СЕЦ пријаве компаније (значење) | Врховни типови и обрасци

Шта је СЕЦ пријава компаније?

СЕЦ Филинг су формални документи који се подносе Комисији за хартије од вредности у Сједињеним Државама и садрже финансијске информације компаније или било које друге материјалне информације у вези са активностима које су се требале предузети или ће се предузети у блиској будућности. Ови поднесци укључују изјаве о регистрацији, формалне периодичне извештаје и друге обрасце.

Зашто су СЕЦ поднесци важни?

  • Неопходно је схватити да је СЕЦ регулаторни надзор који је створен у корист инвеститора.
  • Прикупља све документе који детаљно описују финансијско и оперативно здравље компанија које имају акције у власништву и којима се тргује у јавности.
  • СЕЦ проверава квалитет пружених информација и има право да истражује компаније у случају да одређене информације нису јасно пружене. Инвеститори користе ове пријаве за процену учинка компаније.
  • Ово је главни разлог зашто пријављене информације постају веома важне. У следећем одељку разговараћемо о различитим врстама подношења.

Врсте пријава компаније СЕЦ

Постоје различите врсте поднесака. Овде су разматране неке од најважнијих.

  1. Изјаве о регистрацији
  2. 10К образац
  3. 10К извештаји
  4. 8К Извештаји
  5. Прилог 13Д
  6. Проки Статементс
  7. Обрасци 3, 4 и 5

# 1 - Изјаве о регистрацији

Ове изјаве су првенствено две врсте:

# 1 - „Понуде“ регистрације поднете према Закону о хартијама од вредности из 1933:

Ова изјава се користи за регистрацију хартија од вредности пре него што се понуде већој публици попут инвеститора. Састоји се из два дела, од којих је један прелиминарни проспект, а други садржи одређене информације које није потребно поднети у проспект. Изјаве се разликују у сврси и садржају у зависности од врсте организације која издаје залихе. У случају да корпорација покрене изјаву ‘’ нуди ’’, процењује је СЕЦ. Ако СЕЦ захтева било какве измене у документу, исти се обавештава о корпорацији. Пошаљите да је документ доступан инвеститорима како би се могла започети продаја осигурања.

На насловној страници налази се име компаније, заједно са Кеи Манагемент-ом, као што су извршни директор, директор и финансијски директор

Поред тога, на насловној страници пронаћи ћете детаље о понуди за ИПО или износ који компанија жели да прикупи. У овом случају, Бок је желео да прикупи 250 милиона долара.

Још један важан аспект пријаве С1 је тај што они пружају детаље о начину на који ће се приход користити. Ово је веома важно за инвеститора. Као што видите горе, Бок планира да приходе користи у корпоративне сврхе, укључујући обртни капитал, оперативне трошкове и капиталне издатке.

У С1 подношењу има много других важних информација попут расправе о укупном разблажењу, расправи о управљању и анализи финансијских услова и резултата, опису акција и капиталном уделу и да ли су акције подобне за будућу продају.

У ствари, сматрам да су сви одељци веома важни. Један одељак морате прочитати више пута „Чимбеници ризика“ јер пружају пуно детаља о послу и његовим неизвесностима повезаним са пословањем.

Ако желите да научите како да детаљно анализирате регистрацију С1, погледајте ова два поста -

  • Анализа ИПО у оквиру
  • Алибаба ИПО анализа
# 2 - „Трговинске“ регистрације поднете према Закону о берзи хартија од вредности из 1934:

Ове изјаве се подносе како би се омогућило трговање међу инвеститорима на берзи хартија од вредности или на ванберзанском тржишту.

# 2 - Извештај 10К

Извештај 10-К је годишња пријава коју компанија треба да поднесе у року од 90 дана од краја фискалне године. Пружа инвеститорима и заинтересованим странама свеобухватну анализу компаније. Откривања у 10-К дата су у 14 различитих извештајних ставки у четири различита дела. Сваки од делова и наредних ставки детаљно је описан у наставку.

И део

Тачка 1: Ово је посао одељак компаније, где су дати детаљи као што су главни производи и услуге који се нуде, тржишта, начин дистрибуције, конкурентски фактори, доступност сировина, утицај усклађености, франшизе, патенти, лиценце итд.

Тачка 2: Ово је својство одељак компаније, где су дати детаљи попут локације главног производног погона и других важних својстава.

