Топ 11 најбољих статистичких књига | ВаллСтреетМојо

Листа најбољих статистичких књига

Испод је листа најбољих статистичких књига које ће вам помоћи да се истакнете својим статистичким знањем -

 1. Статистика 10. издање(Набавите ову књигу)
 2. Баррон’с АП Статистицс, 8. издање(Набавите ову књигу)
 3. Статистика за пословање и економију (12. издање)(Набавите ову књигу)
 4. Гола статистика: уклањање страха из података(Набавите ову књигу)
 5. Статистика ОпенИнтро: треће издање(Набавите ову књигу)
 6. Статистика на обичном енглеском језику, треће издање, треће издање(Набавите ову књигу)
 7. Комплетни Идиотов водич за статистику, друго издање (Идиот'с Гуидес)(Набавите ову књигу)
 8. Глава прва статистика: Водич за мозак прилагођен првом издању(Набавите ову књигу)
 9. Водич за студентске студије за праћење статистике уживо!(Набавите ову књигу)
 10. Статистике урађене погрешно: Сјајно потпун водич 1. издање(Набавите ову књигу)
 11. Увод у статистичко учење(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу статистика, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Статистика 10. издање

аутори Роберт С. Витте и Јохн С. Витте

Увод

Једна од најбољих уводних статистичких књига која ће вам помоћи да започнете са својим знањем на додипломском нивоу. Аутори вам дају добро организована поглавља која читање чине лаким и разумљивим. Све у свему, ова књига је добро искуство учења.

Резиме ове врхунске књиге са статистикама

Аутори су се побринули да разјасне ваше основне концепте статистике заједно са мерама елоквентности која укључује статистичку анализу. Ова најбоља књига са статистикама фокусира се на изражавање коришћења додатака квадрата и степена, заједно са главним нагласком на важности променљивости. Ова књига ће вам помоћи да се позабавите тумачењем и одступањем коефицијента и корелације, одступањима, степеном слободе, тестом хипотезе и проценом величине ефекта.

Најбоље понети из ове врхунске књиге са статистикама

Аутор је применио искуства и апликације из стварног живота како би читаоцу помогао да боље разуме концепте. Цела књига је стављена на врло јасан и разумљив језик што олакшава тему.    

<>

# 2 - Баррон’с АП Статистицс, 8. издање

др Мартин Стернштајн

Увод

Ову најбољу статистичку књигу написао је стручњак за математику, који је био испред математичког одсека различитих универзитета, а такође је почаствован бројним наградама из овог предмета. Аутор верује у образовање нације уз омогућавање једнаког приступа теми сваком појединцу.

Резиме ове најбоље књиге са статистикама

Ова књига укључује 15 поглавља са субјективним освртом који покрива све теме вашег текста; такође је водич за основну употребу професионалних калкулатора као што су Т1-83 и 84. Садржи 5 прегледа целокупне праксе који су ажурни. Питања и одговори на тесту су добро објашњени, а аутор је такође додао додатна питања са више избора са одговорима. Аутор је уз књигу додао и бесплатан приручник и ЦД како би читаоцима помогао да боље разумеју тему,

Најбоље понети из ове најбоље књиге са статистикама

Ова најбоља књига са статистикама пружа вам могућност учења од екстремног стручњака за ту тему; што је ретка прилика. Аутор вам уз књигу даје ЦД како би олакшао разумевање.

<>

# 3 - Статистика пословања и економије (12. издање)

аутор - Јамес Т. МцЦлаве, П. Георге Бенсон и Терри Т Синцицх

Увод

Аутори ове најбоље књиге о статистици су сви стручњаци за ту тему на различитим нивоима и са врло високим степеном достигнућа. У књигу су ставили своје знање и искуство како би предмет учинили занимљивим и разумљивим.

Резиме ове најбоље књиге о статистици

Књига садржи најновије податке који су стварни, међутим исти су стављени у облику вежби, примера и примена. Уверили су се да отварају свако поглавље са најновијим контроверзним питањем и његовом студијом случаја, ова вежба коју су креирали аутори даје студентима прилику да критички процене сценарио. Наглашавање етике и важност података који се односе на етичко понашање.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о статистици

Ауторски критички приступ објашњавању сваког поглавља различит је начин подучавања предмета. Њихова идеја да поједноставе статистику је најбољи начин за понети.

