ЦФА вс ЦМТ - Шта вам више одговара? |. | ВаллстреетМојо

Разлика између ЦФА и ЦМТ

ЦФА је скраћени облик за Овлашћени финансијски аналитичар и кандидати након квалификације за овај курс могу се пријавити за опције посла попут менаџера ризика, аналитичара истраживања, менаџера портфеља, консултанта, менаџера односа, извршног директора итд., док је пуни образац за ЦМТ Овлашћени тржишни техничар а претенденти са овом дипломом могу се пријавити за послове управљања ризиком, финансирања понашања, међу-тржишне анализе итд.

Финансијска индустрија расте невиђеним темпом у последњих неколико година, што је подстакло бројне нове специјализације и у финансијама. То је један од разлога зашто финансијски професионалци желе да стекну стручност у некој од специјализованих области да би преживели и расли у овој изузетно конкурентној индустрији. Не постоји бољи начин од стицања релевантних акредитива за улазак у специјализовану област у финансијама, али постоје бројни такви сертификати на површини и не би било паметно ако их не преиспитате због веродостојности и врсте могућности учења која се нуде пре него што одаберете. Током овог чланка разговарали бисмо о ЦФА, једном од најпризнатијих сертификата у финансијској анализи и управљању инвестицијама, и ЦМТ, мање познатом, али важном сертификату у области техничке анализе на који се релативно мало полази.

ЦФА вс ЦМТ Инфографика


Време читања: 90 секунди

Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦФА у односу на ЦМТ Инфограпхицс.

ЦФА вс ЦМТ Резиме

ОдељакЦФАЦМТ
Сертификација у организацијиЦФА нуди Институт овлашћених финансијских аналитичара (ЦФА)ЦМТ организује Удружење тржишних техничара (МТА)
Број нивоаЦФА: ЦФА има 3 нивоа испита, сваки од њих се поделио у две сесије испита (јутарња и поподневна сесија)

ЦФА И део: Јутарња сесија: 120 питања са вишеструким избором

Поподневна сесија: 120 питања са вишеструким избором

ЦФА ИИ део: Јутарња сесија: 10 питања постављених у поставкама

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

ЦФА ИИИ део: Јутарња сесија: Конструисани одговори (есеји) на питања (обично између 8-12 питања) са максималних 180 бодова.

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

ЦМТ: Има 3 нивоа испита којима се испитују знања и вештине учесника на различитим нивоима

Нивои ЦМТ испита И и ИИ су машински оцењени, док ниво ИИИ ручно оцењују носиоци ЦМТ повеља

ЦМТ ниво И: 120, плус 12 питања „пре теста“ (вишеструки избор)

ЦМТ ниво ИИ: 150, плус 10 питања „пре теста“ (вишеструки избор)

ЦМТ ниво ИИИ: Есејска питања у укупном износу од 240 поена

Начин / трајање прегледаПреко ЦФА дела И, ИИ, ИИИ нивоа постоје јутарња и поподневна сесија од по 3 сата.ЦМТ ниво И: 2 сата 15 минута

ЦМТ ниво ИИ: 4 сата 15 минута

ЦМТ ниво ИИИ: 4 сата

Прозор за испитИспити ЦФА дела И, ИИ и ИИИ нивоа одржавају се сваке суботе у јуну сваке године, а први део се такође може полагати у децембруРок за рану регистрацију: - 1. марта 2017

Регистрација ЦМТ нивоа ИИИ се затвара: - 27. марта 2017

Регистрација ЦМТ нивоа И и ИИ се затвара: - 31. марта 2017

ЦМТ ниво И и ИИ: - 27. и 29. априла 2017

ЦМТ ниво ИИИ: - 27. априла 2017

Не могу се гарантовати доступност ЦМТ нивоа И, ИИ после 27. марта 2017

ПредметНаставни план и програм ЦФА састоји се од 10 модула са све већим нивоом тежине од ЦФА дела И до дела ИИ и дела ИИИ.

Ових 10 модула се састоје од:

* Етика и професионални стандарди

*Квантитативне методе

* Економија

* Финансијско извештавање и анализа

*Корпоративне финансије

* Управљање портфељем

* Улагања у капитал

*Фиксни приход

* Деривати

* Алтернативне инвестиције

ЦМТ ниво И фокусиран је на основну терминологију и теорију у вези са техничком анализом. Испит тестира учеснике на познавање основних алата техничког аналитичара.

ЦМТ ниво ИИ фокусиран је на примену теорије, концепата и аналитичких техника примењених као део техничке анализе.

ЦМТ ниво ИИИ фокусиран је на интеграцију техничке анализе, укључујући теорију, као и њихове практичне примене. Кандидати морају показати своју аналитичку строгост анализом студије случаја и давањем препорука на основу пружених финансијских података. Етика је још једно главно фокусно подручје испита нивоа ИИ, јер се од кандидата тражи да уравнотеже практична и етичка разматрања приликом давања ових препорука.

