Алтернативне инвестиције | Врсте алтернативних инвестиција (Водич)

„Диверзификујте! Диверзификујте! Диверзификујте! “ је мантра на уснама сваког саветника за инвестиције и око тога се не бисмо могли више сложити. Међутим, диверзификација је имала различите конотације међу класама инвеститора. Иако су редовни инвеститори сретни што се могу диверзификовати кроз обичне акције, обвезнице и узајамне фондове, појединци и институције са високом нето вредношћу желе диверзификацију с тијаром ексклузивности. Овде проналазе своје место алтернативне инвестиције.

Сви волимо опције, зар не? Појавом Алтернативне имовине, инвестициона арена је препуна опција као никада раније. Диверзификација и већи принос дефинишу суштину алтернативних улагања и потребно је детаљно размотрити стање пре него што се у њих паркирају средства.

У овом чланку разматрамо следеће -

    Дефиниција алтернативних инвестиција


    Једноставно дефинисане, алтернативне инвестиције су оне класе имовине које се разликују од традиционалних инвестиција на основу сложености, ликвидности, регулаторног механизма и начина управљања фондовима. Али то је превише теоретски, зар не? Различите врсте алтернативних улагања укључују приватни капитал, хеџ фондове, ризични капитал, некретнине / робе и материјалне ствари попут вина / уметности / марака.

    Заронимо мало даље и схватимо шта заправо разликује Алтернативне инвестиције од традиционалних.

    Алтернативне инвестиције наспрам традиционалних инвестиција


    Извор: Светски економски форум

    Неликвидност у природи

    Како се ради о имовини са нишом базом инвеститора, трговање њима је ретко у поређењу са традиционалним инвестицијама. Због малог обима трговине и одсуства јавног тржишта, ове инвестиције се не могу брзо распродати. Такође је присутан недостатак купаца који желе спремно да купе инвестиције. Ово је у потпуној супротности са акцијама којима се јавно тргује, узајамним фондовима и фиксним хартијама од вредности које се непрестано купују и продају због много шире базе инвеститора.

    (НАПОМЕНА: одређени индекси и ЕТФ који одражавају перформансе алтернативне имовине су релативно ликвиднији, међутим, овај чланак се фокусира само на стварну имовину, а не на индексе. Стога су они изван делокруга чланка)

    Мање транспарентности и нижи прописи:

    Иако су инвестиције строго регулисане Додд-Франк-овим Законом о реформи и заштити потрошача са Валл Стреета, оне нису директно покривене од Комисије за хартије од вредности и хартија од вредности (СЕЦ) и Регулаторног тела за финансијску индустрију (ФИНРА). Иако је мало норми за борбу против превара применљиво на алтернативне инвестиције, не постоји ниједна агенција која је дефинисала регулаторне норме за Алтернативни простор и надгледа активности менаџера фондова.

    Ограничени показатељи учинка:

    Због мањег обима трговине тешко је доћи до података, чињеница и података који се односе на алтернативна улагања. Иако на интернету постоји много извора, задатак утврђивања њихове веродостојности је. Инвеститори традиционалних инвестиција имају шири приступ подацима, вестима и истраживањима која му помажу у доношењу одлука и формулисању стратегија, али за алтернативна улагања ограничени приступ информацијама и историјски трендови повећавају зависност од менаџера фондова.

    Затворени фондови

    Алтернативне инвестиције су углавном затворени фондови са хоризонтом улагања од 10-15 година. Једини изузетак су хеџ фондови и слични традиционалним улагањима у овом погледу. У алтернативним улагањима, средства се не реинвестирају аутоматски, већ се враћају инвеститорима након временског оквира, који затим могу да одлуче да их инвестирају негде другде.

    Зашто се преферирају алтернативне инвестиције?


    Сад се поставља питање, ако су то инвестиције са атмосфером двосмислености, зашто би инвеститори високе вредности желели да их имају у свом портфељу и како би им то користило?

    Алтернативне инвестиције као домен се и даље развијају и сазревају. Иако се углавном сматра прерогативом инвеститора са високом нето вредношћу, постоје и мали инвеститори који показују велико интересовање за њих. После финансијске кризе 2008. године, где су чак и најбољи од разноликих портфеља били поколебани екстремном колебљивошћу, алтернативне инвестиције су се показале вреднима.

    Главни разлози због којих бодују бровние бодове у односу на традиционалне инвестиције су:

    Ниска сарадња са тржиштима:

    Ниске корелације са традиционалним класама имовине као што су тржишта капитала и тржишта са фиксним дохотком делују као главна предност за алтернативне инвестиције. Ове класе имовине обично имају однос између -1 и 0 што их чини мање подложним систематском ризику или елементу тржишно оријентисаног ризика. Међутим, квака у овој сцени је да је предност такође ограничена због ниске корелације са тржиштем. Такође погледајте ЦАПМ Бета

    Снажан алат за диверзификацију:

    Алтернативне инвестиције на основу нижег коефицијента коефицијента нуде бољу корист од диверзификације уз повећани принос. Ова имовина савршено допуњује традиционална улагања и када деоница или обвезница не успевају, хеџ фонд или приватна капитална компанија могу дугорочно ублажити обим губитака. Може се додати или заменити алтернативна средства на основу појединачних инвестиционих циљева и апетита за ризиком.

