Листа 7 најбољих књига о Варрену Буффетту које бисте требали прочитати!

Листа најбољих 7 књига Варрена Буффетта

У историји светског инвестиционог сценарија, Варрен Буффетт је до сада виђен као један од најуспешнијих америчких инвеститора. Власник је и извршни директор компаније Берксхире Хатхаваи. Испод је листа неких познатих књига Варрена Буффетта које су објавили уважени писци.

  1. Снежна кугла: Варрен Буффетт и посао живота(Набавите ову књигу)
  2. Варрен Буффетт Ваи(Набавите ову књигу)
  3. Стварни Варрен Буффетт: Управљање капиталом, вођење људи(Набавите ову књигу)
  4. Портфељ залиха Варрен Буффетт(Набавите ову књигу)
  5. Варрен Буффетт и тумачење финансијских извештаја(Набавите ову књигу)
  6. Варрен Буффетт'с Сецретс Манагемент(Набавите ову књигу)
  7. Додирните Данцинг то Ворк(Набавите ову књигу)

Допустите нам да детаљно разговарамо о свакој књизи Варрена Буффетта, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Снежна кугла: Варрен Буффетт и посао живота

Аутор: - Алице Сцхроедер

Приказ књиге

Читаоцима пружа најдетаљнији увид у живот Варрена Буффетта. То је тачно нацртан профил човека о коме не знамо много, осим његове видљивости у финансијском свету. Ова књига о Варрену Буффетту могла би се назвати Библијом за капиталисте и комплетном биографијом човека познатог под именом „Пророчиште из Омахе“.

Кључне Такеаваис

Најбоља лекција из ове књиге је научити вредност времена у погледу образовања, знања и доношења одлука. Иако је господин Буффетт један од најбогатијих људи на свету, он је свој живот одржавао усредсређен на понизност, једноставност и скромност.

<>

# 2 - Варрен Буффетт Ваи

Аутор: - Роберт Г. Хагстром

Приказ књиге

Сви који се кладе на берзи желе да зараде, али не знају како. Такви људи, који су спремни да зараде, угледају се на појединце који су у томе успели. Варрен Буффетт је један такав изузетно успешан појединац, који је својим јединственим стилом инвестирања и принципима запањујуће профитирао. Ова књига о Варрену Буффетту илуструје технике и идеје које је применио иза стварања и одржавања свог финансијског царства.

Кључне Такеаваис

Господин Буффетт увек указује инвеститорима који приликом инвестирања на то мисле као на куповину власништва у предузећу, а не само на куповину као акције. Такво размишљање ће проширити вашу перспективу као инвеститора. Неко ће бити одговорнији при одабиру залиха и проучити посао до суштине пре улагања.

<>

# 3 - Прави Варрен Буффетт: Управљање капиталом, вођење људи

Аутор: - Јамес О’Лоугхлин

Приказ књиге

Која су два најважнија фактора потребна за несметано пословање предузећа? Људи и капитал. Аутор на детаљан начин дивно описује како је господин Буффетт имао способности да се снађе и са људима и са капиталом уз највећу ефикасност која је додала његов монументални успех. Буффетт је као извршни директор и дистрибутер звучног капитала представљен у овој књизи.

Кључне Такеаваис

Лак приступ финансијским средствима доводи до доношења недисциплинованих одлука. Дисциплина у вези са коришћењем новца из расположивих ресурса је најважнија лекција коју треба научити. Поштујући људе и придајући им значај који заслужују без обзира на то какав раст чине велику разлику у свом ставу према нама.

<>

# 4 - Портфељ залиха Варрен Буффетт

Варрен Буффетт Стоцк Стоцк: Зашто и када улаже у њих

Аутор: - Мари Буффетт и Давид Цларк

Приказ књиге

У коју компанију инвестирати? Када инвестирати? На шта треба пазити пре улагања? Ово су најчешћа питања која поставља сваки инвеститор. Шта може бити фасцинантније него научити све ово од самог Варрена Буффетта? Формулирање инвестицијских стратегија тражењем „правих и логичких показатеља“, разумевање важности темељног истраживања пре инвестирања, главни су садржаји овог читања.

