8 најбољих књига Сетх Година које морате прочитати!

Списак 8 најбољих књига Сета Година

Сет Годин се сматра маркетиншким гуруом ове ере. Његове идеје су толико јединствене и освежавајуће да свако из било којег животног слоја може имати користи од њих. Испод је листа књига Сета Година -

  1. Маркетинг дозвола: Претварање странаца у пријатеље, а пријатеља у купце (Набавите ову књигу)
  2. Дип: Изузетне благодати знања када треба одустати (и када се држати)(Набавите ову књигу)
  3. Линчпин: Да ли си неопходан? Како водити каријеру и створити сјајну будућност?(Набавите ову књигу)
  4. Племена: Треба да нас водите(Набавите ову књигу)
  5. Убаци кутију(Набавите ову књигу)
  6. Икарова обмана: Колико високо ћете летети?(Набавите ову књигу)
  7. Љубичаста крава: трансформишите своје пословање тако што ћете бити изванредни(Набавите ову књигу)
  8. Шта радити када сте на реду (и увек сте на реду) (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу Сетх Годин-а заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Маркетинг са дозволама: Претварање странаца у пријатеље, а пријатеља у купце

Грешка: непознати тип везе

Сетх Годин Приказ књиге:

Традиционални маркетинг је мртав. Ово је доба продаје дозвола. Без обзира каква сте маркетиншка особа - од дигиталног трговца до маркетиншког руководиоца у моделу пословања, ову књигу можете користити као приручник. Чак и за изградњу предузећа на мрежи, ова књига вас може научити шта дозвола заправо значи и шта вам је потребно да бисте трансформисали свој прекид (читајте „традиционални“ маркетинг).

Кључне Такеаваис: У овој главној књизи Сетх Годин сазнаћете о чему се ради у маркетингу дозвола и како можете научити и применити се. Поред тога, сазнаћете и о различитим нивоима дозвола.

<>

# 2 - Умакање: Изузетне предности знања када требате одустати (и када се држати)

Сетх Годин Приказ књиге:

Ако се окренете око главе, видели бисте некога, негде говори о уметности „никад не одустати“. У овој најбољој књизи Сетх Годин-а не ради се о томе да никада не одустајемо; него ће вас ова књига научити како престати и када требати одустати од нечега. Кад бисте започели било шта, изгледа узбудљиво. Али, доћи ће време када ћете доћи до ниске тачке у којој вам ништа неће изгледати забавно или узбудљиво. Према Сету Годину, то је пад. Тхис Боокс би Сетх Годин научиће да ли да расте кроз пад или да одустане.

Кључне Такеаваис: Као што наслов сугерише, ово је сјајна мала књига о уметности одустајања од правих ствари. Али такође бисте знали шта се дешава пре него што неко одустане.

<>

# 3 - Линцхпин: Да ли сте неопходни? Како водити каријеру и створити сјајну будућност?

Сетх Годин Приказ књиге:

Ово је доба најбољих. Сетх Годин даје метафору за доктора. Када сте у новом граду и изненада вам позли; кога тражите - просечног лекара? Никад! Потражили бисте најбољег лекара који су препоручили ваши пријатељи и познаници. Слично томе, ваш послодавац или клијент ће увек тражити најбољег запосленика или најбољег слободњака или пружаоца услуга. Ако нисте неопходни, застарели сте.

Кључне Такеаваис: Као по Годину, кривац је страх. И он вас учи како можете обуздати свој страх и постати оно што можете бити. Такође вам показује како можете постати незаменљиви у сопственој каријери и животу.

<>

# 4-Племе: Треба да нас водите

Сетх Годин Приказ књиге:

Да ли сте икада помислили да само они могу покренути покрет, само ће неко други водити или учити племе? У овој прелепој књизи Сетх Годин ће вас научити да, без обзира ко сте, можете покренути покрет, преузети вођство и научити племе. У овој књизи Сетх Годин говори о томе како свако може да води, али у стварности пропуштају прилику. Такође вас учи како можете да одлучите да изградите племе и постанете вођа.

