Квантитативни аналитичар | Плата | Вештине | Трендови | Врхунски послодавци

Квантитативни аналитичар - Квантитативни аналитичар је ракетни научник из финансијског света. Најважнији задатак квантитативног аналитичара је да дизајнира и креира финансијске моделе који омогућавају финансијским корпорацијама да цене и тргују хартијама од вредности. Без знања о рачунарском програмирању било би немогуће дизајнирати и креирати финансијске моделе.

Није довољно имати МБА диплому у врхунској Б-школи. Морате имати више вештина и морате имати оно што они називају „правим стварима“ да бисте могли да уђете у овај свет репутације. Велика је потражња за квантитативним аналитичарима, али врло мала понуда, јер је само неколико у стању да се уклапа у рачун.

Дакле, шта треба да бисте имали да бисте успели као квантитативни аналитичар или „квант“? Пре свега, морате имати праву диплому. Само магистарске студије то неће учинити. Компаније које ангажују квантитете више воле докторат. кандидати. Дакле, требате отићи и стећи докторат. у Квантитативне финансије. Једном када стекнете диплому, морате да имате праве вештине. Само финансијско знање неће успети. Морате бити стручњак и за рачунарско програмирање. Једном када стекнете праве вештине, треба да имате право искуство да бисте разумели тајну трговине. А ако будете могли све ово да постигнете, постаћете „ракетни научник са улице“.

Међутим, у овом чланку ћемо говорити више о томе колико зарађују „кванти“ и укратко о томе шта заправо раде у финансијским корпорацијама. Зашто је ово релевантно? Јер свако ко сања да постане квантитативни аналитичар жели да зна да ли је вредно уложити толико података или не!

Овај чланак је структуриран као у наставку -

    Препоручени курсеви

    • Курс за сертификацију финансијских аналитичара
    • Кредитни ризик онлајн обуке
    • Стручни курс пројектног финансирања

    О квантитативном аналитичару


    Пре него што разговарате о накнади квантитативног аналитичара, важно је да се упознате са професијом. Шта квантитативни аналитичар мора да ради у финансијским корпорацијама? Које су одговорности које он треба да обавља?

    Ево кратког прегледа -

    • Најважнији задатак квантитативног аналитичара је да дизајнира и креира финансијске моделе који омогућавају финансијским корпорацијама да цене и тргују хартијама од вредности. Без знања о рачунарском програмирању било би немогуће дизајнирати и креирати финансијске моделе.
    • Постоје две врсте. „Фронт оффице“ кванти су они који имају директне везе са трговцима, пружајући им алате и цене потребне за трговину. Куант-ови „бацк оффице-а“ су они који би вредновали моделе, спроводили истраживања и креирали нове стратегије.
    • Ако се питате која врста аналитичара треба да постанете, то је потпуно на вама. Обично су послови куант-а испред канцеларије врло стресни и добро надокнађени. Међутим, послови бацк-оффице кванта су мање стресни и мање компензирани.
    • Обично се кванти именују у инвестиционе банке и хеџ фондове. Али осим тога, они су такође запослени у комерцијалним банкама, саветодавним управама и код осигуравајућих друштава.

    Прочитајте више на тему - Квантитативни финансијски аналитичар

    Квантитативна аналитичка плата / накнада


    У овом одељку ћемо детаљно описати плату квантитативног аналитичара и анализираћемо сваки део накнаде. Хајде да погледамо.

    Ако желите да будете квантитативни аналитичар и желите да знате колики опсег компензације бисте добили као резултат толико напорног рада, ево договора. Према ПаиСцале.цом, просечна годишња зарада је 83.249 америчких долара.

    извор: паисцале.цом

    Утицај искуства на квантитативну плату аналитичара


    Постоји занимљив закључак који је произашао из анализе ПаиСцале.цом. Видело се да људи који су запослени као квантитативни аналитичари немају више од 10 година искуства (у већини случајева постоји неколико изузетака). То значи да бисте зарадили велику надокнаду која вам није потребна толико дуго. Ако имате потребну диплому и вештину, могли бисте да зарадите сјајну плату у средњем делу своје каријере. Погледајмо графикон -

    извор: паисцале.цом

    Али једну ствар морате узети у обзир. Као свежији, не бисте толико зарадили као аналитичар квантитативног истраживања. Дакле, морате дуго размишљати ако тражите велику надокнаду.

