10 најбољих књига о рачуноводственим стандардима

Списак најбољих књига о рачуноводственим стандардима

Ако се бавите неком професијом у којој морате редовно да користите рачуноводство, важно је да познајете рачуноводствене стандарде. Најбољи начин да научите детаљне спецификације рачуноводствених стандарда је да узмете неколико најновијих књига и зароните. Испод је листа таквих књига о рачуноводственим стандардима-

  1. Вилеи ГААП 2017 - Тумачење и примена општеприхваћених рачуноводствених принципа(Набавите ову књигу)
  2. УК ГААП 2017: Општеприхваћена рачуноводствена пракса у складу са ГААП УК и Ирске(Набавите ову књигу)
  3. ГААП приручник за политике и процедуре (2017)(Набавите ову књигу)
  4. Водич за џепове на прслуку за ГААП(Набавите ову књигу)
  5. Вилеи-ов непрофитни ГААП 2017: Тумачење и примена општеприхваћених рачуноводствених принципа(Набавите ову књигу)
  6. ИФРС Водич: издање 2017(Набавите ову књигу)
  7. МСФИ за лутке(Набавите ову књигу)
  8. Водич за џепове прслука за МСФИ(Набавите ову књигу)
  9. МСФИ и УС ГААП, са веб страницом: Свеобухватно поређење(Набавите ову књигу)
  10. Вилеи Интернатионал Трендови у финансијском извештавању према МСФИ: Укључујући поређење са америчким ГААП, Цхина ГААП и Индијским рачуноводственим стандардима(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу рачуноводствених стандарда, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Вилеи ГААП 2017 - Тумачење и примена општеприхваћених рачуноводствених принципа

аутор Јоанне М. Флоод

Узмите ову ажурирану верзију ГААП-а ако желите да савладате рачуноводствене стандарде.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Ово је велика књига рачуноводствених стандарда коју нећете моћи да одложите. Као рачуноводствени професионалци, морате имати ову књигу. Читаоци који су купили и прочитали ову књигу приметили су да је то једина књига на ГААП-у коју бисте требали прочитати. Штавише, то је ажурирана верзија. И нећете сазнати само о рачуноводственим стандардима које нуди ФАСБ (Одбор за стандарде финансијског рачуноводства); такође ћете знати како да је примените у стварним професионалним поставкама. Ову књигу бисте требали стално држати за својим столом. Кад год вам је нејасно неко правило рачуноводства, погледајте ову књигу и консултујте се. Добићете свој одговор. Такође ћете добити тоне примера заједно са најновијим правилима рачуноводствених стандарда.

Такође погледајте овај детаљни водич за Анализу финансијских извештаја

Кључно за понети из ове књиге о најбољим рачуноводственим стандардима

  • Дужина ове књиге је 1584 странице. Можете замислити колико ова књига може бити свеобухватна. Добићете сва најновија правила, заједно са примерима и тумачењима.
  • Научићете о принципу признавања прихода, пословним комбинацијама, закупима, финансијским инструментима и више од 17 нових ФАСБ ажурирања рачуноводствених стандарда.
  • Такође ћете добити детаљан индекс ради лакшег сналажења.
<>

# 2 - УК ГААП 2017: Општеприхваћена рачуноводствена пракса према ГААП УК и Ирске

од Еарнст & Иоунг ЛЛП

Ова књига рачуноводствених стандарда је широко примењива ако радите / желите да радите у Великој Британији.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

ГААП у Великој Британији је потпуно другачији од УС ГААП. У САД, ГААП је скраћеница за Општеприхваћени рачуноводствени принципи; али у Великој Британији то су општеприхваћене рачуноводствене праксе. УК ГААП не дефинише само рачуноводствене стандарде у Великој Британији, већ укључује и закон о компанијама у Великој Британији. Ова књига је посебно корисна ако желите радити у рачуноводству / финансијама у Великој Британији или већ радите у Великој Британији. УК ГААП је на снази у последње две године и ова књига садржи све што треба да знате о УК ГААП. Будући да је ово потпуно нови концепт, требаће вам времена да стекнете популарност. Али ако прочитате ову огромну књигу или је само задржите као референцу, она ће вам помоћи да решите било који проблем који бисте могли имати током било ког посла или вам је потребно ажурирање о исправљању информација. Ова књига је у потпуности ажурирана и служиће свим рачуноводственим стручњацима широм света.