<>

# 4 - Гола статистика: уклањање страха из података

аутор - Цхарлес Вхеелан

Увод

Аутор је књигу испунио стварним примерима у стрипском стилу. Чак и најневољнија особа која није добра са статистиком и подацима волела би да прочита ову књигу. Аутор је књигу учинио занимљивом књигом у којој објашњава зашто је статистика за нас важна.

Резиме ове књиге са статистикама

Аутор је бестселер и обавезно вам показује голу статистику са правом врстом података, уз врло мање тачно одабране статистичке алате који помажу да се одговоре на питања читалаца и још много тога. Јасно је објаснио концепте закључивањем, регресионом анализом и корелацијом, такође открива неопрезне и манипулативне људе и организације који погрешно приказују податке и њима манипулишу.

Најбоље за понети из ове књиге са статистикама

Аутор се опире необичности система и још увек користи важне непопуларне дисциплине. Пркосно је додао увиде у сваки део ове врхунске статистике.

<>

# 5- Статистика ОпенИнтро: треће издање

аутори Давид М Диез, Цхристопхер Д Барр и Мине Цетинкаиа-Рундел

Увод

Аутори су користили једноставне речи, а такође су се побринули да садржај буде врло јасан. Ако сте неко ко има поштено математичко искуство и желите мало брзо да научите статистику, ово је књига за вас. Материјал и садржај обухваћени овом књигом покривени су врло детаљно.

Резиме ове књиге

Аутор је направио изузетну књигу са алатима и техникама које су бесплатне и једноставне за употребу, а такође их је лако изменити према вашим захтевима и погодностима. Они верују да је вероватноћа необавезна, а закључак је кључан и најбољи начин да се дође до кључа анализом стварних података што је више могуће и када је то могуће. Они такође дају бесплатне муве за књигу и доступни су. Ова књига је сјајна за учење, јер је расла укључивањем и ентузијазмом читалаца.

Најбоље за понети из ове књиге

Аутор је учинио тему која је тешко изгледати лако разумљиву уз лепа објашњења. Ова књига такође долази са ПДФ верзијом, видео записима, лабораторијама за Р, САС, наставним ресурсима попут слајдова и још много тога.

<>

# 6 - Статистика на обичном енглеском, треће издање, треће издање

би-Тимотхи Ц. Урдан

Увод

Ако ову књигу направите својим првим избором за учење статистика, ова књига ће вам сигурно бити од користи. Аутор врло јасно наводи како статистика функционише и како можемо правилно закључити. Ова књига је оцењена као идеалан додатак за статистику.

Резиме ове књиге са статистикама

Ова најбоља књига са статистикама укључује нова поглавља о анализи поузданости и фактору који су корисни како онима који су укључени у истраживачке активности, тако и онима који нису укључени у исте; одељак који описује разумевање статистике дате у књигама и часописима; поверпоинт презентација књиге; проблеми који су интерактивни, видео снимци аутора који демонстрирају прорачуне, одељци који вам помажу да разумете податке о дистрибуцији, помажући вам да користите графиконе са многим примерима уживо и још много тога.

Најбоље за понети из ове књиге са статистикама

Најједноставнији облик објашњења података и графикона је епски и мора се прочитати. Аутор се побринуо да на одговарајући начин стави тему на тему најновије особе у статистици.

<>

# 7 - Комплетни Идиотов водич за статистику, друго издање (Идиот'с Гуидес)

аутор - др Роберт А. Доннелли Јр.

Увод

Аутор је докторирао у овом предмету, а такође предаје менаџмент у приватном институту, а његова област специјализација укључује информациони систем, статистику, управљање операцијама, управљање и управљање базама података, што значи да ова најбоља књига са статистикама долази од стручњака у свим доменима менаџмента.

Резиме ове најбоље књиге са статистикама

Ова књига је посебно намењена студентима који желе да испуне своје захтеве из степена статистике, јер им помаже да прате стандардни наставни програм курсева статистике. Аутор, господин Доннелли, представио је теме као што су дистрибуција, средња вриједност и медијана, заједно са начином рада; стандардна девијација заједно са дометом и варијансом све ово заједно са вероватноћом и још много тога. Комплетна књига за почетнике управо је права реч за ову књигу.

Најбоље понети из ове најбоље књиге са статистикама

Ова књига укључује екцел формуле, заједно са објашњењем статистика, што је изузетно корисно за примену статистике у стварном животу. То је потпуна вредност за новац.

<>

# 8 - Прва статистика: Прво издање Водич за мозак-пријатељ

би-Давн Гриффитхс

Увод

Ни ова књига није мања јер ју је написао аутор који је добио „диплому математике прве класе“ и који је такође добио универзитетске стипендије. Она је мултиталентована личност, јер је такође писац и зато своје знање о подацима може објаснити беспрекорно.