Проценат пролазностиЦФА 2016 треба вам ниво ЦФА 1 43%, ниво ЦФА 2 46%, а за ниво ЦФА 3 54%.ЦМТ пролазни резултат за ниво И је 79/120, а за ниво ИИ 106/150

Пролазни резултат ЦМТ нивоа ИИИ пада у распону од 120-140 поена од укупно 240 поена

НакнадеЦФА накнада износи око 650 - 1380 УСД, укључујући регистрацију и преглед.Накнаде за рану регистрацију

И ниво: 250 долара

ИИ ниво: 450 долара

ИИИ ниво: 450 долара

Стандардне накнаде за регистрацију

И ниво: 350 долара

ИИ ниво: 550 долара

ИИИ ниво: 550 долара

Могућности запослења / ЗвањаЦФА стоји у својој класи као специјализовани програм сертификације који је фокусиран на помагање у развоју стручности у сложеном подручју финансија, између осталог обично повезаног са финансијском анализом, управљањем портфељем и истраживањем капитала. Може помоћи у повећању изгледа за каријеру за професионалце који траже могућности у релевантним областима. Неке од радних улога за које ЦФА може припремити учеснике укључују:

* Инвестициони банкари

* Портфолио менаџери

* Аналитичари за истраживање капитала

ЦМТ је фокусиран на развијање кључних вештина повезаних са техничком анализом и излаже учеснике практичној примени концепата у сценаријима из стварног живота. Постизање равнотеже између практичних аспеката и професионалне етике је друго основно подручје које повећава вредност ове сертификације и даје већу веродостојност профилу финансијског стручњака. Неке од релевантних радних улога за које би овај акредитив могао помоћи стручњацима да се припреме могу да укључују:

*Управљање ризиком

* Бихевиоралне финансије

* Интермаркет анализа

Шта је ЦФА?


Институт овлашћених финансијских аналитичара (ЦФА) нуди Повељу ЦФА, која је проглашена „златним стандардом“ финансијске анализе и управљања инвестицијама. То је посебно ригорозан програм сертификације који доноси додатну вредност Повељи ЦФА и помаже финансијским професионалцима да развију стручност у неколико кључних области финансија, укључујући финансијску анализу, истраживање капитала и финансијско моделирање, заједно са осталим стварима. ЦФА нуди валидацију стручних способности у финансијама и повећава шансе за каријеру за професионалце. Молимо вас да провјерите детаље ЦФА испита и важне датуме

Шта је ЦМТ?


Удружење тржишних техничара (МТА) нуди овлашћеног тржишног техничара (ЦМТ) да помогне финансијским професионалцима да развију вештине техничке анализе уз стицање детаљног разумевања теоријског дела, као и њихове практичне примене у различитим контекстима. Постоји низ других сертификата који пружају изложеност техничким анализама, али овај сертификат нуди широко засновано знање о принципима техничке анализе заједно са знањем професионалног етичког оквира за тржишне техничаре. То је глобално призната сертификација која може помоћи финансијским професионалцима да траже најбоље могућности за посао у различитим деловима света.

ЦФА вс ЦМТ услови за пријаву:


За ЦФА требате:

Да би се квалификовао за ЦФА, кандидат треба да има диплому бачелора (или би требало да буде на завршној години дипломе) или 4 године професионалног радног искуства или 4 године високог образовања и професионалног радног искуства заједно.

За ЦМТ требате:

Треба имати диплому из финансија, економије, пословања или других сродних области, заједно са 3 године радног искуства у профилу управљања инвестицијама.

Зашто наставити ЦФА?


ЦФА је високо конкурентни програм сертификације који треба да помогне професионалцима да развију стручност у одређеним специјализованим областима финансија, укључујући управљање инвестицијама, финансијску анализу, истраживање капитала и управљање портфељем. Повеља ЦФА може дати већи кредибилитет профилу финансијског стручњака и отворити океан могућности на глобалном плану. Чак и инвестиционе банке имају тенденцију да ЦФА оцењују као водеће МБА у смислу вреднованих акредитива када је у питању запошљавање нових талената. Укратко, истиче се као један од најбољих акредитива у послу и финансијама широм света.

Зашто се бавити ЦМТ-ом?


ЦМТ нуди међународно признање, а ову потврду су развили професионалци за финансије за професионалце, што је издваја од већине осталих акредитива за техничку анализу. За техничку анализу се сматра да није ништа друго до методологија представљања финансијских података у графиконима и бројкама и њиховог тумачења. Међутим, ЦМТ се бави техничком анализом на сасвим другом нивоу где професионалци развијају дубоко укорењено разумевање математичких основа техничке анализе и уче о вези између цена и образаца цена. То их чини способним не само за професионалну улогу техничког аналитичара, већ им може помоћи и да постану добри трговци.

Остала поређења која би вам се могла свидети

  • ЦФТ вс ЦМТ - разлике
  • ЦФА вс ЦАИА - Упоредите
  • ЦФА вс ЦИПМ - Шта је боље?
  • ЦФА вс ЦФП

Закључак


ЦФА је релативно напредни програм сертификације који помаже у стицању детаљног разумевања сложених области у финансијама, укључујући, али не ограничавајући се на истраживање капитала, управљање портфељем и основну финансијску анализу. С друге стране, ЦМТ се много специфичније фокусира на техничку анализу која га чини најбољим за оне који су заинтересовани за улазак у радни профил уско повезан са квантитативним финансијама. Обоје захтевају добру количину радног искуства, али ЦФА је на сасвим другом нивоу и релативно је широко заснован, што га чини релевантнијим за кандидате који желе да истражују могућности у различитим областима финансија. ЦМТ је прилично ограниченог обима, али нуди снажно упориште у том контексту и помаже у потврђивању способности професионалаца, истовремено отварајући могућности рада повезане са квантитативним финансирањем у глобалној индустрији.