Кључне Такеаваис

Када је реч о улагању, истраживање је од највеће важности. Куповина када нико не жели акције је кључ куповине ниске цене. Препознавање јефтиних залиха које су јаке природе је кључ огромне будуће добити.

<>

#5 – Варрен Буффетт и тумачење финансијских извештаја

Потрага за компанијом са трајном конкурентском предношћу

Аутор: - Мари Буффетт и Давид Цларк

Рецензија књиге

Почетник или мајстор, уметник или инжењер, без обзира ко сте, пре улагања треба научити да разуме финансијске извештаје (Биланс успеха, Биланс стања и Извештај о новчаном току). То чини финансијско лице компаније и осликава њено финансијско здравље. Да бисте доносили здраве финансијске одлуке, неопходно је знати о томе од чега је сачињена финансијска структура компаније и колико је заиста трајна.

Кључне Такеаваис

Читање између редова је оно о чему ће вас научити ова књига у вези са финансијским извештајима. Откривање снага или слабости предузећа само на основу његових финансијских извештаја пружиће некоме одређену конкурентску предност у премиси за инвестирање.

<>

# 6 - Тајне управљања Варрена Буффетта

Доказани алати за лични и пословни успех

Аутор: - Мари Буффетт и Давид Цларк

Приказ књиге

Успешно пословање у великој мери зависи од стила управљања који његови менаџери примењују. Током година развијене су широке стратегије за ефикасно и продуктивно управљање различитим врстама пословања. Али кључ је у једноставности. Варрен Буффетт је као менаџер увек водио улогу вође до повећаних нивоа побољшања. Мари Буффетт и Давид Цларк деле управљачке стилове Буффетта погодне за предузетнике и нове менаџере.

Кључне Такеаваис

Пронађите менаџере са интегритетом, страшћу и интелигенцијом о послу. Мотивисање и подстицање са правим идејама иде далеко. Постављање праве врсте појединца на право место први је корак ефикасног делегирања који доводи до изненађујућих резултата.

<>

# 7 - Додирните Данцинг то Ворк

Аутор: - Царол Ј. Лоомис

Приказ књиге

Ова најбоља књига Варрена Буффетта је збирка чланака које је објавио Фортуне од 1966-2012 о Варрену Буффетту и неких чланака које је он лично написао. Пружа читаоцима смислен увид у Буффеттове инвестиционе стратегије, његове погледе на управљање, политике које се односе на јавност, филантропију, а донекле и на родитељство. Читаоци свих аспеката имаће обогаћујући поглед на живот успешног пословног магната.

Кључне Такеаваис

Путовање господина Буффетта у универзалном инвестиционом сценарију од последњих 50 година даје нам комбинацију његових јединствених и запажених достигнућа у свим аспектима његовог живота. Нарочито лекције које он предаје о проналажењу вредности у организацијама, људима и залихама и надограђивању на њима приступом сложењу.

<>

Све књиге написане и повезане са Варреном Буффеттом, дубоко увлаче читаоца у свет врхунског финансијског разумевања и ефикасног финансијског и управљачког одлучивања. Појединци или организације, ове књиге обрађују финансијска и управљачка питања и питања која се односе на обе категорије. Надам се да ћете уживати и научити пуно тога читајући их!

Препоручене књиге

Ово је водич за књиге Варрен Буффет. Овде разматрамо списак књига о једном од најуспешнијих америчких инвеститора свих времена, „Варрену Буффету“. Можда ћете погледати и следећу листу књига -

  • Најбоље књиге о бонтону
  • 10 књига ГМАТ преп
  • Правне књиге
  • Најбоље књиге на берзи за почетнике
  • 8 најбољих књига о актуарима
  • <