10 најбољих књига о пословној математици | ВаллСтреетМојо

Списак 10 најбољих књига из пословне математике

Књиге написане на тему Пословна математика морају доћи од стручњака, а испод је листа таквих књига о пословној математици -

  1. Коначна математика за бизнис, економију, природне науке и друштвене науке (13. издање)(Набавите ову књигу)
  2. Пословна математика (13. издање)(Набавите ову књигу)
  3. Математика за пословне каријере (5. издање)(Набавите ову књигу)
  4. Пословна математика (9. издање)(Набавите ову књигу)
  5. Сцхаум-ов приказ основне пословне математике, 2ед(Набавите ову књигу)
  6. Демистификована пословна математика(Набавите ову књигу)
  7. Пословна математика (12. издање)(Набавите ову књигу)
  8. Математика за посао (10. издање)(Набавите ову књигу)
  9. Мастер математика: Математика пословних и личних финансија 1. издање(Набавите ову књигу)
  10. Пословна математика, књиге а ла царте издање (13. издање)(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о пословној математици заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Коначна математика за бизнис, економију, науке о животу и друштвене науке (13. издање)

аутор - Раимонд А. Барнетт, Мицхаел Р. Зиеглер, Карл Е. Билеен.

Увод

Веома добра и лака за читање књига тројице стручњака за математику је књига са 4 звездице када је реч о разумљивом и применљивом садржају и теорији. Аутори долазе са различитих универзитета и написали су бројне књиге, такође појединачно, које читаоци и даље користе. Они су Б.А, Б.С, М.А, М.С. и такође др. из математике и чланови су одељења за математику различитих институција.

Резиме књиге

Аутори су створили најбољу базу за студенте кроз ову књигу, побринули су се да користе текст који студент лако разуме, користећи садржај који успоставља везу између онога што студенти уче и између онога што примењују. Ова књига даје гипкост наставницима да прилагоде курс према захтевима њихових ученика. Направили су врло одлучну и ефикасну књигу за ученике. Књига започиње са основом и суђењем вештина знања ученика у поглављима 1 и 2 и тако даље, наставља се са најбољим индустријским знањем.

Кључно за понети из ове најбоље књиге о пословној математици

Ова најбоља књига о пословној математици пружа студентима потребно знање и искуство у моделирању и решавању стварних пословних математичких проблема уз помоћ својих примера и вежби.  

<>

# 2 - Пословна математика (13. издање)

аутори Гари Цленденен, Станлеи А. Салзман

Увод

Информативна књига са примерима из стварног света са оценом више од 4,5 звездице даје вам мотив читања ове књиге. Чак ће и читаоцима који мрзе математику као тему ову књигу и њена поглавља бити врло лако пратити. Ова књига се користи већ годинама и хиљаде ученика и бројни наставници су је користили као референцу.

Резиме књиге

Ова књига даје врло добро искуство учења како за наставнике тако и за студенте. Аутори су књигу повезали са искуством и персонализованим сценаријима учења, што доказују и њихови резултати. Укључује стварност пословног света, заједно са одразом њихових увида. Студенти могу да визуализују, расправљају и анализирају информације како би доносили одлуке заједно са неизмерном праксом која им прво помаже да разумеју, а затим и да савладају предмет.

Кључно за понети из ове књиге о најбољој пословној математици

Аутори су доказали знање и искуство упоредо са реалним пословним апликацијама и многим студијама случајева. Ова књига о пословној математици је савршена како би вам помогла да савладате пословне концепте и сценарије.

<>

# 3 - Математика за пословну каријеру (5. издање)

аутор Јацк Јацк (аутор), Роберт А. Царман емеритус

Увод

Уз разне образовне ситуације, ова књига долази и са обуком у учионици према индивидуалним упутствима. Ова књига, углавном за студенте, чини учење пословне математике лаким и разумљивим. То је разумевање детаљног просветљења концепата бизниса и математике који су у то укључени, заједно са праксом, што је најважније за предмет.

Резиме књиге

Аутори су од књиге направили књигу у три корака како би осигурали да студенти стекну своју стручност релевантним вежбањем концепата. Ови кораци укључују први садржај објашњења који води ученике кроз примере који могу бити један или више. Други корак укључује проблеме вежбања у вашем обрасцу скретања и коначно, трећи корак укључује повратне информације приложене са одговорима и решењима проблема. Ове функције које је аутор додао чине садржај књиге веома ефикасним за ученике.

