Потврде о управљању ризицима и плата | ВаллстреетМојо

Списак најбољих 4 сертификата за управљање ризиком

 1. Менаџери финансијског ризика (ФРМ)
 2. Професионални менаџер ризика (ПРМ)
 3. Овлашћени аналитичар ризика предузећа (ЦЕРА)
 4. Овлашћени менаџери ризика (ЦРМ)

Погледајмо сваку од њих детаљно -

# 1 Менаџери финансијског ризика (ФРМ)

ФРМ испит је глобално призната сертификација за управљање ризиком која је изузетно популарна. Ако тражите ФРМ сертификат, требало би да знате неколико детаља пре него што се одлучите. Штавише, ако не знате о изгледима за каријеру и надокнади коју бисте добили док попуњавате ФРМ сертификат, нема никаквог смисла да га издајете.

ФРМ подобност

ФРМ је глобална сертификација за управљање ризиком коју нуди ГАРП (Глобал Ассоциатион оф Риск Профессионалс). Да бисте постали сертификовани ФРМ професионалац, морате да положите испите ФРМ-И и ФРМ-ИИ, као и да имате 2 године одговарајућег радног искуства.

ФРМ изгледи за каријеру

Да бисмо вам пружили увид у то шта ФРМ сертификација може учинити за вас, ево 10 најбољих послодаваца који запошљавају ФРМ (банке и компаније) -

извор - ГАРП

Како су испити лакши од дубине курикулума, циљ вам је да се више фокусирате на курикулум него на испите. Током интервјуа анкетари често проверавају базу знања стручњака из ФРМ-а.

Након што сте постали ФРМ сертификовани, могли бисте да се бавите следећим каријерама -

 • Менаџер ризика (лично банкарство)
 • Стручњаци за кредитни ризик
 • Аналитичари оперативног ризика
 • Аналитичари управљања ризиком
 • Ентерприсе Риск Манагер
 • Менаџер комерцијалних ризика

ФРМ компензација

Једном када завршите ФРМ сертификат, надокнада је врло уносна. Погледајте доњи графикон да бисте добили конкретну идеју о томе шта можете очекивати у погледу надокнаде.

извор: паисцале.цом

Погледајте детаљну статистику у наставку да бисте имали идеју за који степен / сертификат можете да се одлучите заједно са ФРМ да бисте добили бољу надокнаду у управљању ризицима.

извор: паисцале.цом

# 2 професионални менаџери ризика (ПРМ)

ПРМ је једно од најтраженијих на глобалном нивоу признатог сертификата за управљање ризиком на нивоу дипломаца. Признаје га Међународно удружење професионалних менаџера ризика (ПРМИА). Ако тражите каријеру управљања ризиком, то је курс за вас.

ПРМ подобност

Критеријуми прихватљивости ПРМ постављени су на другачији начин. Ако немате диплому, потребно је да имате 4 године радног искуства. Ако завршите основни курс, требаће вам 2 године радног искуства. Ако сте завршили са МБА / МСФ / МКФ / ЦФА, не морате имати никакво искуство потребно за курс.

ПРМ изгледи за каријеру

ПРМ има врло добре изгледе за посао ако вредно учите. Штавише, испити ПРМ-а су такође врло строги јер ако не постигнете резултат од 60% или више, нећете моћи да се квалификујете. Погледајмо изгледе за посао -

извор: Прмиа.орг

Тако можете да видите да након што завршите своје ПРМ сертификате, можете да достигнете и ниво председника или директора; наравно, морате узети у обзир године искуства пре него што дођете до тих ознака.

Ево листе ознака које можете користити након што добијете ПРМ сертификат.

