сесија од по 3 сата.Диплома из корпоративних финансија

Рад 1: Трајање од 3 сата

Рад 2: Трајање од 4 сата

Прозор за испитИспити ЦФА дела И, ИИ и ИИИ нивоа одржавају се сваке суботе у јуну сваке године, а први део се такође може полагати у децембруДипломе из корпоративног финансирања, папир 1 и рад 2, изводе се два пута сваке године у месецима 24. јануара 2017. У јуну 2017. биће још једна сесија.
ПредметиНаставни план и програм ЦФА састоји се од 10 модула са све већим нивоом тежине од ЦФА дела И до дела ИИ и дела ИИИ.

Ових 10 модула се састоје од:

Етика и професионални стандарди

Квантитативне методе

Економија

Финансијско извештавање и анализа

Корпоративне финансије

Управљање портфељем

Капиталне инвестиције

Фиксни приход

Деривати

Алтернативне инвестиције

Диплома из корпоративних финансија Садржај програма за рад 1 и папир 2 дат је у наставку:

Рад 1: Технике и теорија корпоративних финансија

Садржај:

Анализа финансијски извештај

Процена вредности

Дуг и капитал

Спајања, припајања и отуђења

Прописи, управљање и етика

Рад 2: Стратегија и савети за корпоративне финансије

Садржај:

Пословна стратегија

Спајања и аквизиције

Корпоративне перформансе и реконструкције

Помоћни материјал за одељке 2 и 3

Интегрисане вештине:

Истраживање случаја

НакнадеЦФА: 2400 долараЦена дипломе из корпоративних финансија:

Папир 1: Технике и теорија корпоративних финансија £ 315

Папир 2: Стратегија и савети за корпоративне финансије £ 370

Трошкови пријаве за квалификацију за корпоративне финансије путем искуства:

£ 788 + ПДВ за чланове ИЦАЕВ

£ 985 + ПДВ за нечланове

Пријављивање за квалификацију за корпоративне финансије се не наплаћује путем студијске руте.

Могућности запослења / називи пословаКао један од најтраженијих финансијских акредитација, ЦФА може помоћи у стицању напредних знања, вештина и способности у областима, укључујући истраживање капитала и финансијску анализу, са обећавајућим изгледима за каријеру. Ово би било од велике помоћи професионалцима који су спремни да истраже могућности за рад у глобалној индустрији.

Неке од релевантних радних улога укључују:

Инвестициони банкари

Портфолио менаџери

Аналитичари за истраживање капитала

То је напредни назив у корпоративним финансијама који професионалцима отвара мноштво могућности за каријеру препознавањем њиховог знања, вештина и стручности у овој специјализованој домени. На највишим нивоима, корпоративне финансије су уносна каријера којом се могу бавити само они који показују висок ниво ефикасности и стручности под својим заповедништвом. ЦФК помаже свету да демонстрира те способности и чини их делом елитне заједнице корпоративних професионалаца.

Неке од релевантних радних улога за професионалце са квалификацијама за корпоративне финансије су:

Управа за трезор

Главни финансијски директор (ЦФО)

Шта је ЦФА?


  • ЦФА (овлашћени финансијски аналитичар) је „златни стандард“ управљања инвестицијама и финансијске анализе у смислу глобалних акредитива.
  • Ово је назив у класи за коју је доделио ЦФА Институте, САД, једна од најцењенијих организација посвећених ширењу знања у области финансијске анализе и промоцији глобалних професионалних и етичких стандарда у тој области. ЦФА се баве финансијским професионалцима чији је циљ да се, између осталих области од професионалног интереса, специјализују за управљање портфељем, финансијско саветовање и финансијско моделирање.
  • Као један од најтежих финансијских акредитива, има једну од најнижих стопа пролазности, што јасно показује врсту посвећеног напора потребног за стицање акредитива.
  • Погледајте више детаља у водичу за ЦФА испит

Шта је ЦФК?


  • ЦФК (Цорпорате Финанце Куалифицатион) је специјална квалификација коју додељује ИЦАЕВ (Институт овлашћених рачуновођа у Енглеској и Велсу) за препознавање вештина и стручности финансирања предузећа.
  • На располагању су две руте за стицање ове цењене ознаке, и то студијска и искуствена рута. У основи, ЦФК је квалификација оријентисана на искуство која захтева одређени ниво искуства и стручности да би се могло стећи назив, у том случају не треба полагати ниједан испит.
  • Међутим, у недостатку потребне количине искуства, може се одлучити и за студијску руту. Они који се одлуче за студијску руту морају имати завршену диплому из корпоративних финансија да би имали право да се пријаве за ЦФК.