Кључно изношење из ове Књиге најбољих рачуноводствених стандарда

  • Обим ове најбоље књиге рачуноводствених стандарда је 1952 странице. Можете схватити колико ова књига може бити свеобухватна. Обухвата опсег УКРБ-а, концепте, презентације финансијских извештаја, рачуноводствене политике, процене и грешке.
  • Такође ћете научити о пољопривреди, пензионим плановима, ентитетима од опште користи, имовини наслеђа, девизним трансакцијама, уплатама заснованим на деоницама, закупима, инвестицијама у заједничко улагање, нематеријалној имовини, и тако даље и тако даље.
<>

# 3 - ГААП приручник о политикама и процедурама (2017)

Јоел Г. Сиегел, Марц Х. Левине, Аникуе А. Куресхи и Јае К. Схим

Ова књига се знатно разликује по обиму и корисна је свим рачуноводственим стручњацима.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Читање књиге која има више од 1800 страница је гигантски задатак. Али шта ако можете да га прочитате, упутите, вратите се изнова и изнова, па прочитате још кад год имате слободног времена? Тада књига постаје ваш савезник. Овај водич је сличне природе. Рачуноводствени стручњаци у свету би требали узети ову књигу и прочитати је, упутити је и враћати се изнова и изнова. Ова књиговодствена стандардна књига такође се може користити као приручник за обуку за ЦПА. Правилно је ажуриран и укључује сва правила и смернице које требате знати као рачуноводствени професионалци. Ову књигу треба држати на столу рачуноводства и кад год неко осети потребу да разјасни своје сумње у вези са ГААП-ом, књигу може проверити.

Кључно за понети из ове књиге о најбољим рачуноводственим стандардима

  • Није лако проћи кроз једно или два за понети када се цела књига састоји од низа за понети. Прва ствар ове најбоље књиге рачуноводствених стандарда је свеобухватност. То укључује сваки палац правила, сваки рачуноводствени стандард (такође ажурирани), као и решења за проблеме са којима се рачуновођа свакодневно сусреће.
  • Такође укључује рачуноводствене принципе, потребна и препоручена обелодањивања, специјализоване рачуноводствене теме, табеле, примере, алате за праксу, као и захтеве за презентацијом финансијског извештавања.
<>

# 4 - Џепни водич за прслуке кроз ГААП

аутор Стевен М. Брагг

Ова књига је сјајна књига коју треба чувати као студент рачуноводства.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Ако прочитате један свеобухватан водич о ГААП-у, прочитајте ову књигу. Да, није ажуриран и не укључује најновије промене у ГААП-у. Али држите ову књигу као основу рачуноводствених стандарда и прочитајте исправке из било које од горе поменутих књига. Зашто је ова књига врло корисна? Пре свега, ова књига је врло добро структурирана. И друго, врло је лако за читање и позивање на њега. Као студенти рачуноводства и професионалци, ова књига ће вам увек остати при руци за све ваше рачуноводствене потребе и пореске сврхе. Као књиговођа није лако запамтити сва правила ГААП-а. Решење за то је да ову књигу увек држите код себе и да је користите кад год сумњате у било шта.

Кључно изношење из ове Књиге најбољих рачуноводствених стандарда

  • Ова најбоља књига о рачуноводственим стандардима корисна је за људе који су почетници, а такође и за људе који су професионалци. Све трансакције (чак и оне једноставније) приказане су у овој књизи.
  • Ова књига је врло добро структурирана и као резултат тога можете се лако позвати на њу. Поред тога, могли бисте да прођете и кроз многе примере из стварног живота.
  • Упознаћете се са уносима у дневнике, прорачунима, дијаграмима тока, објавама фуснота и примерима.
<>

# 5 - Вилеи-ов непрофитни ГААП 2017: Тумачење и примена општеприхваћених рачуноводствених принципа

аутор Рицхард Ф. Ларкин, Марие ДиТоммасо и Варрен Руппел

Овај водич тек треба да изађе, али ако имате непрофитну организацију, ово је сјајна књига за референцу.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Као што видите, ова књига тек треба да изађе, али је преднаруџба већ започета. А ова књига стоји на 12. месту по рангу најбоље продаваца у рачуноводственим стандардима док пишемо ово. Ова књига најбољих рачуноводствених стандарда кратка је у поређењу са осталим примерцима. Дуга је само 576 страница, јер је усредсређена само на непрофитну организацију. Ако као књиговођа радите непрофитно, ова књига била би ваш крајњи водич за доношење било које кључне одлуке. Ако имате непрофитну организацију, може вас хиљаду ствари засметати у вези са правилима и прописима које треба поштовати. Ова књига ће вам помоћи и помоћи вам у доношењу исправних одлука.