Кључно за понети из ове најбоље књиге о пословној математици

Ова најбоља књига о пословној математици је комбинација и покрива читаве бројеве, децималне бројеве, разломке, платне спискове, осигурања, банкарске евиденције, анализу процената финансијских извештаја, употребу садашње вредности и сложене камате и много више од тога.

<>

# 4 - Пословна математика (9. издање)

аутор - Нелда Р. Роуецхе (аутор), Виргиниа Гравес (аутор), Мицхаел Д. Туттле (аутор)

Увод

Ова врхунска књига о пословној математици је лако разумљива књига са детаљним поступком о финансијским ситуацијама у реалном времену. Аутори врло добро објашњавају сваки корак процеса. Веома корисна књига, јер су аутори поделили поглавља на одељке ради бољег разумевања. Ова књига укључује бројне квизове и апсолутно до те мере да олакша читаоцу тему.

Резиме књиге

Аутор је ову књигу сажео као класичан, свеобухватан увод у пословну математику јер је сваку тему представио на врло јасан и логичан начин који детаљно објашњава сваки корак у врло прецизној расправи о пословној примени сваке теме. Ова књига се састоји од двоструког приступа проблемима који студенте изоштрава, пружајући им искуство и самопоуздање за улазак у пословни свет.

Кључно за понети из ове књиге о најбољој пословној математици

Аутор је у књизи користио систем двоструког приступа, заједно са покривањем тема као што су увод у рачуне, финансије, статистика, опорезивање, осигурање и друге теме повезане са математиком.

<>

# 5 - Сцхаумов приказ основне пословне математике, 2ед

аутор- Еугене Дон, Јоел Лернер

Увод

Ова најбоља књига о пословној математици је неопходна књига из математике ако сте из пословног окружења. Ова књига је пуна математичке формуле пословања, заједно са својим описима, има компатибилност текста из ваше учионице, што је врло ретка комбинација. Аутори ове књиге су водећи стручњаци и професори у свом послу и одушевљени су побољшањем интереса, каријере и живота људи који књигу читају.

Резиме књиге

Овој књизи и њеном аутору је поверено више од 40000 ученика током полагања испита и њиховог успеха у учионицама. Информације о курсу су представљене у књизи заједно са једноставним форматом корак по корак. Ова књига укључује практичне проблеме са потпуним објашњењима ових проблема који задржавају знање. Најсувременија достигнућа у овој књизи даје аутор. Дубоко познавање прегледа праксе и примене њихових модула објашњено је врло добро.

Кључно за понети из ове најбоље књиге о пословној математици

Аутор Шама је указао на све важне чињенице које су веома важне да бисте знали како бисте смањили време учења и повећали резултат.

<>

# 6 - Демистификована пословна математика

би- Аллан Блуман

Увод

Аутор је професор и предавао је математику и статистику у средњој школи, на матури и на факултету. Желео је да створи смернице за математичке прорачуне који се користе у свакодневним пословним активностима. Писац је три математичке књиге и учинио је чуда са овом. Добитник је и награде „Јабука за учитеља“.

Резиме књиге

Демистификована је невероватна књига која пружа неопходне вештине за данашњи пословни свет. Било да су то свакодневне трансакције или обрачун пореза и вођење залиха, ова књига вас учи како да користите једноставне и врло ефикасне методе ако савладате математичке вештине. Ова књига ће вам помоћи да савладате врло основне пословне математичке појмове у стандардном наставном програму курса пословне математике. Аутор вас води кроз сложене појмове у формату који се лако чита и даље, а ова књига је савршена пречица.

Кључно за понети из ове књиге о најбољој пословној математици

Аутор вам врло лако помаже да разумете амортизацију, залихе, менице, залихе, обвезнице, финансијске извештаје и још много тога.

<>

# 7 - Пословна математика (12. издање)

аутори Гари Цленденен, Станлеи А. Салзман, Цхарлес Д. Миллер

Увод

Ова књига о пословној математици покрива већину основних пословних математика што ову књигу чини врло добром за ученике или људе који су нови у математици. Међутим, обухваћени подаци покривени су врло добро и темељито. Аутор је књигу одржао веома добро организовану са информативним садржајем и користио је један метод решавања свих питања из пословне математике.