Тачка 3: Ово је правни поступци одељења компаније, пружа кратак опис материјално правних поступака који су у току.

Тачка 4: Ово је одељак који открива о којим стварима је гласало власнике осигурања. Пружа све информације у вези са састанком акционара.

ИИ део

Тачка 5: Овај одељак садржи детаље о главно тржиште на којем се тргује хартијама од вредности. Садржи детаље о ценама акција, исплаћеним дивидендама.

Тачка 6: Овај одељак садржи информације повезане са петогодишњи изабрани финансијски подаци. Садржи детаље везане за нето продају, оперативни приход, приход или губитак итд.

Тачка 7: Ово је одељење за дискусију и анализу менаџмента од компаније. Овде компанија указује на информације у вези са ликвидношћу, капиталним ресурсима, повољним и неповољним тржишним трендовима итд. Овај одељак вам помаже да идентификујете одговоре на финансијску анализу.

Тачка 8: Ово је финансијски извештај и допунски подаци одељење компаније. У овом одељку компанија извештава о две године ревидираних биланса стања и три године ревидираних извештаја о приходима и новчаним токовима.

Тачка 9: Овај одељак је повезан са рачуновође и било какве промене код истих. Такође наглашава неслагања ако их има.

Део ИИИ

Тачка 10: Овај одељак садржи информације повезане са Директори и извршни службеници. Садржи детаље попут имена, мандата и основне информације о директорима и извршним службеницима.

Тачка 11: Овај одељак садржи информације у вези са накнадом за Директори и официри.

Тачка 12: Овај одељак садржи информације повезане са Власништво над одређеним корисним власницима и управљање. Ово помаже инвеститорима у процени власничког обрасца компаније, што је један од важних критеријума приликом доношења инвестиционе одлуке.

Тачка 13: Овај одељак садржи информације повезане са Одређени односи и повезане трансакције у које предузеће улази.

Део ИВ

Тачка 14: Овај одељак садржи информације повезане са Изложбе, прилози финансијских извештаја.

10-К је једна од најважнијих пријава за компанију и све заинтересоване стране се радују томе. Неки од најважнијих одељака које аналитичари детаљно прате су преглед пословања, расправа и анализа менаџмента, финансијски извештаји, правни поступци итд. За инвеститора је веома важно да разуме да ови финансијски извештаји делују као интерфејс за сазнавање више о компанији. Ако је посао квалификован као мали посао, компанија треба да поднесе 10-КСБ.

# 3 - Извештаји за 10 квартал

Извештај 10-К је тромесечна пријава коју компанија треба да поднесе у року од 45 дана од краја свог тромесечног периода извештавања. Једна од главних разлика са 10-К је чињеница да су овде финансијски извештаји неревидирани и да су пружени подаци мање детаљни. То инвеститору пружа континуирани поглед на ентитет. Обелодањивања у 10-К дата су у 8 различитих ставки извештавања у два различита дела. Сваки од делова и наредних ставки детаљно су описани у наставку.

И део

Тачка 1: Овај одељак садржи информације повезане са Квартални финансијски извештаји.

Тачка 2: Ово је дискусија и анализа менаџмента одељак од компаније. Укључује дискусију о оперативним перформансама током тромесечја у односу на перформансе у претходним кварталима.

ИИ део

Тачка 3: Ово је правни поступци одељења компаније, пружа кратак опис материјално правних поступака који су у току.

Тачка 4: Ово је Промене у хартијама од вредности од компаније. Извештава о свим материјалним променама у правима имаоца у различитим класама регистрованог хартије од вредности.

Тачка 5: Овај одељак садржи информације повезане са неизвршење обавеза по старе хартије од вредности. Из кредитне перспективе, ово је један од најважнијих одељака, јер истиче све случајеве материјалних неиспуњења обавеза.

Тачка 6: Ово је одељак који открива о којим стварима је гласало власнике осигурања. Пружа све информације у вези са састанком акционара.

Тачка 7: Ово је одељак који открива друге материјално важне догађаје. Садржи све информације које су материјално важне, али не могу пронаћи друге главе за извештавање.

Тачка 8: Овај одељак садржи информације повезане са експоната и корпоративних промена то се догодило и извештава се током тромесечја.

Веома је важно напоменути да се у континуитету пословања током квартала може догодити пуно промена. То је разлог што је 10-К један од важних поднесака које компаније подносе код СЕЦ. Ако је посао квалификован као мали посао, компанија мора да поднесе 10-КСБ.