 • Менаџер ризика
 • Сарадник - тржишни ризик
 • Истраживачки аналитичар
 • Аналитичар ризика
 • Менаџер ризика трансакција

ПРМ компензација

Распон зарада ПРМ сертификата је прилично добар у поређењу са другим сертификатима. Ако имате 1 до 4 године искуства, могли бисте да заобиђете 82.424 америчких долара годишње, а ако имате пет до девет година искуства, могли бисте да око 110.000 америчких долара годишње према Паисцале.цом . Погледајмо доњи графикон -

извор: паисцале.цом

Погледајмо и кључне статистике за означавање ПРМ -

извор: паисцале.цом

# 3 овлашћени аналитичар ризика предузећа (ЦЕРА)

Ако тражите нешто што се мало разликује од уобичајених сертификата за управљање ризиком, ЦЕРА је за вас. То није само цењени курс за професионални ризик, већ се концентрише и на одређену врсту ризика, тј. На ризик предузећа. Радно место се развија и морате да разумете ризик од 360 степени да бисте предузели нешто поводом тога. ЦЕРА ће вам помоћи с вашим јединственим алатима, техникама и вештинама и помоћи ће вам да се носите са готово свим ризиком и несигурношћу са којима се организације данас суочавају. ЦЕРА је призната од стране друштва актуара (СОА).

Испуњавање услова за ЦЕРА

Не постоји таква могућност која вам је потребна осим ваше воље. Ако имате диплому из бизниса или математике, то би вам помогло. Међутим, ако сте економија, финансије или либерална уметност, и даље можете да одаберете ЦЕРА-у. Најбољи део ЦЕРА-е је што овај курс можете похађати док радите. То је програм само-учења који ће вам помоћи да учите сопственим темпом и да се такође усавршавате на послу.

ЦЕРА Изгледи за каријеру

Ако се сертификујете за ЦЕРА професионалца, имате више могућности. Ево индустрија у које можете да се упустите -

 • Осигурање
 • Превоз
 • Консалтинг
 • Технологија
 • Реосигурање
 • Производња
 • Финансијске услуге
 • Здравствена заштита

Ако желите да будете конкретни, ево улога које бисте могли да играте ако добијете ЦЕРА сертификат -

 • Менаџер ризика
 • Директор за моделирање и аналитику
 • Менаџер оперативног ризика
 • Главни финансијски службеник
 • Директор стратегије ризика
 • Аналитичар квантитативних решења
 • Консултантски актуар
 • Главни директор за ризике
 • Главни актуар

ЦЕРА компензација

Након завршетка ЦЕРА цертификата, ваша надокнада била би врло уносна. Према Паисцале.цом, добили бисте око 116.038 америчких долара годишње.

извор: паисцале.цом

Погледајмо кључне статистике надокнаде да бисмо компензацију после ЦЕРА сертификата разумели мало детаљније.

извор: паисцале.цом

# 4 цертифицирани менаџери ризика (ЦРМ)

Ово је још једна потврда ризика на коју се можете сјетити када желите да водите рачуна о целокупном домену ризика у организацији. Ову потврду нуди Национална алијанса за образовање и истраживање осигурања. Пет курсева за ЦРМ испите које можете да урадите су -

 • Принципи управљања ризиком
 • Анализа ризика
 • Контрола ризика
 • Финансирање ризика
 • Пракса управљања ризиком

ЦРМ подобност

Као такав, нема захтева за изучавањем ових курсева у оквиру управљања односима са клијентима. Али они су ригорозни и морате да разумете ризик у организацијама. Стога, ако имате две или више година искуства у домену ризика, то би вам дефинитивно помогло да разумете наставни план и програм и биће вам корисније за ваше каријерне тежње.

ЦРМ изгледи за каријеру

Радећи овај курс моћи ћете драстично да проширите своје знање. Да будемо прецизни, постаћете планери, заштитници и чувари ризика; да, постаћете менаџер ризика када завршите ову сертификацију.

ЦРМ компензација

Накнада за овлашћене менаџере ризика износи око 63.000 америчких долара према СимплиХиред.цом. Али ако узмемо у обзир надокнаду ризичних менаџера, према Инвестопедиа.цом она би износила око 80.000 до 111.000 америчких долара.

Плата менаџера ризика

До сада смо разговарали о четири сертификата за управљање ризиком и како они могу утицати на вашу надокнаду и побољшати ваше изгледе за каријеру. Али у овом одељку ћемо погледати укупну слику зараде за управљање ризиком, тако да можете стећи разумевање колико можете очекивати као накнаду, са или без овере (било која) и искуства.

Прво, кренимо од просечне зараде менаџера ризика ризиком прегледавајући све послове које менаџери ризику обављају. Према Симплихиред.цом, то је 104.000 америчких долара годишње. Погледајмо графикон и онда можемо о њему детаљно разговарати.

извор: симплихиред.цом

Ако погледате дно графикона, видећете да доњих 10% зарађује само око 61.266 америчких долара; док првих 10% зарађује око 178.740 америчких долара. Да би се добио просек из средине графикона, средња зарада за ризичне менаџере је око 104.646 америчких долара годишње, што ни у ком случају није лош износ.

Можда се питате како бисте били међу 10% најбољих. Две ствари морате имати. Прво је сертификат цењеног светски признатог института. Можете одабрати било коју потврду од четири које смо поменули. Друго, морате имати искуства у домену ризика. Ако имате ово двоје, лако бисте могли да достигнете тих 10%.

Ако желите да постанете професионалац у управљању ризицима или сте већ стручњак за управљање ризицима, како бисте онда знали да ће вам накнада расти следеће године или за пет година?

Овде представљамо графикон компензација професионалца за управљање ризицима од јула 2012. до априла 2014. године како бисте могли да разумете ширу слику о томе како се професија управљања компензацијом ризика развијала током година.

Хајде да погледамо -

извор: заиста.цом

(Извор слике: //ввв.индеед.цом/салари?к1=Риск+Манагемент )

Ако погледате графикон, видели бисте да је раст компензација веома спор. Али добра вест је да постоји раст у кривој и да је око априла 2014. раст врло стрм. Дакле, ако желите да будете професионалац у управљању ризицима или то већ јесте, знајте да је раст осигуран. Можете убрзати свој раст знајући више, имајући више искуства и сертификовањем под глобално признатим телом.

Плата аналитичара за управљање ризиком

радите у ризику, постоје шансе да и ви радите као аналитичар управљања ризиком. Ако погледате просечну плату аналитичара за управљање ризиком, добићете велику слику укупне накнаде за управљање ризиком.

Према Индеед.цом, аналитичар управљања ризиком у просеку зарађује око 91.000 америчких долара годишње.

извор: заиста.цом

На доњем графикону ћете моћи да видите напредовање зараде профила аналитичара управљања ризиком. Из тога бисте стекли идеју о томе како се домен управљања ризиком развија током година.

Ако јасно приметите, видећете да постоји позитиван раст криве. Компензација профила аналитичара за управљање ризицима није нагло порасла, већ се побољшавала постепено и са постепеном стопом раста.

Хајде да погледамо -

извор: заиста.цом

Ако сте стручњак за аналитику управљања ризиком или желите да то будете, погледајте изблиза и овај графикон ће вас мотивисати да вредно радите и постанете најбољи у овој домени.

Остали послови и накнаде за управљање ризиком

У овом последњем одељку детаљније ћемо размотрити повезане послове управљања ризиком и колику накнаду можете добити ако требате да играте улогу.

Према Индеед.цом, ево листе надокнада за друге сродне одредбе за управљање ризиком. Прво да погледамо -

извор: заиста.цом

Горња листа је просечна листа и не може се третирати као исцрпна листа. Ипак, погледаћемо неке од аспеката како бисмо продубили наше разумевање.

Ако желите да будете онлајн трговац, просечна надокнада је најнижа. Али нема сврхе да постанете онлајн трговац ако вам је главни интерес управљање ризиком. Ако погледате две посебне ознаке - аналитичар ризика и аналитичар управљања ризиком, просечна накнада износи 71.000 америчких долара, односно 57.000 америчких долара годишње. Неколико других ознака је потпуно неповезаних, па ћемо их прескочити. Осим тога, ако погледамо вишег аналитичара за технолошки ризик и аналитичара кредитног ризика, зараде обе ове ознаке су прилично добре. Тако да можете лако рећи да је што се тиче садашњег сценарија боље да се специјализујете него да се одлучите за профил менаџера ризика. Чак и профил аналитичара П&Л за млађе ризике добро се плаћа.

Суштина

Потражите нешто специфично у сертификатима о управљању ризицима. Помоћи ће вам да зарадите више стручности и као резултат тога дугорочну бољу надокнаду.