Резиме књиге

Аутор је обухватио децимале и целе бројеве, разломке и мешовите бројеве, проценте, платне спискове, банкарске услуге, формуле и једначине, математику куповине и продаје, просте и сложене камате са инфлацијом, акције и обвезнице са ануитетима, потрошачке и пословне кредите са порези, осигурања заједно са амортизацијом, финансијски извештаји и показатељи пословне статистике и још много тога.

Кључно за понети из ове најбоље књиге о пословној математици

Књига се фокусира на тренутне економске ситуације, стварно пословање, стварне компаније и њихове финансијске сценарије, што читаоцу даје поштену представу о теми, заједно са бољим разумевањем.

<>

# 8 - Математика за посао (10. издање)

аутор: Станлеи А. Салзман (аутор), Цхарлес Д. Миллер (аутор), Гари Цленденен (аутор

Увод

Ова најбоља књига о пословној математици студентима даје врло снажну основу и стога се препоручује студентима и вишим школама на пословним школским курсевима. Ова врло корисна књига може вам помоћи једноставним упутствима за разумевање предмета. Поглавља ове књиге укључују скупове проблема и њихове одговоре.

Резиме књиге

Ова књига покрива разломке о манипулацији, писање децимала, разломке, проценте и порезе итд. Аутор је дао могућност солидног, практичног и тренутног покривања тема математике које студенти морају савладати. Почиње прегледом основне математике и преласком на увођење важних пословних тема, чији је контекст заснован на алгебри. Аутор се побринуо да вам наведе релативне примере америчке службе за унутрашње приходе.

Кључно за понети из ове књиге о најбољој пословној математици

Веома основна математика која се може користити на нивоу 3-4 стандардне или средње школе апсолутна је предност која вам помаже да боље разумете математику.  

<>

# 9 - Мастер Матх: Математика пословних и личних финансија 1. издање

би-Мари Хансен

Увод

Аутор је предавао математику као предмет на основним, факултетима и у средњим школама. Поред тога што је ауторица наведеног садржаја уџбеника, коаутор је још 3 уџбеника. Ова књига се препоручује као ремек-дело за све вас који бисте желели да боље познајете ту тему.

Резиме књиге

Свако поглавље ове књиге бави се рутинским математичким сценаријима који се баве сложеним каматама, ануитетима, порезима на зараде, хипотекама и стопама и утицајем математике на нас током нашег живота. Аутор је објаснио да је математика једноставна и да је лако следити стил. Она започиње са најосновнијим темама и прелази на напредније. Ако желите боље да разумете математику, ова књига је баш за вас. У ствари, то је врло добро за студенте, наставнике и пословне људе. Ова књига је корисна за вас чак и ако сте почетник математике или вам се не свиђа тема.

Кључно за понети из ове књиге о пословној математици

У ову књигу су укључене основне теме као што су зараде, порези, банкарство, кредити и зајмови. У ствари, књига укључује много више од наведених тема. Ова књига вам нуди различите теме и методе математике и статистике које се користе у пословне сврхе.

<>

# 10 - Пословна математика, књиге а ла царте издање (13. издање)

аутор: Гари Цленденен (аутор), Станлеи А. Салзман (аутор)

Увод

Књига је врло информативна књига која користи и објашњава математику која се користи у стварном пословном свету. Чак и читаоци који би мрзели математику волели би да читају ову књигу за ауторе, учинили су предмет лаким за праћење и врло занимљивим са референцама из стварног света. Од књиге су направили мешавину алгебре и других облика математике.

Резиме књиге

Да бисте постигли успех у математици и послу, аутор вас учи математичким вештинама у овој врло информативној књизи. Аутор се фокусира на пословне сценарије, фокусира се на пословне концепте, актуелна питања и стварне компаније. Покрива читав спектар пословне математике, почев од основне математике да би је ученици разумели, па све до напредне математике. Обухвата важне примере и временски проверену методологију која је применљива у области пословања, заједно са релевантним студијама случајева и јаким курсом МиМатхЛаб. Ово је програм који студенте учи математичким вештинама заједно са оквиром различитих пословних апликација.

Кључно изношење из ове књиге о пословној математици

Ова најбоља књига о пословној математици комбинација је различитих врста математике и стога вам даје различита решења за ваше проблеме применом различитих примена и математичких метода. Комбинација метода се заправо не спомиње у свим књигама.

<>

Повезане књиге -

  • Најбоље књиге Стеве Јобс-а
  • Најбоље књиге са статистиком
  • Књиге о економији
  • Најбоље књиге о финансијском моделирању
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом