Екцел интервју питања | 10 најбољих МС Екцел питања и одговори

МС Екцел питања и одговори за интервјуе

Ако сте читач бројева или аналитичар података или аналитичар извештавања или амбициозни кандидат, први и најважнији алат који треба да имате је „МС Екцел“. Сигурно већ користите Екцел на свом радном месту, па када желите да пређете из једне компаније у другу, анкетар ће сигурно тестирати ваше вештине и знање о „МС Екцел-у“. Имајући ово на уму у овом чланку, пружамо вам десет најбољих питања и одговора за МС Екцел.

10 најбољих питања и одговора за интервју у програму Екцел

Следе 10 најбољих питања и одговори у вези са мс екцел-ом.

Питање 1: Шта је ВЛООКУП функција и њено ограничење?

Одговор:

Ово ће бити сигурно питање које поставља Екцел интервјуиста. Одговор мора бити „ВЛООКУП је функција претраживања у екцелу која се користи за дохваћање података из једне табеле у другу табелу на основу доступне вредности претраживања. Табеле би могле бити у другом радном листу или такође у некој другој радној свесци, тако да није важно у којем се Екцел радном листу налази, ВЛООКУП може да преузме податке ако је вредност претраживања доступна у обе табеле. “

Ограничење функције ВЛООКУП је „може да преузима податке само слева надесно“. Ако се тражени ступац налази лево од колоне вредности претраживања, ВЛООКУП не може да преузме податке с десна на лево.

Питање 2: Постоје ли алтернативе за ограничење ВЛООКУП-а?

Одговор:

Да, постоји ограничење доступно овом ограничењу.

Постоји више алтернатива, али уобичајена и често коришћена алтернатива је комбинација функције „Индек МАТЦХ“ у екцелу. Дакле, за ову комбинацијску функцију није важно где се налази колона резултата, било да се налази десно од колоне вредности претраживања или лево од колоне вредности претраге, ова функција може да нам дохвати резултат.

Такође, погледајте овај чланак - Алтернативе ВЛООКУП-у

Питање 3: Шта су Екцел табеле и по чему се разликују од уобичајених табела података?

Одговор:

Екцел табеле нису само опсег ћелија које садрже податке, већ су структурирани референтни објекат који излаже корисника широком спектру функција.

Табеле се разликују од уобичајених скупова случајних података, јер ће са Екцел табелама свако додавање или брисање података аутоматски утицати на опсег података који се пружа у формуле и изведене табеле, тако да корисник не мора да брине о промени референце за своје формуле и изведене табеле.

Да бисмо креирали табелу, можемо једноставно притиснути тастер екцел „Цтрл + Т“ па ће створити табелу за нас.

Питање 4: Шта су логичке функције и дајте им имена било која три и њихова функционалност?

Одговор:

Логичке функције се користе за извршавање прорачуна који морају да одговарају више критеријума. Дакле, пре него што извршимо прорачун, морамо применити логички тест и ако је логички тест ИСТИНА, можемо применити један сет израчунавања, а ако је логички тест ФАЛСЕ, можемо извршити други скуп израчунавања.

Три важне логичке функције су „АКО, И, ИЛИ”.

АКО је логичка функција да врши прорачун заснован на критеријумима.

Функција АНД у екцелу користи се за подударање свих логичких тестова.

ИЛИ функција која се користи за подударање са најмање једним логичким тестом.

Питање 5: Шта је Пасте Специал и наведите неке од често коришћених метода?

Одговор:

Пасте Специал је метода која се користи у Екцелу за лепљење копираних података са више опција. Често коришћене посебне пасте пасте су следеће.

  • Налепи као вредности: Када копирамо ћелију формуле ако вам је потребан само резултат формуле, можемо користити опцију „налепи као вредности“.
  • Налепи као подела: Када желимо да претворимо све вредности у лахове, можемо једноставно унети 1 Лакх у било коју ћелију и копирати ћелију, одабрати опсег претворбе лакх ћелија и налепити као „подели“ и све вредности ће се претворити у лакове.
  • Налепи као транспозицију: Када желимо да заменимо редове и колоне података, тада можемо да користимо опцију „Транспосе“ у специјалном лепљењу.

Питање 6: Шта је стожерна табела?

Одговор:

Изведена табела је алатка која се користи у програму Екцел за брзо сажимање података. Коришћењем изведене табеле можемо испричати причу која стоји иза података једноставним опцијама превлачења и испуштања; све вишеструке ставке уноса груписане у једну, сви укупни бројеви одговарајућих ставки поруџбина биће додати заједно да би се приказао резиме извештаја.

Сажетак такође можемо добити у терминима „ЗБИР, ПРОСЕЧНО И БРОЈ“ итд ...

Питање 7: Шта ради функција текста?

Одговор:

ТЕКСТ функција у екцелу користи се за претварање изабране вредности у различите опције форматирања.

Коришћењем функције ТЕКСТ можемо променити формат датума, можемо променити формат времена, можемо променити формат броја и тако, можемо применити обликовање које нам је било потребно за одговарајуће ћелије.

Питање 8: Шта је ЦСЕ формула у програму Екцел?

Одговор:

ЦСЕ је скраћеница од „Цонтрол Схифт Ентер“ у програму Екцел. Ови тастери се користе за примену формуле као „формуле низа“. Када се користи формула низа, можемо извршити сложене прорачуне у само једној ћелији.

Можемо идентификовати да ли је формула редовна формула или формула низа гледајући формулу, ако крајеви формуле садрже коврџаве заграде ({}), онда то можемо сматрати „формулом низа“.

Питање 9: Шта је именовани опсег у програму Екцел?

Одговор:

Именовани опсег у екцелу није ништа друго него давање јединствених имена опсегу ћелија тако да можемо лако да искористимо опсег ћелија тако што ћемо користити само име без бриге да ли ћемо ићи у одговарајући опсег ћелија и искористити опсег.

Питање 10: Разликовати функције ЦОУНТ и ЦОУНТА у програму Екцел?

Одговор:

ЦОУНТ & ЦОУНТА две идентичне функције које могу збунити кориснике. Основна разлика између њих је следећа.

ЦОУНТ: Функција бројања у Екцелу броји само нумеричке вредности као што су бројеви, датуми, осим празних ћелија.

ТАЧКА: Функција ЦоунтА броји све ћелије које нису празне. Дакле, није важно да ли су то бројеви или текстуалне вредности, било која ћелија која није празна ће се бројати.