Каријере у финансијама | Топ 6 опција које морате размотрити - ВаллСтреетМојо

Каријере у финансијској индустрији

У прошлости је нагло порастао у финансијској индустрији и да би се каријера у финансијама остварила, мора се стећи одговарајућа диплома као што су Б. Цом, ЦПА или МБА из финансија, а затим можете одабрати каријеру у било којој од различита подручја финансија попут аналитичара капитала, инвестиционог банкарства, управљања имовином, управљања ризицима, корпоративних финансија итд.

Данас инвестиционо банкарство, управљање ризицима, управљање инвестицијама, комерцијално банкарство, истраживање капитала и бројна друга подручја од посебног интереса за финансије захтевају људе са стручним знањем и одређеним вештинама да попуне ципеле. Овај тренд континуираног фокусирања на стручност у одређеним функционалним областима финансирања учинио је много тежим одабир каријере у финансијама. Овде бисмо покушали да пружимо преглед неких од најпопуларнијих улога у каријери у финансијама и шта је све потребно за успех у њима.

Списак 6 најбољих каријера у финансијама

  1. Инвестиционо банкарство
  2. Управљање имовином
  3. Комерцијално банкарство
  4. Екуити Ресеарцх
  5. Корпоративне финансије
  6. Управљање ризиком

Размотримо детаљно сваку каријеру -

# 1 - Инвестиционо банкарство

Ово је једна од најбољих каријера у финансијама. Инвестицијски банкари обично олакшавају посредовање у великим трансакцијама за велике институционалне клијенте, укључујући спајања и преузимања (М&А), осигуравајуће компаније за акције или дужничке хартије од вредности ради повећања капиталног и корпоративног реструктурирања, између осталог. То је један од најпожељнијих избора у каријери у финансијама за врсту признања и награде зарађене у виду великих платних пакета и бонуса. То је изузетно конкурентно поље које захтева комбинацију финансијске стручности, одличних преговарачких вештина и високог нивоа самопоуздања.

Већина великих инвестиционих банака радије запошљава врхунске МБА са жељеним скупом вештина. Са 75 до 100 радних сати недељно, сматра се међу лошијим изборима у погледу равнотеже између пословног и приватног живота. Међутим, сарадња са великом фирмом у једном од финансијских чворишта, укључујући Њујорк или Лондон, изгледи за накнаду и раст лако би били међу најбољима.

# 2 - Управљање имовином

Менаџери имовине помажу у управљању богатством појединаца са високим нето приходом (ХНИ) и институционалних клијената. Они идентификују погодне начине инвестирања за своје клијенте који ће им помоћи да остваре своје циљеве стварања богатства и развију и примењују дугорочне инвестиционе стратегије како би постигли исти. Погодности су међу најбољима у индустрији, јер потражња за квалификованим менаџерима имовине расте, а радно време је много боље, што омогућава добру равнотежу између пословног и приватног живота. Професионалци са ЦФА (овлашћени финансијски аналитичар) или ЦИМА (сертификовани аналитичар за управљање инвестицијама) могу најбоље одговарати тој улози.

# 3 - Комерцијално банкарство

Ова каријера у финансијама, тј. Комерцијалне банке нуде мноштво малопродајних банкарских услуга како предузећима, тако и појединцима, укључујући чековне и штедне рачуне, издају дебитне или кредитне картице, заједно са кредитном линијом, у зависности од кредитне способности клијента. Неке од најпопуларнијих улога у сектору комерцијалног банкарства укључују службеника за кредите, повереника, хипотекарног банкара, шалтера банака и менаџера филијале. Обично се могу захтевати различити скупови вештина у складу са природом одређене улоге. Изгледи за раст су добри у комерцијалном банкарству са умерено до добрим пакетима плата за професионалце на вишим или више техничким позицијама. Радно време је обично међу најбољима, посебно код банака у јавном сектору.

# 4 - Истраживање капитала

Једна од најбољих каријера у финансијама је Екуити Ресеарцх. Истраживање капитала у основи укључује свеобухватну анализу залиха, укључујући финансијско моделирање и процену, како би се помогло да се одлучи о вредности одређене инвестиције. Рад аналитичара за капитално истраживање помаже појединцима, као и институционалним инвеститорима, да донесу кључне одлуке о улагању. Ово је једна од најцењенијих улога у каријери у финансијама која захтева проницљиво познавање финансијских концепата, добру количину стрпљења и висок ниво етике да би се могле обављати професионалне одговорности по жељи. Погодности су несумњиво међу најбољима, а радно време је довољно добро да одржи здраву равнотежу између пословног и приватног живота.

# 5 - Корпоративне финансије

Ова каријера у финансијама првенствено се бави управљањем свим финансијским активностима предузећа. Ово је много ширег обима од инвестиционог банкарства, које представља само поддомен финансирања предузећа. Не бави се само прикупљањем већег капитала путем преузимања и преузимања, већ се такође активно бави свим облицима доношења одлука у вези са инвестицијама, управљањем капиталом и другим активностима које помажу у максимизирању стратешког раста организације. Професионалци у корпоративним финансијама могу имати веома различите радне улоге, па би се стога и потребни скупови вештина такође разликовали. Неки од уобичајених отварања укључују финансијске аналитичаре, пореског менаџера, благајника и финансијског директора (ЦФО). ЦПА (овлашћени јавни рачуновођа) могао би бити корисна ознака за улоге повезане са рачуноводством, а ЦФА (овлашћени финансијски аналитичар) могао би бити од користи за амбициозне финансијске аналитичаре.

# 6 - Управљање ризиком

Ова каријера у финансијама појавила се као једно од кључних подручја интереса које укључује препознавање и управљање различитим облицима финансијских ризика. Стручњак за управљање ризицима може бити ангажован на широко заснованој анализи финансијског ризика у различитим сценаријима или може радити на моделирању финансијског ризика, предиктивној финансијској анализи и другим техничким аспектима управљања финансијским ризиком. Накнада је једна од најбољих у индустрији, а радно време је обично пристојно. ФРМ (менаџер финансијског ризика) и ПРМ (професионални менаџер ризика) су две од коначних потврда о управљању финансијским ризицима које би могле бити од велике користи професионалцима у управљању ризицима.

Закључак

Било би паметно утврдити план каријере пре него што се одлучите за било какве финансијске сертификате попут ЦФА, ФРМ, ПРМ итд. У зависности од академика и радног искуства стручњака, може се одабрати одговарајућа каријера у финансијама за стицање или унапређивање одређеног скупа вештина за специјализовану улогу за изградњу велике каријере у финансијама. Увек је најбоље планирати и припремити се за специјализованију улогу у каријери која потенцијално може довести до већег раста у каријери. Међутим, избор треба да се заснива на балансирању релевантних фактора како би се могло успешно ускладити нечији скуп вештина, подручја од професионалног интереса и циљеви у каријери.

Прочитајте и: 7 традиционалних опција финансијске каријере у вештачкој интелигенцији

Каријере у финансијама Видео