Потпуни образац ЛЛЦ (Друштво са ограниченом одговорношћу) | Дефиниција

Пуни облик ЛЛЦ предузећа - друштво са ограниченом одговорношћу

Потпуни облик ЛЛЦ представља друштво са ограниченом одговорношћу. Друштво са ограниченом одговорношћу је комбинација партнерског или самосталног власништва и структуре предузећа која је еволуирала у САД-у, при чему је одговорност власника или инвеститора ограничена било количином залиха које држе или било којим другим дефинисаним средствима. . Међутим, приход таквог предузећа сматра се личним приходом власника.

Сврха ЛЛЦ предузећа

  • Ограничена одговорност подразумева да лична имовина власника не може бити везана за отплату дугова компаније ако имовина компаније није довољна. Ово ЛЛЦ чини сличним приватном ограниченом предузећу.
  • Када се приход сматра личним приходом, избегава се двоструко опорезивање, јер се само једном опорезује у рукама власника, а не опорезује се на нивоу предузећа. Ова карактеристика се назива пролазно опорезивање. То га чини сличним формату партнерства или власништва.

Карактеристике ЛЛЦ предузећа

Следе карактеристике -

# 1 - Управља државно законодавство

Правила за оснивање ЛЛЦ предузећа разликују се од државе до државе, изузев неколико генеричких правила која су уобичајена за готово све државе. Подразумевана правила државе аутоматски се примењују на ЛЛЦ предузеће формирано у датој држави, осим ако није другачије назначено у документима о оснивању и одобрено од управног органа

# 2 - Флексибилност

ЛЛЦ предузећа подлежу мањим прописима и захтевима везаним за откривање, стога ова структура пружа флексибилније окружење за рад. Популарност мањих организација је популарна када се креира овај облик структуре због ограничења средстава и радне снаге

# 3 - Заштита личне имовине

ЛЛЦ пружа већу заштиту личне имовине власника у поређењу са форматом корпорације.

# 4 - Фидуцијарна дужност

Након пресуде из Делаваре ЛЛЦ закона, 2013. године, утврђено је да власници имају поверљиву дужност према ЛЛЦ предузећу и његовим члановима, што подразумева да морају деловати у најбољем интересу ЛЛЦ предузећа и његових чланова. Ово служи за заштиту права ЛЛЦ предузећа из зле намере власника који би желели да злоупотребе заштиту ограничене одговорности ове организационе структуре.

# 5 - Оперативни споразум

Слично уговору о партнерству, постоји и оперативни уговор за ЛЛЦ предузеће како би се избегла ситуација спорова у будућности и несметано функционисање током дужег временског периода. Такав уговор садржи допринос власника у капитал, однос поделе награде и организациону структуру предузећа.

# 6 - Правна регистрација

За ЛЛЦ предузеће је потребна регистрација специфична за државу, што је помало слично потврди о почетку пословања. Оснивање ЛЛЦ предузећа је слично добијању сертификата о оснивању, али пре него што ЛЛЦ може започети посао, мора се регистровати у складу са државним смерницама.

# 7 - Опорезивање

Ако постоји само један власник ЛЛЦ предузећа, онда оно спада у занемарени ентитет и опорезује се према појединачној пореској стопи. Приход или губитак наведени су у Прилогу Ц појединачних пореских пријава. Ако постоји више власника, он се опорезује према правилима опорезивања партнерства, а појединци помињу приход према омјеру награде наведеном у оперативном уговору. Међутим, ЛЛЦ предузеће има могућност да се региструје као корпорација у сврхе опорезивања ако сматра да је то прикладно.

Како створити ЛЛЦ предузеће?

Процес је приказан у доњој паметној уметности -

Разрадимо следеће:

# 1 - Именовање ЛЛЦ предузећа

  • На крају ЛЛЦ предузећа треба да буду написане речи „ЛЛЦ“, било у потпуном облику или у скраћеном облику
  • Изабрано име не би требало да буде слично имену другог ЛЛЦ предузећа у датој држави
  • Препоручљиво је резервисати име за малу накнаду све док регистрација ЛЛЦ предузећа не буде завршена

# 2 - Подношење чланака о организацији

  • Достављено код државног секретара у већини држава или било које друге одговарајуће власти.
  • Такође може бити познато као потврда о организацији или оснивању.
  • ЛЛЦ предузеће треба да се придржава државних специфичних захтева за таквом пријавом.
  • У чланке треба попунити податке као што су име, име и адреса регистрованог агента, име менаџера и власника итд.
  • Плаћање накнаде за државу је завршни корак овог процеса.