Кључно за понети из ове књиге о најбољим рачуноводственим стандардима

  • Прво ћете добити ове четири ствари -
  • Сазнаћете о свим најновијим променама у ГААП-у, посебно релевантним за непрофитне организације.
  • Пронашли бисте контролне листе помоћу којих можете проверити обелодањивање ГААП захтева.
  • Добићете референтну књигу која ће вас водити у мерењу, откривању и презентацији.
  • Такође ћете моћи да потражите помоћ кроз графиконе, табеле, дијаграме тока и брзо доносите одлуке.
  • Овај водич такође укључује билтене рачуноводствених истраживања, кодификацију рачуноводствених стандарда ФАСБ-а, АИЦПА изјаве о позицијама, као и изјаве радне групе за нова питања ФАСБ-а релевантне за непрофитне организације.
<>

# 6 - Водич за МСФИ: издање 2017

аутор Стевен М. Брагг

Ово ће вам олакшати време за детаљно разумевање МСФИ.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

МСФИ (Међународни стандарди финансијског извештавања) је скуп рачуноводствених стандарда које поставља независно, непрофитно тело под називом ИАСБ (Одбор за међународне рачуноводствене стандарде). Документи по МСФИ обично имају хиљаде и хиљаде страница, што отежава ствари рачуноводственим стручњацима. Зато ће ова сјајна мала књига помоћи у решавању проблема. Садржи све рачуноводствене стандарде који су вам потребни према МСФИ и има само 450 страница. Као рачуноводствени професионалци, можете се на то позвати кад год осетите потребу. Штавише, ако планирате да постанете рачуноводствени професионалац, овај обим ће за вас постати непроцењив ресурс.

Кључно изношење из ове Књиге најбољих рачуноводствених стандарда

  • Погодност је главни за понети. Све потребне информације добићете на мање од 450 страница (што заправо чита преко 1000+ страница).
  • Ова књига најбољих рачуноводствених стандарда укључује сваку рачуноводствену тему, начин на који треба да откријете рачуноводствене информације и ако икада будете требали потражити додатне информације где да их потражите у извору МСФИ докумената.
  • Овај свезак такође укључује практичне примере који ће вам помоћи да разумете ситуације из стварног света и како се у том погледу користе уноси у часопису.
<>

# 7 - МСФИ за лутке

аутор Стевен Цоллингс

Ако желите да изградите свој концепт у односу на МСФИ, ово је савршена књига за вас.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Ова књига није ажурирана, али ће вам пружити јасност и разумети шта МСФИ значе. Сазнаћете више него што мислите - упознали бисте распад МСФИ, како МСФИ утичу на финансијске извештаје, као и метод за проналажење решења за тешке проблеме. Наравно, ова књига не би била довољна у погледу најновијих ажурирања, али ако само прочитате ову књигу о МСФИ, добро ћете стећи МСФИ. Штавише, ако први пут покушавате да разумете МСФИ, требало би да започнете са овим водичем за лутке. Ова књига је уређена на такав начин да ћете, ако је прочитате по одељцима, од ње имати максималну корист.

Кључно изношење из ове књиге о најбољим рачуноводственим стандардима

  • Без обзира шта сте, професионални рачуновођа, студент или приправник, ово је савршен почетак за вас у МСФИ.
  • Научићете зашто је МСФИ створен, примена МСФИ, како припремити финансијске извештаје по МСФИ, које грешке треба избегавати током извештавања и како их обелоданити.
  • Ову књигу најбољих рачуноводствених стандарда прилично је једноставно прегледати. Написана луцидним језиком, ова књига била би савршено средство за учење за сваког љубитеља рачуноводства.
<>

# 8 - Џепни водич за МСФИ

аутор Стевен М. Брагг

Ово је брзи водич за разумевање МСФИ.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Ова књига је основни водич за учење МСФИ. Није ажуриран, али можете да погледате најновију књигу да бисте сазнали ажурирања. Ова најбоља књига рачуноводствених стандарда намењена је онима који желе свеобухватно разумевање МСФИ. Као рачуноводствени професионалци, можда ћете морати да прођете кроз пуно трансакција и имате потешкоћа при уласку у сложене. Али ова књига ће вам помоћи. Ова књига је написана у формату „питање и одговор“ и савршена је за брзу употребу. Можете погледати књигу, отворити одељак, а затим потражити прави третман у књизи. Укратко, ова књига је основни водич за све рачуноводствене професионалце.