Резиме ове књиге са статистикама

Ова књига је покрила читав спектар тема обрађених у првој години статистике. Аутор се овде фокусира на сортирање тешких статистичких концепата користећи прву динамику уз помоћ визуелног формата како би вам помогао да боље разумете. Користила је казина, коцкање, дрогу и друге реалне сценарије да објасни концепте. Такође објашњава како се мере размаци, израчунавање шанси коришћењем вероватноћа, бинома, геометрије и још много тога. Жели да знате како статистика функционише у стварном свету пре него што помислите да знате тему.

Најбоље за понети из ове књиге са статистикама

Знање дато у књизи један је од најбољих начина за стицање знања и искуства из стварног света посматрањем сценарија са становишта стручњака.

<>

# 9 - Водич за студентске студије за праћење статистике уживо!

2е Венди Ј. Стеинберг 2. издање Едитион

написао - Венди Ј. Стеинберг

Увод

Главни фокус аутора је подучавање заједничких статистичких појмова и симбола заједно са правилима и функцијама уобичајене аритметике. Ова најбоља књига са статистикама све то укључује и чини статистику лаком темом.

Резиме ове књиге о статистици

Венди верује да се предметна статистика чини само тешком, али заправо није тешка и стога би желела да је поједностави; њени напори су видљиви у књизи. Она прецизира да статистика звучи тешко због тешке статистичке терминологије која се користи и стога њен мотив поједностављује терминологију. А други најтежи аспект овог предмета су математичке компоненте статистике; међутим, користила је релативно једноставну математику да би довољно добро објаснила тему.

Најбоље понети из ове књиге о статистици

Аутор је објаснио у оба; дубоко као и кратка заједничка терминологија статистике као предмета. Ове терминологије заиста помажу у разумевању предмета и сазнању како се то са лакоћом може учинити.

<>

# 10 - Погрешна статистика:

Сјајно потпун водич 1. издање

Алек- Реинхарт

Увод

Ова најбоља књига о статистици је за људе који су сигурни да ли је њихова процена података тачна или не, морају је добити, јер је за све књиге статистике која могу да се баве проблемима ова књига приступачнија и тачнија.

Резиме ове најбоље књиге са статистикама

Након што прочитате ову књигу, можете се побринути да се придржавате плана тако што ћете направити праву статистичку анализу, осмисливши прави експеримент постављањем правих питања. Такође ћете моћи да размишљате о регресији, интервалима поверења, вредностима, значају и безначајности. Можете одабрати праву величину узорка, уз избјегавање лажних позитивних резултата. Такође ћете моћи да пријавите своју анализу, објавите изворни код и податке. И на крају, она објашњава који софтвер треба користити које мере предострожности и процедуре треба користити и поштовати.

Најбоље понети из ове најбоље књиге са статистикама

Књига је звучан и врло снажан водич који ће вам помоћи да извршите статистички оправдана истраживања и помоћи ће вам да не будете сигурни у грешке у истраживању. Ова књига чуваће вас од неугодних грешака.

<>

# 11 - Увод у статистичко учење

Витх Апплицатионс ин Р (Спрингер Тектс ин Статистицс) 1. изд. 2013, испр. 5. издање 2015 издање

написали - Гаретх Јамес, Даниела Виттен, Тревор Хастие, Роберт Тибсхирани.

Увод

Ова књига са статистикама је најбоља књига за читање и подучавање за додипломске и мастер студије статистике. Када је сажето, књига је комплетан пакет за подучавање уводних курсева статистике. Ова књига омогућава прелазак са статистичког учења на стварну апликацију.

Резиме ове врхунске књиге са статистикама

Ова књига укључује неке од најважнијих статистичких техника кроз важне технике моделирања и предвиђања, уз употребу одговарајуће апликације, и укључује теме као што су класификације, методе поновног узорковања, класификације, приступи скупљања, векторска машина за подршку, метода заснована на дрвету, кластерисање, линеарно регресија и још много тога. Аутор је користио графику у боји и примере из стварног света да би објаснио тему боље него икад. Цела књига је невероватна за употребу, такође је приложена и упутством.

Најбоље понети из ове врхунске књиге са статистикама

Исправљање основе је мотив свих нас. Једном када схватимо тему, можемо је однети даље. Ова књига осигурава да вас упозна са правим садржајем како бисте се уверили да су ваше основе у статистици тачне.   

<>