ЦФА вс ЦФК испитни захтеви


ЦФА испит:

Да би се квалификовао за ЦФА, кандидат треба да има диплому бачелора (или би требало да буде на завршној години дипломе) или 4 године професионалног радног искуства или 4 године високог образовања и професионалног радног искуства заједно.

ЦФК испит:

  • Да би се квалификовали за ЦФК путем студијске руте, на располагању су 3 програма, у зависности од нивоа искуства било ког кандидата.
  • Кандидати за почетнике могу се одлучити за сертификат из корпоративних финансија без условних захтева за започињање путовања у ЦФК.
  • Они који су стекли сертификат из корпоративних финансија или ИЦАЕВ овлашћени рачуновође могу се уписати на диплому из корпоративних финансија. Да би могли да се пријаве за ЦФК, кандидати који су одабрали руту студија морају да имају завршену диплому из корпоративних финансија и тренутно раде на одговарајућој позицији.
  • Такође би требало да буду у стању да покажу трогодишње искуство у корпоративним финансијама са најмање три трансакције са корпоративним финансијама.
  • Алтернативно, кандидати који се директно квалификују за квалификацију за корпоративне финансије (ЦФК) треба да имају најмање 5 година професионалног искуства на позицији корпоративних финансија или релевантну улогу са најмање 6 видљивих трансакција у којима су били у главној саветодавној улози.
  • Они би такође требали да пруже три референтне референце како би потврдили своје искуство и стручност.

Зашто се бавити ЦФА-ом?


  • То је сложени и напредни вишеразински програм финансијске сертификације осмишљен да помогне финансијским стручњацима да стекну стручност у специјализованим областима знања, укључујући управљање имовином, финансијску анализу, финансијско моделирање, управљање портфељем и друга подручја у финансијама оријентисана на истраживање.
  • Чак и нефинансијски професионалци могу значајно да стекну полагањем једног или више нивоа ЦФА, док би искусни финансијски професионалци могли много да унапреде своје изгледе за каријеру зарађивањем ЦФА повеље.
  • Ово не само да повећава њихову вредност у очима будућих послодаваца, већ такође проширује подручје њихове стручности у финансијама, уз истовремено надахнуће поверења у њихове професионалне способности.

Зашто наставити ЦФК?


  • Зарађивање овог специјалистичког именовања доноси највиши ниво валидације за финансијере предузећа, чиме их ефикасно препознаје као водеће стручњаке у сложеном пољу корпоративних финансија са жељеним нивоом искуства и стручности.
  • Ово је првенствено ознака оријентисана на искуство, што је још разлог више да се квалификовани и искусни професионалци за корпоративне финансије пријаве за ЦФК, који постају подобни да користе ознаке ЦФ за добијање ознаке.
  • Наравно, ово значајно помаже у изгледу њихових каријера и постало би много лакше потакнути поверење код неких од водећих светских послодаваца овом високо цењеном ознаком која им припада.

Остали чланци који би вам се могли свидети

  • ЦФА вс МБА разлике
  • ЦФА вс ЦПА - шта је боље?
  • ЦФА вс ЦФП | Цопмаре
  • ФРМ вс ЦФА

Закључак


ЦФА и ЦФК представљају два високо призната акредитива у финансијама, али никако се не могу сматрати да спадају у исту категорију. ЦФА је ознака која се одликује својим обимом у погледу природе професионалних способности које би могла помоћи у стицању. То дефинитивно није специјализована ознака, али може помоћи искусним професионалцима да стекну неопходну стручност у неколико специјализованих области финансија, укључујући истраживање капитала, финансијску анализу и управљање портфељем. С друге стране, ЦФК као ознака ограничен је у свом делокругу на корпоративне финансије и више на оријентацију према искуству која не захтева да се положи било који испит да би се стекла квалификација за корпоративне финансије. Они који желе да се специјализују за корпоративне финансије морају само да се пријаве за квалификацију за корпоративне финансије. ЦФА нуди шири опсег у погледу специјализације, али са мало или никаквог директног значаја на пољу корпоративних финансија.