    Активно управљање:

    У поређењу са пасивним индексираним улагањима, алтернативна улагања захтевају активно управљање средствима. Комплексна природа имовине, нестабилност и повишен ниво ризика ових инвестиција захтевали су стално праћење и рекалибрацију инвестиционих стратегија по потреби. Штавише, богати инвеститори за које високе накнаде за менаџмент не брину дефинитивно би желели да искористе благодати врхунске стручности.

    Постоје разне врсте алтернативних улагања. Мало је оних који су добро структурирани, док мало њих прати посебности инвеститора. Покушајмо да разумемо структуру и филозофије у основи ових врста имовине.

    Врсте алтернативних улагања;

    Приватна имовина


    Нису све акције излистане на берзама. Приватни капитал се односи на фондове које институционални инвеститори или инвеститори велике вредности директно пласирају у приватне компаније или у процесу откупа јавних предузећа. Обично ове приватне компаније тада користе капитал за свој неоргански и органски раст. То може бити за проширење њиховог отиска, повећање маркетиншких операција, технолошки напредак или стратешко стицање.

    Инвеститорима углавном недостаје стручност за одабир компанија које одговарају њиховим инвестиционим циљевима, па им је стога драже улагање путем приватних власничких друштава него директни начин. Ове фирме прикупљају средства од инвеститора високе вредности, задужбина, осигуравајућих друштава, пензијских фондова итд.

    Кратки увид у структуру приватног капитала:

    Ограничени партнерГенерални партнерСтруктура компензације
    Они су институционални или високо вредни појединци који улажу у ове фондовеГенерални партнери одговорни су за управљање улагањима у фондГенерални партнери добијају накнаде за управљање, као и део добити од инвестиције. Ово је познато као преношена камата и креће се између 8% и 30%

    Индустрија приватног капитала била је ван регулаторног надзора од свог рођења 1940-их, међутим, након финансијске кризе 2008. године, спада у делокруг Додд-Франк-овог Закона о реформи и заштити потрошача са Валл Стреета. У новије време појачан је позив на транспарентност и Америчка комисија за хартије од вредности (СЕЦ) започела је са прикупљањем података о фирмама са приватним капиталом.

    Када је реч о процени учинка Привате Екуити-а, мере попут ИРР (Интерна стопа поврата) биле су широко примењене, али има одређена ограничења. ИРР се није позабавио елементом реинвестирања за привремене новчане токове или негативне токове. Дакле, еволуирао је Модификовани ИРР. Практичнији и холистички алат од традиционалног ИРР-а, модификовани ИРР или МИРР је главно мерило за квантификовање резултата приватног капитала ових дана. Такође, плати НПВ вс ИРР

    Годишњи глобални приватни капитал * Прикупљање средстава, 1995 - 2015

    * „Приватни капитал“ односиће се на шири спектар приватних затворених фондова, укључујући приватни капитал, приватни дуг, приватне некретнине, инфраструктуру и природне ресурсе

    Извор: доцс.прекин.цом

    Хедге фондови


    Узајамни фондови су прилично популарни, али, хеџ фондови, његов далеки рођак, и даље припадају мање познатој територији. Ово је алтернативно средство за инвестирање, које задовољава само инвеститоре са изузетно дубоким џеповима. Према америчким законима, хеџ фондови би требало да задовоље само „акредитоване“ инвеститоре. То подразумева да морају да поседују нето вредност већу од милион долара и да истовремено остварују минимални годишњи приход. Према Светском економском форуму (ВЕФ), хеџ фондови имају више од 3 билиона долара имовине под управљањем (АУМ), што представља 40% укупних алтернативних инвестиција.

    Па зашто се они уопште зову Хедге фондови?

    Ови фондови су ово име извели због своје основне идеје да генеришу доследан повраћај и сачувају капитал, уместо да се фокусирају на величину приноса.

    Уз минималну повезаност са тржиштима капитала, већина хедге фондова успела је да диверзификује ризике портфеља и смањи волатилност.

    Хеџ фондови су такође скуп основне имовине, али се разликују од узајамних фондова по више основа. Они нису регулисани као узајамни фондови и стога имају слободу за инвестирање у шири спектар хартија од вредности. Хеџ фондови су најпознатији по улагањима у ризичну имовину и деривате. Када је реч о техникама инвестирања, хеџ фондови више воле да користе сложенији приступ високог нивоа, калибрисан на различите нивое ризика и поврата. Многи од њих такође прибегавају инвестирању са „полугом“, што значи коришћење позајмљеног новца за инвестирање.