    Прекид плата квантитативног истраживачког аналитичара


    Погледајмо распад плата детаљније -

    извор: паисцале.цом

    Осим горе наведеног (подела бонуса и добити), они такође добијају заједничке здравствене бенефиције. Погледајте графикон испод -

    извор: паисцале.цом

    Видљиво је да већина квантитативних аналитичара има медицинске и стоматолошке бенефиције. 69% прима награде за вид. Само 7% не прима никакве уобичајене здравствене бенефиције. Дакле, као претендент, ваше шансе за здравствену заштиту су довољно добре.

    Најбољи мајстори плаћања за квантитативне аналитичаре


    Сада можда размишљате који су послодавци добри мајстори зарада за квантитативне аналитичаре! Као и на ПаиСцале.цом, овде су две компаније које су најпопуларнији мајстори плаћања. Погледај -

    извор: паисцале.цом

    Према горњем графикону, види се да је Банк оф Америца Цорп. (БОФА) највише плата плаћала квантитативним аналитичарима. Просечна плата коју су исплаћивали својим аналитичарима је око 120.000 америчких долара годишње. Голдман Сацхс Гроуп, Инц. је платила друго најбоље место. Средња надокнада коју су плаћали својим квантитативним аналитичарима износи око 105.000 америчких долара годишње. Међутим, закључак који овде доносимо није исцрпан. Јер накнада аналитичара зависи од многих фактора које не можемо занемарити! Може се догодити да сви испитаници који су пријавили да раде са овим групама компанија имају искуство и имају више од 10 година искуства у индустрији. Дакле, рецимо да ће плата квантитативних аналитичара расти постепено како будете имали више искуства и стекли више вештина.

    Квантитативне вештине аналитичара


    Погледајмо скупове вештина потребних да бисмо били изврстан квантитативни аналитичар и како ове вештине утичу на накнаду.

    Ако боље разумете Ц ++, Матлаб, Питхон, финансијску анализу и финансијско моделирање, моћи ћете вишеструко да повећате плату.

    извор: паисцале.цом

    Према графикону, вештине које су најпозитивније утицале на плату квантитативних аналитичара су Ц ++, Питхон, Матлаб, Финансијско моделирање, ВБА и Финансијска анализа. Такође се види да неке вештине попут САС-а, Анализе осетљивости података, Статистичке анализе и Мицрософт Екцел губе своју важност. Значи да само поседовање ових вештина није довољно. Такође треба да стекнете вештине као што су Ц ++, Питхон, Матлаб, Финансијско моделирање, ВБА и Финансијска анализа.

    Као што можете да схватите, без стицања алата од вештина, шансе за успех квантитативних аналитичара су мрачне. Боље је да почнете да радите на скуповима вештина који су приказани на доњем графикону. Према ПаиСцале.цом, ово су најпопуларније вештине за квантитативне аналитичаре.

    извор: паисцале.цом

    Видело се да постоји пет најважнијих вештина које су најпопуларније. Раније смо видели да неколико горе поменутих вештина губи на значају. Дакле, ако имате све ове вештине заједно, оно је што ће вас припремити да постанете одличан квантитативни аналитичар.

    Квантитативне вештине аналитичара и утицај на зараде


    Погледајмо сваку популарну вештину и средњу зараду коју квантитативни аналитичари добијају као резултат поседовања ове одређене вештине.

    извор: паисцале.цом

    Према графикону, ако имате САС вештине (према извештају 99 испитаника), ваша средња зарада квантитативног аналитичара била би око 86.000 америчких долара годишње.

    извор: паисцале.цом

    Мицрософт Екцел је врло основна вештина. Али према 125 испитаника, ако познајете Мицрософт Екцел, можда ће вам помоћи да зарадите средњу зараду од 80.000 америчких долара годишње.

    извор: паисцале.цом

    Према 109 испитаника, ако имате СКЛ вештине, могли бисте да остварите средњу зараду од око 88.000 америчких долара годишње.

    извор: паисцале.цом

    Према речима 195 испитаника, ако имате вештине анализе података, могли бисте да зарадите средњу надокнаду од око 84.000 америчких долара годишње.

    извор: паисцале.цом

    Моделирање података као вештине доноси највећу средњу зараду међу свима. То је око 91.000 америчких долара годишње. Али најпопуларнија вештина је анализа података, јер је 195 испитаника изабрало ово да им буде најдраже.

    Иронија је вештина која је најважнија за схватање као што Ц ++, Питхон, Финансијска анализа, ВБА, Р и Финансијско моделирање нису изабрани од учесника као своје омиљене. Јер су теже вештине за савладавање од омиљених вештина наведених у „најпопуларнијој“ табели!

    Дакле, уместо да се припремите за изградњу популарних вештина, развијајте вештине које плаћају више новца. Каже се да нема гужве дуж додатних километара. Претрчите додатних миља и шансе да добијете огромну надокнаду повећаће се вишеструко.

    Задовољство послом


    Сада да видимо како су задовољни квантитативни аналитичари након што су запослени 5, 10, 15 година. И у графикону испод, такође ћемо моћи да видимо родну структуру која се односи на квантитативну аналитичку професију.

    Хајде да погледамо -

    извор: паисцале.цом

    На графикону се види да је задовољство посла испитаницима према ПаиСцале.цом 100%. Дакле, можемо претпоставити да ћете моћи уживати у истом нивоу задовољства послом када се придружите као квантитативни аналитичар.

    Друго, према родном саставу приказаном на графикону, можемо видети да је квантитативни профил аналитичара доминантан код мушкараца, јер је 75% испитаника мушког пола. Према истраживању, само 25% испитаника су жене.

    Квантитативни аналитичар у односу на сличне профиле посла


    Дакле, где компензација квантитативног аналитичара стоји у поређењу са другим сличним профилима посла.

    Погледајмо и онда ћемо анализирати цео сценарио.

    извор: паисцале.цом

    Из поређења је утврђено да само 2 профила могу да се упореде са овим профилом. Они су - финансијски аналитичар и виши финансијски аналитичар. Лако се може рећи да бисте, ако се одлучите за профил квантитативног аналитичара, добили много бољу надокнаду као да сте финансијски аналитичар или искусни финансијски аналитичар.

    Сматрамо да само један преглед није довољан. Па ћемо погледати шта Индеед.цом има да каже у вези са накнадом квантитативног аналитичара.

    извор: заиста.цом

    Према Индеед.цом, утврђено је да просечна накнада квантитативних аналитичара износи 77.000 америчких долара годишње. Ова средња надокнада је скоро 6.249 америчких долара мања од оне коју је ПаиСцале.цом приказао.

    Трендови зарада


    Погледајмо тренд зарада квантитативних аналитичара између јула 2012. и априла 2014. да бисмо стекли представу о начину компензације квантитативних аналитичара током година.

    извор: заиста.цом

    Тренд обештећења изгледа занимљиво. Од јула 2012. до новембра 2012. године, стално се смањује накнада. У децембру 2012. надокнада је остала иста. Од јануара 2013. до фебруара 2013. године зараде су бележиле благи раст. Од марта 2013. поново долази до сталног пада криве. И остала је иста током јуна 2013. Од јула 2013. године зарада је нагло почела да достиже други најбољи врх и лагано је опала од септембра до октобра 2013. Поново је пала у новембру 2013. Од децембра 2013. крива је поново достигла раст у јануару 2014. и пао у фебруару 2014., поново је опао. У марту 2014. године поново се попео више и коначно, у априлу 2014. године, достигао је највиши врх, односно око 105.000 америчких долара.

    Из тренда се јасно може рећи да би накнада квантитативних аналитичара варирала сваког месеца. С обзиром на то да постоји велика потражња за тим професионалцима и недовољна понуда, често са добрим вештинама и искуством, квантитативни аналитичари могу да се погађају за већу плату. Али ако им недостају вештине чак и са годинама искуства, њихова накнада може пасти. Будући да је ово израчун просечне зараде који узимамо у обзир, овај тренд не можемо узети као најопсежнији закључак.