Кључне Такеаваис: Ако сте заљубљени у нешто, узрок, тему или пројекат, можете то покренути и постоји гомила људи, запослених, радника, власника предузећа или читалаца који чекају да се повежу са вама. Не треба апеловати на мису; треба да апелујете само на оне људе који су спремни да постану ваше племе.

<>

# 5 - Убаци кутију

Сетх Годин Приказ књиге:

Све што треба да урадите је да боцнете кутију. И то ће учинити све разлике. Најпродаванији аутор Сет Годин каже да не треба да чекате зелено светло или климање шефа да бисте преузели иницијативу; можете да предузмете акцију без потребе за дозволом. Кроз читаву ову красну малу књигу, Годин вас учи како започети ствари.

Кључне Такеаваис: У овој главној књизи Сетх Годин научићете о две важне ствари -

  • Прво ћете научити да без обзира на положају власти налазите се, можете предузети мере. Не треба вам дозвола за вођење.
  • Друго, научићете да преузимате иницијативу читајући ову кратку књигу.
<>

# 6 - Икарова обмана: Колико високо ћете летети?

Сетх Годин Приказ књиге:

Према причи, Икаров отац је направио воштана крила и рекао му да не лети преблизу сунцу. Али Икар није чуо упутства; него је летео преблизу сунцу; и као резултат тога пао је док су му се воштана крила топила. Морал приче: не летите превисоко. Међутим, у овој књизи Сетх Годин тврди да је оно што заборављамо на причу да је Икар такође упозорен да не лети прениско, јер би летео прениско, морска вода би могла покварити лифт. Ово је књига о разумевању сигурносне зоне која више није безбедна.

Кључне Такеаваис: У овој фасцинантној књизи, Годин вас учи како изаћи изван зоне безбедности; како обуздати осредњост и усаглашеност; и како се винути изнад неба. Икарова прича је обмана; и ако желимо да победимо, не можемо се зауставити у високом лету.

<>

# 7 - Љубичаста крава: трансформишите своје пословање тако што ћете бити изванредни

Сетх Годин Приказ књиге:

Ако изађете на улицу и видите много белих, црних крава, да ли би вам се вилице спустиле? Не. Али шта ако само видите љубичасту? Да ли бисте стали и обратили пажњу? Кладите се, хоћете. У овој сјајној књизи Сетх Годин говори о важности иновативности и стварања нових, иновативних производа и услуга. Такође је објаснио зашто као посао требате стално иновирати. Каже да се економија мења, посао се развија. А ако желите да идете у корак са променљивом економијом, треба да размишљате иновативно.

Кључне Такеаваис: Ова најбоља књига о Сетху Годину говори о издвајању из гомиле. Сетх Годин каже да не можете водити пословни свет док не постанете иновативни и не искористите своју домишљатост да бисте креирали нове производе и услуге.

<>

# 8 - Шта радити када сте на реду (и увек сте на реду)

Сетх Годин Приказ књиге:

Сетх Годин верује у покретање нових пројеката свако мало. Ова књига је резултат домишљатости Сетха Година. Створио је овај манифест да изазове појединце који се једноставно плаше неуспеха. Испуњена лепим сликама и подсетницима заједно са сликама, ова књига може бити драгоценост у вашој библиотеци; и томе се можете вратити изнова и изнова.

Кључне Такеаваис: Најбољи део ове најбоље књиге Сетх Годин-а је начин на који је форматиран и створен. Ниједан аутор никада није створио овакву књигу. Ово је испуњено величанственим сликама заједно са правовременим и лепим подсетницима. То је књига коју љубитељи књига морају купити.

<>

Препоручене књиге

Ово је листа најбољих књига Сетх Година. Можда ћете погледати и следеће следеће препоручене књиге -

  • Најбоље књиге о бонтону
  • ГМАТ припремне књиге
  • Најбоље књиге Стеве Јобс-а
  • Књиге о управљању временом
  • <