Залихе малих слова (Значење, примери) | Зашто улагати у малу капицу?

Шта су акције са малим капиталом?

Дионице мале капитализације односе се на акције релативно малих компанија чија је вредност позната и као тржишна капитализација између три стотине милиона америчких долара и две милијарде долара, а чине је инвеститори који имају шансе за висок принос и висок ризик, а они су бољи од резултата залихе са великим капиталом.

Ове акције имају нижу тржишну цену и имају лакши приступ средствима потребним за раст. Прилично добро се сналазе у економском опоравку, али су и најризичнији током економског пада.

Вероватније је да ће акције са малим капиталом пропасти у рецесијском сценарију, јер можда немају велика предузећа за опстанак и прве су на удару у стресним ситуацијама. Као резултат тога, инвеститори би требали непрестано прерасподељивати такве акције у зависности од економске ситуације која влада.

Списак и примери малих залиха

Неки примери ове листе са малим капитализацијом у САД су:

С. брИмеТржишна капитализација (милион долара)
1Цаталист Биосциенцес 300.2
2НеоПхотоницс 300.7
3ГенМарк Диагностицс300.7
4Роцквелл Медицал 300.8
5Куинтана Енерги Сервицес 301.0
6Фирст Банцорп301.1
7НантКвест 301.1
8Капитал ресурса 301.3
9Беллицум Пхармацеутицалс 301.5
10БСБ Банцорп301.5
11Тсакос Енерги Навигатион 301.6
12Вестпорт системи за гориво  301.9
13Целлдек Тхерапеутицс 303.3
14ГНЦ Холдингс  303.7
15Акуинок Пхармацеутицалс304.2
16Нудле304.4
17Први Интернет304.5
18Инвитае304.5
19Стерлинг Цонструцтион305.0
20БанкФинанциал 305.2

Зашто инвестирати у акције са малим капиталом?

# 1 - Перформансе

У прошлости је било познато да ове акције са капиталом надмашују акције са великом капитализацијом, посебно у САД-у када су такве акције добиле на значају након дот-цом балона. Такве компаније имају тенденцију да буду агресивни играчи и истражују нове могућности за стабилизацију своје ситуације.

# 2 - Потенцијал раста

Ове акције имају висок потенцијал за раст и имају иновативне пословне стратегије. Будући да су многи од њих у повојној фази, не оклевају да ризикују јер се изгледи за раст мере на основу иновационих способности.

# 3 - Предност цене

Једна од благодати таквих улагања је што залихе пружају висок принос и нестабилност. То даје инвеститору прилику да извуче максималну корист ако потенцијал постоји пре него што други могу да уђу. Ако одређена акција порасте у небо, инвеститори имају много простора за огромне приносе у будућности.

# 4 - Недостатак покривености

Ове акције не привлаче пажњу аналитичара у поређењу са онима са великом капитализацијом. Многе такве акције имају висок потенцијал раста и могле би да чекају право време за излагање. Овај недостатак покривености огромна је прилика за инвеститоре спремне да остану дугорочно.

Утицај залиха малих капа на економију

Мале границе су кључне за функционисање економије, као и важне опције за инвеститоре из следећих разлога:

  • Акције са малим капиталом су углавном усредсређене на домаће пословне линије и стога су директно повезане са учинком домаће економије
  • Они подстичу стварање нових радних места у економији (око 65% раста нових радних места долази из ових фирми)
  • Савезна влада / централна влада такође нуди посебне зајмове и грантове за ова мала предузећа до одређеног промета
  • Ове компаније су знатно прешле почетну фазу покретања. Ово ће понудити утеху инвеститорима јер је формирана нека база за преживљавање компаније у економији. Такође ће се квалификовати за ИПО (Иницијална јавна понуда).
  • Сам број малих ограничења указује на то да инвеститори имају велики број могућности за доношење избора. Разлика ће се свести на унутрашњу културу и стратегије.

Предности новог америчког закона о порезу на добит

  • Смањење стопе пореза на добит са 35% на 21% најважније је за мање компаније и компаније усредсређене на домаће тржиште. Ова реформа ће омогућити репатријацију офшорне зараде омогућавајући америчким предузећима да реинвестирају у америчку имовину. Нуди трајне погодности малим фирмама које имају домаћи фокус, а тиме имају веће ефективне пореске стопе од великих компанија.
  • Иако ће ефективне пореске стопе варирати у зависности од сектора, просечна компанија у С&П 500 имала је ефективну пореску стопу од 28%, а стопа концентрисаних залиха са малим капиталом Русселл 2000 Индек имала је ефективну пореску стопу од 32%. Свеукупно смањење на 21% повећаће зараду за 2018. годину за компаније у индексу Русселл 2000 за 14% у поређењу са 9% за компаније у индексу С&П 500.
  • Мало је вероватно да ће мале компаније потрошити додатне новчане токове на капиталне инвестиције или аквизиције. Они ће вероватно повећати своју вредност за велику већину инвеститора улагањем у:
    • Смањење дуга
    • Поделите откупе
    • Нуђење дивиденде
  • Фирме са малим капиталом са полугом ће фаворизовати смањење дуга, јер порески рачун ограничава одбитак компаније за нето трошак камате на 30% ЕБИТДА.
  • Упркос вишој инфлацији и каматним стопама које нуде стабилност за акције, налети на побољшање БДП-а и растући циклуси каматних стопа историјски су се показали позитивним за мале лимите. Величина пореске промене указује на позитивне цикличне услове да наставе да нуде атрактивне могућности са малим ограничењем. Уз могућност идиосинкратских прилика, окружење за мале капице постало је привлачније.

Како идентификовати одговарајуће залихе мале величине

  1. Тражите промене у парадигми које отварају нове могућности: Један такав пример био је прелазак са рачунарског окружења на главни рачунар у окружење личног рачунара или прелазак са ЦД-а на ДВД формат.
  2. Размотрите улагање само када је тржишна прилика огромна и мерљива: Ово ће им пружити прилику да се афирмишу и заузму велики тржишни удео. Велика популација медицинских пацијената и корисници нове технологије су примери великих тржишних циљева.
  3. Улажите у акције са малим капиталом пре него што велике институције поставе своје очи: Стратегија овде је да ће накнадна улагања институција повећати вредност деоница.
  4. Размотрите улагање у акције које нуде вредност и раст: Фирме могу имати идеје оријентисане на раст, али њихова процена мора бити разумна у поређењу са њиховим вршњацима. Из финансијске перспективе, требало би да има биланс стања са довољним новчаним билансима и минималним дужничким обавезама. Ово ће пружити удобност да компаније могу преживети у непредвиђеним околностима.
  5. Избегавајте велике губитке: Иако су ове залихе нестабилне и могу се суочити са губицима, поента је у избегавању било каквих поновљених или катастрофалних губитака. Кључна компонента је утврђивање да ли је пад последица суштински негативног догађаја или тренда који подрива дугорочни потенцијал компаније или је то турбуленција на тржишту. Овде се појављује основ фирме. Ако су култура и пословни модел јаки, постоји добра могућност привлачења уносних инвестиција.