# 4 - Извештај 8К


Подношење пријаве 8-К користи се за редовно информисање инвеститора о догађајима у послу. Већина догађаја који се дешавају у послу углавном се приписују 10К или 10К. Међутим, у случају да неки од догађаја не стигну на време, они се објављују помоћу 8-К. Важно је имати на уму да је ово издање непланирано и да се може догодити било када током пословања. Неки од догађаја који могу довести до подношења пријаве 8-К су:

  • Информације о банкроту
  • Материјално оштећење које је извршило предузеће
  • Завршетак спајања или припајања
  • Располагање различитим средствима предузећа
  • Одласци или именовања руководилаца у компанији
  • Промена фискалне године
  • Промене у контроли или регистранту компаније

Имајте на уму да је листа само индикативна и не исцрпна, све информације које су материјално важне за инвеститора морају се објавити у облику 8-К.

# 5 - Прилог 13Д

Ова пријава је попут изјаве о аквизицији која истиче детаље догађаја. Ову пријаву морају да поднесу власници капитала који имају више од 5% удела у року од 10 дана од случаја стицања. Откривања у Прилогу 13Д дата су у оквиру 7 различитих ставки извештавања. Свака од ставки је детаљно описана у наставку:

  • Тачка 1: Подаци о обезбеђењу и издаваоцу
  • Тачка 2: Позадина и идентитет особе која подноси ову изјаву. Помаже у идентификовању власника капитала
  • Тачка 3: Детаљи разматрања попут извора и броја средстава која су укључена у трансакцију
  • Тачка 4: Ова ставка детаљно описује стварну сврху трансакције
  • Тачка 5: Ова ставка детаљно описује интересовање за хартије од вредности издаваоца
  • Тачка 6: У њему су детаљно наведени уговори и споразуми који су укључени у трансакцију
  • Тачка 7: Ово је одељак изложбе који обично укључује уговор о куповини, аранжмане о финансирању и детаље о уговору

# 6 - Изјава о пуномоћју

Проки изјава је званично обавештење назначеној класи акционара у којој се наводи о којим стварима ће се гласати за акционаре. Ово треба поднети пре подстицања гласања деоничара за било које питање, од избора директора до одобрења различитих врста корпоративних акција.

извор:

# 7 - Образац 3, 4 и 5

У овим облицима инвеститори имају тенденцију да пазе на то како се одвија власништво и куповина акција код руководилаца компаније. Сваки од ових облика има одређену функцију о којој се говори у наставку.

Образац 3

Првобитна пријава говори све износе власништва

Образац 4:

Овај образац се користи за идентификовање промена у власничкој структури предузећа. Образац 4 мора се поднети до 10. дана следећег месеца трансакције.

Образац 5:

Образац 5 је годишњи сажетак обрасца 4 и укључује све информације које је компанија обелоданила помоћу обрасца 4. Помаже инвеститорима да у једном тренутку добију меру шта је све био тренд у власништву током одређене године.

Закључак

Разговарали смо о свим главним пријавама које компанија подноси код СЕЦ-а. Међутим, упозоримо инвеститоре да је листа високо репрезентативна, али не и коначна.

  • Постоје неки поднесци који се подносе у посебним случајевима и који су важни за одређени догађај. Ако инвеститор намерава да разуме информације о компанији, то подразумева предузимање додатног корака и учење вештине читања између редова. Т.
  • овде су случајеви када су неке од главних црвених заставица део фуснота у списима.
  • Пријаве СЕЦ-а су регулаторни механизам за одржавање симетрије информација између заинтересованих страна и заједнице инвеститора у целини.
  • Ова пријава помаже инвеститорима да доносе утемељене одлуке када намеравају да купе или продају хартије од вредности. Ови поднесци пружају обимну количину информација о компанији.
  • Инвеститорима може помоћи да сазнају више о индустрији у којој компанија послује, стратегијама које је компанија усвојила на тржишту и шта је финансијско постигнуће компаније.
  • Сви ови скупови информација заједно имају за циљ да јавности пруже информације које су изузетно кључне приликом доношења инвестиционе одлуке.

Исцрпан списак свих СЕЦ образаца можете наћи овде. Молимо вас, прочитајте мало, научите више о компанијама и анализирајте финансијске извештаје као професионалци!