# 3 - Избор регистрованог агента

  • Лице коме је поверено прихватање правних обавештења у име ЛЛЦ предузећа.
  • Треба да има адресу у држави у којој се оснива ЛЛЦ предузеће.
  • То може бити члан ЛЛЦ предузећа или комерцијална трећа страна која пружа такве услуге разним ЛЛЦ предузећима у држави.

# 4 - Одређивање чланова и менаџмента

  • Чланови се брину о свакодневном пословању, док власници могу улагати капитал само ако је ЛЛЦ предузеће велико или ако је његово пословање раширено.
  • То би могло бити и ЛЛЦ којим управља власник, у случају малих послова.

# 5 - Формулација оперативног споразума

  • Ако овај документ не постоји, онда се за ЛЛЦ примењује државни закон, међутим, боља идеја је да га имате како бисте избегли спорове у будућности.

# 6 - Усклађеност

  • Прибављање лиценце за обављање послова.
  • Завршавање формалности у вези са порезом да би се дефинисало како ће се опорезивати доходак.

# 7 - Регистрација ЛЛЦ предузећа у држави која није резидент

  • Ако ЛЛЦ планира да послује у више држава, мора да се региструје у свакој од тих држава.

Пример

  • Да бисмо пронашли компанију ЛЛЦ предузећа, можемо отићи на веб локацију државног секретара одређене државе и отићи до базе података пословних субјеката. Тамо можемо потражити ЛЛЦ компанију за коју желимо да знамо или чак можемо да претражимо кључне речи.
  • Тако је, на пример, компанија БЛАЦК РОЦК ЦИТИ ЛЛЦ наведена у држави Калифорнија и потпада под јурисдикцију Неваде. Активан је од 30. новембра 1999. године, а његов ентитет је 199933510147.
  • Можемо чак потражити и његову најновију Изјаву информација да бисмо утврдили да ли је дошло до промене у основним информацијама ЛЛЦ-а. Ово конкретно ЛЛЦ предузеће се бави производњом догађаја, а његов регистровани агент је Раи Аллен.

Друштво са ограниченом одговорношћу наспрам корпорације са ограниченом одговорношћу

  • Захтев за папирологијом - Најважнији разлог за оснивање ЛЛЦ предузећа уместо корпорације је тај што су захтеви за откривањем података у ЛЛЦ предузећу нижи у поређењу са предузећима.
  • Опорезивање - Као што је горе речено, ЛЛЦ је пролазно пореско тело, док у формату корпорације корпорација подноси сопствене пореске пријаве, а не преко власника корпорације. Стога се доходак опорезује два пута, једанпут од дохотка корпорације и једном у рукама власника када приме дивиденду. Постоје неки изузеци од тога, али најчешће су пореске олакшице велики подстицај за оснивање ЛЛЦ предузећа.
  • Цост - Како су у ЛЛЦ предузећу нижи захтеви за откривање података и остали папири, трошкови повезани са тим такође су смањени.
  • Величина организације - Формат ЛЛЦ предузећа је пожељнији када је величина организације мања, а власници нису географски раштркани и могу одговарати за своје поступке. Корпорација је погоднија за веће организације са раштрканим власништвом и разводом између управе и власништва.

Предности

  • Избегава двоструко опорезивање - Прелазни механизам опорезивања доводи до опорезивања само у пријавама власника, а не у пријавама ЛЛЦ предузећа, стога се приход опорезује само једном
  • Брже формирање - Како је захтев за папиром нижи, може се брзо формулисати
  • Исплативо - Накнаде које се траже у различитим фазама формирања и рада су врло скромне и номиналне, а самим тим су и врло исплативе.
  • Заштита власника -Одговорност власника је ограничена и њихова лична имовина не може се користити за плаћање одговорности ЛЛЦ-а ако није другачије назначено.

Ограничења

  • Прикладно за мање организације - Ако је власништво географски раштркано, а пословање огромно, образац ЛЛЦ можда неће бити довољно ефикасан.
  • Злоупотреба флексибилности - Како су регулаторни захтеви нижи, веће су шансе за превару и власници можда неће одржати своје поверљиве дужности ЛЛЦ-у и његовим члановима.

Закључак

Дакле, у целини можемо рећи да је ЛЛЦ облик организације који комбинује предности и формата партнерства и корпорација како би пружио већу флексибилност власницима и инвеститорима. Ако се не злоупотреби, онда то може бити благодат за економију због благодати нижих трошкова и бржег формирања. Ово би могло помоћи људима да стекну храброст да започну самостално, а да не морају да троше огромне износе у облику накнада и троше сате на папире.

Ситуација је најбоља са оба света ако на њу не утиче ненамјерност и ако власници правилно извршавају своје фидуцијарне дужности.