Предложак поређења цена | Бесплатно преузимање (ОДС, Екцел, ПДФ и ЦСВ)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни образац за упоређивање цена

Предложак за упоређивање цена је екцел образац који приказује информације на основу детаља о ценама броја добављача. У овој врсти шаблона можемо да генеришемо листу предмета са потребном количином, описом и ценом по јединици коју добављачи наплаћују.

У предлошку можемо да креирамо и унесемо детаље попут предмета, количине која се поручује, детаља описа робе која се наручује и цене по јединици и коначно можемо израчунати укупан трошак, укључујући све порезе ако је применљиво. Једном када су све потребне информације попуњене у одговарајућим колонама табеле, можемо лако анализирати и одабрати добављача на основу минималних трошкова које добављачи наплаћују. Такође омогућава потрошачима да одаберу робу или производе упоређивањем цена и одабиром најнижих цена.

Детаљно објашњење

  • Дао сам врло основни образац за упоређивање цена који може да користи и примењује било који обичан човек који свакодневно купује основну робу и услуге по врло повољним ценама. Уз помоћ овог шаблона, свака особа може упоредити цене различитих добављача.
  • У овом предлошку постоји више колона. Свака колона је за различите добављаче. Улазе цене појединачних артикала, а укупни трошкови добављача могу се наћи на врху колоне добављача.

Како то направити?

  • Да бисмо направили образац за упоређивање цена, у образац морамо да унесемо све могуће детаље. На самом почетку на врху требали бисмо унети наслов предлошка који се разматра. Тада бисмо требали створити образац са потребним бројем колона и редова према доступним информацијама које се прикупљају од различитих добављача о карактеристикама робе и њиховим одговарајућим ценама.
  • Унесите наслове различитих категорија на врх колона. Унесите назив производа, његове описе, количину и друге потребне информације на основу очекивања корисника, а ми можемо даље да унесемо што више колона и редова за унос детаља.
  • Главна предност овог предлошка је што их можемо прилагодити према захтевима. У сваком случају, ако пропустимо информације у предлошку, можемо их лако преузети и убацити потребан број колона и редова за унос жељених информација. Поред тога, ако даље мислимо да одређени добављач не заслужује било какво разматрање, те редове и колоне можемо једноставно избрисати.

О предлошку

  • Било који појединац или компанија може извршити анализу конкурената на основу информација у предлошку код више добављача и производа. Образац укључује број колона који зависе од захтева дотичног појединца или предузећа или предузећа.
  • Шаблон се може прилагодити додавањем било којих жељених информација које би управа желела да усредсреди. Нпр., Применљиви порези, трошкови испоруке и све критичне информације. У исто време, управа такође може смањити колоне елиминисањем добављача који су узети у обзир.
  • Руководство доноси непосредне одлуке на основу овог обрасца, што би се у то време могло сматрати почетним кораком ка дубокој анализи и стратешком приступу.
  • Уз помоћ овог шаблона, менаџмент производне компаније може упоредити понуде грађевинских и подизвођача.
  • Сви користимо овај образац ако смо у потрази за робама и услугама са најнижим и разумним ценама, тако да нећемо завршити тако што ћемо издвојити додатни износ. Добро обавештена одлука може се донети помоћу шаблона за упоређивање цена упоређивањем свих цена код различитих добављача.
  • Појединац може да користи овај образац за процену добара и услуга које се нуде у различитим распонима цена. Уместо да купујемо робу и услуге директно од било ког одређеног добављача, можемо упоредити цене доступних добара и услуга упоређивањем његове цене и квалитета.
  • Веома је користан за компаније и предузећа која током пословања морају да купе велики број количина робе и услуга. Пре него што купе робу и услуге, они погледају свој буџет и у складу с тим одлучују упоређујући најниже цене добављача.

Зашто нам је потребан образац за упоређивање цена?

У данашњем конкурентном свету, све компаније, укључујући потрошачке ставове, могу искористити предност овог шаблона за доношење информисаних и стратешких одлука. На пример, у случају компаније која се бави послом, купујући залихе у великим количинама од броја продаваца, овај образац може да користи за анализу цена робе пре избора крајњег добављача.

  • Поред компанија, крајњи потрошачи упоређују цене добара и услуга броја добављача од којих би требало да их купе, што накнадно штеди њихово знатно време и новац. Велики догађаји попут венчања и забава користе ове предлошке како би спречили плаћање додатних цена продавцима.
  • Чак и ако имамо адекватно и свеобухватно знање о тржишним трендовима, овај образац нам омогућава да извршимо анализу конкурентних добављача како бисмо видели у којој мери се структуре цена и производи разликују од осталих компанија у истој индустрији.
  • Може се прилагодити према захтевима корисника. На пример, колоне могу да се додају тако да садрже описе производа, њихов квалитет и количину и друге појединости које утичу на доносиоца одлуке да донесе одлуку на основу информација.
  • У случају компанија, они могу користити овај образац за упоређивање цена роба и услуга које производе и упоређивање истих у другим компанијама у истој индустрији. Чинећи ово, они одређују цијену робе и услуга која је погодна за њих да стекну тржишни удео и на крају крајева.
  • Појединачни власници предузећа могу користити овај образац за процену свог положаја на тржишту упоређивањем цене свог производа и упоређивањем истог са конкурентима. Постало је врло важно средство у рукама менаџмента за спровођење конкурентске анализе ради доношења информисане и стратешке одлуке.
  • Помоћу датог шаблона врло је лако одабрати одређеног добављача избором најнижих цена путем надметања. Једино што је потребно је да унесете све потребне детаље, укључујући цене сваког добављача и да одаберете понуду са најнижом ценом од добављача, а затим упоредите цене свих добављача како бисте донели исплативу одлуку.