    Један фактор који разликује хеџ фондове од осталих алтернативних инвестиција је квоцијент ликвидности. Ова средства могу потрајати и неколико минута за продају због повећане изложености ликвидним хартијама од вредности.

    Предузетнички капитал


    Живимо у доба предузетништва. Нове идеје и технолошки напредак довели су до ширења почетних подухвата широм света. Али идеје нису довољне да би фирма преживела. Да би се одржала, фирми је потребан капитал. Вентуре Цапитал је алтернативна класа имовине која улаже капитал у приватне почетнике и показује изузетан потенцијал за раст.

    Не звучи ли познато приватном капиталу? Не, није. Привате Екуити улаже капитал у зреле компаније, док је ризични капитал углавном за стартупе.

    Вентуре Цапитал обично улаже у почетна и рана предузећа, док неки инвестирају у фази ширења. Хоризонт улагања је обично између 3-7 година, а ризични капиталисти очекују повраћај од> 8к-10к уложеног капитала. Ова висока стопа поврата је природни исход захваљујући количнику ризика повезаном са инвестицијом. Иако би неке идеје могле изгледати мутно у почетној фази, ко зна, можда се испостави да су следећи Фацебоок или Аппле? Инвеститори који имају калибар да поднесу овај ниво ризика и верују у основни потенцијал идеје су идеални ризични капиталисти.

    Такође погледајте приватни капитал у односу на ризични капитал

    Са растом предузетништва, време је да Вентуре Цапитал напредује. Од 2013. до 2015. године, послови су порасли за 54% у односу на претходну годину. Географски гледано, инвестиције ризичног капитала углавном су концентрисане у САД, затим у Европу и Кину.

    Извор: Ернст & Иоунг Глобал Вентуре Цапитал Трендс 2015

    Улагање у нове подухвате укључује висок степен ризика запраћен неизвесношћу. Постоје велике могућности негативних исхода и то оправдава количник ризика. Свака фаза улагања у ризични капитал представља нови ризик, међутим, генерисани приноси су директно пропорционални квантитету ризика, и то је оно што мами капиталисте ризичног капитала.

    Елемент ризика / поврата за ризични капитал према фази улагања.

    Истраживање Ј.Ц.Рунхнке и Ј.Е.Иоунг-а

    Према истраживањима Ј. Ц. Рухнке и Ј. Е. Иоунг-а, ризик је највећи у фази семена (66%) и смањује се до фазе пре ИПО (20%).

    Повратак у фази семена је чак 73%, а опада док се ризик полако укида до фазе пре ИПО.

    Реална имовина


    Нису сва улагања намењена предузећима или фонду фондова. Неки од њих су усмерени ка стварној имовини попут племенитих метала или природних ресурса. Улагање новца у злато, сребро или други племенити метал постоји од памтивека. Одувек су били познати као најбоља заштита од кретања на тржишту и флуктуација валута због свог обрнутог односа са америчким доларом. Инвеститори могу улагати у злато путем златника, полуга или индиректно путем секторских фондова или фондова којима се тргује на берзи.

    Извор: буллионваулт 2015

    Некретнине су такође један од начина који су инвеститоре већ дуго заволели. Улагање у парцеле, куће и убирање приноса од закупа или комерцијалне имовине неки су од директних начина инвестирања у некретнине. Индиректни начини путем којих малопродајни инвеститори могу свој новац паркирати у некретнинама су путем повереничких фондова за инвестирање у некретнине (РЕИТ). Још једном, ниска сарадња између тржишта капитала и некретнина означила је некретнине као идеалну заштиту од инфлације.

    Колекционарство попут вина, уметничких дела, марака или старих аутомобила


    Они који су мислили да су марке, уметничка дела и берба вина само престижни сувенири, размислите поново! У овим познаваоцима скривени су проницљиви инвеститори који знају стварну вредност ових колекционарских предмета.

    Класични аутомобили попут 1950. Феррарија 166 Интер Вигнале Цоупе и Феррари 250 ГТО Берлинетта су на врху листе, док су инвестициона вина попут Бордоа на другом месту. Кованице, уметност и марка су неке од других луксузних инвестиција које су такође преферирале опције.

    Извор: Витез Франк

    Према компанији Книгхт Франк, индекс луксузних инвестиција Книгхт Франк (КФЛИИ) порастао је за 7% у 2015. години у поређењу са 5% пада вредности индекса акција ФТСЕ 100 и пуким растом од 1% за тржиште високих станова у Лондон. Међутим, вредност колекционарства је непредвидљива и на њу могу утицати силе понуде и потражње, преовлађујући економски услови, воља купаца и физичко стање престижне колекције.

    Закључак


    Алтернативна инвестиција је универзум за себе. Са диверзификацијом као основним елементом, она брзо стиче популарност и малопродајним инвеститорима. То више није арена само богатих инвеститора. Иако ће ова класа имовине сигурно пружити диверзификацију, она захтева стручност у одабиру и разумне инвестиције поткрепљене судом. Без темељног истраживања или проучавања тржишних трендова, улагање у њих може бити ризична опклада.