Повећани приход (дефиниција, формула) | Обрачун са примерима

Инкрементални приход се односи на вредност додатних прихода предузећа током посматраног периода ако постоји промена у количини продаје у предузећу, а инкрементални приход се израчунава тако што се промена прихода одређеног периода дели променом количине продато.

Дефиниција инкременталног прихода

Инкрементални приход се односи на додатни приход остварен додатном количином продаје. Додатни приход се користи за анализу и упоређивање прихода генерисаних од две различите стратегије. Успоставља се основни ниво прихода који се мери на основу овог основног прихода. Основни ниво прихода је репер који би утврдио буџетске ефекте промена обавеза и прихода.

Додатна формула прихода

Формула је представљена као доле,

Инкрементални приход = број јединица к цена по јединици

Примери повећања прихода

Пример # 1

Пеббле Тецхнологи Цорпоратион је у завршној фази развоја свог врхунског технолошког паметног сата. Сат је једна од својих врста и сигурно ће бити хит на тржишту захваљујући својим спецификацијама које га чине посебним међу ривалима. Иако је Пеббле сигуран да ће га учинити великим, након што га лансирају, треба да израчунају додатни приход.

Шљунак би прво требао доћи на основни ниво прихода. Овај пример не узима у обзир факторе амортизације и пореза. Пеббле процењује продају од 40.000 јединица. Продајна цена по сату је 200 долара, а трошкови производње сата 90 долара.

Израчун додатног прихода био би следећи,

= 40.000 к 200 УСД

Инкрементални приход = 8.000.000 УСД

Израчун додатних трошкова биће -

Додатни трошак = број јединица к цена по јединици

= 40.000 к 90 УСД

Додатни трошак = 3.600.000 УСД

У овом случају, прогноза продаје од 40.000 јединица била би профитабилна за Пеббле, што би донело приход од 4.400.000 УСД.

Уз помоћ ове анализе, Пеббле тада може одлучити колики би приход од продаје резултирао профитом и колико је потребно утрошити на маркетиншке активности да би се досегло до максимума људи за које би се на крају показало да су купци због маркетиншких активности.

Пример # 2

Ретаргетске кампање су савршени примери додатног прихода. Интернет куповина је убрзала и сви смо бар једном додали нешто у корпу и помислили да то купимо у неком тренутку у будућности. Некако заборавимо на колица и производ који смо требали да купимо.

Веб локације за куповину на мрежи ово користе! Шаљу е-пошту и обавештења о стварима које сте изоставили у колицима. Они су креирали овај механизам како би вас подсећали на производ који сте некада желели да купите, али због ваших разлога нисте га купили.

Већина нас на крају купује производ и постаје плен напора за поновно циљање ових веб локација. Колица која сте једном напустили створила су вас купца без вашег знања. Штавише, они такође благовремено шаљу ваучере за одређене производе из колица (Специјални додаци / Електроника / Одећа / Купони за попуст за крај сезоне). Осигурало би да производ купујете попут производа који је некад био скуп, чини се да је јефтинији након купона за попуст.

Ови купони за попусте и напори за поновно циљање резултат су повећања прихода. Једном када се утврди износ новца који је потребан за трошење на такве маркетиншке кампање, предузећа могу постати пуноправна да би зарадила тај додатни профит.

Предности повећаног прихода

  • Они пружају доказ о повраћају уложених средстава у маркетиншке кампање.
  • Има велики потенцијал у идентификовању колико треба потрошити на маркетиншке и друге рекламне активности како би се генерирао додатни приход због ових активности.
  • Повећани приход је одлучујући фактор у погледу обима продаје и маркетиншких кампања које су потребне да би предузеће остварило профит.

Закључак

  • Инкрементални приход помаже менаџменту да анализира и донесе одлуку хоће ли усвојити алтернативни пословни план за повећање продаје.
  • Они дају јасну слику о томе како би повећање продаје донело приход или би резултирало већим трошковима.
  • За разлику од маргиналног прихода, који се фокусира на приход остварен по повећању продаје по јединици, инкрементални приход се фокусира на приход остварен додатном продајом (не зависи од јединице. На пример, додатна продаја од 500 јединица).
  • Предузећа се не ослањају само на маргинални приход за доношење одлука већ и придају једнаку важност закључку до којег долази додатним приходом.
  • Док лансирају нови производ на тржиште, предузећа морају предвидети продају која је потребна да би производ био успешан за шта треба формулисати маркетиншке стратегије. Инкрементални приход пружа јасну слику о томе колико потрошити на маркетиншке кампање и колико продати.
  • Ако је већи од додатних трошкова производње или куповине производа, посао би донео профит и обрнуто.
  • Инкрементални приход је приход остварен због маркетиншке кампање која је спроведена у циљу промоције производа.