Пуни образац ИЦИЦИ | Списак зависних предузећа ИЦИЦИ банке | Производи и услуге

Потпуни облик ИЦИЦИ (Индустријска кредитна и инвестициона корпорација Индије)

Потпуни облик ИЦИЦИ означава индустријску кредитну и инвестициону корпорацију индијске банке, први пут је назван ИЦИЦИ лимитед током свог оснивања и сматран је финансијском институцијом Индије. Крајем 1990. године банка је била сведок велике промене у њиховом пословању, почеле су да нуде пројектне финансије организацијама, па су тако диверзификовале пословање увођењем широког спектра производа и услуга, а имале су и многе подружнице и трансформисале их.

2001. године, одбор директора ИЦИЦИ и одбор директора ИЦИЦИ банке спојили су се и назвали ИЦИЦИ банка. Ово историјско спајање одобрили су акционари обе компаније до јануара 2002, а Ресерве Банк оф Индиа одобрили до априла 2002.

Оснивач Индијске индустријске кредитне и инвестиционе корпорације: - Ову банку је основао МР К.В Каматх 1994. године.

Производи и услуге ИЦИЦИ

# 1 - Рачуни и депозити

У овој врсти производа пружају се следеће услуге:

  • Златни привилеговани штедни рачун- У овој врсти услуга, власник рачуна мора да одржи минимално стање од 50 000 ИНР на свом рачуну. Неодржавање просечног стања на рачуну може изазвати казну којом овај рачун тргује на златним производима.
  • Понављајући депозит- Услуге понављајућих депозита користе се за депоновање ситног новца сваког месеца. ТДС ће се одбити на плаћене или обрачунате камате. Минимални услов стања за ову врсту штедионица је само 500 ИНР месечно. Овај депозит такође има могућност номинације. Максимални рок доспећа ове врсте депозитног рачуна је 10 година.
  • Фиксни депозит- Најчешћи објекат било које банкарске индустрије је рачун са фиксним депозитом, минимално стање потребно за отварање овог рачуна је 10.000 ИНР за одрасле и 2000 ИНР за малолетнике. Такође је доступан и зајам против фиксног депозита, тј. 90% износа главнице увећаног за обрачунате камате.
  • Тренутни налог- Банка пружа предузетницима погодности за обављање широког спектра трансакција погодних за њихово пословање. У овој врсти услуге, све пословне трансакције се одвијају несметано.

# 2 - Кредитне и дебитне картице

У овој врсти производа пружају се следеће услуге:

  • Кредитне картице- Омогућава кредитне олакшице својим купцима, тако да купци могу уживати у оброцима и другим атрактивним понудама с попустом на друге услуге.
  • Дебитне картице- Банка својим клијентима пружа могућност коришћења дебитне картице, максимални лимит подизања је ИНР 1,5 лакхс дневно. Максимално ограничење трансакција које је обезбедила банка је 2,5 лара по дану, што је сјајна погодност.
  • Златна дебитна картица- Банка својим клијентима такође нуди могућност пружања златне дебитне картице. Овде купци могу уживати у подизању готовине од 75000 ИНР дневно и ИНР 1,25 лака дневно за трансакције.
  • Титаниум дебитне картице- Ова услуга омогућава купцу посебне привилегије и погодности. Купци могу носити ову картицу где год желе, а могу и да искористе атрактивне попусте. Подизање готовине у износу од ИНР 1 лац дневно и 1,5 ИНР дневно, односи се на трансакције које су дозвољене за ову врсту услуге.

# 3 - Инвестиције

Услуге ове врсте производа су следеће:

  • Заједничка средстваПомаже купцима правилним смерницама у погледу одговарајуће комбинације узајамних фондова у које купци могу да улажу. Банка такође обезбеђује улагање у заједнички фонд СИП да подстакне мали део друштва.
  • ППФ- Банка помаже клијенту да за њих планира ППФ.
  • Девизне услуге- Помаже читавом купцу да планира девизе јер банка купује и продаје девизе. Банка пружа могућност куповине и продаје страног новца путем Интернета.

# 4 - Зајмови

Банка такође пружа основну могућност давања кредита својим клијентима. Банка такође нуди стамбене кредите, личне кредите, пословне кредите и кредите за возила.

# 5 - Осигурање

Ово пружа јединствену могућност пружања осигурања клијентима попут животног осигурања, здравственог осигурања, осигурања куће и аутомобила итд. Банка делује као посредник и омогућава клијенту лако разумевање свих шема до детаља. Ова банка на време депонује премијски новац на новац од осигурања и купци могу уживати у мирном уму док банка брине о свим трансакцијама.

Која је основна вредност банке?

Банка се залаже за 5 основних вредности, а то су интегритет, страст, безграничност, клијент на првом месту и понизност. То су УСП банке због чега се разликује од осталих конкурентних банака у Индији.

Списак зависних предузећа ИЦИЦИ банке

  1. ИЦИЦИ бонитетно животно осигурање.
  2. ИЦИЦИ Ломбард.
  3. ИЦИЦИ хартије од вредности.
  4. ИЦИЦИ банка Канада.
  5. ИЦИЦИ Хоме Финанце Цомпани Лимитед
  6. ИЦИЦИ Банк Лимитед Сингапур.
  7. ИЦИЦИ Трустеесхип Сервицес Лимитед.
  8. И-ВИН саветодавне услуге.
  9. ИЦИЦИ Банк Лимитед огранак у Дубаију.
  10. И-вен Биотецх Лимитед.
  11. ИЦИЦИ Банк Лимитед, филијала у Бахреину
  12. ИЦИЦИ Кинфра Лимитед
  13. Цафе Нетворк Лимитед.
  14. ИЦИЦИ Банк Лтд., Арм. За управљање имовином
  15. ИЦИЦИ Банк Лтд СБ Фонд за осигурање запослених
  16. ИЦИЦИ Прудентиал Труст Лимитед
  17. ИЦИЦИ Финанциал Сервицес Лтд.
  18. ИЦИЦИ Банк Лтд СБ Запослени пензијски фонд
  19. ИЦИЦИ Банк Лимитед, Јужна Африка
  20. ИЦИЦИ Прудентиал Ассет Манагемент Цомпани Лимитед
  21. ИЦИЦИ Банк Лимитед, филијала у Хонг Конгу
  22. ИЦИЦИ Банк УК ПЛЦ
  23. ИЦИЦИ Банк Лимитед, Депозитар Арм
  24. ИЦИЦИ Фирст Соурце Лтд.
  25. ИЦИЦИ Банк Лимитед, филијала у Њујорку
  26. ИЦИЦИ Банк Лимитед, Шри Ланка
  27. ИЦИЦИ Интернатионал Лтд.

Закључак

Својим купцима нуди широку палету производа. Због своје врхунске функционалности и основних вредности заузео је друго место по величини у Индији у банкарским услугама. Има приближно 4882 пословнице и око 15101 банкомата у Индији.