ЦФТ вс ЦМТ | Која је сертификација техничке анализе боља?

Разлика између ЦФТ и ЦМТ

ЦФТ фокусира се на теме као што су покретни просеци, методе мапирања, дијаграми свећа и обрасци свећа, техничка терминологија, Еллиотт-ова теорија таласа, одређивање трендова који се односе на цену итд. ЦМТ наглашава фокус на пружању знања у аспектима попут терминолошких алата који се користе у техничкој анализи, примени различитих концепата, теорије и техника итд.

Када размишљате о професионалном курсу техничке анализе, морате да будете сигурни пре него што се пријавите за исти. Са белешкама датим у наставку можете бити двоструко сигурни пре регистрације.

Испод је ток чланка -

  Шта је сертификовани финансијски техничар (ЦФТе)?

  Сертификовани финансијски техничар или ЦФТе је комплетан професионални курс са 2 нивоа, односно нивоом И и нивоом ИИ, за финансијске професионалце који полажу тест не само свог техничког знања и вештина, већ су тестирани на основу својих етичких стандарда и разумевања тржишта.

  Овај курс је акредитован од стране ИФТА (Међународне федерације техничких аналитичара). Ова непрофитна организација има своја удружења у око 24 земље и чини овај курс доступним на различитим језицима попут енглеског, немачког, шпанског, француског и италијанског. Испит је папир и оловка или писмени испит.

  Шта је овлашћени тржишни техничар (ЦМТ)?

  Цхартеред Маркет Тецхнициан (ЦМТ) је назив постигнут на глобалном нивоу полагањем испитивања на три нивоа и показивањем основног и екстремног знања о инвестиционим ризицима, посебно у стратегијама управљања портфељем.

  Сертификат се добија од МТА, који је Удружење тржишних техничара, након што је прошао сва три нивоа испита и добио одобрење од одбора директора и Комитета за пријем МТА. Да би се додао на испит, кандидат треба да има и 3 године релевантног искуства.

  Као ЦМТ постајете члан удружења професионалних инвеститора који су познати као стручњаци и генератори вредности новца широм света. То је апсолутни додатак логичким ограничењима и такође вашем финансијском опредељењу. Овај курс вас држи на водећем фронту инвестиционе индустрије која никада није стабилна.

  ЦФТ вс ЦМТ Инфограпхицс

  Захтев за полагање испита

  ЦФТе

  Да бисте очистили ово испитивање, морате бити сигурни да се постиже следеће.

  • Кандидат за почетак треба да има 3 године искуства у одговарајућој области.
  • Минимална потребна квалификација је диплома или диплома.
  • Треба да очисти два нивоа испита који су подељени, јер се ниво И састоји од 120 питања која покривају само техничко знање; међутим стварно искуство се не користи у истом. Ниво ИИ се састоји од низа питања, која се заснивају на њиховом искуству. Врсте питања су анализа есеја и одговори.
  • Курс је замишљен као курс за самостално учење; међутим, локални органи спроводе часове обуке за ове курсеве.
  • Кандидати који су одобрили МТА или ЦМТ ниво И и ИИ имају право да такође добију ЦФТе сертификат.

  ЦМТ

  • Минимална потребна квалификација је диплома првог степена у било ком финансијском програму; да бисте додали на сертификацију кандидати такође прегледају МБА пре сертификације.
  • 3 године радног искуства у профилу управљања инвестицијама или професионалном аналитичком профилу.
  • Кандидати би требало да буду мајстори у руковању великим или огромним финансијским износима како би дали процене, развили портфељ стратегије и такође доносили одлуке у вези са трговином.
  • Потребно је очистити 3 нивоа МТА испита, као и полагање 5 година почетног испита.
  • Трословени испитни ниво И концентрише се на основно знање, ниво ИИ мери компетенције кандидата и коначно ниво ИИИ је тест способности кандидата.

  ЦФТ наспрам ЦМТ упоредне табеле

  ОдељакЦФТЦМТ
  Сертификација у организацијиЦФТе организује ИФТАЦМТ организује МТА
  Број нивоаЦФТе има ИИ ниво ЦМТ има ИИИ ниво
  Начин испитивањаЦФТе је оловка и папир ЦМТ ниво И: 2 сата 15 минута

  ЦМТ ниво ИИ: 4 сата 15 минута

  ЦМТ ниво ИИИ: 4 сата

  Прозор за испитПрозори за ЦФТе испите отворени су 20. априла 2017. и 19. октобра 2017. и крајњи рок за пријаву испита 1. септембра 2017Рок за рану регистрацију: - 1. марта 2017

  Регистрација ЦМТ нивоа ИИИ се затвара: - 27. марта 2017

  Регистрација ЦМТ нивоа И и ИИ се затвара: - 31. марта 2017

  ЦМТ ниво И и ИИ: - 27. и 29. априла 2017

  ЦМТ ниво ИИИ: - 27. априла 2017

  Не могу се гарантовати доступност ЦМТ нивоа И, ИИ после 27. марта 2017

  ПредметиНиво И: Терминологија техничке анализе 2. Методе графикона 3. Одређивање кретања цена / основе препознавања образаца 4. Утврђивање циљева цена 5. Капитал Ниво ИИ: Покретни просеци - аритметички, пондерисани и експоненцијални. Табеле свећа и обрасци свећа. Табеле тачака и фигура, Дов теорија, Исправке: када и докле, Основни елементи Ганнове теорије, Основни елементи Еллиотт-ове теорије таласа и многи други више
  Проценат пролазностиПросечан проценат пролазности 70% ЦМТ пролазни резултат за ниво И је 79/120, а за ниво ИИ 106/150

  Пролазни резултат ЦМТ нивоа ИИИ пада у распону од 120-140 поена од укупно 240 поена

  НакнадеЦФТе

  Колеге чланице ФТА

  ЦФТе И 500 америчких долара

  ЦФТе ИИ 800 УСД * САД

  МФТА 900 америчких долара

  Не-чланови

  ЦФТе И 700 УСД

  ЦФТе ИИ 1.000 $ * САД

  МФТА 1100 америчких долара

  Накнаде за рану регистрацију

  И ниво: 250 долара

  ИИ ниво: 450 долара

  ИИИ ниво: 450 долара

  Стандардне накнаде за регистрацију

  И ниво: 350 долара

  ИИ ниво: 550 долара

  ИИИ ниво: 550 долара

  Могућности запослења / називи пословаЦФТе технички аналитичар, банкар, портфолио менаџер, професионалац итд ЦМТ аутоматизовани трговински системи, управљање ризиком, анализа тржишта, финансирање понашања

  Зашто се бавити ЦФТ-ом?

  Овлашћени финансијски техничар је светски признат курс који постоји у више од 24 земље и пружа вам следеће погодности ...

  1. Ако желите да се бавите међународним признањем и професионалном квалификацијом на финансијском тржишту или вам је потребна ЦФТе је награда за вас.
  2. То је глобално признати испит који се изводи на различитим језицима, укључујући енглески, француски, италијански, немачки, шпански и арапски, а спроводи се у већим градовима широм света.
  3. Овај курс вам даје техничке вештине и знања, заједно са разумевањем тржишта и побољшањем вашег етичког разумевања.
  4. Учи вас алгоритамском трговању и како исто утиче на техничку анализу.
  5. Предмети који су обухваћени су интерпретације, терминологије и такође основни ИК.

  Зашто се бавити ЦМТ-ом?

  ЦМТ је курс сличан ЦФТе-у. Међутим, погледајмо неке од његових предности:

  1. Баш као што је ЦФТе ЦМТ глобално признати курс који је намењен кандидатима који желе да постану међународни професионални технички аналитичари.
  2. Његов циљ је стварање професионалаца у пољу техничке анализе
  3. Промовисање врло високих етичких и професионалних стандарда у области финансијског трговања.
  4. Помагање и вођење кандидата у стицању стручности у стручном делу финансијског знања.
  5. Овај курс вас учи и даје вам могућност читања различитих тачака и фигура, линија и свећњака, перспективе цена прошлости садашњости и будућности. Такође уче и разумеју везе између цена и образаца цена заједно са оним што су трендови, шта трендови значе и како их разумети и нацртати.