Повер БИ вс Таблеау вс Кликвиев | Топ 6 разлика (са Инфографиком)

Разлика између Повер БИ-а, Таблеау-а и Кликвиев-а

Сва три алата повер би, таблеау и кликвиев су алати за пословну аналитику који се користе за пословно представљање података за заинтересоване стране, међутим сва три алата имају неке предности једна пред другом, као што је Повер би ефикаснији у доношењу одлука о трошковима, док је табела боља у визуализацији података и кликвиев-у има робусну аналитику.

Ако процењујете између Повер БИ-а и Таблеау-а против Кликвиев-а, погледајте ових 6 главних разлика између три -

  • Повер БИ: Повер БИ је производ компаније Мицрософт и покренут је 2013. Ово је један од најбољих алата за визуелизацију података на тржишту, иако је покренут последњих година. Ово има за циљ пружање детаљне визуализације података кроз извештаје и контролне табле.
  • Табела: Овај производ је лансиран 2003. године, десет година раније од Повер БИ-а и од сада је алат за визуелизацију број један. Овај алат нам такође помаже да сирове податке претворимо у смислене увиде и обезбедимо лепе контролне табле за наше податке.
  • КликВиев: Ово је много старији производ од Повер БИ-а, јер је лансиран још 1993. године и пре него што је свет био изложен одлукама на основу података. Овај производ такође има за циљ пружање увида у податке из великих скупова података.

Повер БИ вс Таблеау вс Кликвиев Инфограпхицс

Кључне разлике између Повер БИ-а, Таблеау-а и КликВиев-а

Кључне разлике између њих су следеће:

  1. Једноставност рада: Дефинитивно у овој категорији Повер БИ води у трци због МС Екцел позадине, друге две купци не користе често, па ће им бити тешко да раде.
  2. Исплативости: Повер БИ је јефтинији од друга два, па није лоша идеја да идете са производом.

Упоредна табела

Сва три алата су познати брендови на тржишту, али ипак постоји много сличности и разлика између ова три производа, па ћемо у овој упоредној табели видети те сличности и разлике.

ПредметПовер БИТаблеауКликвиев
Основне верзијеВерзија Повер БИ-а за рачунаре је бесплатна и корисници не морају ништа да плаћају. Они могу само да преузму софтвер и почну да га користе.Основна верзија Таблеау-а је такође бесплатна, али има врло ограничене функције за почетак.Основна верзија Кликвиев-а је такође бесплатна, али као и Таблеау има врло ограничене функције за рад.
Напредне верзијеПовер БИ долази са две напредне верзије, тј. Повер БИ Про и Повер БИ Премиум Пакети. Ови пакети коштају 10 УСД по кориснику месечно, чине се јефтинији од Таблеау-а и Кликвиев-а.Напредна верзија Таблеау-а кошта 100 долара по кориснику, што је скупо за индустрију средње величине.30 долара месечно по кориснику је трошак за набавку напредне верзије Кликвиев-а. Ово стоји у средини између ове три по питању трошкова.
Аналитика и тумачењеПовер БИ има пуно напредних функција за рад са којима је веома добар за аналитику и интерпретацију података.Таблеау је победник између ове тројице овде. Због многих опција бушења и филтрирања води трку миљама.Кликвиеву недостаје доказана аналитика, тако да на њему треба радити на овим аспектима.
Прикупљање података и складиштењеПовер БИ је у могућности да преузима податке са било ког места у било које време. Има широк спектар извора података као што су веб, СКЛ у облаку, Азуре итд.Табела је превише способна за добре везе са изворима података, вероватно упоредо са Повер БИ-ом.Трансформација података је кључни елемент Кликвиев-а и овај алат такође може дохватити податке са било ког места.
Једноставност учењаПовер БИ изгледа само као напредна верзија програма Екцел, па је људима лако радити са овом алатком због сличности Екцел интерфејса, формула и других функција.Таблеау није производ за домаћинство где га могу користити сви обични људи. О особинама овог производа су познати само они који су на нивоу науке о подацима.Кликвиев такође захтева позадину Дата Сциенце-а због програмских вештина потребних за рад са овим алатом.
Заједница купацаБудући да Повер БИ долази са купцем пакета Оффице 365, они који купују друге Мицрософт производе могу бити изложени и овој алатки.Таблеау има своју историју, тако да има огромну количину корисничке заједнице.Кликвиев могу користити само људи који познају програмирање, тако да нема много људи из програмске позадине у смислу корисничке заједнице.

Закључак

Ако нисте из техничке позадине, ваш избор је увек Повер БИ. Не можемо рећи да су друге две лоше, све ове три имају свој скуп јединствених квалитета. У погледу трошкова такође Повер БИ предводи трку због јефтинијих чланарина.