Кључно изношење из ове Књиге најбољих рачуноводствених стандарда

  • Моћи ћете да научите све Међународне стандарде финансијског извештавања (МСФИ) (осим недавних промена) са кратким објашњењима и такође стотинама одговарајућих примера.
  • Ово ћете такође моћи да користите као референтни водич за прагове за извештавање по сегментима, препознавање нематеријалне имовине, поновно приказивање финансијских резултата у примерима хиперинфлације, и тако даље и тако даље.
  • Ово морају имати запослени рачуноводствени стручњаци који би могли брзо да прегледају ову књигу и пронађу тражено решење.
<>

# 9 - МСФИ и УС ГААП, са веб страницом: Свеобухватна упоредба

аутор Стевен Е. Схамроцк

Ова књига ће вам показати како на МСФИ и ГААП гледати са правом перспективом.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Рецимо да радите у организацији која следи МСФИ у извештавању о финансијским извештајима. А сада имате задатак да истовремено направите два (ГААП и МСФИ). Како бисте то урадили? Само узмите ову књигу и све ће вам постати лако. Чак и ако је мало скуп, ова књига ће вам помоћи како да примените и ГААП и МСФИ у стварним ситуацијама и како да разумете разлику између њих. На изврсних 213 страница, ова књига ће вам показати да пријавите основна средства, признавање прихода, закуп капитала итд. Ако сте студент и припремате се за диплому / магистру рачуноводства, ова књига ће вам помоћи да разумете оба МСФИ и ГААП на луцидан начин. Једина замка ове књиге је та што пропушта таблице за које су поменути читаоци могли да буду сјајан додатак овој књизи, али ова књига има сјајну пратећу веб страницу путем које можете приступити многим ресурсима.

Такође, погледајте разлику између МСФИ и УС ГААП

Кључно изношење из ове књиге о најбољим рачуноводственим стандардима

  • Ова књига најбољих рачуноводствених стандарда јасно указује на разлике између МСФИ и ГААП у областима као што су - залихе, резерве и непредвиђени услови, нематеријална имовина, финансијски инструменти, закупи, приходи, итд. И тако даље.
  • Ова књига је истакла примере који објашњавају МСФИ и ГААП. Ова књига такође има пратећу веб локацију преко које можете преузети пуно прорачунских табела и шаблона.
<>

# 10 - Међународни трендови Вилеи-а у финансијском извештавању према МСФИ

Укључујући поређење са америчким ГААП, Цхина ГААП и индијским рачуноводственим стандардима

Абас А. Мирза и Нандакумар Анкаратх

Ова књига је драгуљ и прва такве врсте. Узмите ову књигу ако сте рачуноводствени професионалац.

Преглед књиге о рачуноводственим стандардима:

Сваке године се напишу многе књиге о МСФИ и ГААП. Али врло мало књига узима у обзир разлику између различитих рачуноводствених стандарда и покушава да успостави везу са сваким од њих. Ово је глобална референтна књига која помаже студентима и професионалцима широм света да науче практичну примену међународних рачуноводствених стандарда на финансијске извештаје. Ову књигу написали су стручњаци из УАЕ и Индије који имају дугогодишње искуство у рачуноводству. Ако прочитате ову књигу, моћи ћете да се упознате са примерима обелодањивања фуснота и форматима финансијских извештаја. Такође ћете моћи да прођете кроз стварне студије случаја, што ће вам дати јасност и разумеће сличности и разлике различитих рачуноводствених стандарда.

Кључно изношење из ове Књиге најбољих рачуноводствених стандарда

  • Ова књига је корисна за глобалну публику, а водич је написан како би се успоставила веза између различитих рачуноводствених стандарда применљивих у свету.
  • Ова најбоља књига рачуноводствених стандарда прилично је свеобухватна и нуди примере обелодањивања фуснота и формата финансијских извештаја од најбољих 500 светских компанија, који су већ усклађени са МСФИ и извештавају под ИАСБ-ом (Одбор за међународне рачуноводствене стандарде).
  • Такође ће пружити поређење МСФИ са америчким ГААП, индијским ГААП и кинеским ГААП.
<>

Остале препоручене књиге -

  • 10 најбољих књига о аналитици података
  • Списак најбољих књига о финансијским саветницима
  • Карл Марк Књиге
  • 8 најбољих књига Стеве Јобс-а

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом